olsun canim menun genel olarak gayet kontrollu arada boyle oduller vermesek kendimize diyet yapmanin ne anlami kalir kinuray hoşgeldin... size de günaydın canlar
menümüzü yazalım yoldan çıkmayalım :
sabah : 1 yumurta
bol maydanoz
50 gr ekmek
ara : 1 erik
öğle : 1/2 dürüm çiğ köfte
ayran
1 kase çikolatalı puding (zadegan hep senin suçun :) gerçi diyabetik ama olsun yani )
akşam : 6 yk türlü
4 yk pilav
cacık
heh dün o koşturmacada benşm koca maça gitti! ben de eşime acıyorum, ayyy çok çalışıyor, çok yoğun zayıf yemek yemeye bile vakti olmuyor diye. akşama misafiri gelecek , maça gitti. misafirden 10 dk. önce geldi eve:)Bugün sabah kahvaltı ssonrası bir mide bulantısı yaşadım sormayın tabi tüm yediklerim çıktı. Esim geldi noldu dedi ve gitti pc başında yerini aldı. Kızımın yatağına titreyerek uzandim öyle uyuya kalmışım taki ogleden sonra 2:00 ye kadar. Kalktım namaz kıldım elma ve az pide yedim. Kızımı almaya giderken yolda dü serum diye korktum zorla yedim.
Hayır o halsizlik le eşimin tepkisi daha doğrusu tepkisizligi tuhafti. Dün akşam baba oğul birde başka şehirde gorumcemle alakali konuda eşim çok üzdü çok dokundu yapılanlar.
Ondanmidir bilmiyorum çünkü son zamanlarda moralim bozuk olduğunda sagligim bozuluyor. Dünden bu yana dusunuyorum kızlar ne mecburiyetim vvar huzurumu bozan insanlarla bir arada olmaya ya. Artık eski sabrimi tahammülü mu kaybediyorum ani tepkiler veriyorum özellikle kızıma verdiğim tepkiler sonrası yaşadığı m vicdan azabida eklenince ...
Yaşamak o kadar cazip gelmiyor, sanki ev yaşama gucumu emiyor.
Cidden zoruma gidiyor düşündükçe sabah ne haldeydim hiç ilgilenmedi ve hala uyuyor içerde . Ben olsam öyle davranmazdim o durumda olan birine kaldıki eş yani.
evet ya. aslında kreş.3 yaşındalar ama gene de uyumaya alışmış olmaları gerekirdi.uffffff hedefcim senin yazini okuyunca imdaaaatttttt diye bagirip kacasim geldi okula basladilar halaaaa mi uyku problemi
40 cikinca duzelir 6 aylik olunca duzelir yasina girince duzelir 2-3 yasina gelince duzelir diyen teyzeler hep duygularimla oynamis meger
seldom sen bize pskologunun söylediği şeyleri tek tek hatırlat. bıktık artık diyetşsyenlerin dediklerindenAkrepcim benim psikoloğum hep der ki, insan bir travma yasamissa (otobüsü kaçırmak bile bir travma) önce dibe vurur sersemler ama o hızla da şu yüzüne çıkar çözümler üretir yoksa dayanılmaz olur her şey... Bak kendi çözümünü ne kadar güzel ürettin... Sorun hiçbir zaman tek taraflı olmuyor ama can acısıyla göremiyoruz ilk etapta... Ben sormuştum, sizde şahit oluyorsunuz pek aksiyonludur hayatım :) , çok çabuk b planı üretiyorum bu normalmi diye... Bu senin başetme yolun demişti... Kimisi uyur, bazısı yer, bazısı yok sayar senin yolunda bu demişti... O yüzden bazen bizim gibi karşılamıyor diye inciniyoruz yakinlarimiza... Biraz zaman çözüyor aslında herşeyi... Zamanın çözemediği tek şey var malesef... Allah muhafaza etsin inşallah
Ben dün akşam kızımın odasında uzanarak geçirdim. Ders yaparken yanında beni görmek mutlu etti hemde çok mutlu oldu. Arada sarılıp opuyordu. Tabi söz verdim kendime anlayışlı olmak adına. Sabahı da ufak siyriklarla atlattik Ohh be en azından vicdan azabı yok bugün.belki de bu kadar hassas olduğumuz için mi bu forumdayız? hani hepimiz eşeğiz...hata yapıyoruz , diyetteyken 1 tabak kısır yapmak ne kiiii daha büyük hatalar da yapıyoruz ye gitsin...bazeb ben de böyle düşünüyorum.
