- 19 Eylül 2013
- 618
- 422
- 53
yine iyi vermişsin canım çok iyi bence
hadi inş. canım istediğin hedefe ulaşırsınÇok sağol canım benim. bunca zaman nasıl bu kilolarla dolaşmışım diye şimdi kendime çok serzenişte bulunuyorum.
Hele kışın zaten kiloluyum , üstüne kalın kalın giyince , arkadan gören 50 yaşında sanır..
Bu yaz bitmeden bu kilolar gidecek, kışa 49-50 kiloyla girilecek. Hedefim 52 kg idi ama çıtayı yükselttim
canım benim de geçen hafta ki kilom 63,800 gr. dı bu sabah tartıldım. 62,900gr. geliyorum. Sanırım böyle giderse bayrama 60 kilo olacam. bu sabah ki tartıda gördüğüm kiloya göre hedef kiloma 900gr. kalmış görünüyor ama ramazan olduğu için pek de emin değilim bu kilo gerçek kilom mu yoksa ramazan dolayısıyla vücudun eksik kaldığı su muSelam canlar, nasılız bakalım. Ramazan ayında kimseler yok buralarda, hareketlilik azaldı tabi buda çok doğal .
Neyse Ramazan ayı sonrası daha sıkı asılırız diyete diyelim...
Ben bu sabah dayanamadım tartıldım 60.4 kg, geçen hafta cuma 61.1 kg idim..
Bu arada regl olmama 4 gün falan kaldı.
Çok sağol canım benim. bunca zaman nasıl bu kilolarla dolaşmışım diye şimdi kendime çok serzenişte bulunuyorum.
Hele kışın zaten kiloluyum , üstüne kalın kalın giyince , arkadan gören 50 yaşında sanır..
Bu yaz bitmeden bu kilolar gidecek, kışa 49-50 kiloyla girilecek. Hedefim 52 kg idi ama çıtayı yükselttim
canım benim de geçen hafta ki kilom 63,800 gr. dı bu sabah tartıldım. 62,900gr. geliyorum. Sanırım böyle giderse bayrama 60 kilo olacam. bu sabah ki tartıda gördüğüm kiloya göre hedef kiloma 900gr. kalmış görünüyor ama ramazan olduğu için pek de emin değilim bu kilo gerçek kilom mu yoksa ramazan dolayısıyla vücudun eksik kaldığı su mu
Günaydın Kızlar
ramazan diye pek sessiz buralar benimde ramazan iyi gidiyor çok şükür
dün tartıldığımda geçen cuma 57,4 tü bu hafta 56,3 ü gördüm inşallah ramazan sonuna daha da düşerim
canım benim de geçen hafta ki kilom 63,800 gr. dı bu sabah tartıldım. 62,900gr. geliyorum. Sanırım böyle giderse bayrama 60 kilo olacam. bu sabah ki tartıda gördüğüm kiloya göre hedef kiloma 900gr. kalmış görünüyor ama ramazan olduğu için pek de emin değilim bu kilo gerçek kilom mu yoksa ramazan dolayısıyla vücudun eksik kaldığı su mu
Veriyoruz canlarım kiloları veriyoruz, sadece sabır ve azim. İnsan aklına koysun yeter. Ben ki abur cubur yemeden durmayan , ekmeksiz doymayan, hele salata suyuna hele yemek suyuna ekmek banmadan masadan kalkmayan..
Daha ne anlatayım, akşamları çayın yanında 1 dolu kase kuruyemişsiz duramayan , hafta sonu bal kaymak yiyen...
2,5 ayda 6.6 kg verdimçokta zorlanmadım, yalan söyleyemem. Sadece kafama koydum ve bu doğrultuda azmettim. hepsi bu. BAŞARACAĞIZ, burada hep birlikte birbirimize destek olarak, yol göstererek devam.. İyi ki buradayım, çok şey öğrendim ve yardım aldım sizlerden. Hep diyorum Allah razı olsun canlarım..
