aaaa iyi hatırlattın bu sabah kilomuza bakıp yazıyorduk, ben de 65,5 umbirde kilolarımızı yazalım şimdi ve 21 gün sonrakini değerlendiricez
ben 64,5 kiloyum sabah tartıldım.
en çok kilo verene isteyen,arzu eden int üzerinden hediye alıp gönderebiliriz bunu da bir düşünelim hedefcim
bir düzeltme yapayım. herkes günlük olarak kendine puan verecek. yani bu listeye % kaç uyduğu anlamına gelecek.KAÇAMAKSIZ 21 GÜN
LİSTEDEKİLER
ambuyanbu
zumrasultan
zuhal32
azaydidem
uhs
hedef52
kuralları tekrar gözden geçiriyoruz
*düzenli listemizi yazıyoruz
*spor yapıyoruz
* su içiyoruz
*2 defadan fazla listesini yazmayanı listeden çıkarıyoruz.kaçamak kesinlikle yasak diyelim ki yaptık ceza veriyoruz
cezalar, puanlar ve ödüller hedeften*
biraz kuralları katı koyuyorum gibi oluyor ama arkadaşlar bayram yaklaşıyor ve biz kesinlikle bayramda kilo alıcaz bunun için öncesinde ne verebilirsek o kar
sen nerdesinn sık sık gel bak bayram öncesi zayıflama maratonuna girdik sende katıl bizemotivasyoooooonnnnn....nerdesiiiiin...
evet evet katıl bizemotivasyoooooonnnnn....nerdesiiiiin...
beni de yatılı misafirler ve misafirlikler mahvetti canım , insanın bütün düzeni bozuluyor mesela kahvaltı için sigara böreği kızartmıştım misafirden çok ben yedimVay ya herkes rejim moduna girmiş. Ben bu haftasonu yatılı gelen misafirler yüzünden
toptan bozmuş oldum rejimi. Bir kilo verip alıyorum devamli. Bende yarın başlıyorum düzenli olarak İnşaallah.
Bugünü hiç yazmı ycam temizlik yapıyorum ne bulsam onu yedim.
valla şenlendi buralar , ne güzellllllllOoo ne güzel herkesler burda sabah başlayalım bakalım malzemem hazır
günaydın canım , oğluşuna çok geçmiş olsun, ben de 12 hazirandan beri izin rapor ne varsa hepsini sildim süpürdüm , umarım bundan sonra çok ihtiyacım olmaz yüzüm kalmadı vallahi. bu arada yeni bakıcımızn eşi bugün belfıtığı ameliyatı olacakmış, öğlenden sonra gidersin dedim ( evde şu an misafir olarak kayınvalidem , eşimin teyzesi, eşimin dayısının kızı, görümcem ve görümcemin 2 çocuğu var ...idare ederler herhalde benim oğlanları)kızlar günaydın demeden daldım mesajlara, güanydın hepinize
dün oğlan ateşlendi hastaneye götürdüm . iyileşecek gibiydi ateşi bir daha çıkmasa kreşe bırakacaktım ama ateşlenmeye devam ediyor. işe daha perşembe günü başladım pazartesi izin aldım artık 2 gün de rapor alırımbu iş yerinde 2 kişi çalılıyoruz aynı birimde, işler aksamaz ama daha doğru dürüst tanışmadan izin rapor almak istemezdim. hsyırlısı böyleymiş demek ki
ben de aylardır asitli içecek içmiyorum , geçen gün içeyim dedim içemedim çokkkkkk şekerli geldiiii.ne güzel hep böyle devam etsek dimibenimde dunku menumm
kahvalti firinda patates 1 porsiyon yaninda bol yesillik ve yesil cay
ara ogun olarak taze uzum sonrasindada malesef 1 adet cikolatali gofret yedimki o beni mahvetti aksama kadar yemek yiyemedim nerdeyse 1 aydir yemiyordum asiri tatli geldii aksama kadar 2 litre su 3 kupa bitki cayi 1 saat yuruyus aksamda istah sifir olmasina ragmen esimle yemek yiyeyim diye kucuk bir porsiyon somonlu wok
E ecem847 hayatım menün harika böyle gidersen takır takır gideck kilocuklarevet kızlar bugün 1. GÜN
listeler geliyor ve gelmeye devam etsin
kendi listemi yazıyorum ( birbirimize müdahale edelim fazla gördüğünüz varsa lütfen yazın birde herkes yediklerinin ölçülerini muhakkak yazsın )
sabah *1 yumurta*1 domates*1 salatalık*2 kepekli etimek*2 üçgen peynir*1 kupa şekersiz çay
arada yeşil çay
öğlen *50 gr kadar kaynamış tavuk*1 etimek*salata*ayran
arada yeşil çay
akşam *4 kaşık patlıcan dava*1 kase cacık*1 dilim çavdar ekmeği
yatmadan tarçınlı süt
bol su 1 saat yürüyüş
dün akşamdan yemeğimi yaptım bugün yürüyüşüme vakit kalsın diye
hediye hediye hediyee valla süperrrr 21 turunu bitirin de bayramda sonra bir daha yapın ben de girerimbirde kilolarımızı yazalım şimdi ve 21 gün sonrakini değerlendiricez
en çok kilo verene isteyen,arzu eden int üzerinden hediye alıp gönderebiliriz bunu da bir düşünelim hedefcim
ben de yumurtayı pek sevmememe rağmen diyet süresince hep yedim , şimdi yumurtasız kahvaltı olmadığında doyamıyorumbu sabah tam diyetime uygun bir kahvaltı yaptım. hatta fotoğrafı da var ama burada paylaşmak zor. fotoğrafı çektikten sonra tabakta zeytinlerin eksik olduğunu gördüm gittim ekledimsize de oluyor mu bilmiyorum ama yemeği hazırlarken 2 dilim ekmek fazla 1 yerim, peynir fazla daha azı ile doyarım gibi şeyler geliyor aklıma ama sonra doymadığımı fark ediyorum. bugün o yüzden ne gerekiyorsa eksiksiz yedim ve hakikaten sofradan kalkarken de açtım.
