Yok canım ben öyle küçük şeyleri dert etmem..Belkide hep büyükleriyle rastlaştım içindiruhs senin de doğum günün kutlu olsun canım, Akllah hayuırlı uzun ömür versin inşallah bu yılını-yaşını çok güzel değerlendirirsin.
ya bakıyorum da asıl sıkıntı beknetiden çıkıyo o gün ölüm olmuştur kaza olmuştur hakikaten kötü bir anı da doğum günümü unuttu, hediye almadı, bütün uğraşlarıma rağmen hatırlayamdı ...bunlar kafaya takılacak şeyler değil. yok işte doğum günümde kavga ettik, nolcek ? ölüm gününde kavgalı gitmeyin de doğum gününde kavga oluversin.beklenti olmaması en güzeli.
Listelere uyamam belki amma az yemek sağlıklı şeyler tüketmek ve yürüyüş güzel... Hatta bugün başlammayı düşünüyordum evet düşünüyordum akşam benim kız rahatsızlandı boğazım diye baktımm boğazına kıpkırmızı ve şiş, ateşlenince evde antibiyotik vardı onu hazırladım verdim, baba da gece gitti işe sabah geldi ehh hasta çocuğu bırakıp çıkammazdım yürüyüşe sabah da yollamadım okula sabaha kadar inleyip durdu..Bakalım gün içinde fırsat bulursammm inş çıkıcam şöyle 30-40 dk da olsa..ben şeyda çoşkunun listelerini çok araştırdım. evet ekmek hamur iş vermiyor geç saatlerde öğün de vermiyor. ara öğün verdiği de oluyor ara öğün adı altında bitki çayları içirdiği veya sadece salatalık yedirdiği de oluyor. Bence en önemlisi yürüyüş ve az iyerek kalkma ve cıssss şeyler yememeye motive etmesi başarı bundna kaynaklanıyor. Ananans -yumurta günümüymüş yok çorba günüymüş az yedirmenin dışında yağ yakımına özel bir katkı sağladığını düşünmüyorum ama gün gün farklı besin gruplarına yer verdiği için hem diyt daha sağlıklı oluyor hem de diyeti yapan kişi tek tip yiyerek sıkılmamış oluyor.dur elimdeki listelerini paylaşayım.
Yapılabilse süper liste ve evet senin o kiloda olman ne güzelmiş.. Ben şu ara böyle bi liste uygulayamam ama dediğim gibi az yeme ve yürüyüş tuttum bunu.. Ekmeği de sadece sabah tüketip sonrası ekmeksiz menü olsun diyorum şimdilik ve akşam 6 sonrası yemek yok..alıntıdır
........................
6günlük şeyda
Her sabah 1 saat yürüyüş
Şeyda Coşkun’dan bir haftada 4 kilo verdiren liste
Sweat February10 Ağustos 2014Şeyda Coşkun Diyet Listeleri
Herkese merhaba…Uzunca bir aradan sonra şu çok soru sorulan liste için bir post hazırlayayım dedim, umarım herkese yararlı olur. Öncelikle bu liste tatile gitmeden kalan son kilolarınızı vermeniz ya da tatilden sonra alınan kiloları kısa bir süre de vermek için birebir…
Liste sonunda Şeyda Coşkun -4 kilo kesin net gider diyor ama bu kişiye göre değişen bir durum. Ben uyguladığımda 3-4 kilo arası verip 53.9 la tatile gitmiştim ve inanın tartıda hiç görmediğim bir kiloydu. Listeyi uygulama esnasında birinci şartımız her gün 1 saat kesintisiz yürüyüş, tercihen sabah kahvaltısından önce erkenden yapmanız öneriliyor. Gelelim listeye:
1. gün (Sıvı günü)
sabah: Detoks juice
Malzemeler:
1 adet yeşil elma
1 adet salatalık
5-6 dal kereviz sapı
Bir tutam maydonoz
Bir adet kabuğu temizlenmiş lime veya limon
Bir parça taze zencefil
yarım çay bardağı su
Malzemelerin hepsini katı meyve sıkacağından geçirip için.
