haaaa evet evet zahide yetis in programinda boyle birsey gormustum sanirim :)benim gibi sarma dolma yapmaya vakit bulamayanlar için doma içini hazırlıyorsun tencerenin altına ve üstüne birer ikişer lahana yaprağı koyuyorsun dolma içini de ortaya döküyorsun, sarılmamış sarma
bilirsin ama gene de yazayım
-pirinç ve bulgur ben ikisini karıştırıyorum
-kıyma ( çocuklara et yedirmiş oluyorum)
-soğan
-maydanoz
-kuru nane
-domates
-salça hem biber hem domates salçası
-tuz
-z. yağı
-kara lahana(kara lahana çok sevilen bişey değil ama bizimkilere bakıcısı alıştırdı, otlarını yemeselerde suyuna vitamini geçiyordur)
su
Zadegan37302933 .!.:haaaa evet evet zahide yetis in programinda boyle birsey gormustum sanirim :)
etmiyorum valla canım.yiyorum.. malesefSiyahbeyazcim hepinize coook gecmis olsun.istanbulda salgin var sular mikroplu ondan herkes hasta diyolar.15 gun once benim ufaklikta ayni oldu 4 igne ve antibiyotikle gecti cok sukur.
Bu hafta cok yiyorum kesin bir kilo almisimdir oyuzden sen hasta hasta kiloyu dert etme :)
ambu ne oluyor bize. ben bugün biraz daha iyiym dün çok kötüydüm bu sabah da kiloma bakmadım boşa canımı sıkmayayım diye.Bugun tartida yasadigim soku yarinda yasarsam vay halime.rekor kirmis olurum heralde.
Menu
sabah biraz ekmek peynir
oglen biraz ekmek peynir 3 mandalina biraz ceviz
Simdi sutlu kahve.canim devamli biseyler yemek istiyo ama sicak yemek degil biskuvi gibi seyler.buhafta cok abarttim midem hemen alisti heralde
kelin ilacı mevzusu...elifezgiuzmansel diyetlerinden sıkıldın herhalde. insan değişiklik arıyor değil mi. bir ara forumda vardı hatta akrep de yorum yapmış. çok eski diyetlerden biri 25 günlük falan diyordu.liste istiyorsan öyle bişey olabilir. belki şeyda çoşkundan bile esinlensek olur. mesela bir müddet az yemeeyi becerebilmek. ben henüz liste diyeti kıvamında değilim. ne zaman oldum ki... sana bulmaya çalışayımhemen diyet listesi bulmalıyım kendime.ben kendi kendime az ya da saglıklı yiyemiyorum.hedef senin geniş bilgi dagarcığında bişeyler vardır kesin canım.hadi bir öneri
Ayy buna çok güldüm ama ya uhs yi geçeme ama akrebi kilo olarak geçahhhhhq ahhhhhhhk dilime acı biber süreydiniz de büyük konuşmasaydım....çoook fena şiştim bu hafta çoooook
ya inanamıyırum geçen pazartesi 65,6idim dün yani pazartesi 68,7dün toparlarım demiştim ama akşamki sınırsız menüden sonra bu sabah tartılmadım çünkü boş yere moralimi bozacaktım.
heh işte dün akşam aynen bana da öykle öyle oldu. çocuklara doma içinden besleyici bir pilav yaptım sade pilav yerine bunu yapmayı tercih ed,yorum. taduna bakiiim tuzuna bakiim derken bi sürü pilav yedim. aslında dukan karatay gibi bişey yapacaktıom et biraz geç haşlandı ama pişince onu da yedim. ipin ucu kaçmıştı ekmekle yedim. bir de o arada canım tatlı çekince köme pestil evde bulduğum bütün bombaları güplettim.sonra uyku bastırdı 8,30 gibi yattım. bu hafta uhs yi geçemem belki kilo alarak akrebi geçerimama bu yol uzun yarışa bir yerden gene dahil olurum inşallah
Ben böyle liste usulü diyet hiç yapamıyorum, kuraldışıyım ben bu şekilde kısıtlanmış hissediyorum ve bi yerde içimdeki canavar patlıypr hoop başa dönüyorum o yüzden bildiğim yoldan dönmem gerikopyalayıp saklamışım listeleri... yapan kişinin yorumları da vardı. e zaten bu şekilde beslensek eriyeces biteces valla
.............................
