Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Iyi geceler sevgili kizlar. Bugunku menumu yazmaya geldim. Gece sahur yapmadim sanirim bu gece de yapmayacagim. Ama dunngece gec saatte misir yedim diye yapmamistim bygun belki bişeyler atistirim.
Iftarda ise 3 tane hurma, 1 bardak ayran, yarim kase mercimek çorbası, 5 kasik patlican güveç, 2 kaşık sade makarna yedim.

Hatirladigim kadarıyla ramazanda henuz meyve ve hurma dışında tatli yemedim. Hurmaya bu sene basladim desem yeridir onceden sevmiyordum meger benim sevdigim hurma cesidi farkliymis.tunus hurmasi seviyormusum ben o bayagi bayagi tatli ihtiyacimi gideriyor. Bugunluk de böyle kizlar. Şimdi yatacagim sahura kalkarsam bir seyler yerim gibi onu da yarin yazarim artik. Hepinize iyi geceleeer.

Bu kekleri görmek istemiyorum ama, bu ne böyle
Keklerde un ve seker yok.
Yulaf kepegi yumurta ev yapimi yogurt tarcin zencefil zerdecal muskat cevizi kuru uzum kuru kayisi yaban mersini bir yemek kasigi zeytin yagi tuzsuz lor peyniri var.
Hem saglikli hem tok tutuyor.

Merhaba,

Çok uzun zaman oldu yazmadım. Bir yere not almıştım. Onları paylaşıyorum. Kendimden ramazan boyunca memnundum, geçtiğimiz haftasonunu saymazsak. Sabah tartıldım. 53.9 'u gördüm. Kaçmanın anlamı yok yazmaya devam dedim. Umarım devam ettirebilirim.

ramazan menüsü
  1. gun
sahur
yoğurt
kahvaltılık

iftar

2. gun
sahur
_____
haşlanmış yumurta
haşhaşlı bazlama
domates
ceviz, badem
kiraz

iftar
kavun

3. gun
sahur
ceviz, badem

iftar
turşu

4. gün
sahur

iftar

araöğün

5. gün
sahur
_________
haşlanmış yumurta
ceviz
1 dilim ekmek

iftar
salata

6. gün
sahur
_________
hamur kızartması
çay

iftar
_______
mercimek çorbası
karnıyarık
prinç pilavı
salata

ara öğün : iki adet oreo, kuruyemiş, yarım baklava, türk kahvesi, çay

7. gün
sahur
_______
haşlanmış yumurta
hamur kızartması
çay
süt
2 adet ceviz

iftar
_______
mercimek çorbası
et
salata

8. gün
kahvaltı

öğlen
_________
çorba
yarım porsiyon patates yemeği
salata

ara öğün
________
yarım simit

akşam
iki üç yudum kola

ara öğün
_________
çiğ badem, kaju, 1 kuru kayısı
2 kakaolu bisküvi
3-5 çilek
çay

sahur
______
haşlanmış yumurta
ceviz, bade, kaju, 2 adet kuru kayısı
çay

Ramazan 8.gün
sahur
1 kase yoğurt içine 1 muz biraz yulaf ezmesi biraz tarçın biraz mısır gevreği

iftar:
karpuz - kiraz

2 saat sonra
çorba

2 saat sonra irmik tatlısı

merhaba kızlar
dün ve bugün kahvaltıda standart yedim
herzmanaki gibi 2 dilim ekmek 1 tatlı kaşığı tereyağ
1 zeytin
peynir

öğlen
dolma 1 adet 1 dilim ekmek
akşam dün : makarnaa ve sulu kofte saalata
bu akşamsa karnıyarık ve yoğurt

benim bebek hala hasta olduğu için biraz aksatıyorum burayı kusura bakmayın.

