• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 Gün Evde Ne Yapılır, Yardım ve Önerilerinize İhtiyacım Var

Katılıyorum. Tam kapanma dedikleri sizin bizim gibi bireysel sorumluluklarını bilen insanlar için herhangi bir zorluk çıkartmayacak, 1 yıldır alıştık çünkü.

Kurallara uymayan insanlar şimdi patlıyorlar. Onlar yüzünden biz ayları, mevsimleri evde geçirdik.
kesinlike. bakıyorum da uyan tek benim sanki. yalnız hissediyorum kendimi :D
gece gündüz demeden illa ki çıkanlar oluyor hele hafta sonu gündüzleri normal günden farksız sanki. evimin önünde park var, insan dolu. gece de gelenler oluyor, kaç kez polise bildirdim. bazen geldiler bazen gelmediler. artık polisin de uğraşmadığını düşünüyorum. bekçiler vardı onlar ne oldu? geçen gece polisi aradım, bekçi ile birlikte çalıştılar herhalde bekçi uyardı da gittiler ama sadece bir kez oldu :D bitsin artık da biz de çıkalım, asıl çıkmak bizim hakkımız.

Yarın kendime kalın kitaplar alacağım. Bir dönem arapça dil kursuna gitmiştim. Kapanmada ona çalışırım. Başka ne yaparım bilmiyorum. Ruh sağlığım zaten iyi değil, tamamen kafayı yemezsem iyidir.

Evli-çocuklu halimle elhamdülillah sıkılmaya fırsatım yok zaman su gibi akıyor. Hatta zaman bulursam bahar temizliği ve hiç bilmediğim birkaç tarif deneyesim bile var. ( Hayaller- hayatlar olmazsa tabi... )

Konu sahibi bekar gibi geldi. Ben bekarken, pandemi de yokken, daha temizlik ne bilmezken bile evde çok kolay zaman geçirirdim. Mesela yeni mezun olup eve geldiğimde astrolojiye merak salmıştım kendi kendime baya bi öğrendim. Kitap okurdum. Bilgisayar oyunu oynardım. Sims 2- sims 3 oynadım. Başka oyunlar da oynadım. O zaman da kısır yapar çay demler keyif yapardım. Zaman o zaman çok boş geçiyormuş ama sıkılmazdım hiç. Alakasız aklıma takılan bir konuyu nette araştırmak bile eğlenceli olur.

İnsanın kendiyle vakit geçirmeyi bilmesi lazım diye düşünüyorum. Herkes sıkılıyor kabul biraz ben de sıkılıyorum ama dayanılmaz bir boyutta değil bu sıkıntı.

Temizlik yemek zten 2 3 saati alıyor.kiyafet duzenleme tv izleme youtubeda takilma kitap ve uyku. Genel olarak bu şekilde.
Uzun zamandır evdeyim bu 20 günde evde olacağım benm için degisen bir şey olmayacak zten. Evde olmaya da alıştım gibi. Neredeyse 1 yıldır.

Yapılacak coook şey var ama iki küçük çocukla yapamıyorum😭😭 kahvaltı- çamaşır atma serme-ortalık toplama-aksam yemeği hazirligi- yemek - mutfak toplama ve tüm gün bitti gitti işte. Araya sıkıştırabilirsem uygulamadan yabancı dil çalışıyorum o da genelde bebeğimi emzirirken. Bu 20 gün de böyle geçecek işte 😢

Vallahi ben 1 yıldır;
-Bir sürü kitap okudum
-Puzzle yaptım 2 tane, 3. yü yarım bıraktım
-Sokağımdaki köpekleri besliyordum zaten ama bu süreçte daha haşır neşir olduk besleme esnasında yarım saat oyalanıyorum onlarla, enerjim yenileniyor resmen
-Saksılara çiçekler ektim
-Kurabiyeler poğaçalar yapıp dondurucuya attım sıkıldıkça canımız çekince hazır çıkartıp yiyoruz çok iyi oldu
-Açıktan bölüm okuyordum, ikinci bir bölüme daha kaydoldum
Yani ben bunları yaptım, yapıyorum daha da yapacağım gibi görünüyor
Belki fikir olur😊

Keşke imkanım olsa da 20 gün evden dışarı çıkmasam. Ev izlemediğim dvd dolu. Artık dvd bile satılmıyor 🤦🏻‍♀️ Keza kütüphane bitiremediğim kitap dolu. Geçen pandemi de digiturke üye olmuştum ama güncel, yeni filmler çok az. Gerçi geçen seneden beri yeni film çekilmiyor, sinemalar kapandığı için pek çok filmde gösterime girmedi. En güzeli Netflix. 😍 Diziler ve reality showları çok eğlenceli, güncel.

kesinlike. bakıyorum da uyan tek benim sanki. yalnız hissediyorum kendimi :KK70:
gece gündüz demeden illa ki çıkanlar oluyor hele hafta sonu gündüzleri normal günden farksız sanki. evimin önünde park var, insan dolu. gece de gelenler oluyor, kaç kez polise bildirdim. bazen geldiler bazen gelmediler. artık polisin de uğraşmadığını düşünüyorum. bekçiler vardı onlar ne oldu? geçen gece polisi aradım, bekçi ile birlikte çalıştılar herhalde bekçi uyardı da gittiler ama sadece bir kez oldu :KK70: bitsin artık da biz de çıkalım, asıl çıkmak bizim hakkımız.

