Canım pazartesi perşembe tut sende...Doğru söylüyorsunuz başlamam lazım ben ilk buluğa erdiği ramazan ki 12 yaşındaydım arkadaşlarıma uyup dondurma yemiştim Kefaret gerektirdiğini bilmiyordum olan oldu ne yapayım tutacağı artık oruç tutarken kilo almaktan korkuyorum şu icemeyecegim için spor yapamayacağım bi de gün boyu özenip yiyemediklrrimi akşama yiyebilm serbestiyem olacağı için endişeliyim siz ne güzel tutyorsunuz yaaa imreniyorum vallahi maşallah suphanallah tüh tüh tüh tüh
Bi de oruçlu iken ben bi sevimsiz bi aksi bi çekilmez oluyorum kızımın ve eşimin kalbini boş yere kıriyorum kaş yapayım derken göz çıkarmaktan da korkuyorum
Pazartesi tutamam çünkü o gün okul var ve 19:30 da falan bitiyor o saate kadar aç susuz kalamam ama persembeler uyar bugün niyetlendim inşallah oruçlu yumCanım pazartesi perşembe tut sende...
Amin inşallah insanın başına gelebilecek en büyük acı evlat acısı olsa gerek allah anneye sabırlar versin hiç kolay değil ama 6 yaş tek başına evde birakabilmek için yeterli değil diye düşünüyorum haaa 6 yaşında bi çocuğum olmadı hiç belki 5 dk ekmek almaya giderken yanlız bırakmak bana da masum gelebilirdi yine de acimasizlik etmek istemem ama bana ihmal kokusu geldi kesinlikle anneyi elestirmiyorum yanlış anlamayın ama yanlız bırakılıyorsa da kapı baca kilitlenmeliydi yine de hiçbir anne çocuğunun kötülüğü nü istemez Allah sabır versin yardımcıları olsunKızlar dün akşam eşim eve geldiğinde ben her zamanki gibi iş yapıyordum ve üzücü bir haberim var dedi. genelde hastaneden mutlu haber gelmez ve ben içimden bismilllahirrahmanirrahim diyerek dinlemeye başladım.
6 yaşında bir çocuk annesi bakkala ekmek almaya gittiğinde balkona çıkmış annesi dönüşte çocuğunun balkondan sarkıp kendisne baktığını görmüş yapma etme içeri gir demeye kalmadan çocuk balkondan düşmüş. yoğun bakımdaydı eğer çıksaydı bizim servise gelecekti ama çıkamadı dedi. üzüldük. (bir yandan da insan şükür bizim başımıza böyle bişey gelmedi diye seviniyo ) Oğlumu çağırdık bak oğlum balkona çocukların çıkması çok tehlikeli çocuğun biri böyle böyle olmuş düşmüş diye anlattık. işim bitti yemeğimizi yedik , evim de darmadağın perşembe yani bugün de temizlik günüm olacak hiç temiliğe kadını çağırasım yok çünkü evi az buçuk toplamayı canım çekmiyordu. Dur dedim oğlumun öğretmeni ev ziyereti için davet edin demişti haftaya salı falan gelecekse temizliği pazartesi yaptırayım önce bi r öğretmenle konuşayım. Aslında öğretmeni de önceki gün arayacaktım ama dün akşama nasip oldu. Önce telefonunu açmadı dedim herhalde müsait değil. sonra kendisi bana döndü. Dedim kusura bakmayın ben bir veli ile konuştuğunuzu bayramdan önce mi sonra mı diye onunla randevulaştığınızı ondan haber beklediğinizi biliyorum o yüzden hiç üstüme alınmadım sıra ile siz haber verip geleceksiniz diye bekliyordum. (haftalık karneye not düşmüştü de konunun ihmal edildiği ile ilgili) Yok dedi önemli değil, bugün acımız büyük. noldu dedim. Sınıfımzıdan bir öğrenci evlerinin balkonundan düşüp vafat etti.AAAAa dedim o çocuk o muuu diyebildim. Çocuğun ismini sordum, bedirhan...
İnsan ölümü de bu tarz acıları da kendinden ne kadar uzak düşünüyor. haber ilk duyduğumda kafamda daha farklı bir aile yapısı daha farklı bir ev ve çocuk düşündüm. Çocuk gündüz düştüğü için Allah Alllh okula gitmiyor muydu acaba diye düşündüm. Oğlumun sınıf arkadaşı, bizimkisine benzer yaşam tarzı bildiğin normal apartman büyük ihtimalle çocuk hasta olduğu için o gün okula gönderilmedi ve eğer anne çalışıyorsa sırf hasta oğlu evde olacağı için izinliydi dün...
Birazdan öğlen namazından sonra cenazesi var.Allah anne babasına sabır versin çocuklarımızı da kazadan beladan korusun.
Ayy nefessiz okudum bir çırpıda.. Amin canım amin.. Rabbim ailesine sabır versin kendisi zaten melek..Kızlar dün akşam eşim eve geldiğinde ben her zamanki gibi iş yapıyordum ve üzücü bir haberim var dedi. genelde hastaneden mutlu haber gelmez ve ben içimden bismilllahirrahmanirrahim diyerek dinlemeye başladım.