kahvaltıdan önce:2 bardak ılık su
kahvaltı:1 haş yumurta/3 light üçgen peynir(her biri 20 kalori)/2 dilim kepekli ekmek/5 zeytin/2 biber 2 salatalık
ara: yarım şeftali ve yeşil çay
benimki de gittttiiiiiiiiiiiiiimotivasyoooooonnnnn....nerdesiiiiin...
Allah yar ve yardımcın olsun canım. Bizim çocuklarda var bir tuhaflık başkaları günde iki dondurma yiyo bizim ufaklık bir tane yese benim boğazım acıyo galiba demeye başlıyor. Neyse Allah beterinden korusunsağol ambu. neyi varmış bademcik enfeksiyonu. okullar açılınca küçükler anaokulunun 4 yaş grubuna gidecek, ama bu 1 ay için kreş buldum. çocuklar hastayken işler değişiyor tabi, hasta çocuk kreşe olmuyor o yüzden bakıcı en iyisi de onu da bulamadık. şimdilik izin raporla hallederim. okul dönemi için de eve birini bulup çocukların böyle durumlarında bakmasını istemek niyetim. yoksa ha bre çocuklar için izin aldığımdan kendim hasta olduğumda hastayım demeye korkuyorum, geçen yıl hasta hasta çook işe gittim
Geçmiş olsun canım..Hesefcım kilomu bulmuş çıkarmısın bayadır duSunuyodum en son kaç kıloydum diye sağol yardımcı kaptanım bu hafta dikkat edersem girerim takıma bugün Düz 62 kilo geldim haftaya ben de geliyorum bu arada dış etlerim ıltıhaplanmıs o yüzden agrıdan uyuyamadım sizlere bı bakayım dedim menumde kayda değer bisey yok kıtabımda bitti suyumu içiyorum az yiyorum maalesef Spor yapamıyorum ramazandan önce bırakmıştim daha başlayamadım okullar acılsın öyle başlarim artık hepınızı optum
Sen yinede iyi niyetli ol heryerde canım.Allah'a bırak. Sen karlı çıkarsın Allah'ın yanında emin ol..merhabalar kızlarrrrrrr nasılsın bende sabah iyiydim.fakat okulda küçük bir sorun bütün moralimi bozdu.
okulda hizmetli memur arkadaşlar var temizlikten ve çay ocağından sorumlular.
ben zorunlu kalmassam onlardan çay istemem kendim alırım ve tabağımı bardağımı makineye kendim koyarım.
bugün misafirim geldi.ve misafire ayıp olmasın diye arayıp rica ettim.ve bekledim bekledim gelmedi.
aradım lavoboda dedi arkadaş çıktım baktım oturuyor.
ben aile gibi görüyorum herkesi onlar ne zannediyorlarsa idari bölüme çay vermek zorlarınamı gidiyor nedir anlamadım ama iş dünyasında iyi niyetli olmıcam onu anladım.
Ben de katılarak destek veririm canım..Bugün 21 günde tüm yağlardan kurtulma proğramına başlıyorum platesde. Kurban bayramına daha sıkı olmak istiyorum.. 1,5 saat felan sürüyor plates..neyse sıkıntılar bir yana diyete dönelim diyetisyenimin verdiği diyeti uygulayamadım bilmiyorum yapamadım.ama artık fazla yiyemiyorum.buna çok seviniyorum.
