Evet canım aynen öyle.Ay bu aradaEllssa takım olarak sonuncu olmuşuz ya yuzdemiz de 0.30 un altında zaten. Şimdi biz nota mi alicaz yine. Bari haftaya ilk 3 e girelim ha gayret kızlar notamizi sildirelim hemen.
Ay farkettirmezmi çok farkettiriyor canım.Aaa söylemeyi unuttum. Dün okuldan arkadaşımın bebek mevlidi ne gittim ya ben, arkadaşım beni en son aralığın son haftasında gördü sonra izine çıkmıştı. Dün ilk defa görüştük aa sen ne kadar zayifkamissin ne kadar güzel olmuş vs dedi sağolsungözle görülür farkedilir gibi gelmiyordu bana o kadar sevindim ki anlatamam. Ki o zaman sanırım 71 kg falandim yani 5 -6 kg nasıl farkettiriyor demek ki
hoşgeldin cnım ilk sayfalarda gerekli kurallar yazıyor canımMerhaba bende katılabilirmiyim.
Ben hep kiloluydum 15-20 li yaş arası ve hatta öncesi. 20 yaşında dukan diyetiyle 65 kilodan 54 kiloya düştüm. Daha sonra evlendim hamile kaldım olumsuz sonuçlandı ve 4 ay içinde 57 den 75 e çıkmıştım. 75 ten 65 e kendi irademle indim. Diyetisyen ile beraber geri 57 kiloya indim sonrasında. Sonra tekrar hamile kaldım. 57 ile ve 94 ile doğuma gittim. doğumdan çıktığımda 81 kiloydum . 1 hafta sonrasında 77 kilo çıktım. Diyetisyene gittim yine ama bu sefer gerçekten sıkılmıştım diyetisyenden ve bıraktım gitmeyi. ama kilom 69 a inmişti. Şuan 67 kiloyum. Arada annemlerde kalıyorum arada kendi evimde.çünkü bebeğime dönüşümlü bakılıyor . Ne zaman anneme gelsem 1-2 kilo oynuyor ve ne zaman kendi evime gitsem kilo veriyorum. 66 ya iniyorum 70 e cıkıyorum bu hep 1 hafta içerisinde oluyor ya bir haftada kilo veriyorum ya da alıyorum. Ama artık kararlıyım. Çocuktan dolayı spor yapamıyorum daha 1 yasında ve cok haraketli çok ilgi isteyen bir bebek. Onu bıraakıp spor yapmam imkansız. Fırsat buldukça diyelim. Aslında belkide bütün mesele spor. Çünkü önceden düzenli olarak haftanın 4 günü spor yapıyordum . yüzme,plates,trambolin,kosu bandı,ip atlama vs.
takıma almak isteyen varmı beni acaba?
Hoşgeldin canım.Merhaba bende katılabilirmiyim.
Ben hep kiloluydum 15-20 li yaş arası ve hatta öncesi. 20 yaşında dukan diyetiyle 65 kilodan 54 kiloya düştüm. Daha sonra evlendim hamile kaldım olumsuz sonuçlandı ve 4 ay içinde 57 den 75 e çıkmıştım. 75 ten 65 e kendi irademle indim. Diyetisyen ile beraber geri 57 kiloya indim sonrasında. Sonra tekrar hamile kaldım. 57 ile ve 94 ile doğuma gittim. doğumdan çıktığımda 81 kiloydum . 1 hafta sonrasında 77 kilo çıktım. Diyetisyene gittim yine ama bu sefer gerçekten sıkılmıştım diyetisyenden ve bıraktım gitmeyi. ama kilom 69 a inmişti. Şuan 67 kiloyum. Arada annemlerde kalıyorum arada kendi evimde.çünkü bebeğime dönüşümlü bakılıyor . Ne zaman anneme gelsem 1-2 kilo oynuyor ve ne zaman kendi evime gitsem kilo veriyorum. 66 ya iniyorum 70 e cıkıyorum bu hep 1 hafta içerisinde oluyor ya bir haftada kilo veriyorum ya da alıyorum. Ama artık kararlıyım. Çocuktan dolayı spor yapamıyorum daha 1 yasında ve cok haraketli çok ilgi isteyen bir bebek. Onu bıraakıp spor yapmam imkansız. Fırsat buldukça diyelim. Aslında belkide bütün mesele spor. Çünkü önceden düzenli olarak haftanın 4 günü spor yapıyordum . yüzme,plates,trambolin,kosu bandı,ip atlama vs.
takıma almak isteyen varmı beni acaba?
Karbonhidrat hesabını ben de yapmak istiyorum akrepcim, bunun için nasıl bi yol izlemeyi düşünüyorsun? Çünkü ınsulin direncinin en büyük düşmanı düşük karbonhidratli beslenme. Böylece verilen kilolardan göbek ve bel çevresinden gidiyor ilk olarak. Var mı karbonhidrat listesi sayacı gibi bir şey?Cuma yogunlugumda akşama kadar hep hamur işi yedim yani hep karbonhidrat aldım maalesef. Cumartesi sabahından bu yana 73,1 e cakildim kaldım.
Kendimle alakalı aldığım kararlar:
- kalori sayarim var artık, her yedigimin kalorisini hesaplıyorum.
- karbonhidrat sayımı yapmaya karar verdim.
Günlük 70 ünite karbonhidrat alımı kiloyu sabit tutuyor. 40-50 ünite karbonhidrat alımı ise kilo verdiriyor.