Şaşırma şekerim, çünkü sağlıklı beslenme ile insülin değerin normal düzeyde ve o yüzden krizlerin yok..Merhaba kızlar
sahurda: iki küçük dilim karpuz
1 haşlanmış yumurta
1 boyoz
5 yeşil zeytin
1 parça peynir
2 domates
amaaa sabah saat 10 gibi hasta oldum ve bozuldu orucum
1 saat sonra kakaolu süt içtim
öğle: 2 kaşık kabak yemeği 2 kaşık bulgur pilavı ve ayran
bol su
şimdilik bu kadar. canım birşey istemiyor zaten tatlı krizim bile yok şaşkınım
İftardan önce canım..Günaydın kızlar... Ramazanınız nasıl gidiyor bakalım. Kızlar Size bir şey sormak istiyorum. Ramazanda ne zaman tartılmamız en doğru sonucu verir günün hangi saatlerinde tartılmalıyız.
O iftar sonrası arayı hiç sevmedimdünkü menüm.........
sahur:
1 haşlanmış yumurta
2 dilim ekmek
salata
biraz peynir
zeytin
iftar:
2 hurma
1 kepçe çorba
1 tabak patlıcan salatası
2-3 çatal taze fasülye
ara:
1 kase muzlu puding
Naptın canım onca şeyi nasıl sığdırdın midene????selam hepinize... buraya utanarak yazıyorum. Çünkü dün ben ne yedim bir bilseniz.
cumartesi-pazar ipin ucu kaçtı, dün toparlıyım dedim.. Poffff akşam yarım yumurtalı pide + 2 tabak kısır +1 tabak zeytin yağlı sarma daha anlatmıyım.... Cumartesi sabah 60 kg gösteren tartı bu sabah 61.1kggöstermesin mi? Ama tamamdır, sözüm söz CUMA SABAH O TARTI 59 LARI GÖSTERECEK
Şekerden hamurişinden uzak dur canım.. Yeşil çay içmen güzel.. Bol su tüket..Dün akşam 1 saat 10 dakika yürüyüş yaptım, çok iyi geldi.... Bu arada regl olacağım sanırım 3-4 gün kaldı. Geçen ay 3 ünde olmuşum, 2 -3 gün öne geliyor bu hafta sonuna kadar olurum. Şişkinlik başladı, bol bol yeşil çay içiyorum bunun dışında sizce ne yapmalıyım?
Ölmezsin canım, ben de öyleyim ve ölmüyorum.. Zaten canımın istediği soğuk meyve oluyor sahurda.. Bu ramazan meyve ile sahur yapıyorumsahurda sadece karpuz mu?ben o kadarcık la oruç tutsam sanırım ölürüm
Tamam hedefcim liste bu hafta bizde ve en lütfen şu krizlerine engel ol artık..bu hafta cumartesi günü iftarda misafirim vardı, eve tatlı girdi iftara pilav pişti vee benim diyet bay bay...pazar günü de misafirim geldi iftara 1 saat kala oruç da gitti iyice yoldan çıktım. tam evdeki tatlılar bitti derken misafirim de tatlı getşrdiğini fark ettim, dün sabah paketi açtım ve canım istemese de 2 çeşit tatlıdan bu neliymiş o nasılmış diye sabahın köründe yedim bile.neyse akşam da yedim de bu sabah yemedim en azındanbeni tanıyanlar bilir ki hedef yiyo içiyosa buraya pek upramaz şu okuduğum GAPS diyeti kitabı yüzünden biraz karatay moduna girdim. karatayla benzer şeyler söylüyor
farkları
-bulgur tam buğday dahil tüm tahıllar unlar yok (tahıl proteini gluten yüzünden)
-mayalı süt ürünleri dışında süt ürünü yok, kişiye göre peynir bile olmayabilir
-meyve ve bal var.
