Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

METABOLİZMAYI HIZLANDIRMAK İÇİN TAVSİYELERİM;
☆Egzersiz yapın.Vücut egzersiz sırasında enerji harcayacağı için metabolizma bunu karşılamak için hızlanacaktır.
Haftada en az 3-4 gün 30-45 dk egzersiz yapın.
☆Proteinden yoğun beslenmek metabolizma hızını artırır çünkü proteinler sindirilirken fazla enerji harcarlar.
☆Her 25 kg başına 1 litre su tüketin.
Özellikle yemekten 30 dk önce ve uyandıktan hemen sonra içilen su metabolizma hızını etkiler.
☆Yeşil kahve için bunu içindeki lioneik asit metabolizmayı yeşil çaydan 3 kat daha fazla hızlandırır.
☆Kahvaltılarınızda Çörek otu kullanın bu baharat bağırsakları kayganlaştırarak müsil görevi görür.
☆Sık sık ve az yiyerek metabolizma hızını artırabilirsiniz.
3 ana öğün, 2 ara öğün tüketerek.
☆Yemeklerinizde acı kullanın bu sindirim sistemini ve metabolizmayı hızlandırır.
☆Elmayı kabuğuyla tüketin.
☆Kahve içinde kafein ve taurin maddesi içerdiği için metabolizmayı hızlandırır.
Siz yinede cilt sağlığınız için günde 2-3 bardaktan fazla içmemeye özen gösterin.
☆En az 7-8 saat gece uykusu alın bunu yapmazsanız yağ yakan hormonlarınız az salgılanır.
Unutmayın en fazla kaloriyi uyurken yakarsınız.
☆☆Diyet demek sağlıklı yaşam ve beslenme demektir.
Diyete yaz geliyor diye başlamayın bunu yaşam biçimi olarak benimseyin tabi bu arada kaçamaklar yapın ama doğru zamanda doğru miktarda olsun.
☆☆☆Siz yinede şeker, beyaz un, trans yağ içeren gıdalar ve asitli içiçeklerden olabildiğince uzak durun.

YİĞİT CEYLAN

Omega 3 yağ asitleri yağ yakmanızı hızlandırır.
Omega 3 ten yoğun besinler;
☆Her Türlü Balık Özellikle Somon Balığı ve Ton Balığı
☆Ceviz
☆Keten tohumu yağı
☆Yumurta Sarısı

Siz sıkılaşmak ve kas kütlenizi artırmak için ağırlık egzersizleri artı yağ yakmak için cardioları(koşu, bisiklet,eliptik,kürek çekme, yürüyüş gibi..) etkinlikleri büyüme hormonu aktifleştirmek için yapıyorsunuz.
Bu hormonun düzenli salınımı için dikkat etmeniz gereken noktalar var;
**Şeker protein sentezini yani yeni kas hücrelerinin yapıldığı evreyi yavaşlatır.Bunun için antrenmandan 1-1.5 saat önce ve uyumadan 2 saat önce kesinlikle şekerli gıdalar tüketmeyin.Bu insülin hormonunu artırır büyüme hormonunu baskılar.
Antrenman sonrası hızlı toparlanma için 50 gr kadar basit şeker alımı yapılabilir.
**Akşam saat 11-12 olduğunda kendinizi dinlenmek için mutlaka yatağa atın çünkü büyüme hormonu en fazla akşam 11'le sabah 5 arası salgılanır.
**Bu hormonun sağlıklı salınımı için en az 7-8 saat gece uykusu uyuyun.
**Kahve tüketiminizi antrenman sonrası 2 bardağı geçmemesine özen gösterin aksi takdirde bu da büyüme hormonun salınımını azaltır.
**Antrenmandan önce yağlı bir öğün (kırmızı et gibi) besin tüketmek büyüme hormonun salınımını %54 azaltır.
**Vücudun susuzluk çekmesi büyüme hormonun salınımı azaltır bunun için antrenman öncesi, esnasında ve sonrasında mutlaka su tüketin.
**Fitness egzersizlerinde setler arası dinlenme süresi ne kadar az olursa o kadar büyüme hormonu fazla salgılanır

UZAK DURMANIZ GEREKEN GIDALAR;
-Her türlü asitli içeçekler (Sade soda hariç)
-Meyveli yoğurtlar (Bunun yerine yoğurt üstüne gerçek meyve koyabilirsiniz.)
-Kızartmalar (Yemeklerinizi ızgarada veya haşlayarak tüketin)
-İşlenmiş karbonhidratlar (Abur cuburlar)
-Trans yağ içeren özellikle fast foodlu gıdalar
-Beyaz ekmek ve kepek ekmeği (Bunun yerine 2 dilim tam tahıllı ekmek veya cavdar ekmeği tüketin)
-Reçel (Bu gıdanın glisemik indeksi yüksektir kan şekerinizi aniden yükseltir aniden düşürür ve yeniden acıkma hissi oluşturur.)
-Çay şekeri (Doğal değildir şeker ihtiyaçınızı meyvelerden karşılayın)
-Tam yağlı sütler (Bunlar yerine yarım yağlı kullanın)
-Şeker oranı yüksek tatlılar bunlar yerine sütlü tatlıları tercih edin.
-Dondurulmuş gıdalar(Bu gıdalar yüksek sodyum içerirler)
-Konserve ürünleri (Ton Balığı hariç bununda mutlaka yağını süzün)
-Alkol (1 gr 9 kccal içeriri gerisini siz düşünün)

