Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Sağol canım benim.. Olay burda değilde telden söyleyebilirim, burda anlatırsam şahit olanlar felan olmuştu tanınabilirim..

Dün evi çifterçifter süpürüp sildim son silişimde aklıma geldi söylediğin ve o an anladım kötü kokusu ile bastırsın diye dedi mutlaka diye
Dün yoğun bir gündü benim için.. Saah kızımı okula bıraktım sonra geldim eve kahvaltı ve ev toparladım bi duş giyin çık yaptım hemen okulda doğm kutlaması vardı, ordan geldim evi sil süpür yaptım tekrarlayaraktan az dinleneyim derken eşim geldi tekrar hazırlandık dışarı çıktık, yemeği dışarda yedik sonra sinemaya geçtik, sinema saatine 2,5 saat olunca o arayı gezerek doldurduk.. Sinema çok güzeldi. Çıktığımızda 24:00 olmuştu, eve geldiğimmizdeyse 01:00..
Hala kendime gelemedim ama güzel bir gündü güzel..

Oooo harika bi durummmuş bu şekerim daima bağlantı halindesin yani..

Dedeniz gelmiş gözün aydın canım..

Mangal diyet için kötü değilki canım önemli olan yanında ekmeği fazla kaçırmaman..

Senin kız nasıl oldu?

canim o hadisi bende duydum ama midye adet olan bir hayvan oldugu icin o ayri tutulmus.nasil herseyi yiyip domuz yiyemiyoruz onun gibi bence genede arastir istersen.ben bir kere yedim cok hosumada gitti ama bunu bildikten sonra yemem canim
Canım midye ile domuz eti arasında epey fark var domuz etinin haram kılınması bizzat ayetle sabittir "size domuz eti haram kılındı..." diye midye içinse ne kuran ı Kerim de ne sahih hadis kaynaklarında yasaklayici bi durum yoktur eğer yemek yasak ve günah olsa Peygamber Efendimiz hadis lerinde midye nin diğer deniz ürünlerinden müstesna tutulduğunu soyleyebilirdi midye yemenin caiz olmadığını hangi hoca söylüyor bilmiyorum ama Allah u Teâlâ nin ve Peygamberimizin yasaklamadigini yasaklamak (sadece midye değil herhangi bir durum veya yiyecekte de ) caiz bir durum değildir asıl yanlış anlama şunun için diyorum eğer seviyorsan gönül rahatlığıyla ye çünkü ne Kuran ı Kerim de ne de hadis i Şerif lerde midye ile herhangi bir yasaklama hatta kerih gorme yani yenilmesi çirkin görme gibi bi durum olmadığı gibi peygamber efendimizin denizden çıkan her besinin temiz ve helal olduğunu belirtmiştir

Menüm

SABAH 1 dilim ekmek 30 gr kadar peynir 1 küçük kase Muzlu puding

ÖĞLE 1 kase nohut

AKŞAM 1 kase mercimek çorbası 1 kase aşure 1 dilim ekmek 2-3 yk kadar şu sır tarifli reçel den

kaptanım geçmiş olsun allahım daha kötülerinden korusun

kaptanım biliyor musun 8 kasım benim de doğum günüm
ve bende geçen sene eşimden bir şok yaşadım doğum günümde
geçen sene benim doğum günü tarihimi unuttu beyfendi ayın 5 inde bana çiçek pasta almış gelmiş
tabi ben şok oldum ayın 5 diye hatırlıyormuş sağolsun
bu sene de bana çiçek alma pasta da alma istemiyorum dedim
ailecek yemeğe gidelim dedim tamam dedi yemeğe gittik(not: yemekte oğlum hiç durmadı bırakın beni yürüyeyim diyor masada bir kişi sürekli beyfendinin arkasındaydı pek oturupta keyifle yemek yiyemedik))

tatlım bir kaç tane tavuk ızgara yanında yağsız salata dan sorun çıkmaz ama nefsini durdurabilirsen

Günaydın kızlar hayırlı haftalar hepinizie
haftasonum cozurtuk geçti artık artık corutmam diyordum oysa ki cumartesi günü ben de sinemaya gittim film güzeldi ama filmden daha çok müsait ortam bulmuşken ölen çocuk için ağladım sinemada. yanımda çocuğun geçen yılki anaokulundan öğretmenleri vardı, hiç öyle oraya buraya tırmanacak bi çocuk değildi diyorlardı ve tam düşündüğüm gibi çocuk hasta olduğu için annesi okula göndermemiş ve kadın yan apartman bile değil oturdukları apartmanın altındaki markete gitmiş, zaten de çocuk marketin önüne düşmüş. Annesi hasta ve uyuyan çocuğu yataktan kadırmaya kıyamamış bu açıdan bakınca Ambuyu bi kere daha uyarasım geldiÖlene ecel diyeceğiz de kalanları pataklamak gerekiyor bence Bunun yangını var ilacı var veya uyandığında annesini evde göremezse yaşadığı korku neye yetmez! Evet zor ama iş çocuğu giydirip bir bebek arabasına koymaya bakıyor. Keşke dememek için...

