- 21 Mart 2011
- 30.279
- 64.505
- 798
bu tarifin aynısını ben de yapıyorum arada cnm içine biraz maydonoz da koyarak, çok tuvalete cıkartıyor
Geldim beybi sen müthişsin yaa ne guzel bi enerjin var maşallahAnaaa oda gitmişneyse o zaman akşam 8den sonra herkesi hazırolda bekliyorum kaçamaksız bir gün geçirip güzel menülerle gelirsiniz inşallah
Bende akşama kadar dışarı işlerimi halleder damlarım nasılsa
Canım söylediğin tarif kaynara benzedi.. Sadece limon ve elma yok ama bunu da yazıyorum. Evde kaynar var hemen yapayım ben de.Sanada Günaydın canım
Ne demek canım sizlerde iyiki varsınız
Valla bende eskiden zeytini çerez gibi yerdim o yüzden banada biraz tuhaf geldi açıkçası ama hatun sonradan zeytin yüzünden kilo veremedin demesin diye diyetisyene başladığımdan beri 3 tane ancak yemişimdir
Hemen tarifi veriyorum
Detoks Çayı
1 Tencereye 2 litreye yakın su koyuyorum
İçine;
1 adet yeşil elma doğruyorum
2 adet limonu önce bir güzel içine sıkıyorum sonra kabuklarınıda atıyorum içine
2 adet çubuk tarçın
4 adet karanfil
1 çay kaşığının yarısı kadar karabiber ( ben toz koydum ama tane varsa 3 - 4 tane de olabilir )
1 parmak ucu kadar da zencefil ( ilk yaptığımda zencefilim yoktu bu sefer ekledim )
7 -8 dakika kadar kaynatıp sonra şişeye koyuyorumdolapta durabiliyor sabah öğle akşam 1er bardak içiyorum ne zaman aklıma gelirse Hatta şimdide içeceğim dün hazırlamıştım nasılsa
Bu arada buz dolabında beklettiğim için ben bardağınma 2 parmak eksik koyup hemen su kaynatıp kalanına sıcak su ekliyorum hem ılık içmiş oluyorum hemde bu havada soğuk olarak rahatsız etmemiş oluyor
Kesinlikle tavsiye ederimben çok beğendim öyle içimide çok kötü değil heee zencefil acı gelirse daha az da eklenebilir hatta zencefilsiz de olur ama zencefilin faydaları malum ilaç niyetinede olsa besmele çekip için olmadı tekrar bol limon sıkabilirsiniz
Sanada Günaydın canım
Evet haklisiniz bende ilk defa bu diyette bu kadar su ictim ve farki ortada . Ama soyle bir seyde var mesela cayin ayni etkiyi yapmadigu soylenir ama gorumcem cayi cok icer mesela sekersiz acik cay ve bundan oturu cok sık idrara cikar . Hareketsiz ve benden daha cok yemesine ragmen kilo almiyor .Diyetisyenim yeteri kadar su içmediğimizde vücudun kendini korumak adına ödem tutmaya başladığını söylemiştiüstelik diyetlerde ne kadar düzenli olarak suyu içersem okadar güzel yağ yaktığımı hatırlattı bana
Sonuçta yağı idrarla atıyoruz yada terle
Canim dun aksam yemegi 5 te yedim ve aksam cok aciktim ceyrek ayva yedim kesmedi . Sonra kucuk bir,kase recel yedim hemde beyaz ekmekle azicuk,beyaz ekmekle . Arkasindan 1,5 lt gibi su ictim . Sabah tartiya yansimadi yedigim ama bugun malesef cof fena oldu menumMaşallah canım çok güzel bir menüSuyunuda çok güzel içmişsin eee artık gelir eksiler
Canim,ben tursuyu nerdeyse unuttum as l inda prebiyotik ozelligi var abartmadan yemek lazim . Tabi ki sinrasi bol suuuDoğru diyorsun bende son bu hafta kendime bi şans veriyorum olmazsa diyetisyene gidicem annem her spor ya da diyetisyenden bahsedince takıntılı gibi bakıyor bana ona göre kilom çok idealama bende kararlıyım inş bu kilolar gidecek ve sıkılaşacağım inş