öğle: Immune juice
Malzemeler:
1 adet greyfurt
1 adet havuç
1 adet salatalık
1 adet minik turp
Bir tutam maydonoz
5-6 dal kereviz sapı
Bir parça taze zencefil
yarım çay bardağı su
Tüm malzemeleri katı meyve sıkacağından geçirip için.
ara: 1 çay bardağı light kefir (light kefir bulamayanlar yarı yarıya laktoksuz light süt ve yoğurdu karıştırarak da yapabilir)
yarım çay bardağı su
2-3 adet çilek
2-3 adet dondurulmuş böğürtlen
2-3 adet dondurulmuş frambuaz
Tüm malzemeleri blenderdan geçirip için.
akşam: 1 adet enginar
1 avuç lahana
çeyrek demet maydonoz
1 ince dilim ananas
1 adet lime limon(kabuğu soyulmuş)
1 dilim kereviz(kabuğu soyulmuş)
yarım çay bardağı su
Tüm malzemeler katı meyve sıkacağından geçirilip içilir.
1. gün için diğer sıvı günleri alternatifleri:
http://www.hayatimdiyet.com/wp-admin/post.php?post=423&action=edit ya da
http://www.hayatimdiyet.com/wp-admin/post.php?post=342&action=edit
hiç sıvı günü yapamam diyorsanız da muz-süt günü tam size göre :) Muz-süt günü için tıklayınız:
http://www.hayatimdiyet.com/wp-admin/post.php?post=279&action=edit
2. gün (yumurta&greyfurt günü)
sabah: 1 adet yumurta ve yarım greyfurt
ara:yarım greyfurt
öğle: 1 yumurta
akşam:1 adet yumurta
Yumurta yiyemeyenler ben gibi yumurta yerine 3 dilim hindi füme tüketebilirler:)
3. gün (Beyaz protein günü)
Sabah: Light lor peynirli fırın mantar
Malzemeler: 1 orta boy mantar,1 yemek kaşığı light peynir,1 çay kaşığı kekik
Hazırlanışı: Mantarların üst kısmını çıkarmadan etrafına lor peynirini koyun. Fırında kızarana kadar pişirin. Üzerine kekik serpin.
Ara: Gül çayı:1 tutam yeşil çay,1 tutam gül kurusu [1 litre kaynamış suya malzemeleri atın. 15 dakika demledikten sonra süzüp için. ]
Öğle: Izgara palamut3 küçük dilim palamut (kılçıksız 90-100 gr) [Palamutları ızgarada pişirin.]
Ara: Sade Türk Kahvesi
Akşam: Mezgit ızgaraYarım mezgit fileto (100 gr)
Ara: Lavanta çayı:Lavanta,Ekinezya,Papatya [malzemeleri kaynayan suyun içine atın. 10-15 dakika demleyin.]
Beyaz protein gününe daha detaylı ulaşmak için tıklayınız :))
http://www.hayatimdiyet.com/wp-admin/post.php?post=416&action=edit
4. gün (yulaf&ananas günü)
sabah:2 ince dilim ananas + 1 yemek kaşığı yulaf
öğle: 2 ince dilim ananas+ 1 yemek kaşığı yulaf
ara: 2 adet çörekotu serpilmiş badem salatalık
akşam:2 ince dilim ananas+ 1 yemek kaşığı yulaf
ara: 2 adet çörekotu serpilmiş badem salatalık
Tüm gün boyunca 1 tane ananası tüketmiş olacaksını, o şekilde de ayarlayabilirsiniz ananas miktarını:)
5. gün (salata günü)
Sabah: Hindi fümeli Greek salata
Malzemeler:1 köy biberi,2 salatalık,5-6 çeri domates,1 dilim hindi füme
Süs için maydanoz
Hazırlanışı: Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. Domates ve salatalıkları da doğradıktan sonra salata kâsesine alın. Üzerini şerit şeklinde kestiğiniz hindi fümeyi ekleyin, maydanozla süsleyin.
