20 Gün Evde Ne Yapılır, Yardım ve Önerilerinize İhtiyacım Var

Tabi tabi tamamen temenni meselesi. Dervişin fikri neyse zikri de odur demişler. Uzaktan eğitim böyle uzun soluklu bir şey olmamalı aslında, çünkü etkileşim ve temas olmayınca kısır kalıyor amacına ulaşmıyor tek başına ve devamlı olduğunda. Artık hakkımızda hayırlısı

ögrenciler 1 kademelerinin neredeyse tamamını online gorduler. yuzyuze ile arasinda tabi daglar kadar fark olacak. Hayirlisi olsun eylulde normale donelim inşallah.

17 aylık bebeyle olmasam neler yapardim neler. 17 aydir evde tv acamiyoruz bi ton dizi izlerdim oncelikle 😀 yemekler yapardim evi indirip kaldirirdim ( annem detayli temizlige boyle der ) degisik icecek tarifleri denerdim.ne bilim. Asıl biz napcaz acaba 😀

Merhaba arkadaşlar konumuz malum bayram sonuna kadar tamamen evleri kapanacağız ben çalışıp iş öncesi iş sonrası yürüyüş, alışveriş yaparak atıyordum enerjimi ve stresimi şimdi ise tüm gün evde ne yapacağım hiç bilmiyorum. Daha önceleri uzun süre evde kaldığımda ağır depresyon geçirirdim, psikolojik olarak bazı travmalara yol açmıştı sebep hem anneyle geçimsizlik hem aynı ortamdan bunalma vs. Uykuyu sevmediğim için erken kalkıyorum spor yapıp kitap okuyorum temizlik vs ne yaparsam yapayım taş çatlasa öğleni buluyor ondan sonra çok boş kalıyorum bu boşlukta kafayı yiyecek gibiyim. Komşuluk ilişkileri de şu sıralar coronadan dolayı kesintiye uğradı siz neler yapmayı düşünüyorsunuz çözüm, öneri ve birazda dertleşmek istedim herkese şimdiden teşekkürler.
Benim kızı size göndereyim 😂

puzzle falan yapabilirsiniz belki 🤦
annenize de alin oda yapsin size saracak vakti olmaz, annelerede uğraş bulmak lazim
bende kara kara 17 gun evde cocugu ne yapacagiz diye düşünüyorum 😔

Karantina öncesinde her gün işe gidiyordum. Mevcut durumda isyerim istisnalar arasında olmadığı için işlerimizin çoğu durdu ama evden çalışacağız yapabildiğimiz kadar. Her sabah kalkıp yoga yapıp duş alıp özenli giyinip işimin başına oturup akşam iş bitince leslie ile walk at home yapıp akşam podcast veya sesli kitap dinlerken yemek yapmak, sonra çay demleyip içerken film izlemek, arkadaşlarımı ailemi aramak filan gibi planlarım var. Beni motive ediyor gibi hem hiçbir zaman vakit bulamadığım işleri yapacağım yani mesela okumam gereken belgeleri filan hem her gün yoga yapmayı deneyeceğim hem de kendime vakit ayıracagim inşallah.

Bu dediğim bazı insanları çok sinir edebilir mesela pandemi yüzünden işsiz kalan para sıkıntısı çeken veya 1 yıldır evden çalışan ve psikolojisi bozulmuş insanları haklısınız elbette. Ben pandemi başından beri ilk defa evden çalışacağım bu yüzden hala bu şekilde motive olabiliyorum. Plan yapıp planıma sadık kalmayı deneyeceğim umarım işe yarar.

