geçmiş olsun canımGünaydın kızlar. 2 gün bildirim yapamadım. Çok hastaydım hala da öyle. Grip olmuşum. Ben hastayken boğazım açılıyor ya. Herkes hastayken yiyemez ben de daha çok yiyorum .İnşaallah kilo almamaışımdır.
günaydın canım olsun 1 günlükten bişey olmaz ya eritirsin yediğin tatlıları akşamda sadece salata ile geçiştirgünaydın kızlar haftamız güzel geçer inş. Hafta sonu buraya dünyanın karı yağdı sanki, buna rağmen hem ctesi hem pazar yürüdüm çok şükür... yemek konusnda abartmamakla birlikte hem eşimin ısrarı hem de benim zaafım nedeniyle hem ctesi hem de pazar aklam tatlı yedim.( ctesi badem şekeri pazar 1 tane şekerpare)
tatlılar bana artık çok tatlı geliyor resmen içim bayılıyor haz alamadım ama yedim işte. Büyük oğlum anaokulunda annelerin tanışma yemeği var, öğlen yemeğe gideceğim hiç istemesem de oğlum için gideceğim...Develi cıvıklısı diye bir yemek var menüde yöresel ama intten kaç kalori olduğunu bulamadım....Akşam sadece salatayla geçirmeyi planlıyorum, iki arada bir derede yürümeyi planlıyorum
ama kaptanım 65 daha çokkk var uffffff
canım muz sorun yaratmıyor mu lavabo da
canım ben adet dönemi öncesi çok şişiyorum adet dönemi öncesinde mı yapmalıyım bunu
kilom size yakın değil ama ama çok hırslıyım vermek istiyorum.sizi geçip bu hafta en çok kilo veren ben olmak istiyorum
bence biraz sabret duraklama sürecindesindir belki bu artık yaşam şeklin oldu senin öyle düşün bence kilolar elbette gider
çok sağol canım. internette deşifre olmicam diye çabalıyorum:)çalışma hayatı olan biri oalark buralardan biriyle tanış çıkıcam diye tırsıyorum. fotoğraftaki yanındaki kişi oğlun galiba ve hep sanki sende bu şehirdeymişsin ve bizim oğlanlar aynı okula gidiyormuş gibi geliyor:)
Günaydın kızlar. 2 gün bildirim yapamadım. Çok hastaydım hala da öyle. Grip olmuşum. Ben hastayken boğazım açılıyor ya. Herkes hastayken yiyemez ben de daha çok yiyorum .İnşaallah kilo almamaışımdır.
günaydın kızlar haftamız güzel geçer inş. Hafta sonu buraya dünyanın karı yağdı sanki, buna rağmen hem ctesi hem pazar yürüdüm çok şükür... yemek konusnda abartmamakla birlikte hem eşimin ısrarı hem de benim zaafım nedeniyle hem ctesi hem de pazar aklam tatlı yedim.( ctesi badem şekeri pazar 1 tane şekerpare)
tatlılar bana artık çok tatlı geliyor resmen içim bayılıyor haz alamadım ama yedim işte. Büyük oğlum anaokulunda annelerin tanışma yemeği var, öğlen yemeğe gideceğim hiç istemesem de oğlum için gideceğim...Develi cıvıklısı diye bir yemek var menüde yöresel ama intten kaç kalori olduğunu bulamadım....Akşam sadece salatayla geçirmeyi planlıyorum, iki arada bir derede yürümeyi planlıyorum
bir ara ben her perşembe lapa yapıyordum.ama bir süre sonra sıkıldım.şimdi adet öncesi ya da adet haftası diyeyim..o zaman yapıyorum.suyun fazlası gitmiş oluyor.bir arkadaş daha sormuş.lapa kilo aldırıyor mu diye..hayır lapa kilo aldırmıyor.zaten başka birşey yenmediği için günlük kalori ihtiyacını bile karşılamıyor..
hahhaaaaa:))))))))))))ne güzel olurdu.......
