Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Kız ben hedef koyma yarısına dedim. Ben hep dukandan korkmusumdur.
Kızlar siz yinede salata yeşillik felan ekleyin. C vitamini şart protein yanında.
Canım 3 gün ataktan sonra sebze yemeye başlıcam 1*1 Bir gün protein bir gün sebze protein yapcaz bana en zor gelen meyveyin olmayışı ideal kiloya ulaşınca meyve ekmek devreye giriyo hoşuma gitti şimdilik kaçanaksız gidiyoruz bakalım öğle tavuk ile yoğurt yedim

merhaba canım pantolonunun olmaması sinir bozucu.... be de uzunca bir süre yüzüklerimi takamıyordum çok üzülüyordum...kilo verdikçe pantolonlar bollaşıyor yüzükler oluyor, iç çamaşırları bile büyük gelmeye başlıyor ....fazla strese girmeden yavaş yavaş veririsin inş...ama 1 haftada 3 kilo bana çok uçuk geliyor , aslında seni tam tanımıyorrum yaşını falan bilmiyorum , daha önce tanıtmışsındır mutlaka ,rica etsem bir daha tanıtırmısın????

ben dukan yapmıştım(gerçi yapmadığım diyet kalmadı ki) baya da kilo verdim ama sürekli et sıkıyor bi de çok pahalı geliyor
ben de isveç yapmıştım bir aralar onda da et v ardı bayıyordu

bence çok güzel menün..
teşekkür ederimm

Bende menümü anlatayım sabah tavada yumurta peynir domates salatalık bi dilim çavdar ekmeği ara elma öğle yulaflı nesfitli karışım ara bi avuç kuruyemiş ve armut akşam zeytinyağlı ıspanak yemeği kereviz çorbası tadımlıkta kuskus olacak ekmeksiz bol bol su

Gıda İntoleransı Nedir?
Sağlıklı olduğunu düşünerek yediğimiz birçok gıda, vücudumuzda olumsuz etkiler yaratıyor olabilir. Örneğin çok sağlıklı olduğunu düşündüğümüz bir yumurta, eğer vücudumuz tarafından sindirilemiyor ise, vücudumuz bu yumurtanın içindeki proteinlere karşı tepki vermeye başlayabilir. Bu olumsuz etki Gıda İntoleransı olarak adlandırılır ve vücutta kilo almadan, birçok kronik rahatsızlığa kadar olumsuz etkilere yol açabilir.

Bazı Proteinler Amino Aside Parçalanamazsa Ne Olur?
Vücudumuzda çeşitli enzimlerin olmayışı, bağırsak florasında bozukluklar veya geçirgen bağırsak sendromu gibi hastalıklar, besinlerin bağırsakta düzgün aminoasitleri oluşturacak şekilde parçalanmasını engeller ve gıdalar kana parçalanmadan geçerler. Savunma sistemi bunlara yabancı bir madde gibi muamele yapar ve aynı bir bakteriye veya virüse saldırdığı gibi savunma sistemini harekete geçirir. Bu saldırının neticesinde vücutta enflamasyonlar oluşur ve yan etkiler belirmeye başlar. Yükselen CRP değerleri en başta halsizlik, metabolizma yavaşlaması, bağırsak problemleri gibi semptomlara yol açar. Hastanın aynı gıdayı, farkında olmadan düzenli tüketmesi durumunda daha birçok kronik hastalık gelişmeye başlar., Özetle, Gıda intoleransı, kişiye özel olarak, belirli gıdaların sindirim güçlüğünü ifade eder.Gıda İntoleransı geçici veya kalıcı olabilir.

Geçici Gıda İntoleransı Nedir?
Geçici Gıda İntoleransına aşağıdaki durumlar sebep olabilir:

• Belirli bir gıdanın aşırı tüketimi.

• Bazı gıda katkılarına vücudumuzun geçici olarak verdiği olumsuz tepkiler.

• Polen sezonu gibi özel dönemlerin vücudumuzda etkileri.

• Soğuk algınlığı, grip veya çeşitli virütik hastalıklar.

• Antibiyotik kullanımına bağlı oluşan Candida gibi çeşitli bağırsak mantarları.

• Kadınlarda ovulasyon sırasında veya adet öncesi zamanlarda geçici gıda intoleransı görülmesi daha muhtemeldir. Gebelik öncesi veya sonrası hormonal değişiklikler de geçici gıda intoleransına neden olabilir.

