Canım sağlık sorunu var ise, bolmuyoruz yeni üye işlemi yapıyoruz.DENEYİMLİ KAPTAN ARKADAŞLARLARIMDAN RİCA:
@kollontai nin sorduğu soru, izinden dönen üye konusu hakkında.
Konuyu hatırlatıyorum. Arkadaşımız sağlık sorunu ile izne ayrılıyor. Kısa bir süre sonra kilo alarak dönüyor.
Normalde kilo alsaydı, listelere kiloyu verene kadar giremezdi.
Sağlık nedeniyle alınca listeye girmeyi beklemesi gerekmiyor. (Ekstrem 1)
Burada yeni üye gibi işlem yapılır demişiz.
Ancak kollontainin verdiği örneklerde alınan kilo etap sayısına bölünmemiş.
Demek ki ilgili kuralda farklı uygulamalar yapılıyor.
Bu hatayı düzeltmek lazım. Kararları alan sizlersiniz, uygulayanlar da..
Benim ilgilendiğim karar defterinde ucu açık konunun kalmaması
Bu etabı geçtik artık ama bundan sonrası için defteri daha detaylı düzeltelim.
Soru şu:
Sağlık nedeniyle izne ayrılıp kilo alarak dönen yarışmacı listeye giriyor.
Döndüğünde kilo aldıysa nasıl hesaplıyorsunuz, her kaptan buna cevap verirse, ortak uygulama ne ise onu daha açık bir şekilde karar defterine yazayım.
Aldığı kiloyu izin dönemine bölüyor musunuz?
Karar defterinde ilgili bölüm şöyle:
1) İzinli Üyenin Dönüşü
a- İzinden kilo alarak dönen üye, izin döneminde aldığı kiloyu verene kadar takım listesine giremez.
Ekstrem durum:
1) Üyenin izin döneminde hamilelik veya sağlık koşulları nedeniyle kilo aldıysa, bu kural uygulanmaz. "Yeni üye" gibi işlem yapılır.
2) 6 aydan daha uzun süreli izin döneminden, kısa sürede verilemeyecek bir kilo (yarışmacının kilosunun %5 ve üstü) alarak dönen yarışmacıya da bu kural uygulanmaz. B maddesindeki gibi hesaplama yapılarak, üyenin aldığı kilo izin dönemine bölünür.
b- İzinden kilo vererek dönen üye için aşağıdaki işlem uygulanır.
Dönüş yapılan etabın başlangıç kilosu : Yarışmadan ayrıldığı kilo
Dönüş yapılan etabın bitiş kilosu : Güncel kilo
Yarışmadan ayrıldığı kilo ile güncel kilo arasındaki fark, üyenin yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına(*) bölünecektir..
(*) İzinli üyenin, yarışmadan ayrı kaldığı "etap sayısı" nasıl hesaplanır?
Örneğin 260.etapta ayrıldı 266.etapta döndü:260. etap listesinde verdiği/aldığı kiloyu bildirmeden "izinli"olarak yazdıysam, 266.etap'ın listesini paylaşırken takımda bulunuyorsa---- 265-260=5etap+1(izinli yazılan etap)=6'ya bölüyorum. Çünkü 260.etapta herhangi bir kilo bildirimi yapmadık.
2) Mezun Olarak veya Kendi İsteğiyle Ayrılan Üyenin Dönüşü
Bu üyeler ayrıldıkları tarihten itibaren.6 ay süre yarışamazlar. Süre bitiminde "yeni üye" olarak işlem yapılır.
Ancak bu durum etap listesinde; "Mezun olan üye geri döndü" veya "Ayrılan üye geri döndü" açıklamasıyla belirtilir.
Önemli: Yarışmanın genel rutini dışında, ayda bir hazırlanan "Bugüne kadar, kim kaç kilo verdi?" isimli listede üyeler her zaman yarışmaya ilk kez giriş yaptıkları kiloyla yer alırlar.