haftasonu cozurttum demiştim. cumartesi saat 12de sinemaya girip 14,30da çıkınca öğlen yemeği kaynadı. eşim ve cocuklarla biraz parkta vakit geçirip balık yemeye gittik. kızarmış hamsi turşu mısır ekmeği falan güplettim. yaw çayın yanında mısır ekmeği de çok hoş oluyor. tabi çaydan 2 yudum aldıktan sonra benim oğlanın çişi geldi döndüğümde masa toplanmış mısır ekmeğimi de almışar kuru kuru çayımı içtim ama her ihtimale karşı öncesinde 2 dilim mısır ekmeği yemiştimakşam yemeği saat 4lerdeydi saat 6 gibi süt içtim bu şekilde cumartesiyi kapattık.
Pazar günü de güzel bir kahvaltı eyvah bana noluyo gene mi iştahım açıldı diyerekten. neyse araöğünler falan motive eder hadi onları yapayım dedim eh işte biraz işe yaradı. pikniğe gittik öğlen yemeği oldu mu saat 3e doğru e piknik sofrasından saat 4,30 da kalkınca akşamı gene bir bardak süt ile saat 6da kapattım. bu şekilde kötü şeyler bile yapsam çok zarar ziyan etmeden haftasonunu atlatmış oldum.

Aaaa aynı günnn.. Harika bir tesadüf.. Evet bende pasta istemedim ve beklenti içinde de değildim açıkcası ama gelişmeler güzel oldu, beklenti olmayınca me olursa sürpriz oluyor daha mutlu oluyor insan...
Bundan sonra düsturumm beklenti yok.....

Uhscim gecmis dogum gunun kutlu olsun canim nice mutlu huzurlu saglikli yillara
Malasef bugun oruc yok istahim dorukta.tam imsak saati kalkinca tutamadim.kahvaltim 4 dilim cavdar elmegi zeytin peynir domates biber
bugun biraz fazla ciktim cumaya kadsr azicik vermem lazim.
Kizlar ufaligi birakmak benim icinde zpr ama onu cikarmak is degil eve sokmak is.kesinlikle girmek istemiyo parka babaneme diye tutturup agliyo.tabiki sagligi herseyden onemli ama Allaha emenet mecbur kalmadiktan sonra birakmiyorum

hedefcim ben zayıflamak istiyorum öncesi ve sonrası resim çekilmek istiyorummm
yap bakalım bizimle de paylaşırsın. benim muhakkak fotoğraflarım var kalabalık fotoların içinden bulurum eğer zayıflarsam eskiden böyleydim diye sunarım. dana önceden aynadan kendi formu defalarca çektim o niyetle güya kilo verdikçe kaydedecktim fotoları ama bi türlü olmadı hevesim kaçtı artık kilo verirsek arar buluruz diye düşünüyorum.
bu arada aramızda orjinal bir yarış olacaktı , yarış formatını sen belirleyecektin karar verdin mi ne yapacağımıza?

uhs senin de doğum günün kutlu olsun canım, Akllah hayuırlı uzun ömür versin inşallah bu yılını-yaşını çok güzel değerlendirirsin.
ya bakıyorum da asıl sıkıntı beknetiden çıkıyo o gün ölüm olmuştur kaza olmuştur hakikaten kötü bir anı da doğum günümü unuttu, hediye almadı, bütün uğraşlarıma rağmen hatırlayamdı ...bunlar kafaya takılacak şeyler değil. yok işte doğum günümde kavga ettik, nolcek ? ölüm gününde kavgalı gitmeyin de doğum gününde kavga oluversin.beklenti olmaması en güzeli.