Kalıcı Gıda İntoleransı Nedir?
Bir gıdayı sindirmek için gerekli olan bir enzimin vücutta eksikliği veya kronik geçirgen bağırsak sendromu hastalığı, kalıcı gıda intoleransının ana sebepleridir.

ENZİM NEDİR VE ENZİM EKSİKLİĞİ NEDİR?
Enzimler vücutta gıdaların sindirilmesini sağlar. Bunlar sindirim sistemi, karaciğer, böbrekler ve vücudun diğer yapılarında bulunur. Enzim eksikliği olan bir kişide, enzim vücut tarafından yeterli oranda üretilmez. Bu, genellikle, enzim üretmek için gerekli kodun mevcut olmaması ya da herhangi bir şekilde deforme olmasından kaynaklanan genetik bir hastalıktır. Enzim eksikliğinde, hastaların organ fonksiyonlarında problem oluşur ve Gıda İntoleransı ile karşılaşılabilir.

GEÇİRGEN BAĞIRSAK SENDROMU NEDİR?
İnce bağırsaktaki emilimi kontrol eden dokuların düzgün çalışmaması ile ortaya çıkar. Bu durum, istenmeyen maddelerin kana karışmasına neden olur.

Gıda Alerjisi Ve Gıda İntolerans Arasındaki Fark Nedir?
GIDA ALERJİSİ
Gıda alerjisi erişkin nüfusun yaklaşık % 2′sini etkiler ve oldukça nadirdir. Bir alerjik reaksiyon sırasında, vücudun bağışıklık sistemi ‘işgal’ edildiğine inanır ve yanlışlıkla zararlı olduğunu düşündüğü yiyeceği uzaklaştırmak için IgE (İmmünglobulin E) antikorları üretir. Bu durumda vücudun tepkisi hafif ya da hayati derecede şiddetli olarak değişebilir.

GIDA İNTOLERANSI
Alerjinin aksine, gıda intoleransı, genelde hayatı tehdit edici olmayan, ancak birçok uzun süreli hastalığa sebep olan biyolojik reaksiyonlardan oluşur. Gıda alerjisinden farklı olarak IgE (İmmünglobulin E) antikorları değil igG antikorları üretilir. Gıda intoleransı gıda alerjisinden çok daha yaygındır ve dünya nüfusunun yarıdan fazlasını etkiler.

Obezite Ve Gıda İntoleransı Arasındaki İlişki Nedir?

Neden Aşırı Yiyoruz?
Hem açlık hem de depresyon önemli bir sorunla ilgilidir: “Vücudumuzda Serotonin eksikliği”.

Serotoninin, ruh hali üzerindeki etkisi genel olarak bilinmektedir ancak çok önemli bir etkisi daha vardır: “Bizim doymuş hissetmemizi sağlar.” Bilimsel araştırmalarda, sağlıklı serotonin üretimi olmayan insanların, ağır bir yemekten sonra dahi doymadıkları kanıtlanmıştır ve bu kişilerin depresyon oranları da sağlıklı kişilere kıyasla çok daha yüksektir.

Serotonin Vücudumuzda Nerede Üretilir?
Birçok kişi serotoninin sadece beyin tarafından üretildiğini zanneder ancak beyin serotoninin sadece yüzde 5’ini üretir. % 95’i ise ince bağırsakta üretilir.

VÜCUTTA SEROTONİN EKSİKLİĞİNİN NEDENLERİ NELERDİR?
Sağlıklı serotonin üretimi için, sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olmak gereklidir. Bağırsaklarımızda enflamasyon mevcutsa, serotonin üretimi düşer ve yan etkiler ortaya çıkar.

GIDA İNTOLERANSI BAĞIRSAKLARIMIZDA ŞİDDETLİ ENFLAMASYONA NEDEN OLUR
Enflamasyon, serotonin eksikliğine sebep olur ve kilo alımına yol açar.

Vaka Sunumu
Emel Hanım çok zayıf bir çocukluk dönemi geçirmiş, 23 yaşına, evlenene kadar da hiçbir kilo problemi yaşamamıştı; fakat bu dönemde geçirdiği sık enfeksiyonlar sonucunda çok fazla antibiyotik tedavisi gördü ve 2 yıl içerisinde 53 kg olan ağırlığı 65 kg’a ulaştı. Bu dönemde kendi başına çok fazla diyet yaparak 30 yaşına kadar 60-67 kg arasında kalmaya çalıştı; fakat 39 yaşında engellenemeyen iştah, tatlı istekleri, mide ve bağırsak problemleri sonucunda 87 kiloya kadar çıktı.