Sen kilonu bildir canımselam kızlarr
benim oğlan pcnin kasasına süt döktü ,tamirde pc ,tabletten de giremiyorum ,aklım hep burda
ben 100 gr almışım ,malum dönem düzenli yiyemedim ,su içemedim böyle oldu
mayısın 21 inde oğlanın sınavı var ,pc tamir olsada o tarihe kadar kullanmıycağız
izinlimi sayarsınız ,cumadan cumaya kilomu bildireyimmi bilemedim kaptanım sen karar ver
@jenemy dualarım seninle canım ,herşeyin bir vakti var Allah gönlüne göre versin
Günaydın, hoşgeldin canımMerhaba ben geldimm mm
Davetvettiginiz için çok teşekkür ederim.
Hemen kendimi tanıtayım. 32 yaşındayım boyum 1.70 kilom 66 taze anneyim. 10 aylık bir kızım var ve emziriyorum . 66 kilo ile hamile kalmıştım. Yani hamile kaldığım kiloma kk da ki güzel anneler fit olma yolunda grubuyla döndüm
Fakat grubumuz yavaşladı hatta kapatmak mı diye konuşuyorduk ama ben devam etmek istiyorum. Yeni kan olsun can olsun diye buraya geldim. 2. Üniversitemi okuyorum yani ogrenciyim ve finallerime 20 gün var. Hergün mutlaka girerim ama. Sağlıklı beslenmeyi ve spor yapmayı seviyorum. Bir dönem 63 kiloydum ve cok mutluydum yine o civarda olmak istiyorum kızlar.
Bu arada herkese günaydın
Merhaba ben geldimm mm
Davetvettiginiz için çok teşekkür ederim.
Hemen kendimi tanıtayım. 32 yaşındayım boyum 1.70 kilom 66 taze anneyim. 10 aylık bir kızım var ve emziriyorum . 66 kilo ile hamile kalmıştım. Yani hamile kaldığım kiloma kk da ki güzel anneler fit olma yolunda grubuyla döndüm
Fakat grubumuz yavaşladı hatta kapatmak mı diye konuşuyorduk ama ben devam etmek istiyorum. Yeni kan olsun can olsun diye buraya geldim. 2. Üniversitemi okuyorum yani ogrenciyim ve finallerime 20 gün var. Hergün mutlaka girerim ama. Sağlıklı beslenmeyi ve spor yapmayı seviyorum. Bir dönem 63 kiloydum ve cok mutluydum yine o civarda olmak istiyorum kızlar.
Bu arada herkese günaydın
hoşgeldiniz kızlar inşallah en kısa zamanda istediğiniz kiloara ulaşırsınızSelam kızlar ben de geldim
Kaptanım davet için çok teşekkürler
Ben 35 yaşında 160 boyunda ve "sabah tartıldım"74.6 kilodayım.1 tane kuzucuğunda annesiyim. Boğaz magduruyum.su içsem yarıyor diyenlerdenim :)) şaka bir yana doğumdan sonra kilolar kaldı 2 sene emzirdim hiç dikkat etmedim süt olsun diye süt te oldu olmasına da kilolar da üstüme yapıştı arada sırada girip okuyordum buraları niye bende üye olmuyorum dedim ve işte burdayım.umarım sayenizde bende sağlıklı kiloma ulaşırım.kendime küçük hedefler koyarak başlamak istiyorum.bunun için ilk hedefim 65 olsun.
Hoşbuldum umarım ulaşırız burası pek bi sakin kuralları bide az biraz geçmişi okudum günlük menü paylaşımı yapılmıyormuhoşgeldiniz kızlar inşallah en kısa zamanda istediğiniz kiloara ulaşırsınız
Hoşgeldin canım, bol eksili günler diliyorum :)Selam kızlar ben de geldim
Kaptanım davet için çok teşekkürler
Ben 35 yaşında 160 boyunda ve "sabah tartıldım"74.6 kilodayım.1 tane kuzucuğunda annesiyim. Boğaz magduruyum.su içsem yarıyor diyenlerdenim :)) şaka bir yana doğumdan sonra kilolar kaldı 2 sene emzirdim hiç dikkat etmedim süt olsun diye süt te oldu olmasına da kilolar da üstüme yapıştı arada sırada girip okuyordum buraları niye bende üye olmuyorum dedim ve işte burdayım.umarım sayenizde bende sağlıklı kiloma ulaşırım.kendime küçük hedefler koyarak başlamak istiyorum.bunun için ilk hedefim 65 olsun.
