Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Benim margarikotin pinoliye rakip yarismacilar ariyorum ondan cok kiziyor bana

Yarismamiza katilmak ister misin :)

Ilk 3 uyeye pro uyelik verilecek.

Birinci olan uyemize de hediye yolluyoruz :)

Konseptimiz

Kot pantolon kombinleri
Hoşgelmişsin canım takımımıza... Bu yarışma ve kombin işleri dikkatimi çekti

Öne doğru yapılan daha zor geliyor bana çünkü kemiklerim çok ince bacaklarım titriyor onda bende sumo squat yapıyorum genellikle o daha kolay geliyor bacakları iki yana açıp öle çömeliniyor iç bacak inceltmeyede yarıyormuş.

***2.TAKIM 413.ETAP***

lusyen32 ( 66,3 /66,0 / 0,3 / 0,45 %)
pinoli ( 59,4 / / / %)sabit
hedef52 (65,4 /66,4 / -1,0 / -1,53%)
Zadegan ( 57.1/ 56,6/ 0,5 / 0,88 %)
Meggieee(64,8/ / / %) Sabit
Hepbera(64,5/ / / %)

2.takim ortalamasi : %

Hedef naptınn

İzinli kızlardan losefar ve cemre sizleri ancak haftaya alabiliyorum, süreniz o zaman bitiyor..

Hepber 1 kilo gitmiş diyordu ama bugün içinmi bildirmişti acaba yoksa gelecekmi..
Bekleyelim bakalım

Mayanın Faydaları

Ekmek, hamurişi ve tatlılara düşkün bir toplum olduğumuzdan maya, hemen her evin mutfağında sık sık kullanılıyor. Mayayı belki sadece bir hamur kabartıcı olarak düşündü?güne kadar. Oysa o doğanın bizlere bir armağanı, sağlığımız için eşsiz bir nimet. Maya yüzde 50 oranında protein, B grubu vitaminler, demir, krom, magnezyum, fosfor, çinko ve selenyum gibi mineraller içeriyor
Mayanın sağlık ve güzelliğimize katkılarını keşfederek ona hakkettiği değeri veren gelişmiş ülkeler, bu çok değerli besini sadece bir katkı maddesi olarak değil, tabletler halinde ilaç olarak da piyasaya sunuyor.
Diyet
Sağlıklı bir diyette yer alan besinlerin vücudun tüm gereksinimlerine yanıt vermesi gerekiyor. Maya bu gereksinimlerin büyük bir bölümünü karşılayabilecek nitelikte. Zayıflama diyetleri bazen bağırsak bakterilerine zararlı olabiliyor. Maya bu durumda dengeleme görevini üstleniyor ve bağırsaklardaki yararlı bakterileri güçlendiriyor.

Güzellik için
Güzelliğin sırrı mayada saklı. Onunla saçlarınıza masaj yapın, sütte eriterek yüzünüze ve ellerinize sürün. Güzelliğiniz için ihtiyacınız olan tüm gereksinimleri karşılayacak kadar zengin olan mayayı mutfağınızdan eksik etmeyin.

Vücut ve Yüz
Yüzünüzü nemlendirmek ve dış etkenlere karşı korumak için mayadan yararlanabilirsiniz. Yüksek dozda protein içeren maya, cilt dokularının yeniden yapılanmasını sağlıyor. Cildin daha güzel ve pürüzsüz görünümüne yardımcı oluyor. Protein, ayrıca cildin oksijen almasını sağlayıp beslenmesine katkıda bulunuyor. Mayanın içeriğindeki yüksek potasyum miktarı, dokularda biriken toksinleri dışarı atarak cildin artık maddelerden arınmasını sağlıyor. Böylece cilt adeta yenileniyor. Maya, cildin mat ve pürüzlü görünümüne yol açan mide sorunlarını gideriyor. Bağışıklık sistemini güçlendirerek cilt alerjilerini önlüyor. İçeriğindeki B2 ve B6 vitaminleri sayesinde cildin yağ dengesini ayarlayarak akne ve sivilceye karşı etkili oluyor. Maya, deyim yerindeyse cildi hem içerden hem de dışardan besliyor.