Bir çok kez diyet ve egzersiz yapmasına rağmen özellikle tatlı konusunda dayanamayıp diyeti bir süre sonra bozuyordu. Daha sonrasında psikolojik olarak aç kalırsa zayıflayabileceğini düşündüğü için düşük kalorili diyetleri denedi; fakat ne kadar az yemek yerse yesin kilo veremediğini, aksine daha fazla kilo aldığını gördüğünden kendi başına yapamayacağını bir uzmandan yardım alması gerektiğini anladı ve doktora başvurdu. Doktoru tarafından kendisine genel bir check-up yapıldıktan sonra, Emel Hanım’a kan tetkiklerinde hiçbir problem olmadığı ve bir diyetisyen ile görüşmesi gerektiği söylendi.

Emel Hanım’ ın diyetisyeni tarafından alınan notları;

• tatlı yeme isteği yüksek
  • gün içerisinde düşük kalorili beslenme ( ortalama 1200 kcal)
  • egzersiz; haftada 2 kez yürüyüş
  • gaz ve şişkinlik şikayeti
  • peklik tarif ediyor
  • sıvı tüketimi düşük, çay ve kahve tüketimi fazla
Emel Hanımın doktoru, şeker hastalığı yatkınlığını ölçmek için şeker yüklemesi yapılmasını istedi. Gelen sonuçlar da kan şekerinin normal olduğu gözlendi.

Emel Hanım’dan PinnerTest yaptırması istendi
Ağırlık : 89.3 kg
Boy: 164 cm
Yağ yüzdesi % 39.2 ( %21-28 arasında olması gereken rakamlar)
Metabolizma ölçümü : 1265 kcal ( olması gerek rakamlar 1456-1876 kcal) – düşük metabolizma hızı

Emel Hanım’ın PinnerTest sonuçları
Buğday, kahve, elma, soya fasulyesi intoleransı olduğunu öğrendi. Özellikle buğday içeren tüm besinler diyetten çıkarıldı yerine çavdar-yulaf içeren 1700 kcal diyet takibi başlandı. Haftada 3 gün egzersiz önerildi, su tüketiminin arttırılması istedi.

4 ay sonra Emel hanım’dan alınan sonuçlar;
Ağırlık : 68.6 kg
Boy: 164 cm
Yağ yüzdesi % 30.2 ( %21-28 arasında olması gereken rakamlar)
Metabolizma ölçümü : 1495 kcal ( olması gerek rakamlar 1456-1876 kcal) ,

Emel Hanım’ın PinnerTest sonrası yorumu
Emel Hanım’ın notu: Diyete başladığımda kan bulgularımda sorun olmadığını; fakat bazı besinlerin bana dokunabileceği söylendiğinde açıkçası çok heyecanlanmıştım, çünkü yıllardır sağlıklı diye tükettiğim besinlerin bana dokunduğundan zaten şüpheleniyordum. Sonuçlar geldiğinde zayıflamak için sürekli tükettiğim kepek ekmeği ve elmanın bana dokunduğunu duyunca çok şaşırdım. Diyetisyenimle çok farklı bir diyet yaptık. Hiç zorlanmadım, tatlı isteklerim azaldı, şişkinlik ve gaz şikayetlerim ortadan kalktı ve peklik artık yaşamıyorum. Çok rahat bir diyet yaptım ve istediğim kiloya ulaştım. Artık çok mutluyum, çünkü metabolizmamı yavaşlatan ve bana kilo aldıran besinleri biliyorum. Sağlıklı bir şekilde diyetimi düzenleyebiliyorum.

Sizlerden Gelen PinnerTest Yorumları

1991 yılında pemfihus vulgaris teşhisi konularak 300 mg kortizon tedavisinde başlanıldı. Vücudumun her yerine yaralar vardı 25 sene kortizon tedavisi gördüm. Ama hiçbir tedavinin etkisini göremedim. Zaman zaman hastalığın seyrine göre kortizonlarım azaltıldı ve yükseltildi. Bu sene sadece yüz bölgesinde kaşıntılı kabuklu yaralar vardı. Yüzümü bile yıkayamıyordum. Pinner test sayesinde yüzümdeki yaralarda yanma ve kaşıntılar yok oldu kortizon şuan düşük olmasına rağmen iyileşmede çok büyük yol kat ettim. Herkese önererek birçok insanlara da yaptırmaları konusunda da yardımcı oldum. Çok ama çok memnunum bu testi yapanlara sonsuz teşekkür ederim

-Fatma İnceyılmaz-

Sayın yetkili, Bundan yaklaşık 4 ay önce gıda intoleransı testi yaptırdım gıda intoleransında. Kuzu eti,mantar, ananas, kekik yasaklı maddeler çıktı tamamını kestim aynı gün diyetisyen gözetiminde eskiden yemediğim yemeklerinde yemeğe başladım toplam 89.5 kg dan 3,5 ay içersinde 72,4 kg düştüm şu anda eski şikayetlerinden eser kalmadı cok teşekkür ederim saglıcakla kalın.