Buraya yazdıktan sonra nazar değdi galiba genel merkezden haber geldi izin alınmış bizi ararlarsa gideceğiz işe 🥲🥲

Merhaba arkadaşlar konumuz malum bayram sonuna kadar tamamen evleri kapanacağız ben çalışıp iş öncesi iş sonrası yürüyüş, alışveriş yaparak atıyordum enerjimi ve stresimi şimdi ise tüm gün evde ne yapacağım hiç bilmiyorum. Daha önceleri uzun süre evde kaldığımda ağır depresyon geçirirdim, psikolojik olarak bazı travmalara yol açmıştı sebep hem anneyle geçimsizlik hem aynı ortamdan bunalma vs. Uykuyu sevmediğim için erken kalkıyorum spor yapıp kitap okuyorum temizlik vs ne yaparsam yapayım taş çatlasa öğleni buluyor ondan sonra çok boş kalıyorum bu boşlukta kafayı yiyecek gibiyim. Komşuluk ilişkileri de şu sıralar coronadan dolayı kesintiye uğradı siz neler yapmayı düşünüyorsunuz çözüm, öneri ve birazda dertleşmek istedim herkese şimdiden teşekkürler.
Karantinada gibi değilde tatilde gibi düşün psikolojik olrak kendini baskıda hissetmezsen zaten yapacak çok şey olduğunu görürsün

Forumda birkaç kere daha gördüm yaptıklarınızı müthiş harika muhteşem ne kadar güzel kelime varsa ondan ❤️ Elinize emeğinize sağlık 👏🏻 geniş bir vakit bulduğumda bende öğrenmek istiyorum kasnak işini. Çünkü bende evden çalıştığım halde günü yetmeyenlerdenim 🤭 siz sonradan mı öğrendiniz? Sonradan öğrenip yapılabilir mi sizce?
Evet evet sonradan öğrendim. Öğretmenim ben aslında ama annem cocukken dantel filan yaptırmıştı. Az çok anliyordum ama usta değildim.

Bu teknik öğrenme acısından oldukca kolaydır. Çabuk öğrenirsiniz. Hic acabaniz olmasin

Buraya yazdıktan sonra nazar değdi galiba genel merkezden haber geldi izin alınmış bizi ararlarsa gideceğiz işe 🥲🥲

bize de çıkmış

ama bana değişen bir şey yok

ben Mart 2020 den beri bu odaya demir attım kalkamıyorum yerimden çıkmıyorum evden

evden çıkmamak sorun değil ama keşke benim de evde annem olsa

evin annesi olmak bu tarz kısıtlamalarda çokkkkk zor

şimdi yine başlayacaklar

öğlene şunu, arada bunu, akşama da öbürünü yapalım

ne yesek ne yesek diye dolaşacaklar

üstüne oğlumun okulu devam yani gün içinde evde ses de çıkarılmadan yaşanacak

biz bir yılı aşkın zamandır böyleyiz taktik isteyenler ayrıntılı anlatılır :KK54:

Arkadaşlar yorumlarınızı teker teker okudum önerileriniz için hepinize çok teşekkür ederim, evde sıkılmama şaşırıp kitap, film, online eğitim, spor, temizlik vs önerileriyle zamanın nasıl geçtiğini anlamadığını söyleyenler olmuş haklısınız ama ben o aktiviteleri her gün erken kalkıp yapıyorum zaten ama iş öncesi ya da iş çıkışı uzun bir yürüyüş yapıp alışveriş yaparak, iş yerinde insanlarla iletişim halinde olarak atıyordum stresimi. Şimdi evde bir sürü etkinlik yapıp zamanı doldursam da uzun bir yürüyüş yapamadığım için, hep aynı ortamda takıldığım için ve her şeyden önemlisi beni sürekli geren annemle çok fazla zaman geçireceğim için ve her ne kadar odama geçip ondan uzaklaşsam da onun çeşitli istekleri için beni odamdan çıkarıp bunaltacağı için yine sıkılmaya, bunalmaya vaktim olacak. Sanırım sıkılmaktan kastım annemin yarattığı gerginlikti. Ah keşke tek başıma olsam o zaman bana da tatil gibi gelirdi bu kapanma.
Siz fazla hareketli bayandınız değil mi, işiniz zor görünüyor. Örgü, el işi, ahşap boyama, yoga, yemek yapmak, buzluk doldurmak olabilir. Aklıma ilk gelen meşguliyetler bunlar. Evde sıkılan insanları da bir kaşık suda boğasım var bu ara ( hasetten😂)
Evde sıkılanları ben de anlamıyordum önceden ama her gün her saat kitap, film, eğitim, yemek, temizlik yapılmıyor bazen bir hava alıp farklı ortam, farklı insan yüzü görmek iyi geliyor.
keşke Benimde böyle dertlerim olsa 🤣

