Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

korkulur o komşudan

Kızlar 5 ekim pazartesi kendime kendim için çok kesin bi program hazırladım ve en güzeli 3 gundur uydum bu programa bugün 4. gunum.

Pazartesi sabah tartildim haydi bismillah dedim başladım

Pazartesi 1. Gün başlangıç kilo

Salı 2. Gün giden kilo: 1.400 gr
Çarşamba 3. Gün giden kilo: 0.700 gr
Perşembe yani bugün giden kilo: 0.300 gr

Toplamda : 2 kilo 400 gr vermisim pazartesiden bu yana.

Kasım 8 benim dogum günüm ve o gün için hedef belirledim. Ulasicam inşallah hedefime. Kilo giderken vücudum da sekillensin istiyorum o yüzden spor şart.

göbek:99 (uzun süredir 97 idi artmışım)
bel (en ince yerim kaburgamın hemen altından ölçtüm) :83
Göğüs: 89
kalça:109 (iğne vurulan yerden ölçtüm)

yani göbeğim göğüslerimden daha önde gidiyor

gene rus diyei mi yapıyorsun?
ben de bu ara kilomu gün gün yazayım

Ay ilahi
Hemen kendi olculerime baktım evet ya göbek göğüsten önde aynen
İşte şimdi acaip spor hırsı yaptım

Cuma:66,5 kg
Çarşamba:65,8 kg

haftasonu fazla yemiştim onlar da gitti. bu sabah kıyafetli baktım kiloma 66ydım demeki 65,5 civarıydım. yarın hafif kıyafetlerle bakarım kiloma

gene rus diyei mi yapıyorsun?
ben de bu ara kilomu gün gün yazayım
Kahvaltili rus diyeti. Güne kahvaltı ile başlıyorum hiç kismadan. Doyana kadar. Zaten mide küçüldü sanırım her gün doyma surem azalıyor. İlk hafta bana güzel motivasyon olsun istedim. Sonrası da duzenlerim artık hayat düzenine göre.
Bu hafta eşimin vardiyası geceydi. Sabah gelince birlikte kahvaltı yapma şansımız oluyor. Eh bende ona gore uyarladim.

Cuma:66,5 kg
Çarşamba:65,8 kg

haftasonu fazla yemiştim onlar da gitti. bu sabah kıyafetli baktım kiloma 66ydım demeki 65,5 civarıydım. yarın hafif kıyafetlerle bakarım kiloma
İyi bak cumadan çarşambaya 700 gr gitmiş. Sen akşam menulerini biraz daha guzellestir. Olacak gidecek kilolar inşallah

tek şişman beynini yasemin soysal özetle
1- Kilo vermek istiyorsak zihnen, bedenen ve ruhen buna hazır olmalıyız.( ağlayarak yaptığımız diyetler, zorla yaptığımız koşular işe yaramaz.)

2- Tartıyı hayatımızdan çıkarıyoruz. ( Çünkü istediğimiz kiloyu tartıda gördüğümüz andan itibaren beyin yine kilo almaya programlanıyormuş)

3- Kilo verdikten sonra dolapta eskiye dair hiçbir şey kalmamalı. Nasıl olsa tekrar kilo alırız mantığıyla kıyafetleri atmamak niyetindeysek o zmn niye kendimize işkence edip kilo veriyoruz ki?

4- Büyük tabaklar yerine küçük tabaklarda yemek yiyerek beynimizi yanıltıyor ve önce gözümüzü doyuruyoruz.

5- Algımız her zaman zayıflıkta olmalı. Alışveriş yaparken şişmanlığımızı nasıl kapatacağımızı değil zayıfladığımızda ne giyeceğimizi düşünüyoruz.

6- Sevdiğimiz şeyleri yemek için kesinlikle bahanelere başvurmuyoruz. Çikolata yiyeceksekte bunu verdiğimiz 1-2 kiloya ÖDÜL olarak yemiyoruz. Zaten bize kilo aldıran bir şey ödül değil ancak ceza olabilir diye düşünüyoruz.

7- Kendimizi sürekli olarak zayıf hayal ediyoruz. Zayıfken ne giydik? ayna karşısında zayıf halimizle nasılız? insanların zayıf görüntümüze tepkileri neler? bunları düşünüyoruz.

8- Beynimize "çikolata istemiyorum, çikolata istemiyorum" diye komut verdiğimizde, zihnimizde çikolata kavramı canlanacak ve bunu gerçek sanacak hal böyle olunca bunu yapılması gereken bir komut olarak algılayacaktır. Bir başka deyişle çikolata istediğimiz halde çikolata istemiyorum diyerek beynimizi kandıramıyoruz.

9- Sürekli yemememiz gereken şeyleri zihinde hayal etmek en büyük yanlışlardan biri. Onun yerine faydalı yiyecekler hayal ediyoruz, zararlı şeyleri yesek bile yarısını yediğimizi düşünüyoruz. Yemekleri paylaştığımızı ayrıca koştuğumuzu, yüzdüğümüzü sıklıkla hayal ediyoruz.