Ara: Sade kahveÖğle: Nohutlu salata
Malzemeler:4/1 göbek marul,dereotu,7-8 adet haşlanmış nohut,yarı yarıya sulandırılmış nar ekşisi
[Göbek marul ve dereotu doğranır üzerine haşlanmış nohut eklenir. Nar ekşisi gezdirilerek servis edilir]
Ara: 5 adet tuzsu badem ve detoks çayı
Malzemeler:Mate,yeşil çay,ekinezya,yarım limon kabuğu [ Malzemeleri 1 litre kaynayan suya atın. 5 dakika demledikten sonra süzüp için.]
Akşam: Çalıkuşu salata
Malzemeler:4-5 yaprak kuzukulağı,4-5 yaprak kıvırcık,yarım közlenmiş patlıcan,yarım kırmızı biber,yarım limon suyu
Hazırlanışı: Kuzukulağı ve kıvırcığı doğrayıp kaseye alın. Kırmızı biberi yağsız tavada soteleyin. Patlıcanı ve biberi kaseye ekleyin. Limon gezdirin.
Ara: Bronş çayıMalzemeler:Hatmi çiçeği,kuru nane,adaçayı,okaliptüs,1 çubuk tarçın
[Hazırlanışı: Malzemeleri 1 litre kaynayan suya atın. Bir taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. 10-15 dakika demledikten sonra süzüp için.]
Salata günü alternatifleri için tıklayınız:
http://www.hayatimdiyet.com/wp-admin/post.php?post=357&action=edit ya da
http://www.hayatimdiyet.com/wp-admin/post.php?post=125&action=edit
6. gün(kırmızı protein günü)Sabah: 3 dilim hindi füme (Sodyum oranı %50 azaltılmış)
Ara: Yeşil çay ( ben ilave olarak bir tane sade türk kahvesi içtim)
Öğle: Izgara Köfte
Malzemeler:100 gr yağsız dana kıyma,yarım çay kaşığı kabartma tozu,yarım çay kaşığı karabiber,yarım çay kaşığı kimyon Yapılışı:Tüm malzemeleri yoğur. Yağsız teflon tavada ızgara pişirilerek servis edilir.
Ara: Light Kefir:1 çay bardağı light kefir,yarım çay bardağı su,Hepsini karıştırıp için.
Akşam: Dana Bonfile:130 gr dana bonfile
Izgara pişirip servis edin.
Ara:Mate Çayı (Mate yi kaynayan suya atın. 15-20 dakika demledikten sonra süzüp için.)
kırmızı protein gününe detaylı bir şekilde ulaşmak için tıklayınız:
http://www.hayatimdiyet.com/wp-admin/post.php?post=225&action=edit
* bitki çayları için alternatif olarak yeşil çay içebilirsiniz.
* şekersiz türk kahvesi ilk gün sıvı günü hariç her gün içebilirsiniz.
* bulamadığınız sebze ve meyveler için alternatiflerini kullanabilirsiniz. Alternatif sebze ve meyveler için
http://www.hayatimdiyet.com/wp-admin/post.php?post=518&action=edit postunda “Onun yerine ne kullanabilirim” kısmında bulabilirsiniz.
geçmiş olsun kaptanım desene ufak tefek şeyleri dert etmemek gerekiyor.Listelere uyamam belki amma az yemek sağlıklı şeyler tüketmek ve yürüyüş güzel... Hatta bugün başlammayı düşünüyordum evet düşünüyordum akşam benim kız rahatsızlandı boğazım diye baktımm boğazına kıpkırmızı ve şiş, ateşlenince evde antibiyotik vardı onu hazırladım verdim, baba da gece gitti işe sabah geldi ehh hasta çocuğu bırakıp çıkammazdım yürüyüşe sabah da yollamadım okula sabaha kadar inleyip durdu..Bakalım gün içinde fırsat bulursammm inş çıkıcam şöyle 30-40 dk da olsa..
