evett merhaba kızlar gelgelelim burada bir başarı hikayesi yazma faslına herkese motive olsun diye bu yazıyı yazmaktan ve hedefime ulaşmanın vermiş olduğu mutlulukla hemencik yazıyorum
Aslında ben gençlik yıllarımda hiç kilolu olmadım gerçi çok ta yaşlı değilim ama kendimi bildim bileli diyelim evlendikten sonra herkese göre normal (herkes iyisin böle diyodu ama nafile )ama bana göre çok kilo aldım özlellikle göbek ve simitler çok rahatsız edici oluyordu benim için yaz boyu yelekle gezdim ...hep derler ya mekik çek gider ama nafile sadece mekik falan bir işe yaramıyor arkadaş... çok spor yapan birisi de değildim.. derken 2014 ekim ayında artık bu yüklerden kurtulmam gerektiğine karar verdim...bu kararı verdiğimde 59 60 arası gidip geliyordum.. kendi kendime sabırlı olacağıma ve gitsinde her ay bir kilo gitsin sabırla devam etmek adına kendi kendime söz verdim... derken ekmeği çok seven ben ekmeği bıraktım hayatımın her anında eksik olmayan tatlı ve abur cuburu bıraktım ( tabi diyet süresince sadece bir iki burçak oda nazar boncuğu :) )çaya attığım şekeri azalttım kısaca beslenme biçimimi değiştirdim.. ve tabi spor düzenli olarak hergün spor yaptım ve bugün 48 kiloyum vee çokk mutluyum ben başardım bence herkess irade ve en önemlisi sabırla istediği kiloya çok rahat ulaşabilir yeterki pes etmeyin isteyin bir gün diyete mutabık kalınmadıysa ertesi gün dengeleyip devam edin +
Umuyorum ki bu yazım sizleri motive ederde amacına ulaşmış olur .........
Merhabalar öncelikle hayalimdi 3 ay once bi basari oykum olmasi cok şükur ALLAHIMA basardim INŞALLAH herkes hedefine ulasir canlar
Diyetime 23 subatta basladim ve 3 ay 1 hafta sonunda 82.100 kilodan 64.900 kiloya dustum cok sukurcok mucadele ettim cok spor yaptim diyebilirim haftada 6 gun spor yaptim 1 gun dinlendim 6 gunde en az 2 saat spor yaptim oncelikle metre en onemlisi her ay metreyle olcum yapin guzeller tartidanda metre daha onemli aksamlari hafif yedim
7 takimda yarismaciydim destekleri icin takimimdaki dostlarima ve gunlugumdeki dostlarima cok tesekur ederim
genel menum
sabah
tam tahilli tost yada corba ictim
oglen
sebze yemegi yada et balik tavuk yedim
aksam
corba salata genelde ole yedim
ekmegi sadece kahvalitda yedim oda 2 dilim
pilav kizartma tatli cikilota agzima almadim zararli ne varsa yemedim
aslinda bilinen seyleri yaptim
kalori sayimida yaptim
ve cok yogurt yedimmm
yesil elma tarcinli yedim
yesil cay yasemin cay ictim
Turk kahvesi ictim
pulbiberli yogurt yedim
mekik cok cektim
leslie jullian yaptim sporlarimi arada degistrdm
evde kepekli unundan ekmekler yaptim
canlar elimden gelince yazdim INSALLAH tarti yuzunuze guler
benim gunlugum var orda detaylica her gun menu paylasimim var bakabilirsiniz kuzular
bende hala diyetteyim 1200 1500 kalori arasi beslenip 5 6 kilo daha veririm INSALLAH canlar opuyorum hepinizi
Herkese selam olsun :))
Ne zaman geçti 4 ay.. ben nasıl bu kadar istikrarlı oldumda Zayifladim ve buraya başarımi yazıyorum. . Demekki o gün bir gün geliyormuş demekki yemediğim ve kendimi tuttuğum her yemek gerçekten benim kaarimaymış. Vazgecmeyen herkes başarıya ulaşıyormuş..
Evet hikayede başarı da sadece bu. VAZGEÇMEYIN !!!!!
Ben ne mi yaptım. . Mucize değil .. sihir yok büyü yok.. boğazımı tuttumm.. olay buymus kizlar.. ama elbette ayrıntıya girecek olursak :
Troitlerim agir çalıştığı için normalden fazla spor yaptım. 9. Takimin candan kızları sayesinde arada kulaklarim çekile çekile aburcuburdan uzak kaldım (ayda bir cısım oldu ağzımin payını verdiler sağolsunlar)
Günde iki saat civarı yürüdüm. 1 bardak su bana iki gun giderken gunde 3 lt yi muhakkak içtim. .
Haftada 2 yada 3 dilim ekmek yedim.
Tartı gununden bir gün onceki gün ayran yada yoğurt detoksu yaptım. Biz pazartesi ve Perşembe tartılıyoruz grup olarak. Iki günlük tarti hafta boyu diyetle sadik kalmama hatta en zoru olan pazar günü ayran detoksuna sebep oldu. .
Beyaz ekmek hayatimda yok artık. Tb seviyorum ben..
Bi çok yöntem deniyor insan diyetteyken. Bende denedim elbette meyve günü protein günü ayran günü. .. sizlerde cok yöntem denediniz deneyeceksiniz..
