Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Dün akşam 1 saat 10 dakika yürüyüş yaptım, çok iyi geldi.... Bu arada regl olacağım sanırım 3-4 gün kaldı. Geçen ay 3 ünde olmuşum, 2 -3 gün öne geliyor bu hafta sonuna kadar olurum. Şişkinlik başladı, bol bol yeşil çay içiyorum bunun dışında sizce ne yapmalıyım?

sahurda sadece karpuz mu? ben o kadarcık la oruç tutsam sanırım ölürüm

amannn kuzum naptım sen sahur da sadece karpuz yenir mi yazık midene canına eziyet etme ben 17 saati karpuzla geçirirsem hastanelik olurum sanırım

benimde regl tarihlerim aynı ay başında bekliyorum
ve o hafta eski düzenime dönüp sıkı bi diyet yapmak istiyorum

canlar nolur ama nolur, bu hafta bir derecemiz olsun bir şeyimiz olsun, bu hafta sıkalım kemerleri, olmaz mı?

bu hafta cumartesi günü iftarda misafirim vardı, eve tatlı girdi iftara pilav pişti vee benim diyet bay bay...pazar günü de misafirim geldi iftara 1 saat kala oruç da gitti iyice yoldan çıktım. tam evdeki tatlılar bitti derken misafirim de tatlı getşrdiğini fark ettim, dün sabah paketi açtım ve canım istemese de 2 çeşit tatlıdan bu neliymiş o nasılmış diye sabahın köründe yedim bile.neyse akşam da yedim de bu sabah yemedim en azındanbeni tanıyanlar bilir ki hedef yiyo içiyosa buraya pek upramazşu okuduğum GAPS diyeti kitabı yüzünden biraz karatay moduna girdim. karatayla benzer şeyler söylüyor
farkları
-bulgur tam buğday dahil tüm tahıllar unlar yok (tahıl proteini gluten yüzünden)
-mayalı süt ürünleri dışında süt ürünü yok, kişiye göre peynir bile olmayabilir
-meyve ve bal var.
-ilk zamanlar posa yok, dolayısıyla detoks diyetlerindeki gibi ev yapıı sebze ve meyve suları içilebilir

Kitabın yazarı Rus bir nöroloji+beslenme uzmanı. Otistik çocuğunu bu şekilde tedavi etmiş, yönteminin epilepsi şizofreni , hiperaktivite,dikkkat dağınıklığı bozukluğu gibi bir çok psikiyatrik diye bilinen hastalıkya işe yaradığını söylüyor.Çünkü hepsini bağırsaklardaki yapının bozulması sonucu sindirilemeden kana geçen ve beyin tarafından zehir olarak algılanan gıdalara bağlıyor.
Güzel haber şu..bu tam bir diyet yani sağlıklı yaşam biçimi değil...Bir döenm bu diyet aşama aşama yapıldıktan sonra yaklaşık 2 yıl sonunda tedavi olunuyor. katkı maddeli yapay gıdalar olmamamk kaydıyla kişi hassasiyeti olan gıdaları biraz da sınayarak fark ediyor ve bu gıdalar dışındaki tüm sağlıklı gıdaları yiyebiliyor.

GAPS diyeti diye internetten aratın, bilgi verme amaçlı 2 tane sitesi var, gittigidiyor da kitabın satışı var.
Taş devri diyeti yazarı ahmet aydın ın sitesinde de bu diyetten bahsedilmiş...

diyetisyene pazartesi başlarım diyip ertledim, dün sabah mesaj attı, şehir dışına çıkacağım için ertlediğimi söyledim. galiba dönüşte başlicam yani pazartesine

ramazanın 'oruç ayı' olduğunu unutup 'iftar ayı' ilan etmek diyorum ben buna...Oruçlarımzıı Allah hakkıyla tutumak nasip eylesin

baskülümü de yanıma alayım. kaç gündür tartılmıyorum. tartı gününe kadar ekmek-tatlı-pilav yemesem anca kurtarırım durumu. zaten bir haftalık istihkakımı doldurmuşumdur herhaldetamam yemiyorum tatlı vs.
Akrepcim ve asivemai bu cuma evde değilim, liste size emanet, sevgili kaptanım ve kaptan yardımcım

Günaydın kızlar... Ramazanınız nasıl gidiyor bakalım. Kızlar Size bir şey sormak istiyorum. Ramazanda ne zaman tartılmamız en doğru sonucu verir günün hangi saatlerinde tartılmalıyız.

en doğru sonuç: tecrübeyle sabittir + çok da mantıklıdır ki sahurdan 8 saat sonra tartılmak
ama genel olarak iftar öncesi tartılıyoruz.

böyle bir durumda ertesi gün bol kalsiyum diyeti öneriliyor. neyse şurda 2 gün var cumaya azcık yoğurtları ayranları arttırıp karbonhidratı azaltalım.

günaydın kızlar nasıl gidiyor hayat çok sessizleşti 2. takım kesin herkes bol bol yiyor ve yazmaya çekiniyor
ben dün çok pilav yedim yaaa bir tabak yedim.@dingonunahiri ye söyledim yeme diye kendim yedim
kendimi durduramadım.eşimle anlaştık pilavı 2 haftada 1 yapacam
ve bugün yine aklıma geldi benim ağustos 1 de en fazla 62 olmam lazım sünnetimiz var ve ben oğlumla kocamla foto çekilicem zayıf olmam lazım.
bunu sürekli düşünüp fazla yememem lazım
dün yediklerimi yazım
1 küçük tabak patlıcan tava (çok güzel yapmışım)
1 tabak pilav
2 bardak ayran

arada 10 adet cubuk kraker
saat 10 gibi 1 dilim karpuz

sahurda 1/4 ekmeğin içine domates salatalık peynir koydum yedim sonrasında bolsu ve kayısı yedim yarasın diye
bugün yeşil fasülye yapmak istiyorum

bu hafta sabitim diyebilmek için çabalıyorum..
dünkü menüm.........
sahur:
çeyrek ekmek
1 haşlanmış yumurta
az peynir
salata çay
iftar:
2 hurma
yarım kepçe çorba
yarım tabak saç kavurma
2 kaşık pilav
1 bardak ayran
1 kase puding(2 kase kaldı..bitecek inşallah:)))sonra yapmayacağım..söz
ara:
1 dilim kavun

-adaçayı içebvilirsin
-gerginlik ve tatlı isteğini azaltmak için: muz,kakao,süt,badem,yulaf,yumurta gibi besinler öneriliyor. ben de bu dönemdeyimn de ne kadarını yapıyorum, 2 günür muz yiyorum daha mutluyum...

tatlı isteklerim v.s yok çok şükür ama adaçayı içebilirim, ilgin için çok teşekkür ederim

Selam canlar, nasılız bakalım. Ramazan ayında kimseler yok buralarda, hareketlilik azaldı tabi buda çok doğal .
Neyse Ramazan ayı sonrası daha sıkı asılırız diyete diyelim...

Ben bu sabah dayanamadım tartıldım 60.4 kg, geçen hafta cuma 61.1 kg idim..
Bu arada regl olmama 4 gün falan kaldı.

yine iyi vermişsin canım çok iyi bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…