Kalori sayımı dusuk olsada karbonhidrat yüksekse kilo veremiyoruz.
Sağlıklı besinlerde karbonhidrat dusuk yada hiç yok.
Bu da ne demek, ne kadar sağlıklı beslenirsek o kadar kolay veriyoruz kiloyu, tabi miktar da önemli.
Ajanda derken ?Kızlar ajanda tutuyoruz dimi?
canım benim çok teşekkür ederim ilgilendiğin içinKahvaltı için bir normal dilim peynirin kalorisi 77-80 kl arasıdır. domates salatalık kalorisi yok gibi bir şey, zeytin bir tanesi 4-5 kalori civarı, hindi füme ince dilim 25-30 kl arası oluyor. Yani kahvaltın tahminimce 120-130 kl olmuş bu da çok güzel
Kahve şekersiz ve sütsüz ise kalorisi yok ama şeker varsa 40-50 kalori arası olabiliyor. Sütlü ise kalorisi daha yüksek..
Activia 70 kalori civari bir kutusu,
Öğle için yediğin bezelye salatası hem çok sağlıklı hem de kalorisi çok düşük; 80 kaloriyi geçmez..
Akşam : tava yemeği dediğin tavuk,domates biber domates vs ile yapılan güvece benzeyen tava ise bir porsiyonu 200-250 kalori değerinde oluyor, yoğurdu yağlı tüketmeni tavsiye ederim sağlıklı olanı o çünkü bir porsiyonu 120-130 kalori yapıyor.
tahminimce akşam yemeğin İ 300-350 kalori civari olacaktır.
Bence biraz daha kalorili yiyecekler tüketebilirsin, bünyen alışık değilse ilk zamanlar halsiz kalabilirsin..
Tabi yine de sen bilirsin
tekrardan allah rahmet eylesin babana canımselam kızlarrr
sizi çok özledimmm
@ırmakzn arayı bayağı açmışş
benim bu hafta malesef sizden ayrı kalmak yaramadı +500
2 doğumgünü atlattım biri eşimin biri kızmın eksiyle
son 2 gcedir saat 9-10 gibi bişeyler atıştırdım fazla değil ama yağ olarak yapıştı hemen
bu gün babamın 6. ölüm yıldönümü onu sıkıntı yaptım biraz gündüz oayalnadımda geceleri boş kalınca sıkıntıdan yedim
üzülünce ,sinirlrnince yeme alışkanlığımı bırakmıştım 8 aydır,ama babacığımı hatırlayınca yenik düştüm ,malum dönemden dolayı kuranda okuyamadım ,yemeye verdim kendimi
neyse kızlar hepinize tek tek yazmak isterdim ama çok zor yazabiliyorum
kendinize iyi bakın
öpüyorum
kaptancım kalori sayacı nedirCuma yogunlugumda akşama kadar hep hamur işi yedim yani hep karbonhidrat aldım maalesef. Cumartesi sabahından bu yana 73,1 e cakildim kaldım.
Kendimle alakalı aldığım kararlar:
- kalori sayarim var artık, her yedigimin kalorisini hesaplıyorum.
- karbonhidrat sayımı yapmaya karar verdim.
Günlük 70 ünite karbonhidrat alımı kiloyu sabit tutuyor. 40-50 ünite karbonhidrat alımı ise kilo verdiriyor.
Kalori sayımı dusuk olsada karbonhidrat yüksekse kilo veremiyoruz.
Sağlıklı besinlerde karbonhidrat dusuk yada hiç yok.
Bu da ne demek, ne kadar sağlıklı beslenirsek o kadar kolay veriyoruz kiloyu, tabi miktar da önemli.
benim ajandam yok ama exelde tuttuğum bir tablom var çok işe yarıyorKızlar ajanda tutuyoruz dimi?
hadi bakalım inş sen de güzel kilolar verirsin, müsliyi çok seviyorum hiçç bıkmadım hem de günlük kalsiyum ihtiyacının bir kısmını karşılıyor en azından.. Sana tavsiyem salatayı kaşık hesabı yeme ben bol malzemeli salata yapıp (zeytinyağı ve narekşisi) doyuncaya dek yiyorum benim oğlanlar da suyuna ekmek banıyormerhaba kızlar bugünden itibaren losefar gibi beslenmeye karar verdim
nasıl sabah kahvaltı öğlen müsli akşam ne varsa az
bugünkü menüm
sabah 2 salatalık 2 domates 2 dilim peynir 1 yumurta 1 dilim börek şekersiz çay
arada activya (instagramdaki bayan bunu ara öğün yapıyordu bende ondan aldım bunun yerine ceviz badem yemeyi düşünüyorum)
öğlen müsli içine 1 adet şeftali doğradı
şimdi 2 adet diyet bisküvisi
akşam 4 kaşık yemek salata ve yoğurt
(ne kadar sürer bilmiyorum ama kocam bana zayıflamamda yardım edecek her akşam yemekten sonra dışarı çıkıcaz o çocukla ilgilenecek bende yarım saat yürüyüş yapıcam inş devam eder bu durum)
yarın sabahta kalori mi hesaplarım
Benim de tedavi olmam lazım özelde yaptırsam bir sürü para , fakülteninkini herkes çok beğeniyor onunda git gel olayları var işten sürekli izin almam lazımŞimdi dişçiden geldim yine kanal tedavisi sürüyor. Biraz kanama olmuş haftaya bitecek inşallah. Ama çoook ağrım var bu sefer sanırım aksama sadece çorba içerim. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?