Menderes M. D.

Merhaba, Gıda intoleransı testi sonucu bana gluten,maya,inek sütü,yumurta sarısı,yumurta beyazı ve kivi kırmızı hudutta çıkmıştı. 6 ayda gıdalarıma çok dikkat ettim ve 13 kg verdim.Son on günde 1kg daha verdim ve toplamda 14kg oldu…Çok faydasını gördüm,Kendimi çok iyi hissediyorum. Geçen ay genel sağlık check up’tan geçtim,doktorum sonucu beğendi ve iyi beslendiğimi söyledi…Çevremde birçok tanıdığımı size yönlendirdim,herkes bendeki büyük değişim karşısında çok şaşırıyor:) 70,3kg ile başlayıp 56,3kg’ya ulaşmak çok güzel bir duygu… Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Sevgiler Dt Eda T.

Merhabalar, Size gıda intoleransı testinin olumlu sonucu neticesindeki gelişmeyi bildirmek istedim. Yaklaşık 5 yıl süresince artarak devam eden kilo alma sürecim mevcuttu ve 20 kilo fazlam oluşmuştu. Diyetisyenler, endokrinoloji uzmanları, spor ne denesem yine de istediğim sonuç olmuyor; hatta bir parça verilen kilolar artarak geri geliyordu… Çünkü ne yememem gerekiyorsa, onu yiyormuşum aslında diyet adına… Mart 2011 sonunda yaptırdığım gıda intoleransı testi neticesinde ise yaklaşık 6-6,5 ay gibi bir sürede insülin direncim olmasına karşın toplam 16 kilo verdim ve bunun yanı sıra sabah ağrılarım, sürekli şişkinliklerim, kronik yorgunluğum son buldu.. Çok çok teşekkürler..

Aslı S.

Merhaba, Sadece intoleransım olan yiyecekleri keserek bir ayda 4,2 kg verdim, spor da yapamadığım halde
yaklaşık 3 senedir ne denediysem bunu başaramamıştım! Demek ki sebep buymuş
Ve kendimi eskisinden çok daha iyi hissediyorum, ben şu son bir ayın öncesinde, tüm yediklerimden dolayı çok rahatsız yaşıyormuşum meğerse… Yaptığınız iş gerçekten çok önemli bence! Herkes her şeyi yiyemez, yememeli! Bunu öğrendim şu bir ayın sonunda
Tüm yardımlarınız için çok teşekkürler… İyi çalışmalar diliyorum,

Müjde A.

Merhaba, Gıda intoleransı testini yaptırdım ve sonuçlarım 26/05/2011 tarihinde elime ulaştı. Soya ve Kajuya karşı intoleransımın olduğu, inek sütü, maya, kakao çekirdeği ve ıspanak gıdalarında da sınırda olduğum bir test sonucu ulaştı elime. İlk önce çok korktum, ben artık ne yiyeceğim diye. Ama diyetisyeniniz beni arayarak rahatlattı, bana ekmek ve peynir tarifi verdi. Ayrıca diyabetim için bile yememem gereken gıdalar hakkında ek bilgi verdi. Diyetisyeninize ayrıca teşekkür ediyorum. Ekmek tarifini birkaç kez denememe rağmen çok başarılı olamadım, yaptım ama yiyemedim, ben de ekmeği hayatımdan tamamen çıkarttım. İnek sütü yerine keçi sütü içiyorum, çok lezzetli . Dondurmayı da hayatımdan çıkarttım, zor oldu ama memnunum. Kendimi zinde ve daha hafif hissediyorum. Şikayetlerim olan, karın şişliği, ödem ve yemek sonrası rahatsızlığım geçti. Kilo problemi olan birisi olarak 1.5 ayda 6 kilo verdim. Kilo vermemin dışında beni asıl mutlu eden karın bölgesindeki şişliğimin kayıp olmasıdır. Arkadaşlarım zayıflamışsın dediklerinde ben henüz kilo vermemiştim. Uyguladığım diyet sonrası daha rahat bir uyku düzenim oluştu. Gıda intoleransı testi yaptırdığıma çok memnunum, herkese tavsiye ediyorum. Tüm çalışanlarınıza teşekkür ederim.

