Bende geçen hafta sadece 300 gram verebildim. Bu hafta bakalım kaç gram vereceğim. Smothilere başlıyoruz hemen arkadaşlar. Akşam saat 6 dan sonra yemek yasak.
Vay vay vayy demek smooti burdan gelmiş.. Süper bir bilgi olmuş teşekkür ederim canım..Sıfırlama Diyeti Nedir
· Şu dönemlerde epey moda olan ve Amerika’daki ünlü yaşam koçu tarafından uygulanan bu sıfırlama diyeti, başarılı olmaya başladıkça sosyal medyada yakın bularak büyümeye başlamıştır. Sıfır beden olma cümlesinde yola çıkarak vücut sıfırlama diyeti adı verilmiştir.
· Kilo veremememizin nedeni metabolizma hızı ile eş değerdir, bu sıfırlama diyeti sayesinde metabolizmanıza format atacaksınız ve resmen hayata yeniden tutunacaksınız. 15 gün içinde hızlı zayıflayarak siz de şok olacaksınız, ayrıca ağır spor ve egzersiz hareketlerine de maruz kalmayacaksınız.
· Bu kadar muhabbetten sonra sıfırlama diyeti nasıl yapılmalı diye sormaya başladığınızın farkındayım.
Sıfırlama Diyeti Smoothie Nasıl Yapılır
· Bunun zor bir zayıflama yöntemiolduğunu düşünüyor olabilirsiniz, sıfırlama diyetinin nasıl yapıldığını görünce ne kadar kolaymış diyeceksiniz. Smoothie isimli bir uygulama yapacaksınız, şimdi siz ne demek bu diyorsunuz, kalorisi düşük olan meyvelerden ve sebzelerden karışım yapılır, bu karışıma yaz aylarında buz ilave edebilirsiniz.
· Smoothie hazırlarken içinize sevdiğiniz besinlerden tercih etmelisiniz, ama muz, çilek gibi tatlımsı ve kalorileri çok olmamalı. Salatalık, havuç, maydanoz, ıspanak, elma, portakal gibi meyve, sebze seçilebilir.
· Smoothie nasıl yapılır? 15 günü 3’e bölüyorsunuz, ilk periyotta 5 gün boyunca sadece smoothiekarışımlarını tüketiyorsunuz. Bu süreçte günde 2 tane farklı atıştırmalık hakkınız var ama kesinlikle kalorisi yüksek gıdalardan olmayacak.
· Sıfırlama diyetinin ikinci periyotunda, 1 öğün normal yemek, 1 öğün smoothie ve 2 tane hafif atıştırmalık.
· Vücut sıfırlamada son evrede, sabah ve öğlen normal yemek, akşam smoothie ve 2 tane az kalorili besin.
· Sağlık sorunu olmayan hiçbir kimse de yan etkisi görülmemiştir, zaten günlük hayatta tükettiğimiz pek çok besinden daha yararlı gıdalar içermektedir.
Vücut Sıfırlama Diyeti Nasıl Kilo Verdirir
· Sıfırlama diyetiile eski fit görünümünüze kavuşacaksınız. Bu zayıflama yönteminde aç kalmayacaksınız ve yorulmayacaksınız. Smoothie diyetinin ilk 5 gününde verdiğiniz kilolar sizi daha istekli yapacak. 3 periyotta da 5 kere smoothie tüketiyorsunuz, bu sayede açlık çekmiyorsunuz, ara öğünlerinizi düşük kalorili ve sağlık besinlerle atlattığınız için kilo vermeniz kolaylaşıyor.
· Vücut sıfırlama diyeti metabolizma hızını artırıp size enerji veriyor, fazla enerji sayesinde vücutta oksijenle birlikte yağ yakımı da artıyor. Yemeklerden sonra tükettiğiniz o boyu küçük ama zararı büyük atıştırmalıklar olmayınca zayıflama süreci başlıyor.
· Bu sıfırlama diyetinde ağır spor, egzersiz yok, 2. Periyotta 5-10 dakika evde yapılan basit egzersiz hareketlerini uygulayabilirsiniz. Göbek eriten egzersiz hareketleri yazımızda kendinize uygun olan 1-2 hareketi deneyebilirsiniz.
· Bu diyeti günlük 10 bin adımlık yürüyüşle desteklerseniz etkisini daha hızlı görebilirsiniz. Vücut sıfırlama diyeti boyunca geçen 15 günde kilo vereceğinizden şüpheniz olmasın. Kaç kilo vereceğiniz, yaşınız, yapınız, sporunuz, yaşam tarzınıza göre farklılık göstereceği için kesin bir şey söylemeyeceğim.
Bir diyet buldum. Bu smothilerle alakalı. Ben bunu deniyorum Bu akşam itibariyle.
