20 Gün Evde Ne Yapılır, Yardım ve Önerilerinize İhtiyacım Var

En çok bizim hakkımız gece gündüz demeden gezenler otursa bu kadar yayılmayacak. Biz gezsek eminim kimsenin olmadığı yerlere giderdik :KK70: onlar kalabalık insanlarla ev oturması yapıyor :KK70:
Polisler bıkmış gerçekten, çocukları haftasonu parka çıkarmışlar arkadaşım video attı polis gelmiş uyarıda bulunuyor sokağa çıkma yasağı var eve girme yasağı yok alın çocukları eve dönün diye :KK70: herkes kendisinin ve evladının sorumluluğunu almadıktan sonra devlet yasak yapsa kaç yazar, destek verse kaç yazar, sağlık giderleri bilmem kaç lira olmuş. Tedbir alınmadan hastalığa yakalananlar için diyorum ücretsiz aldıkları hizmet sayı arttıkça devlete millete kambur olmaktan başka işleri yok yasak dinlemez insanların...
sorumsuz insana ne yasak işler ne ceza ne de kural.
insan bi düşünmez mi yahu aralıktan beri sokağa çıkma yasağı var, hafta sonları yasak, her gün 350 kişi ölüyor ben şu kçımı bi sıkayım da evimde oturayım, gezmeyeyim.
hala markette mesafe kavgası yapıyorum milletle, hala kasada g.tümün dibine girenler var belki hastayım, belki mutasyonluyum, belki öldüreceğim onu?
bir de yok hes kodu hepimizi izliyor, yok haklarımızı özgürlüklerimizi kısıtlıyorlar diyen sivri zekalılar var. devlet zaten bulaşma durumunu değil yoğun bakımların, hastanelerin durumunu düşünüyor yani 10-15 gün yatak döşek evde yatmamız kimsenin bir tarafında değil, önemli olan iyice ağırlaşıp hastaneleri meşgul etmememiz. ve bu çok doğru zira bugün başka sebepten hastaneye kaldırılsak sıkıntı yaşarız. diğer ülkeler gibi koridorlara mı taşsın entübeler, doktorlar hasta mı seçsin kurtarmak için, toplu mezar mı kazılsın? devletin salgın sürecinde haklı ve haksız olduğu çok fazla şey var. ama konu şu yasaklara uymayanlar olunca düşüncelerim böyle.

Evde olsaydım bende bir plan yapmıştım. Yazlıkların çıkarılıması ,kışlıkların kaldırılması, detaylı bahar temizliği camlardan, duvarlara tavanlara, mutfak ve giysi dolapları komple boşaltıp fazlalıkların ayrılması. Film izleme , birkaç tane kitap almıştım onları bitirmeyi planlıyordum. Mutfakta bir şeyler yapıp buzluğa atacaktım. Sabahları önceliği egzersize ayırıp sonra o günkü planıma göre hareket edecektim lakin kapanma bana vurmadı çalışıyorum :KK14: Oysaki annem ne sevinmişti bu planlarıma :KK48:

Diziydi, kitaptı, filmdi iyi güzel de biraz da kendinize yatırım yapmayı planlamaz mısınız hanımlar? Yata yata dizi mi izleyeceksiniz günlerce? Uygun fiyatlı milyon tane eğitim var. Biz 13 aydır tam kapanmadayız zaten, bu süreçte sayamadığımız kadar online eğitim aldık. Önümüzdeki 20 günlük süreç için de biri iş için biri hobi iki tane eğitime kayıt yaptırdım bile.