10- İnsanların sizin kilolarınızla ilgili söylediği şeylere kulağınızı tıkıyorsunuz.

11- Yemekleri tatlarını ala ala, sindire sindire, yavaş yavaş yiyoruz. Lezzet için yemek yiyoruz ve midemizi tıka basa doldurmuyoruz.

12- Biz yemekleri beynimizin ihtiyacını karşılamak için değil bedenimizin ihtiyacını karşılamak için yediğimizde vücut depolama yapmaz, dolayısıyla kilo almayız. Bu sebeple zihnimizin istediğini değil bedenimizin istediğini yemeliyiz. Eğer şekerli bir şey istediğimizde bir kaç kuru üzümde bizi tatmin ediyorsa bu bedenimizin ihtiyacını karşıladık demektir ve bu kilo yapmaz.

13- Eğer beynimiz açsa dünyaları yesek doymayız bu da sürekli diyet yapmaktan, yasaklar koymaktan beynimizde kıtlık bilincinin oluşmasındanmış. Kıtlık bilincinden kurtulmak için zararlı yiyecekleri kendimize tamamen yasaklamıyoruz, en azından yarım yiyoruz, tıka basa midemizi doldurmuyoruz. Ve yazarın önerisi üç hafta boyunca ne yerseniz yiyin yarısını bırakıp 30 dak. sonra yiyin, bolluk bilinci için masanızda ufak sağlıklı atıştırmalıklar olsun diyor.

bunları diyor
akrep istemişti okuduğum kitaplardan ana fikir özeti:))

bu kitabı ben de okudum ama son madde yani ne yersen ye yarısını 30 dk. sonta ye kısmını hatırlamıyorum. demeki ki önemsememeiştim. çok mantıklı.
Şu sık tarılmak ile ilgili 2. madde kafamı karıştırıyor arada deniyoruz o da olmuyor, ben genelde kilo alıyorum tartılmadığım dönemde. kitaptda sık tarılan birine tarılmamayı söylemiş sonra aradan zaman geçince bir bakmışlar kadın hiç veremem dediği kiloyu vermiş bundan bahsediyor. beynin bu kadar basit çalıştığını düşünmüyorum. kilo vermeyi veya almayı tek tetikleyn şey tartı değil sonuçta. artık tartılmamayı denemiyorum

arkadaşlar hepinize merhaba,dün akşam eve geç gittim paylaşım yapamadım.paylaşım konusundaki hassasiyeti biliyorum o yüzden dikkat ediceğim öncelikle onu belirteyim.
sabah 2 adet form bisküvi ve peynir yedim.
öğle 2 haşlanmış patatesle salata yapmıştım,yağsız onu yedim.Patates sıkıntı biliyorum ama sabah en kolay onu hazırlayabildim.Bu akşam itibariyle yemeklerimi düzenli hazırlarım.
spor ne yazik ki yok ama evde koşu bantı var her akşam ona çıkamasam bile mutkala iki güne bir çıkacağım.

ben bi kiatp okumuştum yemek kadın tanrı diye ordada buna benzer şeyler vardı.ben kilo almanın kesinlikle ruhsal durumla alakalı olduğunu düşünüyorum.Bi boşluk doldurma.yoksa insan 1 tane ile doyabilecekken neden 5 tane yesin yada neden sürekli yesin.bence biz yaptığımız şeye diyet demeyelim de bundan sonraki hayat tarzımız diyelim.artık sağlıklı yaşayacağız.

bu sabah: kaşarlı yumurta/2 dilim kepekli ekmek/5 zeytin domates salatalık

Öğlen: 1 orta boy biber dolma/2 kaşık yoğurt/ 1 kase ezogelin çorba
yürüyüş:15 dk.

selam kızlar.... 55 dk yürüyüşümü yaptım yulaf ezmemi yedim yazdıklarınızı okudum maşallah bugün burası pek bir hareketli.....ben de birşeyler paylaşmak istiyorum sizinle..... bakıcımız başlayalı 1 ay falan oldu biz yemekli anlaştık ama ona demiştim pasta börek vs ne zman istersen yapabilirsin bana sormana gerek yok diye (eşim ve oğlum için ...malum ben mutfak işlerinden nefret ediyorum da)
dün eve gittim 1 tepsi açma kete, 1 tepsi mayalı simit 1 tepsi de elmalı pasta ( özür dilerim canınız çeksin istemem) hrika görünüyorlar ama ben dün akşam yememek için çok zorlandım , kadına yapma desem şevki kırılacak yap desem ben yiyemeyeceğim acaip zordayım yani.. Eşime de gıcık oldum akşam çayının yannda getirdim yesin diye ben yiyemeyeceğim çok tokum dedi, bizim canımız çekiyor yiyemiyoruz adam elinin tersiyle itiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…