-ilk zamanlar posa yok, dolayısıyla detoks diyetlerindeki gibi ev yapıı sebze ve meyve suları içilebilir
Kitabın yazarı Rus bir nöroloji+beslenme uzmanı. Otistik çocuğunu bu şekilde tedavi etmiş, yönteminin epilepsi şizofreni , hiperaktivite,dikkkat dağınıklığı bozukluğu gibi bir çok psikiyatrik diye bilinen hastalıkya işe yaradığını söylüyor.Çünkü hepsini bağırsaklardaki yapının bozulması sonucu sindirilemeden kana geçen ve beyin tarafından zehir olarak algılanan gıdalara bağlıyor.
Güzel haber şu..bu tam bir diyet yani sağlıklı yaşam biçimi değil...Bir döenm bu diyet aşama aşama yapıldıktan sonra yaklaşık 2 yıl sonunda tedavi olunuyor. katkı maddeli yapay gıdalar olmamamk kaydıyla kişi hassasiyeti olan gıdaları biraz da sınayarak fark ediyor ve bu gıdalar dışındaki tüm sağlıklı gıdaları yiyebiliyor.
GAPS diyeti diye internetten aratın, bilgi verme amaçlı 2 tane sitesi var, gittigidiyor da kitabın satışı var.
Taş devri diyeti yazarı ahmet aydın ın sitesinde de bu diyetten bahsedilmiş...
diyetisyene pazartesi başlarım diyip ertledim, dün sabah mesaj attı, şehir dışına çıkacağım için ertlediğimi söyledim. galiba dönüşte başlicam yani pazartesine
ramazanın 'oruç ayı' olduğunu unutup 'iftar ayı' ilan etmek diyorum ben buna...Oruçlarımzıı Allah hakkıyla tutumak nasip eylesin
baskülümü de yanıma alayım. kaç gündür tartılmıyorum. tartı gününe kadar ekmek-tatlı-pilav yemesem anca kurtarırım durumu. zaten bir haftalık istihkakımı doldurmuşumdur herhaldetamam yemiyorum tatlı vs.
Akrepcim veasivemai bu cuma evde değilim, liste size emanet, sevgili kaptanım ve kaptan yardımcım
en doğru sonuç: tecrübeyle sabittir + çok da mantıklıdır ki sahurdan 8 saat sonra tartılmak
ama genel olarak iftar öncesi tartılıyoruz.
böyle bir durumda ertesi gün bol kalsiyum diyeti öneriliyor. neyse şurda 2 gün var cumaya azcık yoğurtları ayranları arttırıp karbonhidratı azaltalım.
Canım o pudingleri mecburmusun tüketmeyebu hafta sabitim diyebilmek için çabalıyorum..
dünkü menüm.........
sahur:
çeyrek ekmek
1 haşlanmış yumurta
az peynir
salata çay
iftar:
2 hurma
yarım kepçe çorba
yarım tabak saç kavurma
2 kaşık pilav
1 bardak ayran
1 kase puding(2 kase kaldı..bitecek inşallah:)))sonra yapmayacağım..söz
ara:
1 dilim kavun
Ankarada havalar nasıl ve lütfen az yeGünaydın
Ankaradayim ve baskul getirmedim
bu zincirleme isimtamlamları beni anlatıyorVeriyoruz canlarım kiloları veriyoruz, sadece sabır ve azim. İnsan aklına koysun yeter. Ben ki abur cubur yemeden durmayan , ekmeksiz doymayan, hele salata suyuna hele yemek suyuna ekmek banmadan masadan kalkmayan..
Daha ne anlatayım, akşamları çayın yanında 1 dolu kase kuruyemişsiz duramayan , hafta sonu bal kaymak yiyen...
2,5 ayda 6.6 kg verdimçokta zorlanmadım, yalan söyleyemem. Sadece kafama koydum ve bu doğrultuda azmettim. hepsi bu. BAŞARACAĞIZ, burada hep birlikte birbirimize destek olarak, yol göstererek devam.. İyi ki buradayım, çok şey öğrendim ve yardım aldım sizlerden. Hep diyorum Allah razı olsun canlarım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?