Dün foruma geldim bir iki bişeyler okudum önceki akşam hakkında dert yanmak istedim ama kendime kalsın diyerek yazmadım. çünkü her zamanki gibi mızlayacaktım mızlayacaktım. evet salı akşamı benim huysuz oğlan saat 10da yatağa gitmemize rağmen uyumadı. okulda mı çok uyuyor ne! uyu oğlul ninni oğlum sırtını kaşıyım oğlum yok fayda etmedi. 2-3 defa tuvalete kalktı. o akşam inadından (dediği olmayınca tepki olarak) altına kaçırdığı için ben de muşambalı kilot giydirdim artık sen bebek oldun madem kaçırıyorsun bundan sonra sana bebek bezi alıcam, sen abi olamamışsın falan dedim. gecenin ilerleyen saaytlerinde yatakta baktım donunu çıkarıyo , işedi zannettim uykusuzluğun zirvesindeyken bağırdım çağırdım gene mi işedin bıktım diye , çocuğu yatağa falan fırlattım sıktırdım, hırpaladım...meğer altına kaçırmamış muşambalı kilotu istemiyormuş...çok üzüldüm...sonra nerde yatttı nasıl oldu da uyudu tam hatırlamıyorum. ne çabulta unuttum! ya ağlaya ağlaya yanımda uyumuştur ya da eşimin yanında...tabi bi ara eşim de cinnet geçirdi karnım acıktı diyor şunu yaptırdı yemedşi bunu yaptırdı gene ağlıyor diye...sabah uykusuz , kahvaltı yapamamış , büyük oğlanın servisini kaçırdığı için yolu uzamış ve sonrasında işe geç kalmış biri olarak işyerime geldim. nokta. işte dün o depresif halimle bişey yazamadım. kendime ben de kızdım durdum çocuğa uyguladığım şiddet için. hani yurtlarda bakıcılar bırakın çocuğu yatağa fırlatmayı bağırınca bile el işte diyoruz ya kendimi öyle kötü hissettim.
dün akşam eşimin misafirleri gelecekti, ev de darmadağındı , ikram edecek bişeyler hazırlamam gerekiyordu belki bu yüzden de stresliydim. şükür ki temizlikçi işini ayarladım. öğlen biraz alışveriş yaptım. eve gider gitmez hem yemeğimizi hem de bir kaç basit ikramlığı hazırladım. misafirimiz geldi. güzel geçti. Msafir varken çocuklar önceki hafta çok geç uyumuştu dün akşam uyutmayı başarabildim. bir ara gene cinnet noktasına geldim. Temizliğe gelen kadın söylemişti kızı bir ara psikolog pskolog dolaşıyordu, şükür atlattık ama çok okudum diye. Gece yatınca boool boool Nas suresi önermişti hatta sayısı da vardı. 7 gece 100 defa mı yoksa 70 defa mı neydi...ben de baktım darlanıyorum nas suresi okdum. dün akşam artık biraz daha rahat uyudu.
Bu sabah uykumu alarak kalktım, servisi kaçırmadık, işe geç kalmadım. aksilik olarak büyük oğlanın suluğunu evde unuttuk akşamdan doldurup lavaboya hazırladığım halde. ikinci aksilik de ikizler okula değil senin iş yerine giedeces diye huysuzlandılar, çok ağladılar. ama herhalde uykumu aldığım için mutluyum:)
Kızlar bu depresfi haller uykusuzluktan da kaynaklanıyor. stres, şiddet, kendini kötü hissetme hepsi ard arda geliyor.
bence bu akşam için çocuklarla oynayacak bir oyun düşünelim ve onu oynayalım. Vicdanı rahatlatmak için iyi olur bence...