Bana kiloyu vermemi sağlayan en ama en önemli sebep nedir die sorsalar iki püf noktam var benim
1.midem için değil bağırsaklarim için yemek yedim ben bu süreçte. Bagirsagi calismayan insan kilo vermeyi beklememeli bana göre
2. Arada sırada aksam yemegi yemedim..
Iste bu ikisi benim sihirim büyüm..
Takımım olan 9. Takima kalbimin en derininden sevgimi ve teşekkürümü sayısızca gönderiyorum. Allah hepsinden razi olsun. Kaptanimiz beril ve diger kızlar.. sizler hayatima el attınız bende 74 kilodan 58.04 kiloya 4 ayda düştüm. . Ben sadece size ayak uyudurdum ve sadece VAZGEÇMEDİM....
Gerisi geliyormuş. ..
Sende her kimsen bu yazıyı okudun ve kilon var mutsuzsun canım. .. vazgeçme sadece yediklerine dikkat et bolda hareket et.. senin görevin bu.. sen görevini yap , vücudun zaten görevini yapacak ve zayiflayacak...
Bir günde almadik ki bu kiloları bir günde verelim..
Ah kim derdi ki bende başarı öykümü yazacağım :)
İlk başta 5.takıma ve özellikle @CallanPinckney ve @toplight'a, ayrıca sonsuz destekçim, motive edicim diktatörüm canım arkadaşım @yuppe 'ye ayrıca teşekkür ederim.
Gelelim bana...
Doğum sonrası üstüme yapışan kiloları atmak için 1 yıl pazartesi başlayıp aynı pazartesi biten hüsranlı diyetlerden sonra, 46 beden pantolon aldığım o gün, artık yeter dedim. o ana kadar aynaya baktığımda "yok canım çokta şişman değilim az göbeğim var" diyordum, meğerse bunu dediğiniz zaman kesin kiloluymuşsunuz demekmiş.
5.Takıma girmeden 1 hafta önce diyete başladım, ben diyet diyorum siz aldanmayın, diyete dair hiçbirşey bilmiyormuşum, takımım bana bu konuda çok yardımcı oldu, beni çok yönlendirdi. Akabinde jillian denen gaddarlatanıştım, hakkını yemeyeyim çok çok büyük faydası oldu. Düzenli sporu ihmal etmedim, az yedim, porsiyon kıstım, ambalajlı ürün yemedim. kola bile içmedim yahhhuuuu :)
Spor takvimi yaptım, jilliandan sonra farklı egzersizlerde denedim. Bence en büyük faydayı sporda gördüm, sporsuz olmuyor. Zaten ben diyordum ki 70 olayım ama fit olayım. Neyse hanımlar lafı uzatmayım, şimdi 38 beden giyorum, giydiğimi yakıştırıyorum, özgüvenim tam.Mutluyum daha ne olsun.
Şimdi spora hala devam ediyorum vücudumu şekillendirmek için, ama diyeti bıraktım. Yediklerimi abartmamaya çalışıyorum, abartırsamda sporu da abartıyorum :)
Bu arada 72 ile başladım serüvene. 58le kapadım 44 bedenli günleri,
Darısı tüm isteyenlerin başına
Hepparacım seni tebrik ediyorum bende çok istiyorum ya 62 yı görmek
Liste ammada karışık hedefçim eline sağlık baya uğraştın iftar bekliyorum bugün yumurta yedim pek acıkmadım su durumlarıniz ne kaç bardak içebiliyosunuz
günaydın kızlar nasılsınız hafta sonunuz fazla kaçamaklı olmamış çok güzel benim cumartesi güzeldi fakat dün kendimi frenleyemedim yedim.birde kabızlık başladı eve giderken kayısı alıcam bende
haftasonun ki menüleri yazmıyım.
ramazanda hedefim 62,5 tu 63 çekiyorum kilo almasam benim için yine başarı diyorum
görüşürüz ben biraz iş yapayım
arada kaçamaklar oluyor yoksa psikolojik olaraka çöküyor insan, yani ben öyleyim en azından .. bende dün porsiyon döner aşırdımBende losefarcım senin gıbıyım o asitli içecekler yokmu onlar nefsın korelsın diye bir yudum alıyorum normal zamanda eve almayız ama ramazan olunca alınıyo tatlılar havada uçuyo ben yine ucundan ucundan onun da tadına bakıyorum dün sahurda 2 tane kıymalı börek yedim yemesem iyiydi
inşallahhhhhgünaydın kızlar hayırlı hafta ve az kilolu hafta olur umarım
günaydın kızlar
offffff sende gümletmişsin vallaaaaadünkü menüm........
sahur:
2 koca dilim börek
az yumurta
salata
çay
iftar:
3 hurma
1 kepçe çorba
1 tabak ciğer kavurma
2 kaşık bulgur pilavı
ayran
salata
limonata
ara:
1 tabak kavun
ara:
1 kase dondurma
3 bisküvi
amanın giderek uzamaya başladı menülerim...yazılacak menü değil ama yazınca daha iyi anlaşılıyor.bayramda düğün var yaaaaaaaaaa...orda incecik olmak istiyordum..bu yemeyle nasıl olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?