Kalsiyum vücut yağının yakılmasına yardımcı olur.Bunun için gece geç saatlerde yemek yemek yerine yoğurt, az yağlı süt veya lor tüketmeyi deneyin.
Böylece hem protein alır hemde calsiyum ihtiyaçınızı karşılamış olursunuz.

Dünkü menüm
SABAH
1 haşlanmış yumurta
1 dilim ekmek
Domates , salatalık
1 dilim peynir
1 orta Türk kahvesi

ARA
5 badem
1 kuru kayısı
3 yaban mersini
2 kaju
2 fındık

ÖĞLEN
1 tabak köfteli patates yemeği
salata
1 bardak ayran

AKŞAM
1 tabak mantı
3 salatalık turşusu

ARA
yarım portakal, 1dilim elma, yarım ayva 3 litre su. 4376 adım attım.

Kursa almalarina sevundum yag olcumu falan iyiymus.benim evimde de ev tipi yag olcum cihazi var.sabah ac karna ve aksam tok karna cok farkli sonuclar veriyor.aksam yemekten sonra kasvorani fazla yag orani az cikiyo.% 3-5 fark edebiliyor.özelhastanedeki diyetisyene gidenlere 3-4 daat ac olmalati soyleniyormus ben de o yuzfen tok karna olcumu dikkaye almiyom.bidagakine dukkat edersin .

Bugünkü menüm: sabah: 3 dilim tahıllı ekmek
1 haşlanmış yumurta
domates-salatalık
şekersiz çay
3-4 zeytin

öğle: 1 porsiyon orman kebabı
5 kaşık sebzeli bulgur pilavı
5 kaşık yoğurt
1 kase yayla çorbası
ara: 1 top sade dondurma
akşam: bir küçük kase nohut yemeği susuz yerinden ve 2 kaşık yoğurt

2 litre su 50 mekik ve egzersiz

selam kızlae bu günkü menume yazayım
sabah: çeyrek peynirli tost,1 haşlanmış yumurta ve çay
ara: tarçın çayı
öğlen: 1 kase meyveli yoğurt(evde kendim yaptım elma ve tarçınla)
ara: sade kahve
akşam:karnıbahar yemeği ve yarım dilim tt ekmek
2 lt yakın su ,1 saat yürüyüş,15 dk fitnes

Selam kızlar....
Menüm:
Sabah:sucuklu kaşarlı tost.birkaç zeytın.1 burgu peynir.2 közlenmiş biber.2 catal bal
Öğlen:1 tbk kapuska.
Akşam:2 lahmacun.2 brdk ayran
Çayın yanında bir avuç badem şekeri.

Cemrecim kafan
Canim cok yemisin be o kadar ekmek yenirmibide yayla corbasi ile yogurt yemeseydin keske ekmek en fazla 2 dilim olursa iyi olur surda 1 dilim ekmegin aramizda lafi olmaz ama yapacak bisey yok

Ca
Canim sende cok az yemissin metabolizman yavaslaya bilir oglene biraz agilik ver bence yoksa aksama doyma hisi gelmez bi turlu

Benimki ikinizin arasi gibi
Sabah 1 dilim cavdar ekmegi 1 dilim peynir 3 zeytin domates salatalik
Ara da bir kase fasulye salatasi
Oglen 1 bardak ayran 5 tane mercimek kofte bol salata
Aksam 1 tane kucuk lahmacun 1 bardak ayran bol salata
B
2 lt su
Spor yok

Kaptanim ne guzel bilgiler paylasmissin eline saglik sen bunlari donem donem bize hatilat cok ihtiyacim7z olacak uzun bi surec bizi bekliyor

Son bisey daha yazip cikiyorum isvec diyeti yapan arkadaslar yasiyormusunuz o nasil bi diyet oyle sabah kahvaltisini yaziyorum kahve evet sadece bu devami varmi diye baktim yok ben almayayim size bol sabir diliyorum

Cemrecim kafan

Canim cok yemisin be o kadar ekmek yenirmibide yayla corbasi ile yogurt yemeseydin keske ekmek en fazla 2 dilim olursa iyi olur surda 1 dilim ekmegin aramizda lafi olmaz ama yapacak bisey yok

aslında küçük bi sandviç ekmeğinin yarısını yedim ama üç dilim diye belirttim canım ekmekle aram yok sadece kahvaltıda yiyorum. Yoğurdu kebapla yedim çorbaya da hayır diyemedim evet biraz dengesizlik oldu ama yoğurdu çok seviyorum ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…