Evden çalışmayacak mısınız ?

Ben olsam kitap okur , sevdiğim dizileri bol bol izleyebildiğim kadar izler , spor yapar , yeni yeni yemekler yapmayı denerdim , fırsat buldukça temizlik yapardım vs

Zaten bunları yapınca gün hemen geçiyor. Evde nasıl vakit geçiremiyor insanlar anlamıyorum. Ya da ben evi özlediğim için bana öyle geliyor.
Çalıştığım kurumda yapılan eğitimler ertelendiği için evden çalışmamız da mümkün olmayacak. Keşke öyle bir şansımız olsaydı, olmadığı için her şey bayramdan sonraya kaldı ve bayramdan sonra ağır bir yoğunluk bizi bekliyor olacak
Sanırım herkes evde ben işe gidicem yine pek sıkılmaya vaktim olmayacak o yüzden tavsiyem yok :)
Kolay gelsin Allah yardımcınız olsun keşke ben de işe gitsem işleri bitirsem her şey ertelendi ve daha önce başımıza geldiği gibi kapanmadan sonra her şey bir anda üst üste gelecek ve neye yetişeceğimizi şaşıracağız
Spor yapıyorum demişsiniz fakat bilmiyorsanız Chloe Ting challangelar var. 2 haftada karın kası ya da 21 günde kum saati vücut gibi. Sporun yanı sıra o challangeları yapmak insana farklı bir motivasyon katıyor kısa sürede çok güzel sonuçlar verdiği için. Özellikle “2 weeks shred challange” ile beli iki haftada 10 cm incelen var. Onları yapabilirsiniz sizi motive eder. Yoga yapabilirsiniz. Bir dil öğrenmeye başlayabilirsiniz. Yeni biz diziye başlayabilirsiniz çok sürükleyici yabancı diziler var. Yetişkinler için boyama kitapları var insana terapi oluyor onlardan edinebilirsiniz trendyolda da var. Evde dans edebilirsiniz youtubeda çok güzel videolar var. Online oyunlar oynayabilirsiniz. Ben maalesef tüm bu süreci ödevler ve finaller ile geçireceğim :KK43: her ne yaparsanız benim yerime de eğlenin lütfen :KK43:
Hep rutin hareketleri yapıyordum aslında biraz değiştirsem iyi olacak sanırım teşekkür ederim güzel öneleriniz için
Keşke bende evde olsam valla
Kitap okurum
Dizi izlerim
Filmler
Spor
Oh mis ya
Gerçekten sıkılıyorum diyenleri anlamıyorum
Bunları her gün yapıyorum zaten üzerine eğitim ve yabancı dil öğrenmeye de başlayacağım ama her gün aynı ortam, aynı insanlar -aynı insanlardan kastım gerginlik sebebi annem- olunca iyi ki evdeyim diyemiyorsunuz, keşke işe gitsemde evde annemle gerilmek yerine işlerimi bitirsem o gerginliğin üzerine kapanmadan sonra işler üst üste binmese
Nasil bos kaliyorsunuz bana onu anlatin. Bana da gun yetmiyor.
Bana da yetmiyor ama yine de sıkılıyorum bazen arada zaman yaratıp bir hava almak bazı şeylerden uzaklaşmak gerekiyor:)
Evde yapılacak çok şey diye saymışsınız da bunları bir buçuk senedir yapıyoruz zaten tükendim ben artık.Bu konuda fazla pimpirikliyim en baştan beri .Bazen az bir rahatlıyor içim yakın çevremden kötü haber geliyor hoppa en başa dönüyorum. Pandemının basladığı ilk 15 gün konu araştırmasındaydım.Sonrasında öğrendiklerim beni derin bir anksiyete içine soktu.Marttan hazırana kadar gunde bır kez bıle evden cıkmadım.Çıkmaya kalksam mide bulantısı tutuyor çıkamıyordum.O dönem arkadaşım geldi yanıma birlikte kaldık alış verişe o gidiyordu.Neyse Haziranda döndü o, ben de mecbur market filan çıkayım dedim.Yavaş yavaş işlerimi halleder konuma geldim derken okul açıldı biraz daha iyiydi.Artık okul ve market vardı hayatımda .Sonra tekrar kapandı açıldı vs.Yani bir buçuk senedir okul ve market dışında dışarı çıkmadım .He ayda bir de ailemi görmeye gidiyorum.Bunun dısında kımseye gıtmıyorum gelmıyorum dısarı cıkmıyorum ve tum bunların yanında yalnız yasıyorum.Gırtlagıma kadar doydum ev aktivitelerine.:mad:
Aynı şeyi düşündüm okurken bunları her gün yapıyoruz zaten aslında ama 20 gün annemle evde olacağım için bu süreçte her günki kadar yapamayabilirimde :D maalesef zamanımdan çalacak beni bu aktivitelerden alıkoyacak :D keşke ben de yalnız olsam diyorum bazen
Ah şu yorumlardaki tavsiyelere o kadar içim gitti ki...
Çünkü korona yokmuş gibi çalışmaya devam.
Temaslı olup 10 gün yatasım var:KK70:
Kolay gelsin, Allah yardımcınız olsun.
Ben bunlardan yapıp satıyorum ve ciddi para ediyorlar.

