Maşallah sana ya aklımı dukan yönünde çeliyosun ayyy bu arada senin kan grubun neSlm kizlarrrr bu sabah yine sookkkk yasadim ve kilom 63.9 cuma gunku kilomdayiminsallah cumaya kadr daha fazla kilo vermis olrak geri donucem cok mutluyum bgunde 1.400 kilo gitmis anlamadim aslinda bgun daha az gitmesi lazmdi
Bide dun basim dnmeye basladi aksan bende alman pastasindan o kcuk olanlardan 2 tane daha yedm kan sekerim dustugu icn snra bide mandalina yedim baska bsey yemedim yinede bukadr gitmesi beni cok sasrtti artik bgunden sonra giden kilolarim gercek kilolarim olucak cnku bu gidenleri 3 gunde bianda aldim oyuzden bu kadr hizli gitti diyorum bundan snra onume bakiyorum
Ve bgun tam tamina saf protein yapicam hic kacamak yapmamam lazim cnku odemi attim zor gidicek hatta birazdan leslie yapicam
Maşallah sana ya aklımı dukan yönünde çeliyosun ayyy bu arada senin kan grubun ne
güzel menu ve karnabahar köftesini merak ettim mücver gibi birşey sanırımGünaydın menüm
Sabah haşlanmış yumurta peynir domates salatalık zeytin portakal suyu bi dilim ekmek
Ara bi kurabiye bi mandalina
Öğle
Yoğurtlu kereviz salatası, karnıbahar köftesi 2 adet
Ara yeşil çay
Akşam yoğurtlu kereviz salatası, karnabahar köftesi 2 adet
Ara
Türk kahvesi
ama sen bizi böyle dukan yapmaya ikna edersin kiiiiSlm kizlarrrr bu sabah yine sookkkk yasadim ve kilom 63.9 cuma gunku kilomdayiminsallah cumaya kadr daha fazla kilo vermis olrak geri donucem cok mutluyum bgunde 1.400 kilo gitmis anlamadim aslinda bgun daha az gitmesi lazmdi
Bide dun basim dnmeye basladi aksan bende alman pastasindan o kcuk olanlardan 2 tane daha yedm kan sekerim dustugu icn snra bide mandalina yedim baska bsey yemedim yinede bukadr gitmesi beni cok sasrtti artik bgunden sonra giden kilolarim gercek kilolarim olucak cnku bu gidenleri 3 gunde bianda aldim oyuzden bu kadr hizli gitti diyorum bundan snra onume bakiyorum
Ve bgun tam tamina saf protein yapicam hic kacamak yapmamam lazim cnku odemi attim zor gidicek hatta birazdan leslie yapicam
ama sen bizi böyle dukan yapmaya ikna edersin kiiii
Zayıflamayla ilgili bi kitap okumuştum A grubu insanları vejeteryan gruba girermiş ve o şekilde beslenince daha kolay zayıflarmış diye sen hayvansal ürünleri tüketiyorsun ve güzel kilo veriyorsun kitaptaki bilgileri çürütüyorsun ben kitap sonrası et yemeyi canım istemiyordu o yüzden sordumSaol canm ama cok hizli aldim bu gidenler odemdi kesinlikle hamur isi yersen 3 gun byunca 2 gundede aldgini verirsinbu saatten snra gidenler gerck kilom olucak benim kan gurubum A negatif nden sordunki ?
Benim kuzular karnıbahar hiç sevmiyor bende yesinler diye her türünü deniyorum mücvere çok benziyor haşlayıp elinle mıncıklıyorsun, yumurta un, kabartma tozu, tuz, karabiber, soğan rendesi azda hellim peyniri rendesi karıştırıp mücver gibi kızartıyorsun çocuklar anlamadan bayılarak yediler ama bi daha yapınca fırında pişireceğim lezzeti güzel ama kalori yüksek diye azcık yedimgüzel menu ve karnabahar köftesini merak ettim mücver gibi birşey sanırım
Ben ikna olmak üzereyimama sen bizi böyle dukan yapmaya ikna edersin kiiii
Dukan expres nedir ay neler biliyosunEger isterseniz denemelik olarak 1 hafta dukan exspres yapabilirsinz bence eger kafaniza yatarsa dukana baslarsinz tabi sonuna kadr getrmeniz lazm oda biraz zor ben srekli don basa yapiorumama bu hafta yani fazla ckmak istemedm oyuzden dukana basladim bide cuma gcesi corluya gidicez grumceme pazar gnu donucez en azndan diyetteyim ben diyebilmej icn dukana devam edicem hamur islerinden uzak durup saf protein sebze agirlikli beslenicem insallahh
Dolmalar güzel miydi lezzetli miydi ayyy ne çok oldu yağı tuzu tam tadında yemek yemeyeli hep yağı az tuzu yok denecek kadar koyarak besleniyorumDün
sabah: 1 cennet elması,1 su bardağı light süt,1 kaşık yulaf , 1 etimek yarım dlim peynir
ara:1 küçük mandalina
öğlen:1 yeşil elma
ara:1 form bisküvi
akşam: sınırsız kuru dolma
ara: 1 dilim ekmek kadar kuru tarhana ve 3 ceviz
1 cennet meyvesi
........
