Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

çoook geçmiş olsun, sadaka ver inşallah...

allah kabul etsin kolaylasın inşallah.. neden o kadar dağıldın ki ambucan?? hasta falan mısın bi oruç bu kadar sarsmaz heralde... bir de hep çocuğu uyutup abiyi almaya gidiyorsun ya hep aklıma geliyor yalnız mı kalıyor evde?? bildiğim kadarıyla anneanne babaanne sizinle değil di mi?

ıyyyyy bu hırsızdan da beter :/ ne acaip bir millet olduk biz ya... allah bizi de evlatlarımızı da korusun... hem yoldan çıkmaktan hem yoldan çıkana uğramaktan... çamaşırlarını içeriye asmak en iyisi canım ya... bir gün peygamberimiz yolda giderken bir çocuk görüyorlar, yanındakilere işte bu veled-i zinadır, diyor, diğerleri soruyor onun annesi edepli bir hatundur neden öyle olsun diye... ziynetini harama göstermiştir buyuruyor... yani özelini... o nedenle çamaşır yada özel eşyaları mahremde tutmak en iyisi...ben biraz huysuzum bu konuda... kabanıma el çantama bile yabancı bir erkeğin dokunmasından hoşlanmam.. halbuki çanta işte ama ne bileyim o bana ait çok fena olurum... o yüzden sürekli derleme toparlama durumundayımdır okulda falanda... takıntı işte

bugünkü menümü yazmamışım ben, onu da yazıvereyim hemen..

sahur : 2 köfte
2 dlm ekmek
1 bardak süt
1 salatalık

iftar : 2 kase sebzeli mercimek çorbası
3 yk zeytinyağlı kereviz (şuan mücadele halindeyim devamını yememek için )
2 dlm ekmek
1 tadımca kuruyemiş bar (150 kaloriymiş ama pek güzel :) )

ara : 1 balçık hurma (akrepçim sen sormuştun galiba; Trabzon hurması da denir ya turuncu kocaman yumuşak ayyyyyyyyy ağzım sulandı hemen yemeliyim şuan şimdi acil )

ya benim yemek zevkim mi bi acaip şimdi yazarken bir kez daha çarptı gözüme... kerevize bayılırım.... brokoli karnabahar pazı brüksel kesinlikle çoooook severim... meyve zaten severim de, hurma muşmula ve kabuklu şeftali en sevdiklerim :)

yarın ki menüm de hazır, onu da yazayım...

sahur : 50 gr ekmekten beyaz peynirli baharatlı tost
1 bardak süt (hergün bir bardak içicem bundan sonra inşallah)

iftar : 6 yk erişte
yoğurtlu brokoli (sanırım yarım kilo yerim :) )

yalnız hiç su içmiyorum, sanırım günde 1 litre ancak.. e çay falan da hiç içmeyince öyyyyle susuz susuz kalıyoruz

Seldom doğru söylüyorsun balkonundan arka tarafta kaldığı ve hususî girilmedince evimin arka tarafina görülmeyecegi için asiyordum çamaşırlarımı ama yine başka çamaşırları arkasına ne bileyim bi daha dikkat edeceğim
Menüm

Sabah 1 ekmeğin 1/3 büyüklüğünde ekmeğe karışık tost şekersiz rezene çayı

Öğle 1 kase brokoli çorbası 1 kase Yoğurtlu ispanak

Aksam okulda ders esnasında hoca sırtını tahtaya döndükce atistira atistira 1 paket biskuvi yedim

Spor=6 km koşup yürüdüm

Biliyor musun seminere biraz gec kaldim ilk girfigim andan itibaren onu psikolog zannefiyordum istanbuldan geldigini dusunuyordum ve seldomun psikologu olabilecegi dusuncesi olustu bende nedense seni cagrustiriyordu bana.ilginc yani.ankaradaymis ilahiyat kokenliymis...anlattığı seyleri düşününce yaninda bulunmus onunla calismis birinin de aynu seyleti soylemesi ne guzel.ben de zaten anlattigini yasamaya calisan ve yadayan biri izkenimi yaratti.ama iste okul müdürlüğü sahibi falan olunca acaba diyor insan . Allah cumlemuzi ozu sizu bir olan kullarindan eylesin

Zadegan çok geçmiş olsun canım.

