20 Gün Evde Ne Yapılır, Yardım ve Önerilerinize İhtiyacım Var

yalnizkus_

Guru
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
766
693
303
Diğer
Merhaba arkadaşlar konumuz malum bayram sonuna kadar tamamen evleri kapanacağız ben çalışıp iş öncesi iş sonrası yürüyüş, alışveriş yaparak atıyordum enerjimi ve stresimi şimdi ise tüm gün evde ne yapacağım hiç bilmiyorum. Daha önceleri uzun süre evde kaldığımda ağır depresyon geçirirdim, psikolojik olarak bazı travmalara yol açmıştı sebep hem anneyle geçimsizlik hem aynı ortamdan bunalma vs. Uykuyu sevmediğim için erken kalkıyorum spor yapıp kitap okuyorum temizlik vs ne yaparsam yapayım taş çatlasa öğleni buluyor ondan sonra çok boş kalıyorum bu boşlukta kafayı yiyecek gibiyim. Komşuluk ilişkileri de şu sıralar coronadan dolayı kesintiye uğradı siz neler yapmayı düşünüyorsunuz çözüm, öneri ve birazda dertleşmek istedim herkese şimdiden teşekkürler.

Siz fazla hareketli bayandınız değil mi, işiniz zor görünüyor. Örgü, el işi, ahşap boyama, yoga, yemek yapmak, buzluk doldurmak olabilir. Aklıma ilk gelen meşguliyetler bunlar. Evde sıkılan insanları da bir kaşık suda boğasım var bu ara ( hasetten😂)

Karantina öncesinde her gün işe gidiyordum. Mevcut durumda isyerim istisnalar arasında olmadığı için işlerimizin çoğu durdu ama evden çalışacağız yapabildiğimiz kadar. Her sabah kalkıp yoga yapıp duş alıp özenli giyinip işimin başına oturup akşam iş bitince leslie ile walk at home yapıp akşam podcast veya sesli kitap dinlerken yemek yapmak, sonra çay demleyip içerken film izlemek, arkadaşlarımı ailemi aramak filan gibi planlarım var. Beni motive ediyor gibi hem hiçbir zaman vakit bulamadığım işleri yapacağım yani mesela okumam gereken belgeleri filan hem her gün yoga yapmayı deneyeceğim hem de kendime vakit ayıracagim inşallah.

Bu dediğim bazı insanları çok sinir edebilir mesela pandemi yüzünden işsiz kalan para sıkıntısı çeken veya 1 yıldır evden çalışan ve psikolojisi bozulmuş insanları haklısınız elbette. Ben pandemi başından beri ilk defa evden çalışacağım bu yüzden hala bu şekilde motive olabiliyorum. Plan yapıp planıma sadık kalmayı deneyeceğim umarım işe yarar.

Merhaba arkadaşlar konumuz malum bayram sonuna kadar tamamen evleri kapanacağız ben çalışıp iş öncesi iş sonrası yürüyüş, alışveriş yaparak atıyordum enerjimi ve stresimi şimdi ise tüm gün evde ne yapacağım hiç bilmiyorum. Daha önceleri uzun süre evde kaldığımda ağır depresyon geçirirdim, psikolojik olarak bazı travmalara yol açmıştı sebep hem anneyle geçimsizlik hem aynı ortamdan bunalma vs. Uykuyu sevmediğim için erken kalkıyorum spor yapıp kitap okuyorum temizlik vs ne yaparsam yapayım taş çatlasa öğleni buluyor ondan sonra çok boş kalıyorum bu boşlukta kafayı yiyecek gibiyim. Komşuluk ilişkileri de şu sıralar coronadan dolayı kesintiye uğradı siz neler yapmayı düşünüyorsunuz çözüm, öneri ve birazda dertleşmek istedim herkese şimdiden teşekkürler.
Aynı sorun.bende günlük üç gidiş üç geliş toplam 6 durak hep yürüdüm hafta içi.
1.si Ben temizlik eylem planı yaptım.
2.kitap sparis verdim.
3.cit bakim ve saç bakım.
4.farkli yemek ve ekmek poğaça tatlı gibi denemeler.
Ve tabiki günlük bı saat dans( her türlüsu) artı detoks yapacam.
Tabi ki çok sikilacagim evde. İnşallah düşüşe geçer ve defolup gider bu salgın

Ben dikiş makinesi ve kumaş vs aldım. Netten dikiş videolarıyla dikiş öğreniyorum. Elbise, eşofman, yastık kılıfı diktim. Bunların haricinde boyama kitabı, netflix, kitaplar, yemek, temizlik, kişisel bakımları derken nasıl akşam oluyor anlamıyorum

Ben tek olsam,bol bol kitap okur,takip ettiğim dizileri kaç sezon izleyebiliyorsam izler,spor da yapardım.
Ama iki çocuk ve eşimle bol bol yemek yapacağım(günde 3 öğün hazırla kaldır),oglumla oyun,kızımla ödev,ders tekrarı. Kendime vakit kalırsa uyuyacağım artık oğlum uyurken öğlen yada kitap okur sekerleme yaparım.
Bunun dışında bir aktivitem olamıyor maalesef, oğlum uyurken markete gidip eksikleri alip cıkmak aktiviteden sayılıyorsa bir de o var ki yarın çıkıp toplu alişveris yapacağım,mecbur kalmadıkca çıkmam sonra.
Bilemiyorum ya,biz ailece gezen gezmeyi seven insanlardık. Her haftasonu birşeyler yapardık,hala alışamadım ben evde olmaya ama kendimi motive etmeye ,elimdekiyle yetinmeye çalışıyorum. Çok bunaltıcı kabul ama yaza bitecekse,insanlar ölmeyecekse yada daha az ölecekse hepimiz evde yapılacak birşeyler bulmak zorundayız. Tek motivasyonum yaza açık havada maskesiz (belki bir umut zira umutsuz yaşanmıyor)gezebilecek olmak. O da olmuyorsa okul kapandi sabahın köründe online ders yok,keyfimize göre yatar kalkarız ,yaz geldi ciçekler ,hava mis diyip kendimi avutacağım.