En çok bizim hakkımız gece gündüz demeden gezenler otursa bu kadar yayılmayacak. Biz gezsek eminim kimsenin olmadığı yerlere giderdik :D onlar kalabalık insanlarla ev oturması yapıyor :D
Polisler bıkmış gerçekten, çocukları haftasonu parka çıkarmışlar arkadaşım video attı polis gelmiş uyarıda bulunuyor sokağa çıkma yasağı var eve girme yasağı yok alın çocukları eve dönün diye :D herkes kendisinin ve evladının sorumluluğunu almadıktan sonra devlet yasak yapsa kaç yazar, destek verse kaç yazar, sağlık giderleri bilmem kaç lira olmuş. Tedbir alınmadan hastalığa yakalananlar için diyorum ücretsiz aldıkları hizmet sayı arttıkça devlete millete kambur olmaktan başka işleri yok yasak dinlemez insanların...

10 yıl önce evden sıkılan gezmek için ölen biriydim. Eşimin tayini çok uzak bi yere çıkınca evde dura dura depresyona girdim.arkadaşım olsun istiyordum.ama yıllarca evde dura dura e tabi arkadasimda oldu ama küçük bi ilçe olduğu için sınırlıydı gezme.ve ben eve alıştım. Evi çok seviyorum.2 tane çocuğum var dersleri ödevleri yemek temizlik derken 1 dakika boş zamanım yok.boş zamanım olsa neler neler yaparım evde.film izlerim dizi izlerim.kitap okurum.ilginç vidyolar izlerim oh ne güzel. Belki garip gelecek ama ben evde olmayı seviyorum.bence çok güzel

Sağlık okuyun, sağlıkçı olun. Zombi istilası olsa işe gitmeyecekler listesinde “sağlıkçılar hariç” kategorisine girer haftada bilmem kaç kere 24 nöbeti tutar böylece hiç sıkılmazsınız :) üstüne birde çocuk yapın. Uyuyamamaktan uzaylıya zombiye falan kendiniz dönüşün 😄 şimdi biri çıkar esnek çalışma falan der onlara şimdiden yazayım “sağlıkçılar hariç” 😄 evde sıkılmak? Neydi acaba gerçekten unutmuşum 🙄

Merhaba arkadaşlar konumuz malum bayram sonuna kadar tamamen evleri kapanacağız ben çalışıp iş öncesi iş sonrası yürüyüş, alışveriş yaparak atıyordum enerjimi ve stresimi şimdi ise tüm gün evde ne yapacağım hiç bilmiyorum. Daha önceleri uzun süre evde kaldığımda ağır depresyon geçirirdim, psikolojik olarak bazı travmalara yol açmıştı sebep hem anneyle geçimsizlik hem aynı ortamdan bunalma vs. Uykuyu sevmediğim için erken kalkıyorum spor yapıp kitap okuyorum temizlik vs ne yaparsam yapayım taş çatlasa öğleni buluyor ondan sonra çok boş kalıyorum bu boşlukta kafayı yiyecek gibiyim. Komşuluk ilişkileri de şu sıralar coronadan dolayı kesintiye uğradı siz neler yapmayı düşünüyorsunuz çözüm, öneri ve birazda dertleşmek istedim herkese şimdiden teşekkürler.
İlgi duyduğunuz herhangi bir alanda araştırma yapabilirsiniz. Kısa bir süre olsa da yabancı dilinizi geliştirebilirsiniz. Çocuğunuz varsa değişik aktiviteler deneyebilir, yeni oyunlar oynayabilirsiniz. Uzun zamandır ertelediğimiz dizi varsa başlayabilirsiniz. Reklam yapmak gibi olmasın ben uzunca bir Süredir The Walking Dead'e başlayayım diyordum, başladım bitirdim bile iki haftada :skandal: İleride ne olacağı belli olmaz, virüs bitmez de zombi mombi falan çıkarsa başımıza en azından nasıl hayatta kalacağımı bileyim dedim ehe :temizlik:

ben evde sıkılmıyorum sanırım ya. evi derleyip topladıktan sonra kk, netflix, youtube vs vs takılıyorum.
geçen aylarda punch işlemeye sarmıştım, bir kırlent yaptıktan sonra hevesim geçti..
bir ara boyama filan yapıyordum. kitap okuyordum. bir ara da değişik yemeklere sarmıştım :-) illa buluyorum kendime bir şeyler.