Ambu hayırdır güzelim toparla kendini sen güçlü bir annesin.

Dün 4,5 litre su içtim
bugün 2,5 ancak oldu..
Malum evde olmayınca.

Sabah
elma sirkeli sıcak su
Kahvaltı
yeşil zeytin deri peynir i ekmek çay közlenmiş biber

Öğle
3 kase aşure

Aksam
mercimekli Köfte tursu çay

Bir tencere aşure getirdim eve ama 6 barajina takıldı..

cok uzun yazamayacagim maalesef.
2 gündür niyetliyim. Özel olarak sahur yapmıyorum. Kilo vermeye devam :) en azından sabit değilim :)
Zadegan gecmis olsun bu arada .
herkese kolay gelsin :)

günaydın kızlarrrr nasılsınızzzz
ben iyiyim oğlumu arkamdan ağlarken değilde uyurken bırakınca biraz daha rahat oluyorum.
zadegan geçmiş olsun canım
hedefcim tamam yarışalım ama yarışımız biraz farklı olsun ben biraz düşüneyim sonra yazarım
dün yediklerim
sabah
fazla bir şey yiyemedim
bir lokma ekmek.peynir
bir lokma ekmek zeytin bir yudum çay

arada bol su 2 burçak bisküvi
çay

öğlen
2 adet ızgara tavuk
4 kaşık pirinç pilavı(az koymalarını söylüyorum tam 3-4 kaşıklık çıkıyor)
2 çomça yoğurt
1 adet halka tatlı (pişmanım kalorisi 300 imiş)

arada bol su

akşam
1 kase kuru fasulye
1 adet içli köfte
bol salata

allah yardımcın olsun canım
allah orucunu kabul etsin
sahurda ne yiyosun bilmiyorum ama biraz daha doyurucu şeyler yesen yumurta
bulgur pilavı daha iyi olur

günaydın canlar, hava güzel ben güzel :)

kesinlikle inandığı gibi yaşayan nadir insanlardan... okulunu da annesinin gecekondusunda açtığı bir anaokulundan bu hale getirmiş bir kadın ve tek başına, eşi asla okul işlerine karışmazdı... 3 yıl çalıştım okulunda, uzun yıllarda her yıl eğitim vermeye gittim ankaraya onun öğretmenlerine, ama son 3 yıldır şehir dışı sunumları kabul edemiyorum malum sebeplerden ve göremiyorum... boşluğunu çok hissediyorum

Dün 4,5 litre su içtim
bugün 2,5 ancak oldu..
Malum evde olmayınca.

ya bende de bu su içememe hali kaldı heralde... önce mecburiyettendi, e şimdi zaten orucum, akşam içmem lazım 3-4 saatte de ancak 1 lt içebiliyorum ama hazımsızlık başladı tabi hemen pfffff

maşallah hep iyi olalım inşallah... uyurken bırakmak seni rahatlatır belki ama çocukta güven duygusunu sarsar... uyandığında olmadığını göre çocuk bir müddet sonra uyumamaya çalışır gideceğin kaygısıyla... sanki ağlaması daha iyi... ciğerleri gelişir gözleri güzelleşir

canim cok gecmis olsun Allah ikiniside korusmus.benim oglumda iki yasinda bronsit olmus tu.keciboynuzu ve hatmi cicegiyle yapilan cay cok iyi gelmisti.netten bak istersen.Allah sifa versin
forumu bu yüzden seviyorum hep farklı şeyler öğreniyoruz, keçi boynuzu ve hatmi çiçeğinden çay aklımızda bulunsun

ben de merak ettim ufaklığı evde yalnız mı bırakıyorsun diye.
ben de oruçluyken telef oluyorum ama açıkca şunu söyliyim açlık veya susuzluktan değil yemek yiyememenin mutsuzluğu ile kötü oluyorum. bunu yenmek için biraz motivasyon gerekiyor bence ama öbür türlü fizyolojik açlık enerji düşüklüğü ise yaşadıkların şu sahur menülerini gözden geçirirsen iyi olur. sırf karbonhidrat yiyerek oruca niyetlenme veya akşam su içmeyi ihmal etme gibi gibi gibi...

