- 18 Haziran 2015
- 3.274
- 3.182
- 83
- 50
Iste mesele bu onemli olan yeme aliskanligimizi oturtmak . Mesela abartmadan yiyebilmek . Benim en son noktam bu oldu zaten . Evde benden fazla yiyen olmuyorsu . Pilav makarna kizartma manti gibi seylerden mumkun degil bir tabakla doymuyordum . Ki hala kendimi firenlemesem yiycem . Soyle bi abartmadan yemeyi basarsam ondan sonrasi kolay benim icinde hepimiz icinde*Ben değişiyorum bedenim değişiyor fikirlerim de değişmeli
*Eskisi gibi çok yiyemem ki midem küçücük zaten :)
*Hem 1 lokma da alsam tadı aynı 1 tencere yesem de. 5 dk sonra unutacağım bir tat için değer mi onca kalori almaya. Üstelik yemeyince incelen belimi bacaklarımı kollarımı görünce yaşadığım mutluluk yemek yerken yaşadığımdan çok daha fazla
*Elbette ki güzel sevdiğim yiyecekleri yiyeceğim ana hiçbir zaman kontrolü kaybetmiycem çünkü ben iradeli güçlü bir insanım. Allah en zor şeylerle bile baş edecek gücü insanın içine vermişken 1 dilim pasta mı beni yenecek
* Canım istediğinde alırım önüme bir porsiyon tatlımı tadını çıkara çıkara yavaş yavaş yerim o nimetin tüm güzelliğini görerek Rabbime şükrederek yerim doyduğum zaman devam etmem midemi yormam çünkü ben kontrolsüz bi İnsan değilim
*Ama önceliğim sağlıklı şeyler olur çünkü ne kadar doğal beslenirsem vücudum o kadar rahatlayacak sağlıklı olacak o yüzden gereksiz sağlıksız şeylere çok sık hayatıma sokmam. Arada bir elbette yiyebilirim
*Hem yemiyorum değil yemeyi tercih etmiyorum çünkü ben çok iradeli bir insanım kendim için iyi olan şeyleri tercih ederim kötü şeyleri tercih etmem :)
Kızlar ben bu cümleler yazdım isterseniz sizde ekleme yapın böyle böyle kafa yapımızı değiştiricez ve sonra diyet kelimesini hayatımızdan çıkarıcaz inş çünkü unutmayalım ki diyet yaparsak bıraktığımız zaman tekrar kilo alırız ama sağlıklı, ölçülü ve dengeli beslenirsek kilomuzu korumak çok kolay olacak :)
Bence başarabiliriz canım ya inanıyorum şu beyin obezliğinden kurtulucaz o zaman herşey bizim için daha kolay olacak (bunu diyorum ama 15 aydır kurtulamadım bi türlüIste mesele bu onemli olan yeme aliskanligimizi oturtmak . Mesela abartmadan yiyebilmek . Benim en son noktam bu oldu zaten . Evde benden fazla yiyen olmuyorsu . Pilav makarna kizartma manti gibi seylerden mumkun degil bir tabakla doymuyordum . Ki hala kendimi firenlemesem yiycem . Soyle bi abartmadan yemeyi basarsam ondan sonrasi kolay benim icinde hepimiz icinde
Menüne protein de ekle canım..menüm
kahvaltı 11.30
domates
salatalık
peynir
biraz yumurta
1.5 dilim kepek ekmeği
2 dilim salam
ara 15.00
1 yeşil elma
ara 18.00
1 küçük muz
akşam 20.00
domates
salatalık
peynir
2 dilim ekmek
1.5lt su
1.5 saat yürüyüş
SAHUR(01.30)
1 kase et suyuna tarhana çorbası
8 çubuk peynir
2 cennet hurması
İFTAR(17.15)
1 kase yoğurt çorbası
Yarım açık ekmek
Sebzeli tavuk tepsisi
ARA
10 tane karışık kuruyemiş
ARA
1 tane küçük şekerpare(yemesem daha iyiydiama dayanamadım dolapta görünce ) Oruçluğuma verin bide 1 yk günlük cıss hakkım var ona sayıverdim eh be ne kadar bahane ürettim
Protein için kuru fasulye de eklemeliydin balım çorbaya..evde yarım lahanam vardı bikaç biber domates soğan hatta pırasa ne varsa doğradım haşladım