Siz de bunlardan yapmayı düşünmez misiniz?.

Zor değildir.

Hem çeyizlik olur hem hediyelik.

Benim bi yardimcim var. Çılgınlar gibi çalıştırıyorum valla yalan yok. Çalışsın parasını alsın.

Evde canım sıkılıyor diyenlere çok şaşırıyorum.

Çalisirim .Kitap olurum. Dizi izlerim. Yeni tarifler denerim. Camdan bakarım. Cekmece düzenlerim. Uyurum. Ohoo hayat eve geniş geniş sığıyor bence 😊

Eki Görüntüle 2836877 Eki Görüntüle 2836878 Eki Görüntüle 2836879 Eki Görüntüle 2836881 Eki Görüntüle 2836882 Eki Görüntüle 2836883 Eki Görüntüle 2836884
Ellerinize, emeğinize sağlık teşekkür ederim güzel önerileriniz için ama benim bunları öğrenmeye 20 gün yetmez :D yetse de annem yettirmez
Ben de deliyim ama 20 güncük kendiyle baş başa kalmaktan korkan insan zır delidir. Bi otur bi rahat et ne bu kosturma meraki. İzole olmak illa depresyona sokar diye bisey yok tam tersi iyi de gelebilir. Bazen bu pandemi iyi oldu diyorum. İnsanların kendilerini ve cevrelerini tanimalari icin bi firsat oldu. Hobi önermeler şöyle dursun, bes dk kendiyle kalamayan insanin halletmesi gereken ciddi sorunlari vardir. Ve bunlari halletmeden kendini devamli dış dünyaya salmasi sadece yeni dertler getirir. Kendisine de baskalarina da. O yuzden iyi oldu.
Kendimle baş başa kalsam iyi annemle de baş başa kalacağım ve sürekli baş başa kalacağım. Uzaklaşma, özleme, anlama, düşünme şansım kalmayacak. Kendimle baş başa kalmayı en çok seven insanlardanım halbuki ama sorun galiba kendimle kalamamam.
Keşke bu soruyu ben sorabilseydim çünkü biz yine 7.30 da iş başında olucaz ve ben çıkışta markete bile yetişemiyor olucam
Kolay gelsin, Allah yardımcınız olsun. Herkesin kendine göre dertleri var ben çalışmayacağım ama bu süreçte evde geçireceğim zamanda gerçek bir mesai olacak ve bu da yetmiyormuş gibi bitiminde iş yerinde de yoğun bir mesai beni bekliyor olacak
puzzle falan yapabilirsiniz belki 🤦
annenize de alin oda yapsin size saracak vakti olmaz, annelerede uğraş bulmak lazim
bende kara kara 17 gun evde cocugu ne yapacagiz diye düşünüyorum 😔
Anneme puzzle almak mı? :D onun çok daha önemli işleri vardır ona puzzle almak şöyle dursun benimde zamanımı onun çok önemli işlerine ayıracağım için kendime de alamayacağım galiba