25günlük 5 diyet
1. Liste ( 25 GÜN UYGULANACAK )
7:30 1 bardak yarım yağlı süt
09:00 2 dilim tam buğday ekmeği arası beyaz peynir, maydanoz, şekersiz açık çay veya yeşil çay
10:30 2 kuru kayısı, 1 ceviz
12:30 1 porsiyon köfte veya döner, az yağlı salata, 1 dilim tam buğday ekmeği
15:00 1/2 paket form bisküvi
17:00 2 kuru kayısı, ılık su
19:00 6 kaşık etsiz sebze yemeği, 1 dilim tam buğday ekmeği, az yağlı salata
21:00 1 meyve
2. Liste ( 25 GÜN UYGULANACAK )
07:30 3 kuru kayısı, ılık su
09:00 1 dilim tam buğday ekmeği, 1 dilim az yağlı beyaz peynir, 2 zeytin, çeri domates, maydanoz, haftada 1 gün yumurta, şekersiz açık çay veya ıhlamur
12:00 1 porsiyon ızgara veya etli sulu yemek, 1 dilim tam buğday ekmeği, az yağlı salata
14:00 2 kuru incir
16:00 1 kutu kayısılı probiyotik yoğurt ( markayı anladınız)
17:30 1 meyve
19:00 6 kaşık etsiz sebze yemeği, az yağlı salata
21:00 3 kuru kayısı, ılık su
3. Liste ( 25 GÜN UYGULANACAK )
07:30 Bir yemek kaşığı pekmez
09:00 İki dilim tam buğday ekmeği arası beyaz peynir, maydanoz, şekersiz açık çay veya ıhlamur veya yeşil çay
12:30 Bir kase çorba, az yağlı salata
15:00 Bir ETİ stik çikolata
17:00 Meyveli yoğurt
19:00 Altı kaşık et veya tavuk veya ciğer sote, az yağlı salata
21:00 Bir meyve
4.Liste ( 25 GÜN UYGULANACAK )
7:30 Bir su bardağı ılık su
9:00 1/2 simit, bir dilim beyaz peynir, domates, maydanoz, şekersiz açık çay veya ıhlamur veya rezene, haftada 1 gün yumurta
12:00 Bir dilim tam buğday ekmeği, bir porsiyon etsiz sebze yemeği, az yağlı salata
15:00 1/2 paket eti form
17:00 Bir meyve
19:00 200 gr balık veya 2 baget veya bir kalçalı but, az yağlı salata
21:00 kaymaksız yoğurt
5. Liste ( 25 GÜN UYGULANACAK )
7:30 Bir çay kaşığı bal
9:00 Bir dilim tam buğday ekmeği, bir dilim beyaz peynir, üç zeytin, pişmiş domatesli biber, şekersiz açık çay veya yeşil çay
12:30 İki kepçe çorba, az yağlı salata, bir dilim tam buğday ekmeği
15:00 1/2 paket form bisküvi, 200 ml sür
17:00 Bir meyve
19:00 Altı kaşık etsiz sebze yemeği,az yağlı salata, bir dilim tam buğday ekmeği
21:00 Bir meyve
ALTERNATİFLER :1. listede öğlen arada bir köfte yerine bakliyat yedim. (Nohut,yeşil mercimek v.b) Döneri ısıtıp yenen dönerlerden kullandım. Köfteyi bazen kendim yaptım bazen de kasaptan hazır köfte aldımForm bisküviyi illaki o tahta gibi olanlardan yemek zorunda değilsiniz. Mavi-Yeşil ( bu markayı gerçekten vermek zorundayım çünkü diğer markaların içerisinde şeker var bunda yok ) bisküvilerinden yiyebilirsiniz. Elmalı, limonlu, peynirli... Probiyotik yoğurt kayısılı dışında yediklerim de oldu. Orman meyveli, ananaslı falan da yedim. Kayısı yerine gün kurusu da yedim. Gün kurusunu daha sağlıklı buluyorum. Peyniri çoğu zaman tam yağlı ezine yedim. 1. listede sabah kendinize 2 dilim tam buğday ekmeği arası peyniri soğuk yemek yerine tost makinesinde tost yapabilirsiniz. Çaylarınızı tatlandırıcı ile tatlandırabilirisiniz.
Biz aslında çok iyi biliyoruz ama uygulama yapamıyoruz tek sorun bu şekerimhem liste verip hem de eleştiriyorum. sorumluluk başka bişi canııım. listelerde ne kadar az süt yoğurt verilmiş. bence süt ve yoğurt arttırılmalı
akşam: lahana çorba, bool salata, 160g. lık ton balığısabah: 2 dilim çavdar ekmeği, 50g. salam, 1 dilim kaşar peyniri
ara: 2si bir arada kahve, 2 tatlı kurabiye
öğlen: yeşil çay, 1 yk yulaf kepekli lahana çorba, bool salata
ara: 10 üzüm, çeyrek elma, yeşil çay
merhaba canım ben bir yüksekokulda memurum adanalıyım sen nerelisinMerak ettim ne okuluna gidiyorsun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?