Selma E.

Gıda intoleransı testi Türkiye yetkilisine, 3 hafta önce, buğdaya karşı gıda intoleransımın olduğunu ve buğday içeren gıdaları tamamen diyetimden çıkarmam gerektiğini,gıda intoleransı testi sayesinde öğrendim. 20 yıllık hekimim, İstanbul’da özel muayenehanem de var. Hemen hemen 30 yıldan beri devam eden nörodermit adını koyduğum el sırtı,dirsekler,yanaklar,yanlarım ve diz altında olan şiddetli, rahatsız edici- ama keyif de verici – KAŞINTILARIM vardı. Buğday içeren gıdaları terk ettiğimden beri hızla kaşıntılarım düzeldi. İyileştim. Hastalarıma gıda intoleransı testini öneriyorum. Sürekli nezle, kilo alamama, ve çabuk yorulma şikayetlerime faydası olup olmayacağını da takip ediyorum. Kucak dolusu teşekkürler…

Değerli Yetkili, Testin sonuçlarına göre beslenmeye başlayalı 2 hafta oldu. ve çok şaşkın bir şekilde bendeki değişimleri izliyorum. Çünkü benim 15 yıldır sedeflerim var. Henüz iyileşti diyemem, ama iyileşmeye başladığından çok eminim; artık derimdeki kızarıklıklar, deri rengine dönmeye başladı. Derimdeki gerilme ve acımalar azaldı. Buna ek olarak, uzun zamandır 54 kilonun altına düşemiyordum ve yarım kilo verdim. Vücudumda bir rahatlama hissediyorum.Artık yemeklerden sonra tarif edemediğim o rahatsızlığı, damağımdaki tat bozukluğunu yaşamıyorum. Bu sonuçlara ulaşmamdaki katkınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Tamamen iyileştikten sonra yakınlarımı da bir bir ikna edip bu testi yapmalarını sağlayacağım inşallah. İyi çalışmalar dilerim. Saygılarımla.

Özgür A.

Gıda intoleransı testinin sonuçlarını alalı bir ayı geçti. Benim tahlillerimde gluten ve maya çıktı. 1 aydır bu ürünleri içeren hiç bir yiyeceği yemiyorum. Bu süre içinde hem 5 kilo verdim hem de vucudumda oluşan ağrılardan kurtuldum. Benden sonra arkadaşlarımda yaptırdı. Onlarda şu an memnunlar . Teşekkür ediyorum.

Ali H.

110-114kg civarındaydım. Test sonuçlarına uygun beslenmeye başladıktan sonra öğün aralarında oluşan acıkma krizlerim sona erdi. Abur cubur iştahım yok oldu. Kan şekerimdeki ani düşmeler artık olmuyor, dolayısıyla “elim ayağım titredi bişeyler atıştımalıyım” durumlarım yok. Yemek miktarına şimdilik aşırı bir özen göstermesem de kilomda 102 civarına geri çekildi. Çevremdekilerin dikkatini çekecek kadar şişkinliğimde azalma oldu. Teşekkür ederim.

Dr. Gökalp O.

Bakalım bu hafta kim kaç kilo verecek, ben yine dün kıyafet denemeleri yaptım 36 beden etekli bir takımım vardı (10 sene öncesinden kıyamadım atamadım çok sevdiğimden) denedim içine girdim eteğin fermuarı kapandı ama biraz yukarı toplandı ceketin de önü kapanmadı

günaydın kızlar bugün heyecanlı bir gün kızkardeşim doğum yapıyor hastanedeler şuan
bende şimdi işten çıkıp hastaneye gidicem
kaptanım kusura bakmazsan bu hafta listeyi ben yapmasam haftaya yapan arkadaşla yer değişsek
forma girerim ama düzenli olarak bakamam
kızlar görüşürüz öpüyorum sizi

canım gözünüz aydın.hayırlı uğurlu olsun.

ay ne güzel benim de böyle tamaya kıyamadığım şeylerim var.inşallah bende girerim içine

halı ve cam en son düşündüğüm şey

ssize de hayırlı uğurlu olsun Allah gönlüne göre versin.

hadi bakalım sağlıcakla alın bebeğinizi kucağınızıa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…