Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Bilmiyorum ki ileri mi taşıyor geri mi :/ valla niye böyle oldum anlasam

Şıllık bizim buranın yöresel tatlısı muhakkak deneyin evde de yapılabilen bişey zaten ama biraz kalorili zayıfladıktan sonra ancak rahat yiyebiliriz

Ay bu harika bişeymiş ya buzluğa da giriyor ne güzel
Zereno lütfen sende izne ayrılma iyice sessizleşiriz
Ay kuzum gün içinde o kadar modum değişiyor ki kafamdan bin tane düşünce geçiyor zayıflamayla ilgili :/
Kızlar yılbaşı hedefimiz neydi ulaşabildik mi
Benim 55 ti şimdi 55.5 im 500 gr kaldı
Zereno @yumaknuro @_perina_ merrr Ellssa @687403_igt @2BHB @citlenbikbesyo
Benim ki 74,9 dü zannımca ama ben 78,5 filanım yani çooookk uzakta kaldı

Merhaba canlar nasılsınız?
Kafamdan bin tane düşünce geçiyor zayıflama sürecimle ilgili; bazen çok moralim bozuluyor bazen diyet yapmaktan nefret ediyorum bazen sağlıklı beslendiğim için mutluyum bazen bedenim çok kötü geliyor bazen kendimi çok beğeniyorum bazen Halime şükürler ediyorum bazen neden bu kadar kilo aldım diyorum bazen insanlara gururla zayıfladığımı anlatıyorum bazen eski halimden ötürü benimle dalga geçeceklerini düşünüyorum bazen ilerisi geleceğim için çok hayaller içine giriyorum bazen karamsarlık basıyor bilmiyorum işte bi genç kızsanız ve 3.derece obezlikten sonra zayıflamaya başladıysanız bu düşünceler normal herhalde onu da bilmiyorum psikolojim bi iyi bi kötü :/ zaten burda da anlaşılıyordur bu durum bazen gülüp konuşan Zereno bazen oflu puflu Zereno Aslında bunun alt metninde maalesef ki Allah’a tam tevekkül etmemek ve benim beni mahveden mükemmellik anlayışım yatıyor istiyorum ki herşey mükemmel olsun herşey tam olsun ama insanız olmuyor işte olmuyor diğer kızlarla kıyas ediyorum kendimi sonra üzüntüler basıyor beni neden bedenime bunu yaptım diye ama oldu bi kere ve ben yanlışımdan döndüm bu çok mükemmel bişey değil mi? Bu kadar sonuna gelmişken hepi topu 10-12 kilom kalmışken vazgeçmek geçmişi ya da geleceği düşünerek bugünden vazgeçmek olacak iş değil genelde kilolarınız benden az ya da hiçbiriniz benim kadar kilolu olmadınız o yüzden bilmiyorum psikolojimi anlar msınız ya da ben yeterince anlaşılır konuştum mu ? Ama anlatmak istedim çünkü kendim düşündükçe içinden çıkamıyorum belki biri bana herşeyi akışına bırak boşuna kuruntu ediyorsun der diye bekliyorum daha içimde ki pek çok şeyi anlatamadım belki siz hissetmişsinizdir :) Ha bu arada içim böyle dışım çok farklı ailemle huzurluyum mutluyum çok şükür bi sıkıntım yok ama bazen dışardan herşey güzel gözükse de insanın içinde ki belki şeytandan belki de nefisten gelen korkular şüpheler umutsuzluklar iki farklı insan gibi davranmamıza sebep oluyor her ne olursa olsun şükredecek milyonlarca sebebimiz olmasına rağmen minnacık bi mutsuzluk hüzün bizi karamsarlığa sürüklüyor ya Rabbim bizi affetsin her daim şükreden kullarından etsin ne bileyim işte yazmak istedim :) okuduğunuz için teşekkürler :)

canım merak etme sade sen değilsin bu düşüncelere kapılan hepimizin yapısında var sanırım bu durum bende ara versemde dikkat edicem diyodum ama geçen hafta sürekli yoğunluk stresmi denir yemek için kendime bahane aramakmı denir önümden alıyorlarmış gibi yedim bu hafta yine kendimi toplamaya çalışıyorum 5.000 lerde ip atlayan ben dün akşam 100 tane zor atladım ama pes etmicem yani öyle istiyorum ama bence sen azimli kızsın 3 hanelerden gelmişken buralara10 kilo seni yıldırmamalı ben inanıyorum sen yapabilirsin 90 gün everybodyler falan herkes yapamaz öyle ikimizinde 10 kilosu var birlikte mezun olucaz inşallah