robottan geçirdim bol baharat attım akşamları salata yerine bu çorbayı içmeyi düşünüyorum bakalım en azından kalorisi düşük ve besleyicili
Menüyü sevdim. Güzel.kahvaltı: omlet portakal suyu 2 zeytin 2 parça peynir domates salatalık
ara: 1 bardak sütlü şekersiz kahve
öğle: yarım nar, 1 muz, 1 kase cevizli tarçınlı yoğurt
akşam: yarım kase çorba, yarım çupra, salata
akşam: 1 kupa ıhlamur, 5-6 tane fıstık
spor: 50 dk yürüyüş koşubandında
su: 1.5 lt kadar
kitap: Venedik Taciri
Daha da bişi yemediysen menü güzel canım.İyi akşamlar kızlar ben bugünde oruçtum çok şükür şimdi iftarımı yaptım hemen menümü paylaşayım
SAHUR(01.45)
1 dilim tb ekmek salçalı pul biberli
4 çubuk peynir
1 tabak yağsız salata
1 haşlanmış yumurta
1 kase yoğurt
1 bardak papatya çayı
1 cennet hurması
İFTAR(17.15)
1 tabak etli bamya yemeği
4 kaşık peynirli makarna
1 kase yoğurt
Akşam daha bişey yemeyi düşünmüyorum inş da öyle olur
Olmamış canım menünü beğenmedim..Sabah: 2 dilim tbden peynirli sandviç salça bal ve çay
Ara: sınavdan gelince 1 küçük ekler ve 1 mandalina
Öğlen: 2 kepçe bulgur pilavı 2 kaşık yoğurt
Akşam: pazılı kol böreği yaptık çayla yedim normal miktarda
Ara: yeşilçay sonra kahve
Allah kabul etsin. Çok güzel bir menü olmuş. Özendim valla sizden, oruç tutmayıİyi akşamlar kızlar ben bugünde oruçtum çok şükür şimdi iftarımı yaptım hemen menümü paylaşayım
SAHUR(01.45)
1 dilim tb ekmek salçalı pul biberli
4 çubuk peynir
1 tabak yağsız salata
1 haşlanmış yumurta
1 kase yoğurt
1 bardak papatya çayı
1 cennet hurması
İFTAR(17.15)
1 tabak etli bamya yemeği
4 kaşık peynirli makarna
1 kase yoğurt
Akşam daha bişey yemeyi düşünmüyorum inş da öyle olur
Süpersinsabah pulbiberli limonlu naneli yoğurt bir kase
kahvaltı iki dilim ekmek sucuklu omlet 2 çubuk peynir 4 zeytin domates salatalık
ara bir türk kahvesi iki hurma
öğle bir muz
akşam 2 kase bol acılı lahana çorbası yağsız az tuzlu yaptım hatta eşim bile beğendi yedi bir kase tabi o üzerine tuz limon ekleyip bir de bol ekmekle yedi
Börek ekler... cıslı menü olmuş :))Sabah: 2 dilim tbden peynirli sandviç salça bal ve çay
Ara: sınavdan gelince 1 küçük ekler ve 1 mandalina
Öğlen: 2 kepçe bulgur pilavı 2 kaşık yoğurt
Akşam: pazılı kol böreği yaptık çayla yedim normal miktarda
Ara: yeşilçay sonra kahve
Akşama güzel toparlamışsın arkadaşım. Bu pişmanlık kaçamaktan soğutuyor insanıbugünkü menü;
Kahvaltı: 1 porsiyon kıymalı, peynirli ve kaymaklı börek ( hepsi toplam 1 tatlı tabağı), çay
ara: 1 bardak süt 1 dilim kakaolu kek
ikindi: 1 kase yoğurt
akşam: 1 elma, 1 avuç ceviz
dengesiz bir gün oldu, pişman oldum, kendimi kötü hissettim
çok iyi fikir canım.Siz yazınca aklıma geldi mesela her hafta beslenmeyle ilgili bi hatamızı düzeltmeye çalışsak beraber mottolar belirlesek mesela bu hafta sevdiğimiz bişeyi görünce gözümüz dönerek dibine kadar yeme huyumuzu terk etmeye çalışalım sonuçta onlar bitmeyecek şimdi yemesek de sonra yiyebiliriz 1 taneyle 1 paket arasında lezzet olarak hiçbir fark Yok yedikten 5 dk sonra tadı ağzımda kalmayacak bu cümleler gibi cümleler bulalım ne dersiniz ?