geçmiş olsun güzellik...aman dikkat et kendine
googledan develi cıvıklısı diye yazınca etli pideye benzer bişey çıktı.eğer pideye yakın bir yemekse onun kalorisinden hesaplayabilirsin losefarcım
Akşam pilavın çok olmuş canım..Haftasonlari ben hep ac kaliyorum dun arkadasim caya cagirdi aksamda yemeye davetliydik bu gun sabahta gorumcem kahvaltiya cagirdi guzel seyler hep bol kalorili oluyo maalesef hafta sonlar Allahim sinaniyorum resmen neyse
Sabah 1 dilim ekmek peynir zeytin kirmizi biber
Oglen sadece 1 kase meyve salatasi
Arada 10 tane badem 1 tane incir
Aksam 2 kasik pilav 2 kasik kavurma 1 tane dolma 1 bardak ayran
Spor yok hafta ici telafi ederim
2lt den cok su
Baskada bisey yemem karnim gur gur ediyo ama birazdan yatarm gecer artik
Geçmiş olsun canımGünaydın kızlar. 2 gün bildirim yapamadım. Çok hastaydım hala da öyle. Grip olmuşum. Ben hastayken boğazım açılıyor ya. Herkes hastayken yiyemez ben de daha çok yiyorum .İnşaallah kilo almamaışımdır.
Evet sinema filmi de çıktı, bugün gidecektim filme ama yoğunluk izin vermedi, ancak haftaya kısmetse inş..Ben Pucca'nın serisini okudum. Gülmekten gözümden yaş gelmişti.Bir de ona benzer bir kitap daha okudum "Kocan kadar konuş" tavsiye ederim.
Iyi geceler kizlar yatmaya gidiyorum hemen ama once menumu yazayjm dedim
Sabah
1 yumurta
1 dilim beya peynir
1 parca sac peyniri
2 dilim kepek ekmegi
Ara
1 sade turk kahvesi
1 parca cikolata
Ogle
1 kase ezogelin corba
Ara 1 dilim ekmek ile tost
Aksam
5 kasik tavuk sote
1 dilim ekmek
1 bardak ayran
Su: 2 litra
Spor: yok.
Kitap: yeni kitaba baslasim. Pucca o adam buraya gelecek :)
kızlar nasılsınız hafta sonu giremedim telefonumdaki internet bitmiş(normalde bitmezdi de eşimin telefonu bozulup benimkine sarılınca internetini bitirmiş)
hafta sonu az kaçmağım oldu cumartesi günü kaynanamın zoruyla bir tane sıkma yedim sana yaptım dedi boşver bugünlük diyeti bırak dedi kıramıyorsun işte diyetteyim demenin kötü tarafları
bugünkü menü
5-6 ince dilimlenmiş peynir
5-6 zeytin
1 domates,1 zeytin
ara da 1 elma
öğlen
1 adet kaşarlı köfte
1 kase mercimekli çorba
arada 1 kase yoğrt
akşam küçük tabak kabak kavurma
1 kase yoğurt
21.00 civarıda 1 kivi yiyeyim
bugün hava çok rüzgarlı ama denicem hem öğlen hemde eve giderken yürüyüş yapıcam
HmmZayıflamada yeme düzeni çok önemlidirKişinin normal kiloda iken fazla kiloya geçmesinde bozuk beslenmenin ne derece etkili olduğu Türk hastalar üzerinde araştırıldı. Araştırma ekibi başkanı Prof. Dr. Selçuk Can diyet yapmak için başvuran birçok hastanın ısrarla söylediği “Doktor bey, ben fazla bir şey yemiyorum ama yine de kilo alıyorum” tezinin kendi yaptığı en son obezite araştırmasıyla doğrulandığını söyledi.
Kilo probleminde bozuk beslenme olarak suçlanan konuyu nasıl araştırdınız ?