Evde çocuk olunca sıkılmaya pek vakit kalmıyor.
Tabi disari çıkmanın yeri ayrı ama mecbur iste.

Havalar ısınıyor. Ben balkonda bol bol kitap okuyup dizi izlemeyi düşünüyorum

Arkadaşlar yorumlarınızı teker teker okudum önerileriniz için hepinize çok teşekkür ederim, evde sıkılmama şaşırıp kitap, film, online eğitim, spor, temizlik vs önerileriyle zamanın nasıl geçtiğini anlamadığını söyleyenler olmuş haklısınız ama ben o aktiviteleri her gün erken kalkıp yapıyorum zaten ama iş öncesi ya da iş çıkışı uzun bir yürüyüş yapıp alışveriş yaparak, iş yerinde insanlarla iletişim halinde olarak atıyordum stresimi. Şimdi evde bir sürü etkinlik yapıp zamanı doldursam da uzun bir yürüyüş yapamadığım için, hep aynı ortamda takıldığım için ve her şeyden önemlisi beni sürekli geren annemle çok fazla zaman geçireceğim için ve her ne kadar odama geçip ondan uzaklaşsam da onun çeşitli istekleri için beni odamdan çıkarıp bunaltacağı için yine sıkılmaya, bunalmaya vaktim olacak. Sanırım sıkılmaktan kastım annemin yarattığı gerginlikti. Ah keşke tek başıma olsam o zaman bana da tatil gibi gelirdi bu kapanma.

Evde sıkılanları ben de anlamıyordum önceden ama her gün her saat kitap, film, eğitim, yemek, temizlik yapılmıyor bazen bir hava alıp farklı ortam, farklı insan yüzü görmek iyi geliyor.

Çalıştığım kurumda yapılan eğitimler ertelendiği için evden çalışmamız da mümkün olmayacak. Keşke öyle bir şansımız olsaydı, olmadığı için her şey bayramdan sonraya kaldı ve bayramdan sonra ağır bir yoğunluk bizi bekliyor olacak

Kolay gelsin Allah yardımcınız olsun keşke ben de işe gitsem işleri bitirsem her şey ertelendi ve daha önce başımıza geldiği gibi kapanmadan sonra her şey bir anda üst üste gelecek ve neye yetişeceğimizi şaşıracağız

Hep rutin hareketleri yapıyordum aslında biraz değiştirsem iyi olacak sanırım teşekkür ederim güzel öneleriniz için

Bunları her gün yapıyorum zaten üzerine eğitim ve yabancı dil öğrenmeye de başlayacağım ama her gün aynı ortam, aynı insanlar -aynı insanlardan kastım gerginlik sebebi annem- olunca iyi ki evdeyim diyemiyorsunuz, keşke işe gitsemde evde annemle gerilmek yerine işlerimi bitirsem o gerginliğin üzerine kapanmadan sonra işler üst üste binmese