Saçlar
Maya özellikle stresli dönemlerde saçların dökülmesini önleyip sağlıklı uzamasını sağlıyor. İçeriğindeki B5 vitamini, saç sağlığı için çok önemli olan keratin oluşumunu uyarıyor. Keratin, saçların dökülmesini önleyip daha hacimli ve gür görünmesini sağlıyor. 4 çorba kaşığı toz mayayı 1 bardak ılık suda eritin. Saç diplerine früksiyon yaparak yedirin. Birkaç dakika bekledikten sonra bol suyla durulayın.

Eller

Maya ellerin de dostu. Akşamları yatmadan önce 1 kahve fincanı ılık süte 1 tatlı kaşığı yaş maya ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız bu doğal el kremini ellerinize masaj yaparak yedirin. 10 dakika bekleyip ılık suyla yıkayın. Ellerinizin yumuşacık olduğunu farkedeceksiniz. Özellikle soğuk havada çatlayan ellere iyi geliyor.

Cilt

Mayanın cilde yararları antik çağlardan beri biliniyor. Antik Mısır?da kadınlar güzelleşmek için mayayı ciltlerine sürerlermiş. Ayrıca mayanın mikrop öldürücü özelliklerini keşfedip yara merhemi gibi kullanırlarmış. Yaraları dezenfekte etmek ve çabuk iyileşmesini sağlamak için yaranın üzerine maya sürerlermiş,.
Mayadaki vitamin ve mineraller cildin her türlü gereksinimi sağlayacak kadar zengin. Özellikle akne ve sivilceli ciltlere çok yararlı. Karaciğeri toksinlerden arındırıp, temizliyor ve ciltteki aşırı yağlanmayı önlüyor. Yüksek dozda protein içeren maya, cilt dokularının yeniden yapılanmasını sağlıyor. Cildin daha güzel ve pürüzsüz görünümüne yardımcı oluyor. Protein, ayrıca cildin oksijen almasını sağlayıp beslenmesine katkıda bulunuyor. Mayanın içeriğindeki yüksek potasyum miktarı, dokularda biriken toksinleri dışarı atarak cildin artık maddelerden arınmasını sağlıyor. Böylece cilt adeta yenileniyor. Maya, cildin mat ve pürüzlü görünümüne yol açan mide sorunlarını gideriyor. Bağışıklık sistemini güçlendirerek cilt alerjilerini önlüyor. İçeriğindeki B2 ve B6 vitaminleri sayesinde cildin yağ dengesini ayarlayarak akne ve sivilceye karşı etkili oluyor. Maya, deyim yerindeyse cildi hem içerden hem de dışardan besliyor.
Maya ile hazırlanan maskeler sorunlu ciltleri iyileştiriyor. 2 çorba kaşığı yaş mayayı bir kaseye alıp 1 çorba kaşığı ılık su ilave edin ve yoğun bir krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Göz ve dudak çevresi dışında tüm cildinize yuvarlak hareketlerle masaj yaparak yedirin. Kuruması için 10 dakika kadar bekleyin. Cildinizi hafif ıslatılmış bir parça pamukla temizleyip, önce ılık suyla sonra soğuk suyla durulayın ve havlu ile tampon yaparak kurulayın. Bu maskeyi 20'li yaşlardaysanız ayda bir kez, 30"lu yaşlarda iseniz on beş günde bir, 40'lı yaşlarda iseniz haftada bir, 50'li yaşlarda ise haftada iki ya da üç kez uygulayabilirsiniz.

Maya Maskesi

Malzemeler

2 çorba kaşığı yaş maya
1 çorba kaşığı ılık su

Yapılışı

Yaş maya ile ılık suyu karıştırın.
Krem kıvamına gelince, göz ve dudak çevresi hariç cildinize uygulayın.
10 dakika sonra kuruyan maskenin fazlasını, nemli bir pamuk yardımı ile temizleyin. Ardından önce ılık su ile, sonra da soğuk su ile durulayın.
Cildi kuru olanlar, sadece ılık su ile durulamalıdırlar.
Güzelce duruladığınız cildinizi havluyla yumuşak hareketler ile kurulayabilirsiniz.

Kahvaltı sonrası 1 çay kaşığı kuru maya yutabilrsiniz kızlar.. Tam bir bağırsak dostu ve kabızlığa alternatif çözüm..

Bakın Su Mayanın Yaptıklarına!