Ya ödem midir 2 gündür turşuya abandım zaten :/ bence bu hafta biraz uzak durayım mübarek bunlar da bağımlılık yapıyor
Ya öncelikle takıma verdiğin destek için çok teşekkür ederim Hızır gibi yetiştin valla :) bence de en azından olanlar olarak daha sık mesaj yazmalıyız zaten benim buraya bi vefa borcum var belki burası olmasa bu kadar kilo veremeyecektim şükür buldurana
Ya bugün unuttum yapmayı yarın yapıcam hatta hemen şimdi yapiyim bi bardak içeyim yarına da hazır olur
Afiyet olsun canımcım çok güzel olmuş gerçekten :)
Yapmayin yaa ben,her sabah 10 tane rahat yerim zeytin . Madensuyunu da emzirdigim icin bu aralar yorgunluk basladi vitamin,ve mineral eksikligime destek olsun diye gunluk bir tane icmeyi planliyordumCanım turşu zaten senin artı çıkmana sebep demekkiBenim diyetisyenim bir keresinde arkadaşımla bana lüks olarak 3 şey saydı Turşu, Zeytin ve Madensuyu ( soda )
Bunları ancak korumada veriyorum oda çok nadiren dedizayıflama sürecinde hiç tüketilmemesi gerekiyor dediğinden beri ben ağzıma sürmedim heee bazen eşime turşu çıkardığımda mis gibi kokuyor ama hep kendi kendime bir anlık zevk için bir iki günlük emeğini çöpe mi atmak istiyorsun iyi düşün diyorum ve vazgeçiyorum o an Neden hedefime giden yolu biraz daha uzatayım ki
Ne demek canım seve sevedeng gelirsem yeni üye de davet ederim sizin takıma en azından biraz daha canlandığı an sende çok daha büyük bir zevkle asılırsın beslenmene
Aksamdan sonrada ara varya hemde karbonhidratliKızlar menüm şöyle
Sabah
2 dilim ekmek 1 haşlanmış yumurta 3 zeytin 1 kk peynir 1 tatlı kaşığı Tereyağ ve salça
Öğle 4 kaşık börülce yemeği
3 kaşık makarna
1 dilim ekmek
1 kase yoğurt
Ara
1 nescafe 1 kuru kayısı yarım ceviz 1 lokma fıstıklı krokan
1 mandalina
Akşam
4 kaşık bulgur pilavı
Az Tavuk haşlama göğüs
Bol lahana salatası
1 kase çorba
Ara
1 çatal tatlı
2 Beypazarı kurusu
Karbonhidratı uçurmuşum maşaallah. Yazmasam sapıttığımı anlayamıyorum.
Evet yedklerimiz yaga donumeden kovaliyoruz bunu da burada ogrendimSelamın Aleyküm kızlarrrrrrrrrrrr
Herkese hayırlı sabahlar
Umarım hepimiz için bol hareketli ama sıfır kaçamaklı bir gün olur
Hadi bakalım erken kalkan yol alır fazlada geç kalkmayın ki metabolizmalarınız erkenden çalışmaya başlasın
Ben bu sabah şükür 06:30da çokdan uyanmıştım hatta kendime gelmek için önce duşumu aldım sonrada bir güzel şekersiz Türk kahvesiyle keyif yaptım hazır evdekilerin hepsi uyurkenEvin sessiz ve huzur ortamı olan en güzel saatler yoksa benim küçük cimcime ( 7 yaşında ) nefes almadan konuşur saat kaç olursa olsun
Bugün öğlen kızımı okuldan aldıktan sonra onu yüzme kursunua götüreceğimtabi çok fazla buraya uğrama şansım olmaz ama gidene kadar bir gözüm de burada olacak
Bu aradaEllssa kız sen nerelerdesin Kızlar toparlanacak toparlanmasına da seninde eccük gül cemalini göresek ya