Bana da yetmiyor ama yine de sıkılıyorum bazen arada zaman yaratıp bir hava almak bazı şeylerden uzaklaşmak gerekiyor:)

Aynı şeyi düşündüm okurken bunları her gün yapıyoruz zaten aslında ama 20 gün annemle evde olacağım için bu süreçte her günki kadar yapamayabilirimde :KK70: maalesef zamanımdan çalacak beni bu aktivitelerden alıkoyacak :KK70: keşke ben de yalnız olsam diyorum bazen

Kolay gelsin, Allah yardımcınız olsun.

Ellerinize, emeğinize sağlık teşekkür ederim güzel önerileriniz için ama benim bunları öğrenmeye 20 gün yetmez :KK70: yetse de annem yettirmez

Kendimle baş başa kalsam iyi annemle de baş başa kalacağım ve sürekli baş başa kalacağım. Uzaklaşma, özleme, anlama, düşünme şansım kalmayacak. Kendimle baş başa kalmayı en çok seven insanlardanım halbuki ama sorun galiba kendimle kalamamam.

Kolay gelsin, Allah yardımcınız olsun. Herkesin kendine göre dertleri var ben çalışmayacağım ama bu süreçte evde geçireceğim zamanda gerçek bir mesai olacak ve bu da yetmiyormuş gibi bitiminde iş yerinde de yoğun bir mesai beni bekliyor olacak

Anneme puzzle almak mı? :KK70: onun çok daha önemli işleri vardır ona puzzle almak şöyle dursun benimde zamanımı onun çok önemli işlerine ayıracağım için kendime de alamayacağım galiba
Yürüyüş eksiğini doldurmak zor ama cam kapı açıp temiz hava ile Leslie yürüyüş yapabilirsiniz

bence kalıplarla düşünüyorsunuz

mesela yürüyüş yapmaya çok anlam yüklemişsiniz

uzun yıllar evden çıkmadığım gün hasta olurdum yani bildiğiniz boğazım şişer ateşim çıkardı zira bünye evde sadece hasta olunca kaldığı için evde kaldığında hastayım alarmı verirdi

sonra bilin bakalım ne oldu

bebeğim oldu :)))

evde kalmayı öğrendim 3,5 aycık

sonra yine çılgın hayat ve Mart 2020 kapandık eve

eşim kafayı yiyecek bizim hatun diye beklerken hala hayattayım

evet ben online çalışıyorum ama çalışmadan geçecek sürelerde de farklı etkinlikler olabilir

yani eskiden işten kalan zamanda 20 sayfa okurken şimdi 200 sayfa okursunuz

bence sizin sıkıntınız annenizin size "aman boş boş takılma, şunu yap bunu yap" demesi

sizi anlıyorum da

anneniz neler diyecek, onlara örnek verin de pratik yol yahut püskürtme yöntemi önerelim

zira sizin sıkıntınızın temeli evdeki anne

Evet evet sonradan öğrendim. Öğretmenim ben aslında ama annem cocukken dantel filan yaptırmıştı. Az çok anliyordum ama usta değildim.

Bu teknik öğrenme acısından oldukca kolaydır. Çabuk öğrenirsiniz. Hic acabaniz olmasin
Bende lif örüyorum ama dantel hiç yapmadım yapamadım. Cesaret verdiniz deniycem mutlaka ❤️

Ben bunlardan yapıp satıyorum ve ciddi para ediyorlar.

Siz de bunlardan yapmayı düşünmez misiniz?.

Zor değildir.

Hem çeyizlik olur hem hediyelik.

Benim bi yardimcim var. Çılgınlar gibi çalıştırıyorum valla yalan yok. Çalışsın parasını alsın.

Evde canım sıkılıyor diyenlere çok şaşırıyorum.

