Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

hayırlı olsun güle güle oturun
 
62 kiloya düşünce artık herhalde 2 ayda düşerim menülerimi topluca yazacam size
 
canım duyduklarna bakma, şeker yüklemesi yapmayın diyen de var oysa. doktorun açlık şekerine ve insülin değerine bakarak dirence karar verebilir.
insülin normal seviyesi 5, tabi sende 10 olması direnç olduğu anlamına gelmez. Ayrıntı bilgi istersen HOMA-ır testini araştırabilirsin. doktorun homa ır hesaplayarak karar vermiştir ilaca. açlık şekeri ve insülin miktarı bu hesap için yeterli.
ilacından korkma, benim annem 3 ay ilaç kulllandı ve insülini düştü doktoru da kesti ilacı.
 

Canım çok geçmiş olsun öncelikle, açlık şeker değerin mi 94 çıktı?
 

Benim de insülin direncim var bu yüzden kilo vermekte zorlanıyordum, ilaca başladığımdan beri maşaallah hem iştahım kesildi hem de çok fazla yediğim tatlı ihtiyacım nerdeyse yok oldu.. Yani bence şeker yüklemesi şart değil kan tahlilinden teşhis konulabiliyor. Kilo vermek ideal kiloya dönmek, insülin direncini normale gelmesi için en önemli şey. Bu insülin direncimin zayıf olması bende karaciğer yağlanmasına da sebep oldu, bu ay 22 sinde yeniden kontrole gidicem ve tam 4 kilo verdim en son doktora gittiğimden beri. Yani bence şeker yüklemesine takılma kan tahlili ile teşhis konuyor ama illa için rahat etmesi için bence başka doktora da görünebilirsin.
 
Evet haklisin . Zaten teşhis Homa ir hesaplamasiyla konuldu onu hesapları dr um ve ınsulin direncim old söyledi. Çünkü sekerim normal değerler arasında çıkıyor hatta hb1ac değeri yani son 3 aylık ortalama değerim de gayet iyi çıkıyor ama ınsulin yüksek çıkınca direnç hesabında da yükseklik oluyor. Ben ilacı 3 ay kullandım ama insulinim hiç düşmedi bu yüzden ilacın dozunu artırdı dr um. Içimë su serptin çünkü herkes şekerin iyi niye ilaç iciyorsun boşuna diyor anlatamıyorum. Benim de kafam karışıyor
 
Aynı şeyleri yaşadım hemen hemen. Kasım ayında adet düzensizliği şikayetiyle gittim dr a. Bir sürü test yaptı ve hafif düzey pko ama benlik bi durumun yoj endokrinoloji ye görün dedi. Çünkü homa ır baya yüksek çıkmıştı o zaman. Derken başladım tedaviye ınsulin ve açlık şekeri bakılarak dr ilaç verdi. Hem şeker hem de tiroid. Çünkü hormon el bozukluk zincirleme reaksiyon gibi hepsi birbirini tetikliyor. Tsh yüksekliği prolaktini yükseltmis ve doğal olarak korunuyor gibiydim tam da bebek istemeye başladığımız zamanlardi. Ve aynı senin gibi ne kadar az da yesem sadece mevcut kilomu koruyabiliyordum. Şeker hapı evet mide bulantısı vs yaptığı için iştah kesiyor haklısın. Ben de Kasım ayından bu yana bi 6.5 -7 kilo verebildim. Tiroid ilacı da faydali oldu diye düşünüyorum. Ama bu direnç nasıl düşecek bilemiyorum. Dr um ilaç sadece yüzde 20 etki eder hareket şart diyor onu da gerçekten yapıyorum. Inşallah şifa buluruz tez zamanda. Adetlerime gelince dr ilaca başladıktan sonra 3 ay dan itibaren düzelmesi lazım demişti. Gerçekten öyle oldu. Maşallah diyeyim 3 aydır eski duzenime geri döndüm demek ki diyorum ilaçlar ise yarıyor. Böyle iste.
 
Böyle zamanlarda destek çok önemli. Eşim ilaç kullanimina karşı bi insan ama bilinçsiz muhalefet yani iyiligimi istiyor evet ama stres yapma kafana takma düzelir diyor. Ben kafama taktigim için olmadım ki böyle boğazım a sahip cikamayip 6 ayda 9 kilo aldigim için böyleyim. Dr. Hamile kaldığında bile devam edeceksin diyor ihtiyaç duyarsak. Hele tiroid zar zor düşürdüm o da tam sınırda yine bebek için. Allah hayirlisini versin ama ben de elimden geleni yapayım ki ic8m rahat olsun.ilaclari bırak bi kendini dene diyor eşim ama geri eski haline dönerse yine ben ugrasicam. O yüzden hiç dinlemiyorum. Bugün aile hekimi de 94 yüksek değil niye ilaç kullanıyorsun dedi onun eline de koz geçti sanki ilaç meraklisiymisim gibi muamele yapıyor bana. Diyorum ben şeker hastası değilim insulinim yüksek direncim var diye ama işte. .. babamda da tip 2 diabet var ve bu ınsulin direnci şekerin alt evresiymis. En azından farkına varildi diye seviniyorum ben. Sağol bana destek oldun Irmakzn
 