ya akrep ya gerçekten üzücü ve bitmeyen bir zorlukmuş yaşadığın. hani bişey olsun olmasın insan en başta güvenini yitirir eşine. Bütün iyi niyetimle eşinin böyle bişeyi neden ve nasıl söylediğine anlam vermeye çalışıyorum...Hani o arkadaşın çok fazla sizle takılıyordur da harama girmemmek için veya duygularını kontrol etmek için senin haberin olsun ki yakınınızda olmasın diyedir inşallah! Valla akrebim ne zorlukların varmış be bacım. Geçen gün paylaştığın sıkıntın olmasa dışardan o kadar rahat duruyorsun ki...ilk tanıdğımda 62-63 kiloydun , çok fazla kilosu olmayan gene de daha iyisi için sağlıklı beslenen yürüyüş yapan ve bunları yapmaya vakti olan, kendi özbakımına evine daha fazla vakit ayırabilmek için+akıllı olduğu için çoluk çocuğa bolozlama dalmamış olan, eğitimli , sosyal-siyasal faaliyetlerde bulunan liderlik vasfı olan , okulda partide forumda sözü geçen sayılan sevilen...Bunlar sonuç itabari ile doğru , tek çocuğunun olmasının onun bile mucize eseri olduğunu daha önce paylaşmıştın. Sebepleri yanlış düşünüyro olabiliriz ama sonuç ortada. Allah hayırlı bir çıkış yolu versin. kocana da akıl fikir versin.Yok canım ben öyle küçük şeyleri dert etmem..Belkide hep büyükleriyle rastlaştım içindirHatırlamadı yok hediye almadı vs.vs. Aslında fazlasıyla anlayışlıyımdır ben halden anlarım Ha hep yanlış anlaşılırım o ayrı
Yanıbaşındaki hayatını, ömrünü, evini paylaştığın insan böylesi özel bi günde karşına geçip başka bir kadından hoşlandığını söylerse ve o kadında yakın arkadaşın olursa o anlayış sınırı bayağı zorlanıyor ehh bu da normal sanırım hala unutmamam/unutamamam... Civatalar bile zorluyor sıyırmamak için.. Çok sağolsun mimar bi arkadaşım var o beni yeniden imar etti onardı.. Her koptuğumda onun yanında buldum kendimi.. Gözyaşına boğulduğum anlarda sağolsun kızcağız işini gücünü bırakıp ilgilendi benle.. Geceleri yeme krizlerim sonrada kusmalarm oluyordu buraya aksettirmedimm hatta bırakmak istedim burayı ama bırakırsam kendimide bırakırdım biliyorum en azından yeme konusunda sınırlama koyabiliyordumm burası var diye ha bazen kaçıyordu ama artık dur diyorumm ve vermek istiyorum şu kiloları artık..
Bitsin en azından kilo ızdırabım..
En sevmmediğim özelliğim oldu artık bu güçlü olmak çok zor yahuu zerreleine kadar dağılmak ve sonra onları tek tek tek yerlerine yerleştirmek... Önce Rabbimin sayesinde tabi.. Arkadaşımda toparladın diyor ama aslında tam değilsede daha iyiyim.. Hamdolsun..geçmiş olsun kaptanım desene ufak tefek şeyleri dert etmemek gerekiyor.
hayatta her şeyin hayırlısını dilemek gerekiyor.
ama anladığım kadarıyla çok güçlü kadınsın toparlanmışsın ailenin yanındasın.ne kadar güzel
Aynısını bende istiyorummm nasılda belli aynı günde doğduğumuzzhedefcim ne istiyorum biliyor musun senin elini her an ensemde hissetmek istiyorum.
her an birbirimizi didikliyelim ne yedik kaçta yedin.spor yaptın mı
birbirimizin akşam yemeklerine karışabilİriz. akşamları meyve sebze salata günleri yapalım aynı tür yiyelim.