Sabah
elma sirkeli sıcak su
Kahvaltı
yeşil zeytin deri peynir i ekmek çay közlenmiş biber

Öğle
3 kase aşure

Aksam
mercimekli Köfte tursu çay

Bir tencere aşure getirdim eve ama 6 barajina takıldı..
3 kase aşure haaaaa, 6 barajına takılmasan ne olecekti acep

hmm orjinal bir yarış teklifi gelecek herhalde. sadece bu haftalık olmasın yarışımız

Dünkü menüme ilaveten bi paket cips yedim söyle 600 kalorilik falan ama bugun telafi edeceğim cuma gününe de az kaldı bakalım ne olacak :) daha fazla yazacaktım ama kızım tepede ağlıyor bi ona bakiim geliim

Herkese tunaydin.kacta kalktigimi yazsam inanmazsiniz.
Seldomcum evet cok karisik durumdayim ama bu aralar maneviyatima onem verdim birazda kafam alsa cok guzel olucak ama ugrasiyorum Insaallah olucak.biz babaneyle yakin oturuyoruz o gorumcemin cocuklarina bakiyo acil durumlarda yardim aliyorum tabii ama cikip cocugu almak 10 dak. aliyo okul cok yakin Allahtan
uhscim bu ara ne su iciyorum nede dogru duzgun yiyorum.evde yemek varken canim baska seyler istiyo ama haklisin sahura yumurta ekliyim.bide bu gun tartilicam bu dengesizlik bana ne kadar getirmis
dunku iftarim tarhana corbasi kisir cay
uc mandalina
sahur kepek ekmegi peynir zeytin yesil biber biraz tereyag ve her gece yedigim iki tane meyveli yogurt(tatli olsunda ne olursa olsun)

ama annesi üzülür içi cız eder hiç gitmek istemez zor yani

Yaaa nasıl oruç tutyorsunuz yaa maşallah benim geçen değil olan önceki ramazan 8 aylık hamileydim 30 gün öyle borcum var başka 40-50 gün kaza orucu var bir tane de 61 günlük Kefaret orucu borcum var sabahtan aksama aç kalsam o kadar koymaz da oruç psikolojisi olunca yemeeeeeekkkkk suuuuuuuuu diye sayikliyorum hazır günler kisayken tutmam lazım ne zaman başlasam acaba

hemen başla :) ben geçen yıl kefaret tuttum, walla bi vukuatım yoktu sadece tutmak istedim... bana çooooook iyi geldi...ruhen bedenen manen toparladım...şimdi de inşallah haftaiçleri tutcam, haftasonları kızım bıkıyor tek yemekten...günler kısa bi bakıyorsun akşam oluyor..ki ben günde minimum 6 saat derse giriyor sürekli konuşuyorum... şartlan ve tut

Suan oglumu salliyorum.iyi haber babanesindeyiz yalniz kalmiycak.sende hep cocugu salliyosun diyen varsa acikliyim birtek ozaman siteye girebiliyorum.
Ufakligi burda birakip oglumla basbasa sinemaya gidicez.haftasonu gittik yer yoktu bugun seyredicez Insaallah.biraz uykum var ve susadim ama az kaldi cok sukur
zadegancim bende gecen sene cok tutamadim ama bu sene iyi gidiyo cok sukur.benimde 61 gunum var.yasimi bilmedigim bir hatiram var oyuzden tutucam Insaallah ama ilk once bu15 i bitiricem

Doğru söylüyorsunuz başlamam lazım ben ilk buluğa erdiği ramazan ki 12 yaşındaydım arkadaşlarıma uyup dondurma yemiştim Kefaret gerektirdiğini bilmiyordum olan oldu ne yapayım tutacağı artık oruç tutarken kilo almaktan korkuyorum şu icemeyecegim için spor yapamayacağım bi de gün boyu özenip yiyemediklrrimi akşama yiyebilm serbestiyem olacağı için endişeliyim siz ne güzel tutyorsunuz yaaa imreniyorum vallahi maşallah suphanallah tüh tüh tüh tüh
Bi de oruçlu iken ben bi sevimsiz bi aksi bi çekilmez oluyorum kızımın ve eşimin kalbini boş yere kıriyorum kaş yapayım derken göz çıkarmaktan da korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…