Evde yapılacak çok şey diye saymışsınız da bunları bir buçuk senedir yapıyoruz zaten tükendim ben artık.Bu konuda fazla pimpirikliyim en baştan beri .Bazen az bir rahatlıyor içim yakın çevremden kötü haber geliyor hoppa en başa dönüyorum. Pandemının basladığı ilk 15 gün konu araştırmasındaydım.Sonrasında öğrendiklerim beni derin bir anksiyete içine soktu.Marttan hazırana kadar gunde bır kez bıle evden cıkmadım.Çıkmaya kalksam mide bulantısı tutuyor çıkamıyordum.O dönem arkadaşım geldi yanıma birlikte kaldık alış verişe o gidiyordu.Neyse Haziranda döndü o, ben de mecbur market filan çıkayım dedim.Yavaş yavaş işlerimi halleder konuma geldim derken okul açıldı biraz daha iyiydi.Artık okul ve market vardı hayatımda .Sonra tekrar kapandı açıldı vs.Yani bir buçuk senedir okul ve market dışında dışarı çıkmadım .He ayda bir de ailemi görmeye gidiyorum.Bunun dısında kımseye gıtmıyorum gelmıyorum dısarı cıkmıyorum ve tum bunların yanında yalnız yasıyorum.Gırtlagıma kadar doydum ev aktivitelerine.:mad:

Merhaba arkadaşlar konumuz malum bayram sonuna kadar tamamen evleri kapanacağız ben çalışıp iş öncesi iş sonrası yürüyüş, alışveriş yaparak atıyordum enerjimi ve stresimi şimdi ise tüm gün evde ne yapacağım hiç bilmiyorum. Daha önceleri uzun süre evde kaldığımda ağır depresyon geçirirdim, psikolojik olarak bazı travmalara yol açmıştı sebep hem anneyle geçimsizlik hem aynı ortamdan bunalma vs. Uykuyu sevmediğim için erken kalkıyorum spor yapıp kitap okuyorum temizlik vs ne yaparsam yapayım taş çatlasa öğleni buluyor ondan sonra çok boş kalıyorum bu boşlukta kafayı yiyecek gibiyim. Komşuluk ilişkileri de şu sıralar coronadan dolayı kesintiye uğradı siz neler yapmayı düşünüyorsunuz çözüm, öneri ve birazda dertleşmek istedim herkese şimdiden teşekkürler.
markete gıdebılıyoruz

Ben aylarca evde kalsam sıkılmam derdim ama bu defa bende nasıl geçecek bu günler demeye başladım.
Hiç bir yere çıkamamak çok zorlayıcı olmaya başladı.
En çok temiz havalı bir yere gidip iki yürüyememek çok etkiledi.
Kaç aydır ev - iş arası başka bir yere gidemedim.
Ama millete bakıyorum haldır haldır geziyorlar isyan ediyorum sonra
Bu virüs tek bize geliyor heralde diye

Keşke benim tek derdim bu olsaydı ama işsizlik gibi bir derdim var öncelikle halinize şükretmelisiniz zaten bir işiniz var :(

Benim planlarım şöyle,

Detaylı temizlik yapacağım annemle kalıyorum kadın artık detaylı çok yapamıyor ona yardım olsun diye
Sprey boyalar aldım gold gümüş Siyah... evdeki sevmediğim objeleri dönüştüreceğim kendin yap ekonomik dekorasyon öğeleri tasarlayacağım sevmediklerimi atacağım
Şövalyem tuvalim ve akrilik boyalarım var resim yapacağım
Gardrobumu ve odamı elden geçireceğim düzenleyeceğim
Çekim yasasıyla alakalı kitap alacağım yarın onla ilgili her gün ödevlerimi yapıp kendime mutlu olduğum bir iş dileyeceğim
Bitkilerim var onların saksılarından beğenmediklerimin renklerini dönüştüreceğim sprey boyalarımla ve toprak ekleme yapacağım
Dua reçetesi oluşturup iş için dua edeceğim hergün
Spor yapacağım, oruc tutuyorum fakat diyet yapamam herhalde spor yeterli gibi şimdilik düzgün beslenince zaten kilo verebilirim diye düşünüyorum
Saçlarımı uzatmak istiyorum bunun İçin bakım yapıyorum devam edeceğim sıklaştırabilirim rutinimi
Kitap okuyacağım
Sosyal medya iş hesabım İçin içerik üreteceğim iç mimarlıkla ilgili
İş başvuruları yapacağım
Bilmediğim programları öğreneceğim bildiklerimi işsiz kaldığım süre içinde unutmamak İçin pekiştireceğim

Bana 20 gün yetmez sizi bilmiyorum

Allahım lütfen bende evde sıkılayım biraz lütfen yani 🙄

Back
X