bugün
150 ml süt
1 kaşık yulaf
1 küçük muz
öğlen: 1 mandalina,yarım simit
birazdan 200 ml süt ve 1 minik muz
Dolmalar güzel miydi lezzetli miydi ayyy ne çok oldu yağı tuzu tam tadında yemek yemeyeli hep yağı az tuzu yok denecek kadar koyarak besleniyorum
Yarın sadece yumurta tavuk mu yesekçoook güzeldi ve o yüzden bu sabah gene artıdaydı kilom. bu akşam balık olacak menüde. bu akşamki ve yarın sabahki kiloma göre yarın saffff protein günü yapmak zorunda kalabilirim
O kitaba göre A grubu olanlar vejeteryan beslensin diyo bende o yüzden daha sebze ağırlıklı beslendim ama yarın saf protein günü yapmaya karar verdim bi deneyelim bakalım ne olacakselam kızlar nasılsınız rakibem nerede sesi soluğu çıkmadı bugün....
hedef56 canım o kuru tarhanalar senin için büyük risk haberin olsun
M Melrin sebze ağırlıklı ama çok güze menülerin var bence , karatay ve dukan diyetlerinde proteini çok sık gördüğümden et yerken hiç korkmuyorum sanırım diyet olayında sebzeden daha yararlı bize.. akşam yemeklerinde ne yersem yiyeyim tokluk hissi oluşsun diye bol salata yiyorum...
azaydidem maşallah canım sana süpersin yine
Yarın sadece yumurta tavuk mu yesek
Aynı şoku ben de yaşadım bugün, cuma kilomdayım, cuma 71,9 dum bugün 70,6Slm kizlarrrr bu sabah yine sookkkk yasadim ve kilom 63.9 cuma gunku kilomdayiminsallah cumaya kadr daha fazla kilo vermis olrak geri donucem cok mutluyum bgunde 1.400 kilo gitmis anlamadim aslinda bgun daha az gitmesi lazmdi
Heeeee heeee sınırsız kuru dolmaDün
sabah: 1 cennet elması,1 su bardağı light süt,1 kaşık yulaf , 1 etimek yarım dlim peynir
ara:1 küçük mandalina
öğlen:1 yeşil elma
ara:1 form bisküvi
akşam: sınırsız kuru dolma
ara: 1 dilim ekmek kadar kuru tarhana ve 3 ceviz
1 cennet meyvesi
YÜRÜYÜŞ:14000 ADIM GÜNLÜK
........
bugün
150 ml süt
1 kaşık yulaf
1 küçük muz
öğlen: 1 mandalina,yarım simit
birazdan 200 ml süt ve 1 minik muz
Dukan bana hiç cazip gelmemiştir ve sonrası hızlı kilo alınınca belki..DUKAN BESLENME MERDİVENİ:
Bu metod daha ziyade FAZLA KİLOSU 5kg VE ALTINDA OLANLAR İÇİN uygun denilse de;
Eğer klasik dukan yöntemi size ağır geldiyse,aile ve iş yaşamında uygulamakta zorlandıysanız,yüksek protein alımı bazı sağlık problemlerine yol açtıysa ve kilo vermekte aceleniz yoksa 5 KG'dan fazlası olanlar da rahatlıkla uygulayabilirler bu yöntemi.
Diyeti bitirip koruma evresinde birkaç kilo alıp ne yapsam diyenler için olduğu kadar, kışın aldığı birkaç fazla kiloyu vermek isteyen için de büyük bir kolaylık olacak bu yöntem.
Sadece 7gün sürecek bu hızlı diyetle döngü halinde uygulandığında kısa sürede 2 ila 4 kg vermek mümkün zira yapılan calışmalarda haftada 700 ila 800 gr arası kilo kaybı gözlenmiş.
Mantık ve içerik olarak güçlendirme evresine çok benziyor.İlk gün atak evresi gibi sadece saf proteinlerle başlayan diyete 2. gün sebzeler ,3.gün meyveler ,4.gün ekmek,5.gün yağlı peynir,6.gün nişastalı gıdalar ve 7.gün ödül öğünü ekleniyor.
İlk kez dukan diyeti'ni uygulayacak olanların tüm bu anlatılanları anlaması zor olacaktır diye düşünüyorum.
Bu yüzden uygulamadan önce dukan diyeti'nin ilk çıkan kitabını okumanız iyi olacaktır.