Canım sen haftasonlarıdamı çalışıyosun?
Şu an nasıl durumu peki?

evet canım hafta sonları da çalışıyorum turizm olduğu için mecbur :)

dün akşam üstünden beri keyfi yerine geldi kusması durdu atesi kontrol altında. bugün doktora götürdük orta kulak iltihabı varmıs işte. antibiyotik verdi yine bakalım 1 hafta kullanacağız ne olacak.

bugün sabah: 2 haslanmış yumurta,3 ceviz,5 kuru üzüm ,5 zeytin,2 dilim kepek ekmek
öğle:soguk çorba,patlıcan musakka,3 kasık makarna
ara: yeşil elma
akşam: yogurt 2 kase
spor 21 günde yagl.kurtlun 10.gün kaldı 11 :) Ellssa cnm buarada 3 cm simit(göbek),2 santim basen,1 santim popo,2 cm sırt,yarımşar santim üst bacak ve kol gitmiş,bacak ve kol zor gitcek gibi ama mantıken de geniş bölgeler daha fazla incelio oransal olarak

Bugünkü menum
Sahurda bir tabak Kaşarlı makarna yedim keske kalkmasaydim da yemeseydim onu kendimi tutamadim 1 bardak da ayran ictim. Tabii ki bu makarna bana bugun hemen +200 gr olarak döndü. Ama gardimi aldim titredim ve kendime geldim

Iftarda 1 kase mercimek çorbası, 3 hurma, 1 bardak ayran, 1 tabak türlü yedim. Simdi de 1 fincam sütlü sekersiz nescafe içiyorum. Ramazandan beri ilk nescafem. Bugun daha da bise yemem sahuru da hafif gecirmeyi planlıyorum. Opuyorum sizlerrriii.

Rabbim şafi ismi ile şifa versin inşallah canım.

Canım ramazan ayında en doğru tartı öğle zamanıymış aslında ama tabi öğlene kadar yatanlar için geçerli değil bu durum..
İkindi gibi felan tartı en doğrusunu gösterir diyelim o zaman..

Benim baskül de Pazartesi geliyordu ama ben evde olmayınca şubeden alıcamı söyledim ve tabi dün uğrayamadım, bugün fırsat bulurda alabilirsem kilomu öğrenicem inşallah, listede olmayı özledim yahu

Ayyy yine heveslendim bak şimdi

Ben de hafta sonu tatlının dibini gördüm.. Cumartesi dışarda yedik sonrası tatlı cennetine düştüm resmen..
Baklava kerebiç ve dondurma aldık eve.. Cumartesi pazar iftar sonrası yedim ve hafta içi tekrar tek hurmaya düştü tatlı çeşidim..

Keklerde un ve seker yok.
Yulaf kepegi yumurta ev yapimi yogurt tarcin zencefil zerdecal muskat cevizi kuru uzum kuru kayisi yaban mersini bir yemek kasigi zeytin yagi tuzsuz lor peyniri var.
Hem saglikli hem tok tutuyor.
Süpermiş o zaman..
Bu kek değil sağlıklı karışım olmuş..

Ramazan 8.gün
sahur
1 kase yoğurt içine 1 muz biraz yulaf ezmesi biraz tarçın biraz mısır gevreği

iftar:
karpuz - kiraz

2 saat sonra
çorba

2 saat sonra irmik tatlısı
Akşam şeker yüklemesi yapılmış resmen, daha düzenli yap canım iftarını.

Canım benim topiğe de yazarmısın bu incelmeleri..
Harikasın

Canım ramazan ayında en doğru tartı öğle zamanıymış aslında ama tabi öğlene kadar yatanlar için geçerli değil bu durum..
İkindi gibi felan tartı en doğrusunu gösterir diyelim o zaman..
Benim en cok fark sabah ile öğle arasi oluyor. Saat 3 gibi sabitleniyor kilom ve iftara kadar oyle gidiyor. Bugun mesela sabah saat 7 ile öğle 12 arasinda 500 gr fark var, tabii bunda wc faktoru de buyuk rol oynuyor.

Benim baskül de Pazartesi geliyordu ama ben evde olmayınca şubeden alıcamı söyledim ve tabi dün uğrayamadım, bugün fırsat bulurda alabilirsem kilomu öğrenicem inşallah, listede olmayı özledim yahu
Biz de seni ozledik sekerim bekliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…