Hafta sonu Şeyda Coşkunla kesişti yollarımız..
  1. Nette gezinirken Gülben Ergene konuk olduğu proğrammı izledim... Gülben ergen ne kadar güzel zayıflamış,Şeyda Coşkun ne kadar güzel ve incecik.. Spor olarak sadece ve sadece yürüyüş önermiş gülbene başka spor yapmamış, günde 1,5 saat yürüyüş.. Yeme düzeni de karataya yakın geldi aynı hatta, ekmek hamur işi yok..

ben şeyda çoşkunun listelerini çok araştırdım. evet ekmek hamur iş vermiyor geç saatlerde öğün de vermiyor. ara öğün verdiği de oluyor ara öğün adı altında bitki çayları içirdiği veya sadece salatalık yedirdiği de oluyor. Bence en önemlisi yürüyüş ve az iyerek kalkma ve cıssss şeyler yememeye motive etmesi başarı bundna kaynaklanıyor. Ananans -yumurta günümüymüş yok çorba günüymüş az yedirmenin dışında yağ yakımına özel bir katkı sağladığını düşünmüyorum ama gün gün farklı besin gruplarına yer verdiği için hem diyt daha sağlıklı oluyor hem de diyeti yapan kişi tek tip yiyerek sıkılmamış oluyor.dur elimdeki listelerini paylaşayım.

alıntıdır
........................
6günlük şeyda

Her sabah 1 saat yürüyüş

Şeyda Coşkun’dan bir haftada 4 kilo verdiren liste
Sweat February10 Ağustos 2014Şeyda Coşkun Diyet Listeleri

Herkese merhaba…Uzunca bir aradan sonra şu çok soru sorulan liste için bir post hazırlayayım dedim, umarım herkese yararlı olur. Öncelikle bu liste tatile gitmeden kalan son kilolarınızı vermeniz ya da tatilden sonra alınan kiloları kısa bir süre de vermek için birebir…

Liste sonunda Şeyda Coşkun -4 kilo kesin net gider diyor ama bu kişiye göre değişen bir durum. Ben uyguladığımda 3-4 kilo arası verip 53.9 la tatile gitmiştim ve inanın tartıda hiç görmediğim bir kiloydu. Listeyi uygulama esnasında birinci şartımız her gün 1 saat kesintisiz yürüyüş, tercihen sabah kahvaltısından önce erkenden yapmanız öneriliyor. Gelelim listeye:

1. gün (Sıvı günü)

sabah: Detoks juice
Malzemeler:
1 adet yeşil elma
1 adet salatalık
5-6 dal kereviz sapı
Bir tutam maydonoz
Bir adet kabuğu temizlenmiş lime veya limon
Bir parça taze zencefil
yarım çay bardağı su

Malzemelerin hepsini katı meyve sıkacağından geçirip için.

öğle: Immune juice
Malzemeler:
1 adet greyfurt
1 adet havuç
1 adet salatalık
1 adet minik turp
Bir tutam maydonoz
5-6 dal kereviz sapı
Bir parça taze zencefil
yarım çay bardağı su
Tüm malzemeleri katı meyve sıkacağından geçirip için.
ara: 1 çay bardağı light kefir (light kefir bulamayanlar yarı yarıya laktoksuz light süt ve yoğurdu karıştırarak da yapabilir)
yarım çay bardağı su
2-3 adet çilek
2-3 adet dondurulmuş böğürtlen
2-3 adet dondurulmuş frambuaz
Tüm malzemeleri blenderdan geçirip için.
akşam: 1 adet enginar
1 avuç lahana
çeyrek demet maydonoz
1 ince dilim ananas
1 adet lime limon(kabuğu soyulmuş)
1 dilim kereviz(kabuğu soyulmuş)
yarım çay bardağı su
Tüm malzemeler katı meyve sıkacağından geçirilip içilir.

1. gün için diğer sıvı günleri alternatifleri:
http://www.hayatimdiyet.com/wp-admin/post.php?post=423&action=edit ya da
http://www.hayatimdiyet.com/wp-admin/post.php?post=342&action=edit
hiç sıvı günü yapamam diyorsanız da muz-süt günü tam size göre :) Muz-süt günü için tıklayınız:
http://www.hayatimdiyet.com/wp-admin/post.php?post=279&action=edit

2. gün (yumurta&greyfurt günü)

sabah: 1 adet yumurta ve yarım greyfurt
ara:yarım greyfurt
öğle: 1 yumurta
akşam:1 adet yumurta

Yumurta yiyemeyenler ben gibi yumurta yerine 3 dilim hindi füme tüketebilirler:)

3. gün (Beyaz protein günü)

Sabah: Light lor peynirli fırın mantar
Malzemeler: 1 orta boy mantar,1 yemek kaşığı light peynir,1 çay kaşığı kekik
Hazırlanışı: Mantarların üst kısmını çıkarmadan etrafına lor peynirini koyun. Fırında kızarana kadar pişirin. Üzerine kekik serpin.
Ara: Gül çayı:1 tutam yeşil çay,1 tutam gül kurusu [1 litre kaynamış suya malzemeleri atın. 15 dakika demledikten sonra süzüp için. ]
Öğle: Izgara palamut3 küçük dilim palamut (kılçıksız 90-100 gr) [Palamutları ızgarada pişirin.]
Ara: Sade Türk Kahvesi
Akşam: Mezgit ızgara
Yarım mezgit fileto (100 gr)

Ara: Lavanta çayı:Lavanta,Ekinezya,Papatya [malzemeleri kaynayan suyun içine atın. 10-15 dakika demleyin.]