Hani şu hamur işlerinde kullandığımız, minik minik, yuvarlak taneciklerden oluşan maya…
İşte şimdi o mucize taneciklerin, mayanın faydalarından bahsedeceğim.
Yapılan araştırmalar mayadaki genlerin insan genlerine çok benzediğini ortaya koyuyor. Şaşırtıcı zenginlikteki içeriğinden dolayı gelişmiş ülkelerde sadece katkı maddesi olarak değil, hem sofralarda hem tabletler şeklinde ilaç olarak kullanılıyor.

Şimdi mayayı bu kadar değerli yapan içerik neymiş bir bakalım:

Maya yüzde 50 oranında protein, B grubu vitaminler, demir, krom, potasyum, magnezyum, fosfor, çinko ve selenyum gibi mineraller içeriyor. Ayrıca proteinleri oluşturan temel yapı taşı olan aminoasit özleri bakımından da çok zengin.

Hal böyle olunca anlıyoruz ki mayayı hemen herkesin tüketmesi gerekiyor. İsterseniz kim, neden kullanmalı bu mayayı biraz daha detaylı bakalım.

Aslında herkes kullanmalı!

Anne adayları, sporcular, çocuklar, gençler, yaşlılar, nekahat döneminde olanlar, ağır işlerde çalışanlar, yoğun stres altında olanlar… Herkes!

Bir kere daha sağlıklı ve enerjik olmak istiyorsanız mayayı beslenmenize mutlaka dahil etmelisiniz.

Maya en başta, zengin içeriğinden dolayı vücudun tüm ihtiyacını karşılayarak bağışıklığı güçlendiriyor ve hastalıklara karşı görünmez bir duvar örüyor. Bunun yanında tüm bedeni olumsuz etkileyen strese karşı, içeriğindeki B vitaminleri sayesinde çok etkili bir silah görevi görüyor. Sinir hücrelerini güçlendiriyor ve ömürlerini uzatıyor. Sinir sisteminin düzenli ve sağlıklı işlemesini sağlıyor.

Fiziksel ve ruhsal açıdan güçlendirip yorgunluğu ve asabiyeti önlüyor. Dolayısıyla konsantrasyonu da olumlu anlamda etkiliyor. Ayrıca stres altında artan mide asidini önleyerek sindirime de katkı sağlıyor.

Maya aynı zamanda anne karnındaki ceninin gelişimine büyük katkı sağlayacak kadar da kıymetli. Hamilelik döneminde artan ihtiyaçları karşılamada yine imdada maya yetişiyor.

Mayadaki zengin B9 vitamini (folik asit) hamilelerde çok sık rastlanan anemiyi engelliyor ve yeni hücrelerin (plasenta gibi) üretimini sağlıyor. Cenindeki sinirsel hücrelerin gelişiminde de rol oynuyor. Yetişkin bir insanın günlük folik asit gereksinimi 3 mg iken hamilelik döneminde bu miktar 7.5 miligrama çıkıyor. Bu nedenle anne adaylarının mayalı yiyecekleri, bu dönemde beslenme programlarına almaları büyük önem taşıyor.

Önemli görevleri bulunan ve bu nedenle yoğun çalışan ve stres altında olan karaciğer için büyük bir destekçi. Çünkü karaciğeri toksinlerden arındırıyor. İçeriğindeki yağ dönüştürücü bir madde olan colina ile, vücuda giren yağları organizma tarafından en iyi şekilde kullanılacak hale getiriyor ve böylece karaciğerde birikmesini önlüyor.

Karaciğer sorunlarının cilde olumsuz etkilerini düşünecek olursak dolaylı olarak karaciğer rahatsızlıklarından kaynaklanan cilt problemlerinin de önüne geçiyor.

Bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden alerjileri de engelliyor.

Cildin mat ve pürüzlü görünmesine yol açan mide problemlerini gideriyor.

Cildinizi nemlendirmek ve korumak için zengin içeriğe sahip mayadan yararlanabilirsiniz. İçerdiği yoğun protein ile maya, cildin oksijen almasını ve yeniden yapılanmasını sağlıyor. Yüksek miktardaki potasyum sayesinde ise dokularda biriken toksinlerin atılmasını sağlıyor. Cildi adeta yenileyerek taze ve pürüzsüz görünmesini sağlıyor. B2 ve B6 vitaminleri sayesinde cildin yağ dengesini ayarlayarak akne ve sivilceye karşı etkili oluyor.

Yani maya cildi hem içeriden hem dışarıdan besliyor.