Allahina kurban senin.. Aynen dediğin gibi yaptım konuştum bugün benimki ile. Dediğin gibi yapmaya devam edicem inş.heh dün o koşturmacada benşm koca maça gitti! ben de eşime acıyorum, ayyy çok çalışıyor, çok yoğun zayıf yemek yemeye bile vakti olmuyor diye. akşama misafiri gelecek , maça gitti. misafirden 10 dk. önce geldi eve:)
benim derdime baaaaaak adamın derdine bak. ikramlık hazırlanacakmış tabaklar çıkartılacakmış peaaah...yemek yememiş açmış zayıfmış peaaaah adam aç karna maça gidebiliyo...
Diyeceğim şu ki seninkiler takmıyo sen niye kafana takıyosun ki!Bayramda sıkıntılarım oldu diyince ailevi sıkıntılar olduğunu düşündüm. genelde yok görümcem yok eltim diye dert yanmak da hoşumuza gitmez...ama aslında hepimizin öyle sorunları var. sorun şu sorunun içinde miyiz dışında mı? Ben eşimin ailesi ile aynı şehşrde değilim. eşimin memleketini hatta misafir olduğum eltimleri göürmcemleri falan çok sevdim eşim de kendi memleketinde yaşamak isteyince ben de tamam oraya da tayin isteyebiliriz demiştim. ama bu yaz olayın başka bir yüzünü gördüm. insanların kendi aileleriyyele kocasıyla veya kayınbabamızla meselelerşi var. benimle dertleri yok ama aynı şehre taşınırsak topun ağzına gelmiş olucam. açıkça yazayım. eşimler kalabalık bir sayısını vermiyim bir çok kaynım ve eltim okumuş çalışan insanlar. 5 parmağın hepsi de bir değil derler ya ...o kadar aklı başında insana rağmen okuyacak zekası olduğu haşlde okumamış, hırsızlık mafya gibi işlere bulaşmış , evde karısı dururken başka kadına giden baba parası yiyen de bir kaynım var. Eşinin suçu yok , adam ailesine bakan biri olmadığı için kayınbabamla aynı evde yaşıyorlar , çoluğa çocuğa kayınbabam bakıyor ve eltim evin gelini olmaktan sıkılmış durumda hatta kayınbabam onlara ev alıp yeni eve çıkartmalıymış gibi bir beklenti içinde...bazen ezildiğini düşünüp saygısızlaşabiliyorda...
En güzeli uzak olmak. herkes kendi iç hesaplaşmasını yapsın, bağımsızlığını ilan etsin kendi kendine yetsin ...ha kayınbabama ve kaynanama bakmak zorunda kalırsak da bakarım. Bakandan da Allah razı olsun.
Akrepcim kayınbaban hasta veya değil sen ona bakıyorsun ve sevabını kazanıyorsun. Eşine ve başkalarına kendini ezdirme. kaldı ki evet kadın olarak sen bakmak zorunda da değilsin. bakıyorsan eşinin hatrına bakıyorsun. bakma vazifesi evlda verilmiş ama bizde gelinler bu görevi devralmış. sen bakmazsan kayınbabana günaha girecek olan eşindir görümcendir. seninkisi nafile ibadet...bu açıdan bakıp arada bakım işlerini eşinle paylaşabilirsin. kendine vakit ayırabilirsin. madem onlar baba oğul kafa kafaya vermişler bi süre bir arada hareket etsinler.Sen kendi hakkını savun. elinden geleni yap.Gerisini Allaha bırak. Sonuç olarak onların dediği değil, Allah ın dediği olur
Tamam canim öyle yap hatta benim yarın sabah tekrar tartilayim diyorum canım sıkıldı ya. Bundan sonra napalım perşembeden yazalım kilo muzu buraya cuma sabahi tartilip yazma hakkımız olsun yani az cikarsak ve sabah 10 a kadar yazabilirsek. Ne dersiniz?2.TAKIM 384.
Akrep33 ( 67,6 / 67,6/0/ %)
Ambuyanbu ( 73.5 / / / %)
uhs ( 65,6 / / / %)
nurceng ( 57.9/ / / %)
aygun01 ( 76 / / / %)bildirimde bulunmadı
hedef52 (67,5/ / / %)
Siyahbeyaz0066 (73,1/ / / %)
Zadegan ( 56,5 / / / %)
2.takım ortalaması: %
kızlar ben bu sabah kiloma bakmadım. izin verirseniz yarın sabah bakıp ekleyebilirim. yokça hiiiiiç bakasım yok.böyle dedim ya şimdi kilona bak ekle dersiniz
inan icimi rahatlattin hedfcim annem hep cocugundan sikayetlenme allahin gucune gider alirsa onu senden naparsin deyince geri vitesliyorum hep kisa tutmaliyim temizlige gecmeliyim :)evet ya. aslında kreş.3 yaşındalar ama gene de uyumaya alışmış olmaları gerekirdi.