akşam 6 yada 6,30 kuralı koyalım kaçırırsak yemeyelim daha ne olabilir
BİRİ BANA GÖZLERİNİ DİKSİN İSTİYORUM HEDEF ANLASANA
Hedef ciddi söylüyorum zayifladiginda senden de bi Şeyda Çoşkun çıkar yemin ederim diyetin rejimin a sını b sini c sini hepsini ogrenmissinben şeyda çoşkunun listelerini çok araştırdım. evet ekmek hamur iş vermiyor geç saatlerde öğün de vermiyor. ara öğün verdiği de oluyor ara öğün adı altında bitki çayları içirdiği veya sadece salatalık yedirdiği de oluyor. Bence en önemlisi yürüyüş ve az iyerek kalkma ve cıssss şeyler yememeye motive etmesi başarı bundna kaynaklanıyor. Ananans -yumurta günümüymüş yok çorba günüymüş az yedirmenin dışında yağ yakımına özel bir katkı sağladığını düşünmüyorum ama gün gün farklı besin gruplarına yer verdiği için hem diyt daha sağlıklı oluyor hem de diyeti yapan kişi tek tip yiyerek sıkılmamış oluyor.dur elimdeki listelerini paylaşayım.
saat 6dan sonra yememk dışındakiler bana uymadı . ben de daha yeni kilo vermeye başladım. menümü paylaşınca bile işin büyüsü kaçıyo gibi geliyor. galiba ben motivasyonu kendi içimden alıyorum dışardan bişeyler eğer içselleştirememişsem beni etkilemiyor veya moralimi bozup boşveeeeer ye gitsin diyorum. beni mazur gör bu sıra sana eşlik edemeyeceğim. Sadece sen yeerinde sayarsan arayı açabileceğimi bil o kadarhedefcim ne istiyorum biliyor musun senin elini her an ensemde hissetmek istiyorum.
her an birbirimizi didikliyelim ne yedik kaçta yedin.spor yaptın mı
birbirimizin akşam yemeklerine karışabilİriz. akşamları meyve sebze salata günleri yapalım aynı tür yiyelim.
akşam 6 yada 6,30 kuralı koyalım kaçırırsak yemeyelim daha ne olabilir
BİRİ BANA GÖZLERİNİ DİKSİN İSTİYORUM HEDEF ANLASANA
ayyy koçluk tama bana göre:)Aslında koçluk eğitimi almak da istiyorum. mevzu diyet olsun başka şeyler olsun akıl vermek tam bana göreHedef ciddi söylüyorum zayifladiginda senden de bi Şeyda Çoşkun çıkar yemin ederim diyetin rejimin a sını b sini c sini hepsini ogrenmissincidden diyet koçu olmak için yeterince bilgin var
Her an ağlamak, acitasyon yapmayı sevmiyorum bize sunulan hayatı özümsemeye çalışıyoruz hepsi bu aslında kiminin menüsüne bal kaymak düşer ve bal kaymağa toz düşse bunu dertten sayar kimine ise bol acılı ve kabuklu menü düşer bu menüyü nasıl daha güzel hale getiririm diye çabalar..Hayat işte...ya akrep ya gerçekten üzücü ve bitmeyen bir zorlukmuş yaşadığın. hani bişey olsun olmasın insan en başta güvenini yitirir eşine. Bütün iyi niyetimle eşinin böyle bişeyi neden ve nasıl söylediğine anlam vermeye çalışıyorum...Hani o arkadaşın çok fazla sizle takılıyordur da harama girmemmek için veya duygularını kontrol etmek için senin haberin olsun ki yakınınızda olmasın diyedir inşallah! Valla akrebim ne zorlukların varmış be bacım. Geçen gün paylaştığın sıkıntın olmasa dışardan o kadar rahat duruyorsun ki...ilk tanıdğımda 62-63 kiloydun , çok fazla kilosu olmayan gene de daha iyisi için sağlıklı beslenen yürüyüş yapan ve bunları yapmaya vakti olan, kendi özbakımına evine daha fazla vakit ayırabilmek için+akıllı olduğu için çoluk çocuğa bolozlama dalmamış olan, eğitimli , sosyal-siyasal faaliyetlerde bulunan liderlik vasfı olan , okulda partide forumda sözü geçen sayılan sevilen...Bunlar sonuç itabari ile doğru , tek çocuğunun olmasının onun bile mucize eseri olduğunu daha önce paylaşmıştın. Sebepleri yanlış düşünüyro olabiliriz ama sonuç ortada. Allah hayırlı bir çıkış yolu versin. kocana da akıl fikir versin.
