saol canımm :)Günaydınnnn, Allah yardımcın olsun kolay gelsin şimdiden :)
hayırlı olsun güle güle oturunkızlar merhaba nasılsınız ben 2+1 evi aldım hayırlısıyla şimdi onların tapu banka işlerini hallediyorum.sonrada taşınma işleri başlıcak tam aktif olamıcam kusura bakmayın.öpüyorum hepinizi görüşürüz
canım duyduklarna bakma, şeker yüklemesi yapmayın diyen de var oysa. doktorun açlık şekerine ve insülin değerine bakarak dirence karar verebilir.Acaba diyorum dr umu mu degistirsem. Kızlar size sorayım bana şeker yüklemesi falan yapılmadı. Sadece kandan tahlil yapılarak ilaç başlattı dr. Ama ben şeker hastası değilim. Yani açlık kan sekerim bakıldığında normal değerler içinde. Ama ınsulin denen şey yüksek çıkıyor bende ve bu yüzden ınsulin direnci de yüksek çıkıyor. Bu olaya da zaten subklinik diabet deniyor. Diabetin ilk evresi yani. 2. Kez gittim bu dr a yine tahlil yaptı yeterince dusmemis deyip ilacın dozunu yukseltti. Bilemedim şeker yüklemesi yapılmadan şeker ilacına baslatilmamali vs diye okumuştum ama.
Günaydın bayanlar. Dün tahlil vermiştim açlık şekeri ve tsh için. Canım sıkkın. Tsh i gebelik için istenen seviyeye indirdim zor da olsa ilaç dozu arttırarak vs ama bu şeker bur türlü düşmüyor.94 çıktı bu sefer de şimdiye kadar ki en yüksek hali bu. Önceden 90 falan çıkıyordu günde 1000 mg ilaç alıyordum. Dr um ınsulin direncinin bu türlü dusmedigini söyledi ve günlük 2000 mg a çıkardı. Ama gel gelelim sonuç bu. Neyi yanlış yapıyorum acaba tedaviye basladigimdan beri 6-7 kilo bile verdim ama bilemiyorum inşallah insulinim bu jadar yüksek değildir. Ona baktirmadim çünkü sadece glikoz bakıldı. Detaylı tetkik için ancak nisan ayında gidebilicem dr a.
Acaba diyorum dr umu mu degistirsem. Kızlar size sorayım bana şeker yüklemesi falan yapılmadı. Sadece kandan tahlil yapılarak ilaç başlattı dr. Ama ben şeker hastası değilim. Yani açlık kan sekerim bakıldığında normal değerler içinde. Ama ınsulin denen şey yüksek çıkıyor bende ve bu yüzden ınsulin direnci de yüksek çıkıyor. Bu olaya da zaten subklinik diabet deniyor. Diabetin ilk evresi yani. 2. Kez gittim bu dr a yine tahlil yaptı yeterince dusmemis deyip ilacın dozunu yukseltti. Bilemedim şeker yüklemesi yapılmadan şeker ilacına baslatilmamali vs diye okumuştum ama.
Evet haklisin . Zaten teşhis Homa ir hesaplamasiyla konuldu onu hesapları dr um ve ınsulin direncim old söyledi. Çünkü sekerim normal değerler arasında çıkıyor hatta hb1ac değeri yani son 3 aylık ortalama değerim de gayet iyi çıkıyor ama ınsulin yüksek çıkınca direnç hesabında da yükseklik oluyor. Ben ilacı 3 ay kullandım ama insulinim hiç düşmedi bu yüzden ilacın dozunu artırdı dr um. Içimë su serptin çünkü herkes şekerin iyi niye ilaç iciyorsun boşuna diyor anlatamıyorum. Benim de kafam karışıyorcanım duyduklarna bakma, şeker yüklemesi yapmayın diyen de var oysa. doktorun açlık şekerine ve insülin değerine bakarak dirence karar verebilir.
insülin normal seviyesi 5, tabi sende 10 olması direnç olduğu anlamına gelmez. Ayrıntı bilgi istersen HOMA-ır testini araştırabilirsin. doktorun homa ır hesaplayarak karar vermiştir ilaca. açlık şekeri ve insülin miktarı bu hesap için yeterli.
ilacından korkma, benim annem 3 ay ilaç kulllandı ve insülini düştü doktoru da kesti ilacı.
