Afiyet olsun canım..Sabah mis gibi tarhana corbasi ictim :) bir dilim ekmekle. Ardindan turk kahvesi ictim sekersiz.
Hmm21 gün spor dediniz de....
Psikolog Cansu Avcı, yepyeni bir alışkanlığı sadece 21 günde yaratabileceğimize dikkat çekiyor. Avcı "Yapılan araştırmalara göre beyinde bir nöronun yeni bir bağlantı kurma süresi 21 gündür. Bir davranışı 21 gün boyunca hiç ara vermeden tekrar etmek, kurulan yeni nöron bağlantısı sayesinde o davranışın alışkanlık haline gelmesini sağlar. Bu nedenle alışkanlıklar tekrarlanarak kazanılmaktadır. Zihniniz ve kaslarınız tekrar edilen bir şeyi otomatiğe dönüştürür." diyor.
Yeme davranışımız, günlük ağız bakımı gibi pek çok alışkanlıklarımız ile ilgili de durum aynıdır. Yaşamımız iyileştiren ve sağlığımızı artıran, bunları faydalı günlük rutine dönüştürecek davranışlarla ilgili farkındalığınızı artırmalısınız. Yıllardır süren belirli alışkanlıklarınızı değiştirerek, küçük değişikliklerle yenilerini ekleyerek daha sağlıklı bir hayat sürmek mümkün. Tek yapmanız gereken bu faydalı davranışları kazanmak için 21 günlük süreci kendinize tanımak.
Menü güzel kek hariçMenümü anlatayım
Sabah
Haşlanmış yumurta
Kibrit kutusu peynir
3 zeytin
Yarım domates
Yeşillik 200 ml taze sıkılmış portakal suyu
Ara
200 ml süt
1 dilim kek
Öğle
2 yemek kaşığı bulgur pilavı
4 yemek kaşığı susuz tarafından etsiz nohut yemeği
1 kase yoğurt
Ara
Sandviç
Akşam
4 yemek kaşığı susuz tarafından etsiz nohut yemeği
Yoğurt
Ekmeksiz
Ara
Türk kahvesi
hayırlısı bakalım istediğim kadar mı izinli oluyorum belli süre var mı?Tamam canım, seni izne ayırıcam zaten bu hafta..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?