Maya ellerinde dostu. Maya ile hazırlayacağınız dört dörtlük bir el kremi -el bakım maskesi de diyebiliriz- bu aylardan itibaren kurtarıcınız olacaktır. Çünkü bu maske eldeki çatlakları hızla onarıyor.

Çatlaklar demişken, mayanın iyi bir mikrop öldürücü olduğu çok eski zamanlarda keşfedilmiş ve bu nedenle yara merhemi olarak uzun süre kullanılmış. Yani maya yaraları dezenfekte etmek ve çabuk kapanmasını sağlamak için de kullanılıyor.

Saçlara gelince; özellikle stresten kaynaklanan saç dökülmesini önleyen maya aynı zamanda saçların sağlıklı uzamasını sağlıyor. İçeriğindeki B5 vitamini, saç sağlığı için çok önemli olan keratin oluşumunu uyarıyor. Kısaca, saçın her türlü ihtiyacını karşılıyor.

Sporcular da kullanmalı. Çünkü daha önce de belirttiğim gibi doğadaki en zengin amino asit özleri, protein, vitamin ve mineraller mayada mevcut. Özellikle B grubu vitaminler sporcular için son derece faydalı. Maya organizmanın kimyevi aktivitelerini uyararak en iyi biçimde çalışmasını sağlıyor. Yağ ve karbonhidrattan yoksun olduğu için hazmı kolaylaştırıyor. Dolayısıyla sporcuların beslenme programında maya bir şekilde yer almalı.

Sodyum ve şeker açısından yoksun olan maya, özellikle diyabet ve 'ipoglisemi'den (kan şekeri oranının düşmesi) yakınanlar için de ideal. İçeriğindeki krom, kandaki yağ ve şeker düzeyini azaltan insülinin hareketini güçlendiriyor. Çinko minerali ise glisemi (kandaki yüksek şeker oranı) düzeyini düşürüyor.

Diyet yapıyorsanız yine mayanın desteğine ihtiyacınız olacak. Çünkü sağlıklı bir diyet programında yer alan besinlerin vücudun tüm ihtiyaçlarını karşılaması gerekiyor. Maya zengin içeriği ile bu ihtiyaçların büyük bölümünü karşılayacak nitelikte. Ayrıca bilinçsizce uygulanan zayıflama diyetleri sırasında bağırsaklardaki yararlı bakterilerin kaybedilmesi söz konusu olabiliyor. Maya böyle durumlarda yararlı bakterileri güçlendirdiğinden, dengeyi sağlamış oluyor.

Sözün özü, maya hemen her konuda ihtiyacımıza cevap veriyor. Bu nedenle onu sadece bir katkı maddesi olarak görmek haksızlık olur. Sabah kahvaltılarında (diğer öğünler de olabilir) suya, süte ya da meyve suyuna karıştırıp içebilir ( 1 su bardağına 1 tatlı kaşığı kuru maya) ; salata ve mezelere serperek kullanım alanını genişletebilirsiniz.

Ben mezun olmak istemiyorum. Sizi çok seviyorum ve eğleniyorum sizinle. Ama üzülme ben de 63'te 1,5 ay takılıp kalmıştım
Canım bende burdan ayrılmak istemiyorum hem mezun olsam da ayrılmam ama en azından hedeflediğim kiloma ulaştım diye mutlu olurum.

bende giremiyorum dimi kaptanım 200 gr fazlalığım olduğu için

Hepber 1 kilo gitmiş diyordu ama bugün içinmi bildirmişti acaba yoksa gelecekmi..
Bekleyelim bakalım

5 günde 5 kiloyu devam ettiremedim kaptancım.ama bırakınca diyeti de bırakmadım.3 günde 1 kilo gitmiş oldu.hedefin dediği gibi takıma girmeye dualar ediyordum.bu sonuç ta güzel..her hafta böyle versem daha ne isterim

senin adına çok sevindim. herhalde mutluluktan uçacağım kilo 62,9 dur benim

bu arada bir bilgi vereyim (2 hafta önce kural değişsin diye oylama yapılmıştı-değişmedi diye biliyorum)
- 1 haftalık izin olmadığı çin,izinli yazıldığınızdan itibaren 2 cuma daha izinlisiniz, ve 3. cuma liasteye dönebilirsiniz.
kilo alan üye izinde aldığı kiloyu vermeden listey giremiyor, bak doğru yoldasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…