Yaş ortalaması 36 olan 147 kişiye obezite araştırması yaptık ve sonucunu yayınladık. Fazla kilolu ve normal kilolu vatandaşlara sabahtan akşama kadar ne yediklerini tek tek sorduk. Aldığımız cevapları bilgisayar ortamında değerlendirdik. Sabah kahvaltısını düzenli yapan fazla kiloluların oranı % 84, normal kiloluların oranı %79 idi. Öğlen yemeğini fazla kiloluların % 89’u, normal kiloluların %72’si; akşam yemeğini fazla kiloluların %89’u, normal kiloluların %82 kadarı düzenli yiyordu. Görüldüğü gibi fazla kilolular ile normal kiloluların yemek yeme sıklığı hemen hemen aynı idi. Aradaki 5-10 puanlık fark kilo dengesizliğini açıklayacak boyutta değildi. Gündelik hayatta fazla kiloluların normal kiloda olanlar ile her gün aynı kaloriyi aldığı diğer araştırmalarda ortaya konmuştur.
Fazla kilolu olanlar normal kilolu olanlardan fazla besin tüketmediklerine göre kilo almalarının sebebi nedir ?
Yaptığım araştırmada kilo almada çok önemli olan gece yemek yeme alışkanlığını fazla kilolularda % 18, normal kilolularda % 4 oranında tesbit ettim. Gece yenilen yiyecekler yakılamadığı için kişiyi normal kilodan fazla kilolu gruba iter. Kilo sorunu olanlarda hormon dengesizliği ve metabolizmada yakamama sorunu vardır.
Günaydın Kızlar hafta sonu gene pek giremedim oğlum 4.uncu dişi çıktı hafta sonuda geç çıkınca hepsi ard arda geldi ya
Hafta sonu Menum
Cumartesi Menü:
Sabah: omlet peynir ekmek çay
oğle: 1 kase mercimek çorbası
akşam: çorba ve balık
Pazar malesef biraz kaçırdım gün vardı. Kitaptan sıkıldım arkadaştan kitap istiycem en kısa zamanda başlıycam.
Cumartesi 3 mil spor yaptım pazar yapmadım. Ama spora devam edebilmem lazım ama şu dişler beni çok yordu. Bu hafta daha sıkı tutucam menulerimi ve sporumu yaz gelmeye başlıyor.
Herkese iyi haftalar iyi kilo vermeler...
Harika bir bilgi olmuş canım, ellerine sağlık, zevkle okudumhemen söyliyim Büyüme Hormonu spor yapınca özellikle de ağırlık çalışması ile salınımı uyarılıyor+ normalde üretimi geceleri (yani gece uyumak şart)
.......
2 – Büyüme hormonunun yetişkinlerde ne faydası var?
İnsanın fiziksel ve psikolojik sağlığının devamı için hipofiz bezinden büyüme hormonu salgısı gerekir. Büyüme hormonu eksikliği olan erişkinlerde metabolizmadan, uykuya, psikolojik rahatsızlıklardan kan şekeri düşüklüğüne birçok belirti ortaya çıkacaktır. Büyüme hormonu aynı zamanda anti-insülin yani insülinin zıttı bir hormondur, insülinin fazla çalıştığı yani kan şekeri düştüğü durumda diğer hormonlarla beraber büyüme hormonu devreye girip kan şekerini yükseltir. Yetişkinde büyüme hormonu eksikse kan şekeri daha fazla düşer ve titreme, terleme, çarpıntı ve baygınlık şikâyetlerine neden olur. Büyüme hormonu hipofizden salgılanır. Hipofiz bezi aynı zamanda tiroid bezi, böbrek üstü bezi ve cinsel organların çalışmasını düzenler. Büyüme hormonu eksikse iç salgı sisteminin ahengi bozulur, başta cinsel isteksizlik olmak üzere, sexuel yetersizlikler, adet düzensizliği ve diğer hormon dengesizlikleri görülür.
