korkulur o komşudanhayayatım güzel düşünmüşsün de akşam yemeğini ailemizle yiyoruz ya problem olmasın..problemden ziyazde eşimizin ya da çocuğumuzun yediği şeylerden canımız çekerse
hayırlısı olsun inş........ aradaki yaş farkı ne kadar olacak?????
komşum terzi değil lakin elinden her bir iş geliyor kendisi rus kocası türk .....geçenlerde gelip çocuk odasına ve yatak odasına duvar kağıdı yapıştırdı( profesyonel gibi) , evde anahtar falan unuttuğumuzda pet şişeyle kapımız falan açmamıza yardımcı oluyor daha neler neler
senin şu zeytinyağlı lahana yemeğine içim gidiyor ya neyse :):):):) o yemeğin bir adı vardı hatırlayamadım şimdi
ben de okuduklarını görünce (sayı olarak) çok şaşırmıştım nasıl zamanın oluyor diye
gene rus diyei mi yapıyorsun?Kızlar 5 ekim pazartesi kendime kendim için çok kesin bi program hazırladım ve en güzeli 3 gundur uydum bu programa bugün 4. gunum.
Pazartesi sabah tartildim haydi bismillah dedim başladım
Pazartesi 1. Gün başlangıç kilo
Salı 2. Gün giden kilo: 1.400 gr
Çarşamba 3. Gün giden kilo: 0.700 gr
Perşembe yani bugün giden kilo: 0.300 gr
Toplamda : 2 kilo 400 gr vermisim pazartesiden bu yana.
Kasım 8 benim dogum günüm ve o gün için hedef belirledim. Ulasicam inşallah hedefime. Kilo giderken vücudum da sekillensin istiyorum o yüzden spor şart.
Ay ilahigöbek:99 (uzun süredir 97 idi artmışım)
bel (en ince yerim kaburgamın hemen altından ölçtüm) :83
Göğüs: 89
kalça:109 (iğne vurulan yerden ölçtüm)
yani göbeğim göğüslerimden daha önde gidiyor
Kahvaltili rus diyeti. Güne kahvaltı ile başlıyorum hiç kismadan. Doyana kadar. Zaten mide küçüldü sanırım her gün doyma surem azalıyor. İlk hafta bana güzel motivasyon olsun istedim. Sonrası da duzenlerim artık hayat düzenine göre.gene rus diyei mi yapıyorsun?
ben de bu ara kilomu gün gün yazayım
Yaz canımgene rus diyei mi yapıyorsun?
ben de bu ara kilomu gün gün yazayım
İyi bak cumadan çarşambaya 700 gr gitmiş. Sen akşam menulerini biraz daha guzellestir. Olacak gidecek kilolar inşallahCuma:66,5 kg
Çarşamba:65,8 kg
haftasonu fazla yemiştim onlar da gitti. bu sabah kıyafetli baktım kiloma 66ydım demeki 65,5 civarıydım. yarın hafif kıyafetlerle bakarım kiloma
Hmm kahvaltı guzelmis, süt de ekleyebilirsiniz canım hem doyurucu olur.bu sabah: kaşarlı yumurta/2 dilim kepekli ekmek/5 zeytin domates salatalık
gidiyim azcık yürüyeyim
tek şişman beynini yasemin soysal özetle
1- Kilo vermek istiyorsak zihnen, bedenen ve ruhen buna hazır olmalıyız.( ağlayarak yaptığımız diyetler, zorla yaptığımız koşular işe yaramaz.)
2- Tartıyı hayatımızdan çıkarıyoruz. ( Çünkü istediğimiz kiloyu tartıda gördüğümüz andan itibaren beyin yine kilo almaya programlanıyormuş)
3- Kilo verdikten sonra dolapta eskiye dair hiçbir şey kalmamalı. Nasıl olsa tekrar kilo alırız mantığıyla kıyafetleri atmamak niyetindeysek o zmn niye kendimize işkence edip kilo veriyoruz ki?
4- Büyük tabaklar yerine küçük tabaklarda yemek yiyerek beynimizi yanıltıyor ve önce gözümüzü doyuruyoruz.
5- Algımız her zaman zayıflıkta olmalı. Alışveriş yaparken şişmanlığımızı nasıl kapatacağımızı değil zayıfladığımızda ne giyeceğimizi düşünüyoruz.
6- Sevdiğimiz şeyleri yemek için kesinlikle bahanelere başvurmuyoruz. Çikolata yiyeceksekte bunu verdiğimiz 1-2 kiloya ÖDÜL olarak yemiyoruz. Zaten bize kilo aldıran bir şey ödül değil ancak ceza olabilir diye düşünüyoruz.
7- Kendimizi sürekli olarak zayıf hayal ediyoruz. Zayıfken ne giydik? ayna karşısında zayıf halimizle nasılız? insanların zayıf görüntümüze tepkileri neler? bunları düşünüyoruz.
8- Beynimize "çikolata istemiyorum, çikolata istemiyorum" diye komut verdiğimizde, zihnimizde çikolata kavramı canlanacak ve bunu gerçek sanacak hal böyle olunca bunu yapılması gereken bir komut olarak algılayacaktır. Bir başka deyişle çikolata istediğimiz halde çikolata istemiyorum diyerek beynimizi kandıramıyoruz.
9- Sürekli yemememiz gereken şeyleri zihinde hayal etmek en büyük yanlışlardan biri. Onun yerine faydalı yiyecekler hayal ediyoruz, zararlı şeyleri yesek bile yarısını yediğimizi düşünüyoruz. Yemekleri paylaştığımızı ayrıca koştuğumuzu, yüzdüğümüzü sıklıkla hayal ediyoruz.