Evet ben de bunu yapıyorum ama ben cevizi kırıp elimde ufaltıyorum iri iri kalıyor daha bi seviyorum böyle, 1 kupaya 1 ceviz kırıyorum..hedef kilom 58 sonra 55 canım boyum da 1,63 dün başladım inşallah işe yarar
1 muz
1 portakal
1 tutam zencefil
1 tutam zerdeçal
1 tutam tarçın
1 tutam hindistan cevizi
1 kaşık yoğurt
1.5 bardak süt
1 tatlı kaşığı pekmez
ve ceviz--fındık robottan çekip içtim inan hiç canım başka bişey istemedi ve tıkadı beni yani dene istersen canım
benim kızım da 1 nisan doğumluallah bizlere bağışlasın inşallah.. benim kızım gündüzleri şekerleme yapıyo gecede 2 3 kez emiyo ama doymuyo maalesef
Siz hep yarş halinde olun o zaman, haftaya da cumadan başlamış olur yarışınız.kendimden pek ümidim yok ama yarışalım....cumaya 4 gün var..1 kilo veremem ama verdiğim kar..keşke cuma günü karar verseydik..en azından haftasonunu kurtarırdım
Canı problemin de bu zaten, son zamanlarda burdan koptun iyice, bir ce deyip gidiyorsun, işlerim yoğun dedin geçmesini bekledim artık burdasın o zaman anlaştıkmı?ya ben burdan da koptum biraz..smothie tarifi şu yukarıda olan mı cemre
Şimdilik meyve konusunda bu var canım, şu an olan meyveden kivi de ekleyebilirsiniz, bu hafta pazardan kivi alıp 1 tane de kivi eklicem ben smotime..Kesinlikle ben uyarım. Yarın itibariyle başlayalım. İlk beş gün sıkalım kendimizi :) bana uyar. Böyle olursa belki atağa geçeriz. En az yarım saatte spor yapsak süper olur. Hergün aynı smothie içmek zorundada değiliz kızlar :)
İyide bu smooti değilkiiikızlar ben de netten bugün çok araştırdım, şu tarif de benim hoşuma gitti:
TAYLAN KÜMELİ TARİFİ
1 adet kiwi
1 tutam maydonoz/ nane/ Kereviz sapı
1 tane salatalık
1 tane yeşil elma
2 adet sulandırılmış sade probiyotik yoğurt
1 tutam zencefil rendesini
Blendırdan geçirip bir öğün olarak tüketiyoruz.
Internette taylan kumelı "yeşil smoothıe'' olarak geçıyor ismiİyide bu smooti değilkiii
Evet gördüm canım da böyle içilmelik ve meyveli olmayınca işte..Internette taylan kumelı "yeşil smoothıe'' olarak geçıyor ismi
Bende aynen öyle yapıyorum kaptanim diri diri geliyo güzel oluyorEvet ben de bunu yapıyorum ama ben cevizi kırıp elimde ufaltıyorum iri iri kalıyor daha bi seviyorum böyle, 1 kupaya 1 ceviz kırıyorum..
günaydın canım bende geldim burdayım :) dün akşam bende içtim bakalım cuma gününe kadar nasıl olacakGünaydın kızlarrr..... Eeeee ne yapıyoruz. Yarışçıları görelim. Bugünasivemai arkadaşımınız smoothe sini yapıp yedim. Öğle menüm ve akşam menümde o olacak. İnşallah cuma gününe kadar 66 olurum.
Bende canım smothie mi yaptım içtim. Sadece tarçın biraz midemi ve boğazımı yaktı. Ben içine yoğurdum kalmamış yulaf kepeğide ekledim.Günaydın kızlarrr..... Eeeee ne yapıyoruz. Yarışçıları görelim. Bugünasivemai arkadaşımınız smoothe sini yapıp yedim. Öğle menüm ve akşam menümde o olacak. İnşallah cuma gününe kadar 66 olurum.
Afiyet olsun şekerler. Çok güzel olacağız çok :)günaydın canım bende geldim burdayım :) dün akşam bende içtim bakalım cuma gününe kadar nasıl olacak
sana da canım afiyet olsun ayy ben şu sezeryan göbeğimden kurtulmak ve eski ideal kiloma ulaşmak istiyorummmmmBende canım smothie mi yaptım içtim. Sadece tarçın biraz midemi ve boğazımı yaktı. Ben içine yoğurdum kalmamış yulaf kepeğide ekledim.
Afiyet olsun şekerler. Çok güzel olacağız çok :)
Bence de süper olacağız:)Bende canım smothie mi yaptım içtim. Sadece tarçın biraz midemi ve boğazımı yaktı. Ben içine yoğurdum kalmamış yulaf kepeğide ekledim.
Benim de midem yanıyor B12 içtim bir tane ondan mı yoksa smoothieye koydum baharatlardan mı bilemedim
Afiyet olsun şekerler. Çok güzel olacağız çok :)
O sezeryan göbeği benimde en büyük sıkıntım canım. Ama ben kilo vermeye başlayınca sanki biraz söndüsana da canım afiyet olsun ayy ben şu sezeryan göbeğimden kurtulmak ve eski ideal kiloma ulaşmak istiyorummmmm
ben de bugün eski (doğum öncesi) çok sevdiğim bir takım elbisenin içine girdim,, amam üzülüyorum hamile kalmadan önce neden bu kadar kilo almışım diye , niye kendime dur dememişim....NEyse çok geç değil.....Bu arada benim de göbüş var hedefime 10 kg var 5 kilo daha verdikten sonra göbek egzersizlerine hız vereceğimsana da canım afiyet olsun ayy ben şu sezeryan göbeğimden kurtulmak ve eski ideal kiloma ulaşmak istiyorummmmm
Baharatlar olabilir B12 hiç kullanmadım. O yüzden onun hakkında fikir yürütemiyorum malesef.Benim de midem yanıyor B12 içtim bir tane ondan mı yoksa smoothieye koydum baharatlardan mı bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?