BEN HEDEFİ 21 GÜNLÜK DİYETE DAVET EDİYORUM. ve katılmak isteyen diğer arkadaşları da
hedefcım yarın ayın 1 ve biz 21 günlük kaçamaksız diyet yapalım istiyorum.ve ortak bir spor yapalım 1 saat yürüyüş gibi
ne dersin
*istediğimiz diyeti yapıcaz
*günde 1 saat yürücez
*en az 2 litre su içicez
*hiç kaçamak yapmıcaz
****** 21 gün dayanalım mı ne dersin herşeyin bir sonu var bu 21 günün de sonu gelir diyelim ve bismillahirrahmanirrahim diyelim mi????????
Herkes kendi puanını kendisi verecek o zaman.. Güzel...ben de kabul ediyorum
hatta gün sayma görevini kendime alıyorum
+ bir kural daha koyacağım:
* her günün sonunda kendimize puan vereceğiz. herkesin kafasında sonuçta bir diyet var. eğer listeye ve yürüyüşe tam uymuşsak 10 puan, uyumuzua bağlı olarak 5puan 3 puan neyse. ama asla buraya gelip baklava börek saymayacağız. sıfır puan olabilir veya yürüyüşü arttırmışızdır veya akşamı azaltmışızdır 3 olur puan 4 olur ama isim vermek yok. yani mücadelemiz devam edecek
bu 1. günümüz mü?
benim amacım her hafta en azından 250 g.dan yani 1 pkt margarinden kurtulmak. tabi daha fazlası da olur
Kuzu ben sadece sarımsak demedim, tuz ve nane de dedim.. Hatta kırmızı biber de güzel olur.. Acaip ödem atıyor, yiyemiyorsanız üçe dörde ölüp yutun kızlar..kızlar ayran dtoksunu tam yapamadım. yaptığım çorbayı saat 3ten sonra içtim . işte sadece o çorba olduğu için akşamı dün hafif atlatmış oldum. tam yapmadığım halde 300-400 g. fark etti. daha önce yaptığımda 1,7 kilo 2 günde fark etmişti.
tarifi şöyle: bu 1 günlük malzeme
-2 kaşık kuru aşurelik buğday , pişince yaklaşık 4 kaşık olur
-2 kaşık nohut aynen pişince 4 yk olur
-2 kaşık yeşil mercmek, haşlanınca 4 yk olur
ıslatıyoruz haşlıyoruz, yağsız yarım kilo yoğurtla ve istediğimiz baharatlarla ve 2adet rendelenmiş salatalık karıştırıp 2 saat arayla 1 kase içiyoruz.
kahvaltımız: 1peynir,1 yumurta, 1 dilim ekmek, domates salatalık olacak
*tuz eklemeyin kesinlikle deniyor ama ben yarım çay kaşığı eklesek diyorum sonra tansiyon falan düşmesin. bence bu ilki az tuzlu yapıp hele bi atlatın bi dahakine tuzsuz denersiniz. yarıda bırakmaktan iyidir.
*nane kesinlikle çoook yakışıyor
* internette haşlanmış 6 kaşık diye de okudum malzemeleri hem de 59 kilolulk falan biri yapmış bence malzemeler çiğden 1 er kaşık fazla konulabilir.
* akrep sarmısak güzel olur demiş ben tavsiye etmicem çiğ sarmısak acayip iştah açıyor bir de tansiyon düşürüyor e çorbada da tuz yoksa
Kuzu o lapa gibi olur, o ne öyle..kardeşim beni acayip gaza getiriyor. son ay 4 kilo 3,5ini yağdan verdi ya 30 günün 25inde yürümüşümdür diyor. geleni gideni de oldu o ara kaçamakları da olsa sonrasında güzel dengeliyordu.
bugün öğlen yemeğinin fotosunu gönderdi. çorba-kuru fasulye-pilav -ayran-salata vardı.dedim o kuru fasulyenin suyunu yedin mi evet dedi. koyun kıyması katmış içine, yağlı diye başka yağ katmamış. suyunu yemiş amaaaa bu yağlı olduğu için pilava salataya çorbaya yağ katmamış. çorba ve kurufasulye de 1 er kepçe dedi.
ve bir tarif öğrendim. yağsız pilavı diyet olsun diye değil de lezzetli diye yapıyorlarmış, en azından kardeşimin urfadaki eltileri öyle yapıyormuş. tuzlu karabiberli suda pirinci haşlıyorlarmış içine bazen domates de koyuyorlarmış.