Mutfaga girin bildiğiniz yemekleri yapın yeni tarifler deneyin, dizi izleyin kitap okuyun veya cilt bakımı yapın bir şekilde oyalanın ama bu sefer evde kalalım, poşetine 2 ekmek atan bütün gün geziyor.

keşke Benimde böyle dertlerim olsa 🤣

Evden çalışmayacak mısınız ?

Ben olsam kitap okur , sevdiğim dizileri bol bol izleyebildiğim kadar izler , spor yapar , yeni yeni yemekler yapmayı denerdim , fırsat buldukça temizlik yapardım vs

Zaten bunları yapınca gün hemen geçiyor. Evde nasıl vakit geçiremiyor insanlar anlamıyorum. Ya da ben evi özlediğim için bana öyle geliyor.

2000 belki 3000 parça puzzle alabilirsiniz. Bitirince çerçeveletip asmak isteyeceğiniz kaliteli bi şey seçin. Hatta kapanma sonuna kadar bitirin 18 Mayısta özgürlügünüzün şerefine törenle asarsınız :p ( Zevkinize göre maket vs. de olabilir tabii. )

Evinizi yeniden dekore edin. Bi anı - fotograf köşesi yapın mesela. Çok uyguna dijitaldeki fotografları basan yerler var, kapanmada da faaliyetine devam eden bi yer var mı bi arastırın. Işıklı iplerden alırsınız belki. Ya da küçük bi kahve - kitap köşesi yapın. Belki makyaj - bakım köşesi. İçinizden ne geliyosa işte.:KK36:

Dekorasyon faaliyetleri kapsamında evde boyanıp elden geçse güzel olur dediginiz saksı, masa, sehpa vs. varsa onlara el atın.

Geliştirmek istediğiniz yabancı bi dil için seviyenize uygun bi hikaye kitabı - roman alın. Hem çalışın hem okuyun. Yeni gördügünüz kalıpların kelimelerin altını çize çize, üstüne notlar ala ala okuyun. Hatta online bi egitmenle bu kitap üzerine konuşmayı deneyin mesela. Epey uygun fiyatlı uygulamalar var bu işler için.

Türkçe okuma yapmaktan keyif alıyorum diyosanız da instagramdaki okuma gruplarını bi yoklayın derim. Haftalık kitap seçip, okuyup, haftasonu kitap üzerine online sohbet eden gruplar var. Ben bi tanesine üyeyim ve aşırı keyif alıyorum.

Sonraa....yeni bi ilgi alanı edinin. Biz mutfağa meraklı bi toplum olduğumuz için en kolay ulaşılabilir alanlardan biri bu. Özel ve aşina olmadığınız bi mutfak dalı seçin, online bi workshop a katılmış edasıyla o mutfağı çalışın. Notlar alın, videolar izleyin, tarifleri deneyin, evdekilere tadım hazırlayın. :kk77:

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Düşüneyim biraz daha bulursam yazacağım yine.

* Dil öğrenmek için çalışmalar yapabilirsiniz.

*Örgü örebilirsiniz Amigurumi yapabilirsiniz son moda..

*Güzel bir dizi başlayip bitirebilir siniz..

*Kokulu mum yapabilirsiniz..

*Kokulutas yapabilirsiniz..

*Kristal tablolar var boncuklarla yapılan baya zevkli görünüyor ben başlamayı düşünüyorum.

*Resim yapabilirsiniz...

*Resim yeteneğiniz yoksa rakamlarla boyama yapılan tablolar var onlardan yapabilirsiniz..

*Puzzle başlayabilirsiniz..

*Bol bol kitap okuyabilirsiniz...

*Bahar temizliği yapabilirsiniz...

*Temizliğe başlamışken giymediginiz kıyafetleri kullanmadiginiz eşyaları ayırıp ikinci el eşya satılan sitelerde satıp hem kazanç elde edebilir hem evi sadeleştire bilirsiniz...

*Elinize boya alıp bir odasinizi farklı renge boyayıp farklı dekor edebilirsiniz..Ben balkonumun dekoruyla uğraşacağım..

*Vlog izleyebilirsiniz..Biz gezi vlogları izlemeye bayılıyoruz...

*Spor yapabilirsiniz, yogaya başlayabilirsiniz...

Daha yazayım mi🙈

İnternet gibi bir derya varken, insanın kolay kolay sıkılmaması gerekiyor sanki, her şeye kolayca erişilebiliyor. Çok çeşitli uygulamalar var, kitaplar, film, dizi, yeniden üniversiteye hazırlayan dersler, yabancı dil, diy... Aklınıza ne gelirse.
Bu salgın 90lı yılların başında yaşanıyor olsaydı... Hayal dahi edemiyorum, eve nasıl sığardık. :/

En azından kendim için söyleyebilirim ki tamamen boş olsam, çoluk çocuk, evcil bakımı, günlük ev işleri, takip ettiğim birkaç iş vb olmasa, tüm günümü internet ve pc oyunlarının başında geçirerek, "Aralıksız on sekiz saat bilgisayar başında oturan kadın kalp krizi geçirerek öldü" haberi olabilecek potansiyelim var.

Son düzenleme:
Back
X