sorumsuz insana ne yasak işler ne ceza ne de kural.
insan bi düşünmez mi yahu aralıktan beri sokağa çıkma yasağı var, hafta sonları yasak, her gün 350 kişi ölüyor ben şu kçımı bi sıkayım da evimde oturayım, gezmeyeyim.
hala markette mesafe kavgası yapıyorum milletle, hala kasada g.tümün dibine girenler var belki hastayım, belki mutasyonluyum, belki öldüreceğim onu?
bir de yok hes kodu hepimizi izliyor, yok haklarımızı özgürlüklerimizi kısıtlıyorlar diyen sivri zekalılar var. devlet zaten bulaşma durumunu değil yoğun bakımların, hastanelerin durumunu düşünüyor yani 10-15 gün yatak döşek evde yatmamız kimsenin bir tarafında değil, önemli olan iyice ağırlaşıp hastaneleri meşgul etmememiz. ve bu çok doğru zira bugün başka sebepten hastaneye kaldırılsak sıkıntı yaşarız. diğer ülkeler gibi koridorlara mı taşsın entübeler, doktorlar hasta mı seçsin kurtarmak için, toplu mezar mı kazılsın? devletin salgın sürecinde haklı ve haksız olduğu çok fazla şey var. ama konu şu yasaklara uymayanlar olunca düşüncelerim böyle.

Gerçekten haklısınız.
Bu dönemde sık sık hastaneye gitmek durumunda kaldım. Şehrimizde pandemi için hastaneler var, ancak iki hastane normal hasta kabulü yapıyor acilde. Ambulansla hastaneye götürdüler, yarı baygınım. Ayrıldığım sesler kavga sesleri idi.
Sağım solum öksüren insanlar ile dolu idi. Ve doktorların tek uğraştığı şey siz grip değilsiniz, astım değil, koah değilsiniz. Siz covidsiniz, film sonucunuz covid tutulumı, sevk etmemiz lazım diyorlar. Asla ikna olmuyorlar. Test yaptırmam diye kavga çıkardılar. İçim acıyor artık. O kadar kalabalıktı canları çıkmıştı hekimlerin,hemşirelerin ve diğer tüm sağlık çalışanlarınının...

Merhaba arkadaşlar konumuz malum bayram sonuna kadar tamamen evleri kapanacağız ben çalışıp iş öncesi iş sonrası yürüyüş, alışveriş yaparak atıyordum enerjimi ve stresimi şimdi ise tüm gün evde ne yapacağım hiç bilmiyorum. Daha önceleri uzun süre evde kaldığımda ağır depresyon geçirirdim, psikolojik olarak bazı travmalara yol açmıştı sebep hem anneyle geçimsizlik hem aynı ortamdan bunalma vs. Uykuyu sevmediğim için erken kalkıyorum spor yapıp kitap okuyorum temizlik vs ne yaparsam yapayım taş çatlasa öğleni buluyor ondan sonra çok boş kalıyorum bu boşlukta kafayı yiyecek gibiyim. Komşuluk ilişkileri de şu sıralar coronadan dolayı kesintiye uğradı siz neler yapmayı düşünüyorsunuz çözüm, öneri ve birazda dertleşmek istedim herkese şimdiden teşekkürler.
Ne kadar büyütüldü bu durum. Belirli saatlerde markete gitmek yine serbest. Yemek yapın bence. Bu süreçte her gün meşakkatli bı yemek yapın. Sarma sarın. Profiterol yapın.el açması börek yapın. Yirmi gün evde oturdum diye depresyon a girmeyin.

Merhaba arkadaşlar konumuz malum bayram sonuna kadar tamamen evleri kapanacağız ben çalışıp iş öncesi iş sonrası yürüyüş, alışveriş yaparak atıyordum enerjimi ve stresimi şimdi ise tüm gün evde ne yapacağım hiç bilmiyorum. Daha önceleri uzun süre evde kaldığımda ağır depresyon geçirirdim, psikolojik olarak bazı travmalara yol açmıştı sebep hem anneyle geçimsizlik hem aynı ortamdan bunalma vs. Uykuyu sevmediğim için erken kalkıyorum spor yapıp kitap okuyorum temizlik vs ne yaparsam yapayım taş çatlasa öğleni buluyor ondan sonra çok boş kalıyorum bu boşlukta kafayı yiyecek gibiyim. Komşuluk ilişkileri de şu sıralar coronadan dolayı kesintiye uğradı siz neler yapmayı düşünüyorsunuz çözüm, öneri ve birazda dertleşmek istedim herkese şimdiden teşekkürler.
Kitap okumak, bilgisayara dizi indirip izlemek, dondurucunuz varsa onu doldurmaya uğraşmak, ilginiz varsa örgü vs ile uğraşmak, spor yapmak, kripto para illetine bulaşıp saatlerce grafik vs takip etmek, telefona oyun indirmek gibi