Saf protein,uygun sebzeler-meyveler nedir gibi bilgileri bilmeniz diyeti doğru uygulayabilmeniz için çok önemli.
Sitemde yer alan bilgiler de başlamadan önce yardımcı olacaktır.
1.GÜN: SAF PROTEİNLER + 1,5 KAŞIK YULAF KEPEĞİ+10 DK.TEMPOLU YÜRÜYÜŞ+EN AZ 1,5LT SU
2.GÜN:SAF PROTEİNLER +SEBZELER +1,5 KAŞIK YULAF KEPEĞİ+12 DK.TEMPOLU YÜRÜYÜŞ+EN AZ 1,5LT SU
3.GÜN:SAF PROTEİNLER +SEBZELER +2 MEYVE(üzüm,muz,kiraz hariç)+1,5 KAŞIK YULAF KEPEĞİ+14 DK.TEMPOLU YÜRÜYÜŞ+EN AZ 1,5LT SU
4.GÜN:SAF PROTEİNLER +SEBZELER +2 MEYVE(üzüm,muz,kiraz hariç)+1,5 KAŞIK YULAF KEPEĞİ+2 DİLİM TAM BUĞDAY EKMEĞİ+16 DK.TEMPOLU YÜRÜYÜŞ+EN AZ 1,5LT SU
5.GÜN:SAF PROTEİNLER +SEBZELER +2 MEYVE(üzüm,muz,kiraz hariç)+1,5 KAŞIK YULAF KEPEĞİ+2 DİLİM TAM BUĞDAY EKMEĞİ+40GR KADAR YAĞLI PEYNİR+18 DK.TEMPOLU YÜRÜYÜŞ+EN AZ 1,5LT SU
6.GÜN:SAF PROTEİNLER +SEBZELER +2 MEYVE(üzüm,muz,kiraz hariç)+1,5 KAŞIK YULAF KEPEĞİ+2 DİLİM TAM BUĞDAY EKMEĞİ+40GR KADAR YAĞLI PEYNİR+200GR NİŞASTALI GIDA+20 DK.TEMPOLU YÜRÜYÜŞ+EN AZ 1,5LT SU
7.GÜN:SAF PROTEİNLER +SEBZELER +2 MEYVE(üzüm,muz,kiraz hariç)+1,5 KAŞIK YULAF KEPEĞİ+2 DİLİM TAM BUĞDAY EKMEĞİ+40GR KADAR YAĞLI PEYNİR+200GR NİŞASTALI GIDA+ÖDÜL ÖĞÜNÜ+20 DK.TEMPOLU YÜRÜYÜŞ+EN AZ 1,5LT SU
Sonraki pazartesi diyete en bastan başlayıp egzersizi arttırarak istediğiniz kiloya inene dek bu düzende devam etmeniz gerekiyor.Bu yöntemin sonunda güçlendirme evresini uygulamaya gerek kalmıyor yalnızca
korumak için beslenme düzeninizi Dukan'ın önerdiği sağlıklı besin gruplarıyla yapıp hayatınızdan egzersizi ve 1 SP gününü çıkarmamanız çok önemli.
Sınırlı izinli kullanımı ise SP günü harici mümkün.Yalnız bu sistemin oldukça zengin bir sistem olduğunu unutmayıp çok zorda kalmadıkça kullanılmamasını öneriyor dukan.
KULLANILABİLECEK TOLERE GIDALAR:
Ayrıca nişasta öğünlerinde yenilebilecek gıdaların gramajları da aşağıdaki gibi olmalı.
210 gr mercimek, nohut, fasulye herhangi biri
200 gr kiona ( kionayi içeriğindeki proteinden dolayı tercih
etmeniz tavsiye olur )
190 gr makarna az pişmiş
170 gr makarna çok pismiş
170 gr kepekli pirinç
160 gr mısır konservesi
150 gr beyaz pirinç
80 gr patates (haşlama yada fırında )
Ayrıca kitapta duraklamayı kırmak ve metabolizmayı hızlandırmak icin verilmis bir iksir tarifi de bulunmakta.
İKSİR:
-15 gr yesilcay(yaprak olmalı)
-1 tutam toz kırmızı acı biber
-1/2 yesil limon suyu(lime)
-1/2 lt su
1/2 lt kaynamış su icine malzemeler konarak demlenir.Soğudugunda gun icinde yemeklerden sonra 5 seferde icilmesi oneriliyor.
Facebook sayfamda 1 haftalık ornek menu ıcın olusturdugum albumu gorebılırsınız.
(listeler için sevgili DUKANCI LOLİTALAR MALİKANESİ GRUBU ADMİNLERİ ve HATİCE GÜVEN'e teşekkürler:))
.........alıntıdır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?