10- İnsanların sizin kilolarınızla ilgili söylediği şeylere kulağınızı tıkıyorsunuz.
11- Yemekleri tatlarını ala ala, sindire sindire, yavaş yavaş yiyoruz. Lezzet için yemek yiyoruz ve midemizi tıka basa doldurmuyoruz.
12- Biz yemekleri beynimizin ihtiyacını karşılamak için değil bedenimizin ihtiyacını karşılamak için yediğimizde vücut depolama yapmaz, dolayısıyla kilo almayız. Bu sebeple zihnimizin istediğini değil bedenimizin istediğini yemeliyiz. Eğer şekerli bir şey istediğimizde bir kaç kuru üzümde bizi tatmin ediyorsa bu bedenimizin ihtiyacını karşıladık demektir ve bu kilo yapmaz.
13- Eğer beynimiz açsa dünyaları yesek doymayız bu da sürekli diyet yapmaktan, yasaklar koymaktan beynimizde kıtlık bilincinin oluşmasındanmış. Kıtlık bilincinden kurtulmak için zararlı yiyecekleri kendimize tamamen yasaklamıyoruz, en azından yarım yiyoruz, tıka basa midemizi doldurmuyoruz. Ve yazarın önerisi üç hafta boyunca ne yerseniz yiyin yarısını bırakıp 30 dak. sonra yiyin, bolluk bilinci için masanızda ufak sağlıklı atıştırmalıklar olsun diyor.
bunları diyor
akrep istemişti okuduğum kitaplardan ana fikir özeti:))
tek şişman beynini yasemin soysal özetle
1- Kilo vermek istiyorsak zihnen, bedenen ve ruhen buna hazır olmalıyız.( ağlayarak yaptığımız diyetler, zorla yaptığımız koşular işe yaramaz.)
2- Tartıyı hayatımızdan çıkarıyoruz. ( Çünkü istediğimiz kiloyu tartıda gördüğümüz andan itibaren beyin yine kilo almaya programlanıyormuş)
3- Kilo verdikten sonra dolapta eskiye dair hiçbir şey kalmamalı. Nasıl olsa tekrar kilo alırız mantığıyla kıyafetleri atmamak niyetindeysek o zmn niye kendimize işkence edip kilo veriyoruz ki?
4- Büyük tabaklar yerine küçük tabaklarda yemek yiyerek beynimizi yanıltıyor ve önce gözümüzü doyuruyoruz.
5- Algımız her zaman zayıflıkta olmalı. Alışveriş yaparken şişmanlığımızı nasıl kapatacağımızı değil zayıfladığımızda ne giyeceğimizi düşünüyoruz.
6- Sevdiğimiz şeyleri yemek için kesinlikle bahanelere başvurmuyoruz. Çikolata yiyeceksekte bunu verdiğimiz 1-2 kiloya ÖDÜL olarak yemiyoruz. Zaten bize kilo aldıran bir şey ödül değil ancak ceza olabilir diye düşünüyoruz.
7- Kendimizi sürekli olarak zayıf hayal ediyoruz. Zayıfken ne giydik? ayna karşısında zayıf halimizle nasılız? insanların zayıf görüntümüze tepkileri neler? bunları düşünüyoruz.
8- Beynimize "çikolata istemiyorum, çikolata istemiyorum" diye komut verdiğimizde, zihnimizde çikolata kavramı canlanacak ve bunu gerçek sanacak hal böyle olunca bunu yapılması gereken bir komut olarak algılayacaktır. Bir başka deyişle çikolata istediğimiz halde çikolata istemiyorum diyerek beynimizi kandıramıyoruz.
9- Sürekli yemememiz gereken şeyleri zihinde hayal etmek en büyük yanlışlardan biri. Onun yerine faydalı yiyecekler hayal ediyoruz, zararlı şeyleri yesek bile yarısını yediğimizi düşünüyoruz. Yemekleri paylaştığımızı ayrıca koştuğumuzu, yüzdüğümüzü sıklıkla hayal ediyoruz.
10- İnsanların sizin kilolarınızla ilgili söylediği şeylere kulağınızı tıkıyorsunuz.
11- Yemekleri tatlarını ala ala, sindire sindire, yavaş yavaş yiyoruz. Lezzet için yemek yiyoruz ve midemizi tıka basa doldurmuyoruz.
12- Biz yemekleri beynimizin ihtiyacını karşılamak için değil bedenimizin ihtiyacını karşılamak için yediğimizde vücut depolama yapmaz, dolayısıyla kilo almayız. Bu sebeple zihnimizin istediğini değil bedenimizin istediğini yemeliyiz. Eğer şekerli bir şey istediğimizde bir kaç kuru üzümde bizi tatmin ediyorsa bu bedenimizin ihtiyacını karşıladık demektir ve bu kilo yapmaz.
13- Eğer beynimiz açsa dünyaları yesek doymayız bu da sürekli diyet yapmaktan, yasaklar koymaktan beynimizde kıtlık bilincinin oluşmasındanmış. Kıtlık bilincinden kurtulmak için zararlı yiyecekleri kendimize tamamen yasaklamıyoruz, en azından yarım yiyoruz, tıka basa midemizi doldurmuyoruz. Ve yazarın önerisi üç hafta boyunca ne yerseniz yiyin yarısını bırakıp 30 dak. sonra yiyin, bolluk bilinci için masanızda ufak sağlıklı atıştırmalıklar olsun diyor.
bunları diyor
akrep istemişti okuduğum kitaplardan ana fikir özeti:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?