Canım inan bana o ilaçlar boşa değil, ben ilaçtan nefret eden biriyim hamileliğim de bile hiçbir verilen ilacı kullanmadım bu kadar karşıyım ama bazı hastalıklar var ki ilaç ile tedavi edilemezse ölüme kadar götürüyor. Ben de çok kısa zamanda aşırı kilo aldım hamileliğimde tam 23 kilo aldım ve sonra veremeyince tahliller yaptırdım açlık şekerim 105 çıktı ve gittiğim doktor önemli değil stres yapmış olabilirsin dedi şoka girdim nasıl önemsemezsiniz dedim benim hem annem hem de babam şeker hastası ve bende aktif şeker hastası adayıyım dedim. Hemen sonuçlarımı alıp başka doktora gittim, beni o kadar iyi yönlendirdi motive etti ki, başka rahatsızlıklarım da var midem ile ilgili günde 10 farklı ilaç kullanıyorum mecburiyetten ama inan doktorun herşeyden önce tüm ilaçlardan da etkili olacak ilk şey kilo vermelisin dedi ki aşırı kilom yok 163 boyunda 70 kiloyum şuan ama bazı bünyeler kiloyu kaldıramıyor.
Ben senin yerinde olsam başka bir doktora görünür içimi rahat ettirirdim. Ve sağlığın düzene girdikçe mutlu oluyorsun, Rabbim sana sağlıkla güzeller güzeli bir evlat nasip etsin inşaallah jenemy
 
Amin insallah her isteyene canım güzel dileklerin icin cook teşekkür ederim moralim düzeldi biraz da icim rahatladi gerçekten. Boy kilomuz da benziyor ben de 165 e 69.8 im inşallah nisan ayındaki kontrolumde her şey daha iyi olur. Belki başka dr a giderim dedigin gibi içim rahat eder.
 
Bugün ki menüm;

Sabah 09:00 ; 1 parça beyaz peynir, 5 adet siyah zeytin ve 1 adet tam buğday ekmeği

Ara 11:00 ; 1 fincan yeşil çay

Öğle 12:30 ; yarım porsiyon et sote, 5 adet zeytinyağlı sarma

Su ; 3500 litre

Spor ; 40 dakika yürüyüş

Kitap ; Kırık Kalpler Oteli

Bugün daha mümkün değil yemek yiyemem çünkü 1 aydır ilk defa bu kadar çok yedim midem şişmiş durumda, eğer acıkırsam 1-2 adet grissini yerim.
 
Merhabalar gruptan ayrildim ama buralarda takiliyordum. krakker takimdan ayrilirken 51.4 tum. Okula yuruyerek gidip geliyorum. Yocev diye bir yere kayit oldum. Oksuz yetim cocuklara gonullu ogretmenlik yapmaya basladim. Hayatıma istedigim gibi yon veriyorum derslerjm de yogunlasti. Dun yemek yemegi unutmustum. Kahvaltiylaydim gece anca corba icmek aklima geldi. Odevlerim birikti. Cok anlattim dimi :) az once geldim eve tartildim 50.2 ye dusmusum. Hedefime az kaldii azz. :) dolaşıyorum ben buralardayim sevgiler :)
 
Bugün öğlen 1 de dişçi randevum vardı. O yüzden kahvaltıdan itibaren bişey yiyemedim bu saate kadar sadece su icebildim. Zaten ara öğün pek sevmiyorum aklıma gelirse bi bardak süt içiyorum ya da 2 diyet bisküvi atıyorum ağzıma ya da 2 kaşık yoğurt. Acikmadim da ama. Birazdan fırında balık bugulama yiyeceğim 1 dilim de ekmek yerim yanında da biraz sebzesinden yerim balığın olur biter.
 
Egzersiz ben gün aşırı yapıyorum o yüzden bugün boş günüm ama yine de 1 mile leslie sansone yaptım. Normal günümde 2 mile leslie sansone + egzersiz yapıyorum. Kitap uçurtma Avcısı bitti bin muhteşem güneşe başladım. Ayy içim acidı şimdiden o meryem e.
 
Iyi aksamlar herkese..bugun yazmaya firsat bulamadim.menum gelsin
Sabah:1 yum.zeytin peynir az ekmek 2 lokma balli tahin

Oglen:1 porsiyon kofte ayran

Ara:1 ceviz

Aksam:tavuk ,salata ve pirinc lapasi

Su:2 lt

Spor:35 dk

Ktp:aklindan bir sayi tut
 
Kızlar iyi akşamlar

Dün akşam 8 den beri hiç bişiy yemiyorum 'su orucundayım' doymak için su da içmiyorum sadece bir iki yudum. bünyem 2 günlüğe kadar alışık bakalım ne kadar duracağım.

kitap bebeğimi beklerken beni neler bekler ve pi yi okuyorum. bi kaç kitap takip etmeyi seviyorum ben:)
spor olarak siz bişiy demediniz ama mutfak temizliği yaptım bugün dolaplar ve budolobı
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…