Zerenom bazen herşey üstüste geliyor bunalıyorsun boşuna çabaladığını düşünüyorsun ev iş bazı sorumluluklar bu olaylara tuz biber oluyor bir de bu yetmediği gibi geçmişi sorguluyorsun
Sana diyeceğim olumsuz düşüncelerinin üstüne üstüne git inat et hırs yap bazı hedefler belirle canın hiç istemese bile ben yapacağım nefsime yenilmeyeceğim de yoksa öteki türlü iç sesini dinlersen başa dönmüş olursun

Çocukken ben de kiloluydum sınıfın en iri kızı hep bendim herkes hep dalga geçer ağır lakaplar takardı çuval,yarım dünya, en iğrenci de et tavuğu idi
Şimdi çoğu benden kilolu özellikle karşılarına karşılarına çıkıyorum ki bana dediklerine pişman olsunlar diye

Saolun kızlar iyi ki varsınız gerçekten burada yalnız olmadığımı hissediyorum beni anlıyorsunuz yargılamıyorsunuz ya da alay etmiyorsunuz biliyorum herşey Birgün geride kalacak varsın sadece kilolu olmak gibi bi derdimiz olsun insanlar ne sorunlarla uğraşıyorlar dediğiniz gibi hepimize ara ara bu düşünceler geliyor düşündükçe de daha fazla büyüyorlar pes etmiycem inş hayatımda ilk defa zayıf olucam onun hayalini taşıyorum belki manken gibi sımsıkı ya da çatlaksız kaymak gibi bi cildim olmayacak ama sanki dünyadaki en önemli şeyi buymuş gibi yaşamak istemiyorum en önemlisi sağlık için kilo vermek istiyorum bundan sonraki hayatımda dinç olmak için spor yapıyorum (tamam asıl düşüncem bu değil ama en azından bu düşünceye sahip olmak istiyorum) insanların benim hakkımda düşündüklerini umursamak istemiyorum çünkü hiç bi zaman tam tamına seni anlayamıyorlar incitecek bi yer buluyorlar zaten çok zor bi süreç bide köstek olanlar çıkıyor hem niye başkaları için yaşıycaz ki onları memnun etmeye çalışıcaz kendimi kimseye ispatlama gibi bi zorunluluğum yok güzel gören her halimle güzel görür di mi sizin sayenizde kendime telkinlerde de bulundum saolun valla iyi ki vardınız :)

Geçen biri ne dedi biliyor musunuz? Diyo ki Zerenonun şişmanken yüzü daha güzeldi şimdi vücudu daha güzel yani zayıflayınca yüzümün güzelliği gitmiş tamam bunu söyleyen yaşlı başlı birisi ama çok yakınım bunu söyledi ve pişman bile olmadı ama ben yüzümü daha güzel buluyorum şimdi eskiden şiş gibi duruyormuş her neyse sonuçta hep bişiler söylüyorlar hep buluyorlar sizi yaralayacak bişey asıl sorun ben bunu bildiğim halde neden hala üzülüyorum ve kafama takıyorum

Ya çocukken denilen laflar hiç unutulmuyor değil mi ? Hep özgüven eksikliğine sebep oluyor

Kiloluyken yüz daha toplu olduğu için daha güzel olur bu herkes için geçerli canım sen sanki duygusal yoğunluk yaşıyorsun bu aralar yanlış mı düşünüyorum