Günlük menü paylaşımı yapıyoruz ama araya haftasonu girince birazcık durulabiliyoruz, yoksa burdayızHoşbuldum umarım ulaşırız burası pek bi sakin kuralları bide az biraz geçmişi okudum günlük menü paylaşımı yapılmıyormu
evet sakin bahar geldikçe canlanacak buralar menü paylaşıyoruz okuduğumuz kitabı paylaşıyoruz bir de yaptığımız sporu paylaşıyoruz canım.Hoşbuldum umarım ulaşırız burası pek bi sakin kuralları bide az biraz geçmişi okudum günlük menü paylaşımı yapılmıyormu
Hoşbuldum teşekkür ederim sizde biraz kendinizden bahsedermisinizHoşgeldin canım, bol eksili günler diliyorum :)
Kaçamaksız zor oluyor ya, çok minik az zararlı kaçamaklar bazen gerekiyor. Ama inşaallah sen kaçamaksız yaparsın, çok iyi sonuç alacağına inanıyorumgünaydın kızlar hafta sonu giremedim telefonu elime alamadım desem yeridir.hafta sonu 2 misafir ağırladım öncesinde ev temizliği birde küçük afacan sürekli parka gitmek istiyor.onunla uğraşıp durdum.
bugün 66,2 kiloyum yediklerime dikkat ettim ama misafirlerime hazırladığım pasta böreğin tadına baktım .artık onuda bırakıcam .
instagramda bir bayanı takip ediyorum kaçamaksız 30 gün yapıyor.bende aynısı yapıcam
bugün sabah elmalı sütlü kahvaltılık gevrek
arada 1 ceviz
öğlen yarım porsiyon tavuk yemeği salata
arada meyveli yağurt
akşam çorba salata
yatmadan az meyve
Peki okuduğumuz kitabı nasıl paylaşıyoruz ismini konusunu filan mı bilgilendirirmisinizevet sakin bahar geldikçe canlanacak buralar menü paylaşıyoruz okuduğumuz kitabı paylaşıyoruz bir de yaptığımız sporu paylaşıyoruz canım.
Tamam madem haftasonu eşler çocuklar zor oluyor tabii bende artık burdayım:)Günlük menü paylaşımı yapıyoruz ama araya haftasonu girince birazcık durulabiliyoruz, yoksa burdayız
Kitabın adını yazmamız yeterli oluyor, tabii önereceğin bir kitapsa şahsen kendi adıma konusunu falan merak ederimTamam madem haftasonu eşler çocuklar zor oluyor tabii bende artık burdayım:)
Hoşbuldum teşekkür ederim sizde biraz kendinizden bahsedermisiniz
Şuanda okuduğum bir kitap yok bir kaç tane var ama genelde çocuk ve kişisel gelişim üstüne bir de aylık dergi okurumKitabın adını yazmamız yeterli oluyor, tabii önereceğin bir kitapsa şahsen kendi adıma konusunu falan merak ederim
Bebeğini allah bağışlasın sıkıntılara rağmen çok güzel vermişsin ben evdeyim uyguladığı bir diyet yok henüz günlük yediklerimi kısıtlamayı düşünüyorum akşam menümü paylaşınca belki fikir verirsinizBen 27 yaşındayım 1,5 yaşında kızım var. Mali müşavirim hem özel şirkette haftaiçi çalışıyorum hem de muhasebe öğretmeniyim haftanın 3 günü akşamları belediyede ders veriyorum.
Hamileliğimde çok kilo aldım en son 74 kiloda kaldım ve 1 senedir türlü türlü diyetlere rağmen kilo veremedim, insülin direnci çıktı ve türlü türlü mide safra rahatsızlıkları sonra bu sistemi denedim 22 şubatta başladım diyete 74 kilo olarak şimdi 64.60 kiloyumKalori sayarak kilo veriyorum, uyguladığım sabit bir diyet yok :)
Haftaiçi sürekli buralardayım, haftasonu ev, çocuk vs derken pek giremiyorum..
Sen çalışıyor musun? Uyguladığın bir diyet var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?