hep büyüklerin söylediği büyüdükçe dertleri de büyüyor. neden şimdi ağlayarak uyutmuyorlar büyüdükleri zaman belki eve geç geliyorlar yatma saati geldi ama eve gelmedi diye uyku tutmuyor veya öyle bi laf söylüyor ki içerliyorsun uyuyamıyorsun. bizlerin anne babası çekti galiba biz de çekices bunları.
benim yorumum ise imtihan dünyası işte...gerçi böyle meşguliyetlerimizolmasa neyle meşgul olurduk?
Güreşçinin biri kockoca bir öküzü elleriyle kaldırabiliyormuş. sormuşler bunu nasıl yaptın diye o da öküz ilk doğduğu gün daha buzağı iken kucağına almış kaldırmış. sonra ertesi gün sünra bir sonraki gün. her gün bu sevimliğ buzağıyı kucağına alıp kaldırıyormuş. buzağı büyümüş dana olmuş hala kıcağına alıp kaldırıyor en son öküz olmuş ve bizim güreşçi bu şekilde öküzü tutup kaldırabilecek kadar gelişmiş. İşte çocuk bakarken aklıma hep bu gelir. ufaktan pişikten mama yemiyo dertlerinden başlayıp gelişe gelişe daha büyük dertlere katlanabilir hale geliyoruz. sorun yok yani.Allah kuluna kaldıramayacağı dert yüklemiyor, dert yükleyecekse önce bir kulunu geliştiriyor. bazen anneler tek çocuğu taşırken yoruluyor, 12şerden 24 kilo 2 .ocuk taşıyabilirim. hatta mecbur kaırsam diğeri de 22 kilo onu da sırtımda taşırım. eeee annem küçükken kollarımın güçsüzlüğünden yakınırdı bi de şimdi görsün.
düşünsenize çocukrı bebek halinde değil de ergen halinde evimize aldığımızı!!!ayyyyy en azından ilerde ergenlik problemleriyle uğraşacak bile olsak yatacak yatakları giyecek kıyafetleri hazır, ne yerler ne içerler biliyoruz , nelerden hoşlanırlar nerelere giderler, arkadaşları kimlerdir bunları tek tek öğreniyoruz. herşey aşama aşama. bu veletlerin büyüklükleri daha zor olacak belki ma şimdiden hazırlanıyoryuz. bir de her çağın problemi aynı değil. ilk önceleri fiziken yoruluyoruz ilerde psiklojik olarak yorulacakmışız. yani bu demek oluyor ki fiziken biraz rahatlayacaz :) Psikolojimize iyi bakalım ilerde lazım olacak:)
Aslında adaletli olan perşembeden perşembeye veya cumadan cumaya bildirim yapmak. Az çıkarsak sabah 10a kadar falan dersek şimdi çok muğlak olacak, çoğu kişi perşembe kilo bildirimi yapmaz, bildirim yapar 200gram daha verir cuma günü bir daha yazar, sonra nasıl olsa yazmıştık deriz gözden kaçırırız vs...bence öyle yapmak yerine bildirim günmüzü tekrar cumaya çekebiliriz. cuma saat 12:00a kadar bildirim yapılır. yapamayacak olan varsa perşembe günü tartılıp perşmebe bildirir.Eski sisteme dönelim bence kaptan. Ayyyy bak değişilik hissi iyi geldi bana:) sanki büyük bişey yapıyomuşusz gibi olduTamam canim öyle yap hatta benim yarın sabah tekrar tartilayim diyorum canım sıkıldı ya. Bundan sonra napalım perşembeden yazalım kilo muzu buraya cuma sabahi tartilip yazma hakkımız olsun yani az cikarsak ve sabah 10 a kadar yazabilirsek. Ne dersiniz?