Yetişkinlerde büyüme hormonu hücrelerin kendini yenilemesi, ölen hücrelerin yerine genç hücrelerin yaşatılması, iç organların eskiyen bölgelerinin onarılması için önemlidir. Büyüme hormonu bu etkilerini karaciğerde bulunan insulin benzeri büyüme faktörü adı verilen IGF-1 (İngilizcesi: insulin like growth factor-1) maddesinin sentezlenmesini uyararak gerçekleştirir.
Özetle büyüme hormonu yetişkinlerde ömrünü tamamlayan hücrelerin yenilenmesinde, kas ve kemiklerin kuvvetinde, kişinin metabolizmasının hızlı bir şekilde çalışmasında, fiziksel ve psikolojik sağlığın mükemmel sürdürülmesinde rol oynar.
3 - Yetişkinlerde büyüme hormonu eksikliğinde ne tür problemler ortaya çıkıyor?
Kemik ve kas kitlesini içeren yağsız vücut kitlesinde azalma
Kemik mineral yoğunluğunda azalma, yani osteoporoz
Kemik kırıklarında artış
Hayat kalitesinde düşme, sürekli yorgunluk ve güçsüzlük
Yağ miktarında artış, özellikle göbek çevresinde
Kalp hastalığı riskinde artış
Genel olarak erken yaşta ölüm
Yetişkinlerde büyüme hormonu eksikliği ancak hipofiz bezinde büyüme hormonu üreten hücrelerin görevini durdurması ile ortaya çıkar. Ya tümör veya radyasyon gibi büyüme hormonu üreten hipofiz hücrelerini (bunlara tıp dilinde somatotrof hücreler denir) fiziksel olarak tahrip eden bir sebep veya hücrelerin faaliyetlerini durdurma sorunu vardır. Bu beyin ameliyatları, beyne uygulanan radyasyon, hipofiz bezinde tümör, hipofiz bezi veya beynin alt kısmında mikrobik veya mikrobik olmayan iltihap, kafa travması veya vücutta hipofiz bezine karşı antikor üretilmesi ile olur. Diğer bir sebep ise genç kadınlarda doğum sonrası ağır kan kaybı neticesinde hipofiz bezinin olumsuz etkilenip enfarktüs gelişmesi ve tümden çalışmayı durdurmasıdır. Büyüme hormonu eksikliğinde fiziksel, metabolik ve psikolojik belirtiler açığa çıkar. Büyüme hormonu tedavisi ile bu belirtiler düzelir. Yetişkinlerde büyüme hormonu eksikliği belirtileri şunlardır:
Enerji düşüklüğü, halsizlik
Yorgunluk
Kaslarda güçsüzlük
Uyku problemleri
Şişmanlık
Göbekte yağ toplanması (Abdominal obezite)
Osteoporoz (kemik erimesi)
Kas kitlesinde azalma
Yağ kitlesinde artma
Sosyal ilişkilerde zayıflama
Evlilik veya iş hayatı ile ilgili sorunları çözmede zorluk
İçe kapanma
Endişe ve umutsuzluk
Depresyon
Kan şekerinde düşüklük ve bunun belirtisi olan titreme, terleme ve çarpıntı
Kalp kasının kasılmasında kuvvetsizlik
Tansiyon yükselmesi
Kolesterol düzeyinde artış
Kan yağlarında trigliserit ve kötü kolesterol (LDL) düzeylerinde artış.
Damar sertliğinde artma
Kalp krizi ve felç riskinde artma
Tünaydın canım..günaydın kızlarr
selamlar dün hic giremedim yogun bir gündü
dün cok dikat edemedim diyetime malesef
sabah keten tohumu, 2 parca sucuk, 1 yumurta
öglen biraz antep fistigi
aksam haslanmis tavuk eti, ekmek ( yemiyordum bi kac haftadir hic ekmek cok canim cekti)
1 kase yogurt cörek otlu
bu hafta hedefim yine en az 1 kg vermek
sabah ip atlama icin ip aldim bu hafta cok dikatli yiyip sporu artirmak istiyorum
herkeze bol kilo vermeli saglikli bi hafta diliyorum
şirinem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?