Sen kahvaltını yap canım. Sağlık daha önemli..canim bugdaymiydi o bende bulgur anladim nese bugdayla yaparim bende saol yardimci oldgun icin peki kahvaltisiz yapsam nasil olur biyerde okudum kahvaltisiz yapmis 2 kilo vermis kahvaltiyla yapildginda 2 kiloya yakin veriliyo kahvaltisiz yapildginda 2 kilo gidiyo tam yazmis napsam sizce zaten gec kalkiyorum 10 11 gbi
yaz geleli dondurma yeseler de hasta olmuyorlardı, pazar günü yedi pazartesi sabah olmadan ateşi çıktı. ilaçlarl beraber immuzinc aldım, geçen yıl kış boyu ara ara kullanma kararı almıştım.hastayken 2 değilken 1 ölçü kullanılıyor. 2 ay sürekli kullanılmışsa ara veriliyor. uamrım çabuk iyileşir ve bi daha hasta olmazAllah yar ve yardımcın olsun canım. Bizim çocuklarda var bir tuhaflık başkaları günde iki dondurma yiyo bizim ufaklık bir tane yese benim boğazım acıyo galiba demeye başlıyor. Neyse Allah beterinden korusun
Ben menümu akşam toptan yazarim
ambuyanbuya 100 kaloriyi geçmemek kaydıyla 1 kaçamak hakkı verelim. okusun kalorisini ona göre yesinUhscim katıldım ama kaçamaksiz nasıl dururum bilmiyorum oda ayrı.
Canım yeni yer, yeni ortam, merak etti kim bakıyor çocuklara?kızlar günaydın demeden daldım mesajlara, güanydın hepinize
dün oğlan ateşlendi hastaneye götürdüm . iyileşecek gibiydi ateşi bir daha çıkmasa kreşe bırakacaktım ama ateşlenmeye devam ediyor. işe daha perşembe günü başladım pazartesi izin aldım artık 2 gün de rapor alırımbu iş yerinde 2 kişi çalılıyoruz aynı birimde, işler aksamaz ama daha doğru dürüst tanışmadan izin rapor almak istemezdim. hsyırlısı böyleymiş demek ki
Ben de 64 üm canım..birde kilolarımızı yazalım şimdi ve 21 gün sonrakini değerlendiricez
Allah yardımcın olsun canım.. Aynı şehirde olsaydık yardımcı olurdum sana elimden geldiğince.. Kızım küçükken çok sıkıntı yaşadım, iyi bilirim..sağol ambu. neyi varmış bademcik enfeksiyonu. okullar açılınca küçükler anaokulunun 4 yaş grubuna gidecek, ama bu 1 ay için kreş buldum. çocuklar hastayken işler değişiyor tabi, hasta çocuk kreşe olmuyor o yüzden bakıcı en iyisi de onu da bulamadık. şimdilik izin raporla hallederim. okul dönemi için de eve birini bulup çocukların böyle durumlarında bakmasını istemek niyetim. yoksa ha bre çocuklar için izin aldığımdan kendim hasta olduğumda hastayım demeye korkuyorum, geçen yıl hasta hasta çook işe gittim
menün benimkinden azmışevet kızlar bugün 1. GÜN
listeler geliyor ve gelmeye devam etsin
kendi listemi yazıyorum ( birbirimize müdahale edelim fazla gördüğünüz varsa lütfen yazın birde herkes yediklerinin ölçülerini muhakkak yazsın )
sabah *1 yumurta*1 domates*1 salatalık*2 kepekli etimek*2 üçgen peynir*1 kupa şekersiz çay
arada yeşil çay
öğlen *50 gr kadar kaynamış tavuk*1 etimek*salata*ayran
arada yeşil çay
akşam *4 kaşık patlıcan dava*1 kase cacık*1 dilim çavdar ekmeği
yatmadan tarçınlı süt
bol su 1 saat yürüyüş
dün akşamdan yemeğimi yaptım bugün yürüyüşüme vakit kalsın diye
64müCanım yeni yer, yeni ortam, merak etti kim bakıyor çocuklara?
Ben de 64 üm canım..
Allah yardımcın olsun canım.. Aynı şehirde olsaydık yardımcı olurdum sana elimden geldiğince.. Kızım küçükken çok sıkıntı yaşadım, iyi bilirim..
Hedefcim Nescafe kaçamak sayılıyormu acaba eger sayilirsa başka bişeye hakkım kalmaz zatenambuyanbuya 100 kaloriyi geçmemek kaydıyla 1 kaçamak hakkı verelim. okusun kalorisini ona göre yesinbence daha sonradn motive olup kaçamaksız da durmaya başlayacak
senin 3ü bir aradalar zaten 80 kalori, sade içiyorsan şekersiz olarak kaçamak sayılmaz.Hedefcim Nescafe kaçamak sayılıyormu acaba eger sayilirsa başka bişeye hakkım kalmaz zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?