Çalisirim .Kitap olurum. Dizi izlerim. Yeni tarifler denerim. Camdan bakarım. Cekmece düzenlerim. Uyurum. Ohoo hayat eve geniş geniş sığıyor bence 😊

Eki Görüntüle 2836877 Eki Görüntüle 2836878 Eki Görüntüle 2836879 Eki Görüntüle 2836881 Eki Görüntüle 2836882 Eki Görüntüle 2836883 Eki Görüntüle 2836884
Ben de cok yaptim ama alan olmadi. Kıymatımı bilmediler, parasız kaldiydim o dönem 🙃

Akrabası yakında olan insanlar bu defa evlerde toplaşıyor.
Forum konu dolu kocam kapanmada beni zorla kayınvalidemin evine yatıya getiriyor, eltim bize geliyor vs. Diye
Açık havada buluşsalar bundan iyi
Ahhahahahaa forumda bi de kendi istegiyle eltisine görümcesine gidenler var. Sanki yakın aileden olunca onlarda virüs olmuyormus gibi. Az miktarda istisnalar haric herkese akrabasindan bulaşıyor bu gercek... Ama millet memnun, "eltimle kahve iceyim sonra da virüs olayim."

bence kalıplarla düşünüyorsunuz

mesela yürüyüş yapmaya çok anlam yüklemişsiniz

uzun yıllar evden çıkmadığım gün hasta olurdum yani bildiğiniz boğazım şişer ateşim çıkardı zira bünye evde sadece hasta olunca kaldığı için evde kaldığında hastayım alarmı verirdi

sonra bilin bakalım ne oldu

bebeğim oldu :)))

evde kalmayı öğrendim 3,5 aycık

sonra yine çılgın hayat ve Mart 2020 kapandık eve

eşim kafayı yiyecek bizim hatun diye beklerken hala hayattayım

evet ben online çalışıyorum ama çalışmadan geçecek sürelerde de farklı etkinlikler olabilir

yani eskiden işten kalan zamanda 20 sayfa okurken şimdi 200 sayfa okursunuz

bence sizin sıkıntınız annenizin size "aman boş boş takılma, şunu yap bunu yap" demesi

sizi anlıyorum da

anneniz neler diyecek, onlara örnek verin de pratik yol yahut püskürtme yöntemi önerelim

zira sizin sıkıntınızın temeli evdeki anne
Teşekkür ederim♥
Anneme gelirsek sorun her şeyden ama her şeyden yakınması. Yemek yapmaktan, babamla evlenmiş olmaktan (babam gerçekten iyi bir insan ve anneme karşı her konuda anlayışlı oldu), hala evlenmemiş olan çocuklarından, kendisine değil halalarına benzeyen kızından(benden)
Ona göre kadın olmak temizlik yapmaktan ibaret sürekli temizlik yapmalı ve temizlik çıkartacak bir şey yapmamalıyız. Mutfakla karnımızı doyurana kadar işimiz olmalı canımız tatlı, börek, poğaça mı çekti? Ne gerek var...
Kitap mı okuyorsun ona ne gerek var okudun da ne oldu? Kalk temizliğe yardım et. Yardım edecek bir şey kalmadı mı? İlla ki vardır. Bir cam mı silinecek sabahtan akşama onunla uğraşır. Ev mi süpürülecek şurası güzel süpürülmedi, burası eksik kaldı. Ben ise tam tersi bu konularda çok titiz olmayı sevmem hızla yapar geçerim zaten yine kirlenecek yine yapılacak zamanı onunla harcamaya ne gerek var? Ama bunu dile getirdiğimde ben halalarıma benzemişim kendisi yaşlandığı halde ona yeterli yardımda bulunmuyormuşum, kitaba, yürüyüşe, müziğe çok zaman ayırıyormuşum, aklım sürekli gezmedeymiş vs. vs.
Okuduğunuz için teşekkür ederim :)

Back
X