Beyaz protein gününe daha detaylı ulaşmak için tıklayınız :))
http://www.hayatimdiyet.com/wp-admin/post.php?post=416&action=edit

4. gün (yulaf&ananas günü)

sabah:2 ince dilim ananas + 1 yemek kaşığı yulaf
öğle: 2 ince dilim ananas+ 1 yemek kaşığı yulaf
ara: 2 adet çörekotu serpilmiş badem salatalık
akşam:2 ince dilim ananas+ 1 yemek kaşığı yulaf
ara: 2 adet çörekotu serpilmiş badem salatalık

Tüm gün boyunca 1 tane ananası tüketmiş olacaksını, o şekilde de ayarlayabilirsiniz ananas miktarını:)

5. gün (salata günü)

Sabah: Hindi fümeli Greek salata
Malzemeler:1 köy biberi,2 salatalık,5-6 çeri domates,1 dilim hindi füme
Süs için maydanoz
Hazırlanışı: Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. Domates ve salatalıkları da doğradıktan sonra salata kâsesine alın. Üzerini şerit şeklinde kestiğiniz hindi fümeyi ekleyin, maydanozla süsleyin.
Ara: Sade kahveÖğle: Nohutlu salata
Malzemeler:4/1 göbek marul,dereotu,7-8 adet haşlanmış nohut,yarı yarıya sulandırılmış nar ekşisi
[Göbek marul ve dereotu doğranır üzerine haşlanmış nohut eklenir. Nar ekşisi gezdirilerek servis edilir]

Ara: 5 adet tuzsu badem ve detoks çayı
Malzemeler:Mate,yeşil çay,ekinezya,yarım limon kabuğu [ Malzemeleri 1 litre kaynayan suya atın. 5 dakika demledikten sonra süzüp için.]

Akşam: Çalıkuşu salata
Malzemeler:4-5 yaprak kuzukulağı,4-5 yaprak kıvırcık,yarım közlenmiş patlıcan,yarım kırmızı biber,yarım limon suyu
Hazırlanışı: Kuzukulağı ve kıvırcığı doğrayıp kaseye alın. Kırmızı biberi yağsız tavada soteleyin. Patlıcanı ve biberi kaseye ekleyin. Limon gezdirin.
Ara: Bronş çayıMalzemeler:Hatmi çiçeği,kuru nane,adaçayı,okaliptüs,1 çubuk tarçın
[Hazırlanışı: Malzemeleri 1 litre kaynayan suya atın. Bir taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. 10-15 dakika demledikten sonra süzüp için.]

Salata günü alternatifleri için tıklayınız:
http://www.hayatimdiyet.com/wp-admin/post.php?post=357&action=edit ya da
http://www.hayatimdiyet.com/wp-admin/post.php?post=125&action=edit

6. gün(kırmızı protein günü)Sabah: 3 dilim hindi füme (Sodyum oranı %50 azaltılmış)
Ara: Yeşil çay ( ben ilave olarak bir tane sade türk kahvesi içtim)
Öğle: Izgara Köfte
Malzemeler:100 gr yağsız dana kıyma,yarım çay kaşığı kabartma tozu,yarım çay kaşığı karabiber,yarım çay kaşığı kimyon Yapılışı:Tüm malzemeleri yoğur. Yağsız teflon tavada ızgara pişirilerek servis edilir.
Ara: Light Kefir:1 çay bardağı light kefir,yarım çay bardağı su,Hepsini karıştırıp için.
Akşam: Dana Bonfile:130 gr dana bonfile
Izgara pişirip servis edin.
Ara:Mate Çayı (Mate yi kaynayan suya atın. 15-20 dakika demledikten sonra süzüp için.)

kırmızı protein gününe detaylı bir şekilde ulaşmak için tıklayınız:
http://www.hayatimdiyet.com/wp-admin/post.php?post=225&action=edit

* bitki çayları için alternatif olarak yeşil çay içebilirsiniz.

* şekersiz türk kahvesi ilk gün sıvı günü hariç her gün içebilirsiniz.

* bulamadığınız sebze ve meyveler için alternatiflerini kullanabilirsiniz. Alternatif sebze ve meyveler için
http://www.hayatimdiyet.com/wp-admin/post.php?post=518&action=edit postunda “Onun yerine ne kullanabilirim” kısmında bulabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…