Sana kesinlikle katılyorum canım... O yüzden menülerimizi ajandamıza yazalım kilommuzu yazınca geçmişe dönük haftanın menülerini yazalım.. Ben menü yazınca büyüsü bitiyor bende de hatta sporu yazdımm ertesi gün o irade kalmıyor tükeniyor.. O kadar uzun süre olması belkide bu şekilde yapması ama kilo alırsam ensende bitecek olan birisinin olması güzel olur..saat 6dan sonra yememk dışındakiler bana uymadı . ben de daha yeni kilo vermeye başladım. menümü paylaşınca bile işin büyüsü kaçıyo gibi geliyor. galiba ben motivasyonu kendi içimden alıyorum dışardan bişeyler eğer içselleştirememişsem beni etkilemiyor veya moralimi bozup boşveeeeer ye gitsin diyorum. beni mazur gör bu sıra sana eşlik edemeyeceğim. Sadece sen yeerinde sayarsan arayı açabileceğimi bil o kadar
Kesinlikle süper olur canım.. Ben bi ara spor hocalığı yapmaya karar vermiştim eğitimini almmayı düşünürken kolum kırıldı kayınbabamlar geldi bizde kalmaya başladıktan sonra bende kolum iyileştikten sonrada yapamadım evde tek olmayınca olmadı o hayalimde öldü gitti o zamanla çok spor yapıyordum ama kitap yzmayı hep düşünmşümdür hala düşünüyorum daha önceleri denemelerim oldu.. Bakalım hayırlsı..ayyy koçluk tama bana göre:)Aslında koçluk eğitimi almak da istiyorum. mevzu diyet olsun başka şeyler olsun akıl vermek tam bana göreŞaka bir yana kişisel gelişim kitaplarına çok merakım var ilk oğuz Saygılının kitaplarından başşlayıp çokça nlp klitabı falan okudum. hatta needeyse okuduğum kitaplar hep kişisel gelişimdi.bir ara kşisel gelişimden psikolojiye daldım sonra kitap okumayı bıraktım azalttım. son okuduğum kitap tekrar beni kişisel gelişime çağırıyor. Kilo verip ben de böyle kilo verdim diye koçluğa başlarmışım sırf bunun için bile kilo verilir beaaa
bu sözlerin bile beni kamçılıyor bakalım bu hafta kim fazla kilo vericeksaat 6dan sonra yememk dışındakiler bana uymadı . ben de daha yeni kilo vermeye başladım. menümü paylaşınca bile işin büyüsü kaçıyo gibi geliyor. galiba ben motivasyonu kendi içimden alıyorum dışardan bişeyler eğer içselleştirememişsem beni etkilemiyor veya moralimi bozup boşveeeeer ye gitsin diyorum. beni mazur gör bu sıra sana eşlik edemeyeceğim. Sadece sen yeerinde sayarsan arayı açabileceğimi bil o kadar
:) yukarıdaki ve bu mesaja yanıt yazmak istiyorum ama öğle arasına çıkıyorum eve gidip yemek yapıcam.Kesinlikle süper olur canım.. Ben bi ara spor hocalığı yapmaya karar vermiştim eğitimini almmayı düşünürken kolum kırıldı kayınbabamlar geldi bizde kalmaya başladıktan sonra bende kolum iyileştikten sonrada yapamadım evde tek olmayınca olmadı o hayalimde öldü gitti o zamanla çok spor yapıyordum ama kitap yzmayı hep düşünmşümdür hala düşünüyorum daha önceleri denemelerim oldu.. Bakalım hayırlsı..
Canım evde ip atla olmadı yerinde zıpla ara ara 100 er kez... Çalışırken zor evet günler de kısaldı.. Sabahları yapsan mesela sabah nammaz sonrası yap sporunu hadi hepimiz birbirimize verelim gazı...bu sözlerin bile beni kamçılıyor bakalım bu hafta kim fazla kilo vericek
(offff bir yolunu bulup yürüyüş yapmam lazım ama artık akşamları hava erken kararıyor
bir yolunu blulucam ve hedeften daha fazla kilo veicem bu hafta )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?