böreği hesap etmedin sabah dimi kaptanımDünkü menüm
11:00
2 haşlanmış yumurta
Tb ekmeğinden tost
2 dilim pide
7 zeytin
3 çatal deri peyniri
Yeşil soğan nane maydanoz
16:00
1,5 bardak süt
20:00
2 kase yoğurtlu sebze çorbası
2 üçgen kızarmış kıymalı börek
Akşam komşu börek getirdi sıcacık.. Yok böle bişiiel açması sanırım.. Hiç böle bi lezzet görmedim.. Daha önce onda yemiştim çok beğenmiştim. O yüzden getirmiş dedim yapma bunu bana.. Yemem dedim ama dayanamadım bizimkiler yerken ben de onu gömdüm
300
El açması böreğe kim hayır diyebilir kiDünkü menüm
2 haşlanmış yumurta
Tb ekmeğinden tost
2 dilim pide
7 zeytin
3 çatal deri peyniri
1,5 bardak süt
Akşam komşu börek getirdi sıcacık.. Yok böle bişiiel açması sanırım.. Hiç böle bi lezzet görmedim.. Daha önce onda yemiştim çok beğenmiştim. O yüzden getirmiş dedim yapma bunu bana.. Yemem dedim ama dayanamadım bizimkiler yerken ben de onu gömdüm
300
Sadece süt mü içtin öğle ve akşam :/ afiyet olsun hafif bi menü olmuşBugün menüm
10:30
1 sahanda yumurta
Yeşilsoğan
Deri peyniri
3 zeytin
Çay
3 dilim pide ve lavaş
15:30
1,5 bardak süt
20:30
1,5 bardak süt
300 ip
Yok canım güzel olmuş menün afiyet olsun :)Azimli dostlar menüm şöyle
Sabah klasiği
2 dilim ekmek 1 kibrit kutusu beyaz peynir
2 tam ceviz
5 zeytin
Domates biber. 1 tatlı kaşığı Tereyağ ve salça ve azıcık bal
Amanın yağ fazla olmuş ya
Ara 1 nescafe 1 kuru incir
Öğle haşlanmış sebze ve şinitzel
1 dilim ekmek
Ara 1 muz 1 nescafe
Akşam 1 buçuk kase yoğurt 1 muz 1dilim ekmek 1 ceviz 7 8 tane fındık
Akşam yoğurt öğlen haşlama yiyince bende rejim yaptım sandım. Çok da bi şeye benzememiş halbuki...
Su yaklaşık 2 litre
Yarın çok başka olmalı...
Bu resmen bir tür madde bağımlılığıIste mesele bu onemli olan yeme aliskanligimizi oturtmak . Mesela abartmadan yiyebilmek . Benim en son noktam bu oldu zaten . Evde benden fazla yiyen olmuyorsu . Pilav makarna kizartma manti gibi seylerden mumkun degil bir tabakla doymuyordum . Ki hala kendimi firenlemesem yiycem . Soyle bi abartmadan yemeyi basarsam ondan sonrasi kolay benim icinde hepimiz icinde
Bugun begenirsin inşallah kuzuOlmamış canım menünü beğenmedim..
Ah be kaptanım sen de benim gibi gömmüşün karbonhidratlarıDünkü menüm
2 haşlanmış yumurta
Tb ekmeğinden tost
2 dilim pide
7 zeytin
3 çatal deri peyniri
1,5 bardak süt
300
Ama telafi etmişsin tebrik ediyorum seni :)Bugün menüm
10:30
1 sahanda yumurta
Yeşilsoğan
Deri peyniri
3 zeytin
Çay
3 dilim pide ve lavaş
15:30
1,5 bardak süt
20:30
1,5 bardak süt
300 ip
2 muza gerek yok bence ama guzel menüAzimli dostlar menüm şöyle
Sabah klasiği
2 dilim ekmek 1 kibrit kutusu beyaz peynir
2 tam ceviz
5 zeytin
Domates biber. 1 tatlı kaşığı Tereyağ ve salça ve azıcık bal
Amanın yağ fazla olmuş ya
Ara 1 nescafe 1 kuru incir
Öğle haşlanmış sebze ve şinitzel
1 dilim ekmek
Ara 1 muz 1 nescafe
Akşam 1 buçuk kase yoğurt 1 muz 1dilim ekmek 1 ceviz 7 8 tane fındık
Akşam yoğurt öğlen haşlama yiyince bende rejim yaptım sandım. Çok da bi şeye benzememiş halbuki...
Su yaklaşık 2 litre
Yarın çok başka olmalı...
Gecmiş olsun kuzum menun çok güzelBugun ki menum
Sabah (Saat 11,30)
Iki pişi
Bol peynir zeytin yesillik
Ara (saat 5)
Bir kase cevizli kabak tatlisi (bitsede kurtulsam )
Aksam (saat 7,30)
Hamsi tava ve bol salata
3 lt su yarim litre daha yatmadan icmeyi planliyorum
Spor,yik ayak ve kol agrilarimdan dolayi
Biraz öyle kendin de farkındasınbugünkü menü;
Kahvaltı: 1 porsiyon kıymalı, peynirli ve kaymaklı börek ( hepsi toplam 1 tatlı tabağı), çay
ara: 1 bardak süt 1 dilim kakaolu kek
ikindi: 1 kase yoğurt
akşam: 1 elma, 1 avuç ceviz
dengesiz bir gün oldu, pişman oldum, kendimi kötü hissettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?