yakılan kalori tempoya ve vücut ağırlığına göre değişir. 55 ve 70 kiloluk iki insan yan yana yürüyüş yapsa aynı tempoda aynı yolu yürüseler şişman olan daha fazla kalori yakarbugun spor olarak 1,5 saat ev isi ve 1 saat karisik tempolu yurudum ve kostum.kosu bandim 400 kalori yaktigimi soyluyor diyet programim ise 299 anlamadim gitti..
ayy Kıyamam sizegünaydııııın :)
yorgun bitkin ve mutsuzum ama sırıtarak geziyorum belki bedenim ruhuma hükmeder diye :) ya bu yorgunluk bir müddet sonra tahammülsüz kılıyor beni :/ ama bu hafta sonu kıpraşmadan yatmayı planlıyorum :) ya da kendimi kandırıyorum bilemicem :) amaaaaan canımız sağ ya çok şükür... sabah gereksiz yere sırf saçlarını hızlı taramıyor diye kükredim kızıma, o da pek alışkın değil benim bu halime tabi gözlerini sile sile gitti okula... içime dert oldu tabi aslında mutsuzluğumun sebebi de bu... az önce 20 dk arada gittim okula sınıftan çıkardım...sabah için özür diledim öpüştük sarıldık geldim... nispeten rahatladım ama kendime öfkem henüz geçmediizninizle eşeğim ben yaaaa
Canım ya benim oglumda dün gece öyleydi. Çok uykusuzum hiç durmadi bi de sabah oklua gitmek zor oldu.seni görmedim ama görmesem de sana hayranım
senin alışık olduğun menülerine benzemiyor çok güzel menü tebrikler yola devam
o zaman bende kocaman EŞŞEĞİMMMM
bütün gün oğlumu özleyerek geçiyor daha sonra eve gidiyorum ona sarılıyorum öpüyorum oyun oynuyoruz herşey buraya kadar güzel sonra beyfendinin uykusu geliyor dün tam bir buçuk saatte uyudu ne uyumak istiyor ne uyanık kalmak istiyor.inanmazsınız göğsümü en az 20 kez aç kapa aç kapa artık en sonu çıldırdım yatakta emzirirken yanıma attım.ne halin varsa gör dedim.sonra o ağladı ben ağladım
şimdi de çok üzülüyorum onu ağlattığım için....
Canım benim kafana takma. Hepimizin hayatında öyle inisler ve çıkışlar oluyo.ama onemli olan uzatmamak yoksa cocuklara yansıyor davranislarimiz.Bugün sabah kahvaltı ssonrası bir mide bulantısı yaşadım sormayın tabi tüm yediklerim çıktı. Esim geldi noldu dedi ve gitti pc başında yerini aldı. Kızımın yatağına titreyerek uzandim öyle uyuya kalmışım taki ogleden sonra 2:00 ye kadar. Kalktım namaz kıldım elma ve az pide yedim. Kızımı almaya giderken yolda dü serum diye korktum zorla yedim.
Hayır o halsizlik le eşimin tepkisi daha doğrusu tepkisizligi tuhafti. Dün akşam baba oğul birde başka şehirde gorumcemle alakali konuda eşim çok üzdü çok dokundu yapılanlar.
Ondanmidir bilmiyorum çünkü son zamanlarda moralim bozuk olduğunda sagligim bozuluyor. Dünden bu yana dusunuyorum kızlar ne mecburiyetim vvar huzurumu bozan insanlarla bir arada olmaya ya. Artık eski sabrimi tahammülü mu kaybediyorum ani tepkiler veriyorum özellikle kızıma verdiğim tepkiler sonrası yaşadığı m vicdan azabida eklenince ...
Yaşamak o kadar cazip gelmiyor, sanki ev yaşama gucumu emiyor.
Cidden zoruma gidiyor düşündükçe sabah ne haldeydim hiç ilgilenmedi ve hala uyuyor içerde . Ben olsam öyle davranmazdim o durumda olan birine kaldıki eş yani.
ben gecen hafta unuttum ama bugün tartıldım. Kilom 57.7 sadece 200 gr verdim.Tamam canim öyle yap hatta benim yarın sabah tekrar tartilayim diyorum canım sıkıldı ya. Bundan sonra napalım perşembeden yazalım kilo muzu buraya cuma sabahi tartilip yazma hakkımız olsun yani az cikarsak ve sabah 10 a kadar yazabilirsek. Ne dersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?