6 yaşında bir çocuk annesi bakkala ekmek almaya gittiğinde balkona çıkmış annesi dönüşte çocuğunun balkondan sarkıp kendisne baktığını görmüş yapma etme içeri gir demeye kalmadan çocuk balkondan düşmüş. yoğun bakımdaydı eğer çıksaydı bizim servise gelecekti ama çıkamadı dedi. üzüldük. (bir yandan da insan şükür bizim başımıza böyle bişey gelmedi diye seviniyo ) Oğlumu çağırdık bak oğlum balkona çocukların çıkması çok tehlikeli çocuğun biri böyle böyle olmuş düşmüş diye anlattık. işim bitti yemeğimizi yedik , evim de darmadağın perşembe yani bugün de temizlik günüm olacak hiç temiliğe kadını çağırasım yok çünkü evi az buçuk toplamayı canım çekmiyordu. Dur dedim oğlumun öğretmeni ev ziyereti için davet edin demişti haftaya salı falan gelecekse temizliği pazartesi yaptırayım önce bi r öğretmenle konuşayım. Aslında öğretmeni de önceki gün arayacaktım ama dün akşama nasip oldu. Önce telefonunu açmadı dedim herhalde müsait değil. sonra kendisi bana döndü. Dedim kusura bakmayın ben bir veli ile konuştuğunuzu bayramdan önce mi sonra mı diye onunla randevulaştığınızı ondan haber beklediğinizi biliyorum o yüzden hiç üstüme alınmadım sıra ile siz haber verip geleceksiniz diye bekliyordum. (haftalık karneye not düşmüştü de konunun ihmal edildiği ile ilgili) Yok dedi önemli değil, bugün acımız büyük. noldu dedim. Sınıfımzıdan bir öğrenci evlerinin balkonundan düşüp vafat etti.AAAAa dedim o çocuk o muuu diyebildim. Çocuğun ismini sordum, bedirhan...
İnsan ölümü de bu tarz acıları da kendinden ne kadar uzak düşünüyor. haber ilk duyduğumda kafamda daha farklı bir aile yapısı daha farklı bir ev ve çocuk düşündüm. Çocuk gündüz düştüğü için Allah Alllh okula gitmiyor muydu acaba diye düşündüm. Oğlumun sınıf arkadaşı, bizimkisine benzer yaşam tarzı bildiğin normal apartman büyük ihtimalle çocuk hasta olduğu için o gün okula gönderilmedi ve eğer anne çalışıyorsa sırf hasta oğlu evde olacağı için izinliydi dün...
Birazdan öğlen namazından sonra cenazesi var.Allah anne babasına sabır versin çocuklarımızı da kazadan beladan korusun.
Amin inşallah insanın başına gelebilecek en büyük acı evlat acısı olsa gerek allah anneye sabırlar versin hiç kolay değil ama 6 yaş tek başına evde birakabilmek için yeterli değil diye düşünüyorum haaa 6 yaşında bi çocuğum olmadı hiç belki 5 dk ekmek almaya giderken yanlız bırakmak bana da masum gelebilirdi yine de acimasizlik etmek istemem ama bana ihmal kokusu geldi kesinlikle anneyi elestirmiyorum yanlış anlamayın ama yanlız bırakılıyorsa da kapı baca kilitlenmeliydi yine de hiçbir anne çocuğunun kötülüğü nü istemez Allah sabır versin yardımcıları olsun
Doğru söylüyorsun gerçi ben de kızım evde uyurken bi kere üst komşu tembih edip 2 dk uzaklıktaki markete gitmiştim hava çok soguktu cikarmamak için demek ki o kadın da böyle düşündü ama çocuk işte tedbir tedbir tedbirpazartesi salı hava yağmurluydu rizede, dün biraz güneş açtı ama hala yerler ıslak.pazartesi günü kışlık manto botları giymeye başladık burda. işte çocuk hastaysa bakkal da yan apartmanın altındaysa hasta çocuğu yataktan kaldırıp bi sürü giydirmek yerine hemencik gider gelirim diye düşünür insan. 6 yaş yavaş yavaş çocuğun bireyselleştiği yaş. Yavaş yavaş tek başına asansöre bindirip aşaüıda bekleyen babasına gönderiyorum mesela. çocukları kreşten almaya gittiğimde arabayı kreşin önünde nerde park yeri bulursam bazen hemen önü bazen 15 -20 metre ilerisi çocuğu da arabada bırakıyorum. hele hava yağmurluysa oooo ben 2 çocuğu ıslatmadan zor getiriyorum bi de büyük oğlan ıslanmasın istiyorum. dün daha bu olaydan haberdar olmadan karanlıkta oğlumu arabanın içinde bıraktım , arabayı da köşeye bırakmıştım içimden geçti ki gelip bir araba çarpsa arabada yangın çıksa Allah korusun araba da LPG li, içinde çocuk olduğunu kimse bilmez, bilseler de kapıyı açmak çocuk koltuğu kilidini bulup çözmek mesele yani. Döndüğümde oğlum arabanın içinde uyuyordu.
Dünkü olaydan anladım ki olmaz demiyeceğiz , çocuklara da daha bu yaşlarda akıllı söz dinliyo falan diye çok güvenmeyeceğiz, tedbir alacağız sadaka vereceğiz ....Rabbim korusun hepimizi
Kızlar dün akşam eşim eve geldiğinde ben her zamanki gibi iş yapıyordum ve üzücü bir haberim var dedi. genelde hastaneden mutlu haber gelmez ve ben içimden bismilllahirrahmanirrahim diyerek dinlemeye başladım.
Zorlanıyor san sende pazartesi perşembe tut canım..Seldommmmmm beni gecmeni kutluyorum canim darisi hedefin basina.
Kizlar benim kilom ayni.hedefcim zahmet olmazsa beni eklermisin canim yarin cuma sohbeti var buraya aksama anca gelirim.
Bugunku oruc cocuklarla biraz zorladi uc gun ara vericem Insaallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?