Valla bende bir keresinde diyetisyen kontrolünde az yağdan kilo aldığımı görünce şok olmuştumYahu okadarda dikkat ettim nasıl olur falan derken diyetisyenim o 3 lüks diye saydığı şeyleri sayınca ( turşu, zeytin ve madensuyu ) benim jeton düştü hatta şansa aynı şey o gün arkadaşımın da başına gelince oda aaaa nasıl olur bende bu hafta bağırsaklar çalışsın diye her gün bir tane madensuyu içmiştim dedi
Diyetisyenimizin açıklamasına göre madensuyu ve sodada fazlaca tuz bulunuyormuş bu da vücudun yağ yapımına yardımcı oluyormuş ( bak dikkatini çekerim yakımına demiyorum yapımına diyorum)
Sadece koruma döneminde çok nadiren yarım şişe ancak veriyorum demiştibaştan biraz abartılı geldi açıkçası sonuçta millet lıkır lıkır içiyor diye düşündüm ama daha geçen hafta aynı şeyi söyleyen bir diyetisyene rastladım internette
Hani yüzde yüz herkesin söylediği doğru olmayabilir ama ben kendi adıma işimi sağlama alıp içmemeyi tercih ederim
Ben teşekkür ederim güzel sözlerin içinBir nebzede olsa birilerine örnek olabiliyorsam ne mutlu bana
İnşallah bende fırsat oldukça sizlere destek olmaya gelirim de kalan kilolarımıda vereceğim
Canım içindekilerin hepsi zararsız şeylerheee zencefille ilgili emin değilim ama istersen zencefilsiz yap ( ben geçen hafta yoktu diye eklemeden yaptım ve 1.5 kg gitti istersen sende ne olur ne olmaz öyle yap diğer malzemelerin kesinlikle zararı olmaz süt oluşumuna
Canım bu gün biraz daha dikkatli olur proteine ağırlık verirsinBol bol suyunuda içersen çok güzel eksiler bile görürsün
Bu arada benim diyetisyen kaçamak yada biraz fazla kaçtığını düşünyorsan sonraki iki günü çok sıkı tut ki yediğin yağa dönmesin demiştiyani bir nevi yerleşmeden kovalıyoruz fazlalıkları
Evet hadi kızlar toplaşın bakalım.. Her gün en az 5 mesaj..
Zereno
merrr
687403_igt
_perina_
Ve yazamadıklarım
Hepinizi bekliyorum.
kesinlikle kuzum gelsin menuler :) senın menun de gayet iyi bence zorlu sınavı atlatmışsın :) ama sakın başka bişi yeme acıksan bile biliyorsun biz öyle kilo veriyoruz zatenBen geldimmmm :)oynakbasi34 tarifin yüzünden bilmem kaç kere tuvalete gittim ama galiba işe yaradı akşam tartım bile çok iyiydi :)
Şimdi de geri kalanını içeyim
Gelelim menüme
KAHVALTI(08.30)
1,5 dilim tb ekmek üzerine 1 yk labne
ÖĞLE(12.30)
1 küçük kase tarhana
1 kutu(160gr) ton balığı
3 gün kurusu
AKŞAM(misafirlikte)
Pastaydı Her çeşitten yarım ya da çeyrek gibi yedim
6-7 çeşit vardı (3 tane yedim gibi düşünün)
ARA(19.00)
1 bardak şekersiz sütlü kahve
Ve gün biter inş acıkmam :/
Biraz dengesiz oldu akşam bugün bi yarım saat hareket eder detoks suyumu içer akşamı öyle geçiririm inş :) Siz de ne var ne yok? Gelsin menüler
kendin de farkındasın zaten canım gercekten yarın başka menu olmalı !Benim ki daha da fena
Kahvalti
1 tb ekmegi
1 kk peynir
11 zeytn
1 yumurta
Bol yesillik
Ogle
1 kase corba
4 yk pazi boranisi
Ara
1 portakal
1 avuc findik
1 kase portakal receli
1 dilim beyaz ekmek
Aksam
Yarima yakin beyaz ekmek
3 kk peynir
15 zeytn
Saat 5 de yedim kizim uyanmazsa insallah,erken yatip acikmayim
1 lt gunduz su ictim
1 lt aksam menumden sonra
1 lt de yatmadan icmeyi dusunuyorum
Evet cok fna menum biluyorum ama yarin baska bir gun olacak kesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?