Evet açlık glukoz 94 çıktı genelde 90 civarı çıkıyor zaten. Ama insuline baktirmadim henüz. Ona nisan ayında gidicem detaylı baktirmadim için.Canım çok geçmiş olsun öncelikle, açlık şeker değerin mi 94 çıktı?
Aynı şeyleri yaşadım hemen hemen. Kasım ayında adet düzensizliği şikayetiyle gittim dr a. Bir sürü test yaptı ve hafif düzey pko ama benlik bi durumun yoj endokrinoloji ye görün dedi. Çünkü homa ır baya yüksek çıkmıştı o zaman. Derken başladım tedaviye ınsulin ve açlık şekeri bakılarak dr ilaç verdi. Hem şeker hem de tiroid. Çünkü hormon el bozukluk zincirleme reaksiyon gibi hepsi birbirini tetikliyor. Tsh yüksekliği prolaktini yükseltmis ve doğal olarak korunuyor gibiydim tam da bebek istemeye başladığımız zamanlardi. Ve aynı senin gibi ne kadar az da yesem sadece mevcut kilomu koruyabiliyordum. Şeker hapı evet mide bulantısı vs yaptığı için iştah kesiyor haklısın. Ben de Kasım ayından bu yana bi 6.5 -7 kilo verebildim. Tiroid ilacı da faydali oldu diye düşünüyorum. Ama bu direnç nasıl düşecek bilemiyorum. Dr um ilaç sadece yüzde 20 etki eder hareket şart diyor onu da gerçekten yapıyorum. Inşallah şifa buluruz tez zamanda. Adetlerime gelince dr ilaca başladıktan sonra 3 ay dan itibaren düzelmesi lazım demişti. Gerçekten öyle oldu. Maşallah diyeyim 3 aydır eski duzenime geri döndüm demek ki diyorum ilaçlar ise yarıyor. Böyle iste.Benim de insülin direncim var bu yüzden kilo vermekte zorlanıyordum, ilaca başladığımdan beri maşaallah hem iştahım kesildi hem de çok fazla yediğim tatlı ihtiyacım nerdeyse yok oldu.. Yani bence şeker yüklemesi şart değil kan tahlilinden teşhis konulabiliyor. Kilo vermek ideal kiloya dönmek, insülin direncini normale gelmesi için en önemli şey. Bu insülin direncimin zayıf olması bende karaciğer yağlanmasına da sebep oldu, bu ay 22 sinde yeniden kontrole gidicem ve tam 4 kilo verdim en son doktora gittiğimden beri. Yani bence şeker yüklemesine takılma kan tahlili ile teşhis konuyor ama illa için rahat etmesi için bence başka doktora da görünebilirsin.
Amin insallah her isteyene canım güzel dileklerin icin cook teşekkür ederimCanım inan bana o ilaçlar boşa değil, ben ilaçtan nefret eden biriyim hamileliğim de bile hiçbir verilen ilacı kullanmadım bu kadar karşıyım ama bazı hastalıklar var ki ilaç ile tedavi edilemezse ölüme kadar götürüyor. Ben de çok kısa zamanda aşırı kilo aldım hamileliğimde tam 23 kilo aldım ve sonra veremeyince tahliller yaptırdım açlık şekerim 105 çıktı ve gittiğim doktor önemli değil stres yapmış olabilirsin dedi şoka girdim nasıl önemsemezsiniz dedim benim hem annem hem de babam şeker hastası ve bende aktif şeker hastası adayıyım dedim. Hemen sonuçlarımı alıp başka doktora gittim, beni o kadar iyi yönlendirdi motive etti ki, başka rahatsızlıklarım da var midem ile ilgili günde 10 farklı ilaç kullanıyorum mecburiyetten ama inan doktorun herşeyden önce tüm ilaçlardan da etkili olacak ilk şey kilo vermelisin dedi ki aşırı kilom yok 163 boyunda 70 kiloyum şuan ama bazı bünyeler kiloyu kaldıramıyor.
Ben senin yerinde olsam başka bir doktora görünür içimi rahat ettirirdim. Ve sağlığın düzene girdikçe mutlu oluyorsun, Rabbim sana sağlıkla güzeller güzeli bir evlat nasip etsin inşaallahjenemy
ben kaçamak için bişiy önercem :) hurma :) hem faydalı hem çikolata niyetine yiyorum ben onuBugün kaçamak yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?