Zereno kendini neden rahat bırakmıyorsun ki? Mutsuzken mutsuzluğunu yaşa yani ne olacak. Her daim güçlü olmak zorunda değiliz. Bu duygularda insani.her daim motive olamayız. Hayatındaki mutluluğu kiloyla ilişkilendirme. Kimsenin vücudu mükemmel değil,çatlağı olmayan yok neredeyse. İnsanlar zayıflığı güzellik sanıyorlar. Bakıyorsun spordan kastan haberi yok.
Çok dışarı odaklısın. Herkes senin istediğin cevabı vermez veremez ki.bırak biri de senden memnun olmasın beğenmesin nolur yani. Benim de hayatımda çok travma var mesela. Ama banane canım istedi yedim şimdi canım istedi zayıflıyorum diyorum.
Sen bence harika hepimize örnek olan bir insansın. Senin kadar istikrarlı olmak kolay mı... Bence sen bu işte çok iyisin kafana koyduğunu yapıyorsun vazgeçmeden, baksana kendine.
Tespitlerim sert geldiyse özür dilerim arkadaşım. Kendine haksızlık etme nolur.

Kiloluyken yüz daha toplu olduğu için daha güzel olur bu herkes için geçerli canım sen sanki duygusal yoğunluk yaşıyorsun bu aralar yanlış mı düşünüyorum
Doğrusun canım bu aralar böyleyim fazlaca karamsarım sanki

Yok kuzum aksine çok iyi geldi yazın şöyle bi sirkeledi doğru söylüyorsun insanlar ne der diye düşünmekten kendi başarımı görmezden geliyorum sonrası mutsuzluk zaten Allah razı olsun hepinizden :) iyi ki varsınız rahatladım valla

Ay valla çok iyi geldi konuşmak artık harekete geçme zamanı o zaman şimdi size bir sorum var :) 1 ocaktan sonra yeni bi liste yapıcam kendime inş bu zamana kadar hiç kalori hesabı yapmadım 1 ocaktan sonra onu denemeyi düşünüyorum günlük 1600 kalori alırsam haftada yarım kilo verebiliyorum zaten haftada yarım kilo vermek istiyorum ama 1600 kalori çok 1500 yeter bana

KAHVALTI
2 dilim tb ekmek
1 yumurta
5 zeytin
2 dilim peynir
(350 kalori)

ÖĞLE
8 yk sebze yemeği
1 su bardağı yoğurt
2 dilim ekmek
(350 kalori)

AKŞAM
2 dilim ekmek
1 su bardağı yoğurt
8 yk sebze yemeği
150 gr et/tavuk/balık
(550 kalori)

merrr canım senin listenden faydalandım şimdik bunların hepsi 1250 kalori yapıyor ama ben kalori hesaplamada çok iyi değilim yanlış hesapladıysam düzeltin lütfen geriye 250 kalori kalıyor ya onla da meyve ya da canımın çektiği bişey yerim diyorum bide haftada bir öğün serbest öğün yapmak istiyorum öğlene getiricem genelde ne dersiniz? Var mı bi eksiklik bi sıkıntı tavsiyelerinizi bekliyorum bu listeyle zayıflanır mı birde haftada 5 gün 1 saatte spor yapıcam inş

Ha bu arada listeye 1 ocakta değilde birkaç gün sonra başlıycam birkaç gün kafamı rahatlatıcam inş malum uzun zamandır yeminli olduğum için her ne kadar tatlı vs yesem de kendimi her taraftan sıkışmış hissediyorum sürekli kurallara uymaya çalışmak sıktı beni biraz rahatlamak istiyorum yeminim 1 ocakta bitiyor birkaç gün serbest takılıp sonra listeme başlıycam inş o zamana kadar da planlarımı yapayım diyorum inş hedefim bu Ramazan bayramında 38 beden kıyafetler almak :) tavsiyeleriniz bekliyorum

TMM kuzum sen kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle davran :) bizi yalnız bırakma sadece olur mu

TMM kuzum sen kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle davran :) bizi yalnız bırakma sadece olur mu
Oyy canım benim hiç bırakır mıyım hele de bana bu kadar iyi gelmişken inş tek tek mezun edicez birbirimizi tabi sonra da görüşmeye devam edicez inş burada çok dostlarım oldu yüzünü bile görmediğim ama bana çok ama çok iyi gelen :) listem hakkında ne düşünüyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…