Ben yemek yapmaya sardım. onceden cocugum kucuk calisiyorum diye mutfaga vakit ayiramiyordum.

Simdi bol bol mutfağa vakit ayiriyorum cok mutluyum.

Esimle yedik ictiklerimize dikkat ediyoruz o yuzden degisik salatalar deniyorum.

Dun pizza yapmak istedim ama dikkat ettigimiz icin tam bugday unundan ince bir hamur yogurdum. olur mu olmaz mı derken beyaz undan daha lezzetli oldu esim daha beyaz un kullanma cok lezzetli oldu dedi.

Ayrica corba cesitlerinide arttirdim. vakitsizlikten yapamadığim zahmetli icine kofte yuvarmlamalı corbalar yapmaya basladım.

Sonra tum sebzeleri kucuk kucuk dograndigı corbalar felan.

Tabi kitap okumak youtube ve forumda takilmakta var.

Birde oglum evdeyse ki anaokuluna gidiyor yarindan sonra evde onunla alip vakitsizlikten yapamadıgimiz dikkat gelistirme setimiz var onu yaparız.

Bilmiyorum yogun calisıp vakit bulamayan bir insan olarak bana iyi geldi evde oturmak. aksine psikolojim duzeldi.

Online ders var yalnız

Bana bugün ogrencilerde soruyor ogretmenim tam kapanmada online dersler olacak mi diye? dedim nereden cikti bu dersi zaten evden yapıyoruz tabiki olacak kapanmayla alakası yokki. nedense boyle bir algı oluşmuş.

Bana bugün ogrencilerde soruyor ogretmenim tam kapanmada online dersler olacak mi diye? dedim nereden cikti bu dersi zaten evden yapıyoruz tabiki olacak kapanmayla alakası yokki. nedense boyle bir algı oluşmuş.
Eba da ülkemizin bir kurumuna bağlı yavrucum, elbette kapanacak 🤓 oradaki üye yaz mevsimini kastetmiş

Eba da ülkemizin bir kurumuna bağlı yavrucum, elbette kapanacak 🤓 oradaki üye yaz mevsimini kastetmiş

ögrenciler sorunca direk farklı algiladım. Bazen ogrenciler bunu nasil böyle anlayabildiler diye hayret ediyorum. belkide temennileri bu. sıkıldilar hava da ısininca sabredin dedim 2 ayımız kaldı mayis haziran. 2 temmuze kadar uzaktana devam. yazın telafiler baslayacakmış tabi kararlar degismezse. hayirlisi olsun.

ögrenciler sorunca direk farklı algiladım. Bazen ogrenciler bunu nasil böyle anlayabildiler diye hayret ediyorum. belkide temennileri bu. sıkıldilar hava da ısininca sabredin dedim 2 ayımız kaldı mayis haziran. 2 temmuze kadar uzaktana devam. yazın telafiler baslayacakmış tabi kararlar degismezse. hayirlisi olsun.
Tabi tabi tamamen temenni meselesi. Dervişin fikri neyse zikri de odur demişler. Uzaktan eğitim böyle uzun soluklu bir şey olmamalı aslında, çünkü etkileşim ve temas olmayınca kısır kalıyor amacına ulaşmıyor tek başına ve devamlı olduğunda. Artık hakkımızda hayırlısı

Back
X