20 kilo veya daha fazla vermek isteyen hanımların günlüğü

Sabah canım kahvaltı istemediği için 30 tane badem yedim.

Bir süre geçtikten sonra çılbır yaptım kendime, birkaç gündür bir çılbır tutturdum gidiyorum :) 2 yumurtayla yaptım, sonra da üzerine 2 kaşık yoğurt koydum. Yanında 5 adet salatalık yedim, tok tutsun diye. 2 dilim de ekmek.

Arada 1 kahve içtim ve 1 parça çikolata hüplettim.

Evi toplarken, odayı temizlerken 15 tane badem daha.

Evde gözleme, börek ve kek vardı. Sağa baktım, sola baktım; en sonunda yarım gözleme yedim. Çok yağlı değildi ama bol peynirliydi. Yanında 1 bardak şekersiz kola.

Şimdi tekrar kahve ve 1 parça çikolata.

Akşam yemeği olarak da 1-2 kase yoğurt yicem.

Bugün ortalama 1500 kalori ediyor.

Ayağımdaki ve dizimdeki ağrı hafifledi ama halen tamamen geçmiş değil. Yürüyüşe gitmedim ama az da olsa dans etmeye çalıştım, ek olarak temizlik yaptım.

kalori hesaplayarak zor olmuyor mu? Şahsen her şeyin kalorisi doğru yazmıyor...

Tam tersine kalori hesabı yapmak çok zevkli. Başta kalorisepeti ve kilotakibi gibi siteleri kullanıyordum kalori bilgileri için ama artık birçok besinin kalorisini biliyorum. Tabağımdaki her şeyin tık tık tık kalorisini akıldan hesap ediyorum :101:

30 badem ve 1 kase yoğurtla kahvaltımı yaptım.

Arada bir fincan Türk kahvesi ve 1 dilim kek.

Öğlen yemeğinde 4 köfte ve 5-6 kaşık salata.

Akşam için patates çorbası yapıyorum, hem lezzetli hem de kalorisi az

30 badem
1 kase yoğurt
1 fincan Türk kahvesi
1 dilim kek (kendime özel yaptım, light)
6 köfte
5-6 kaşık salata
1 kase çorba
2 salatalık
1 fincan Türk kahvesi
1 parça çikolata

Ortalama 1350 kalori.

1,75 lt su. 1,5 saat yürüyüş

45 dk daha yürüyüş yaptım

Bugün tartıda +100 gr gördüm. Pek umursamadım, moralimi bozmadım :)

Sabah kahvaltısı olarak 30 adet badem ve 5 köfte.

Son düzenleme:
Ara öğün olarak 5 adet kayısı yedim ama büyük oldukları için 10 kayısı yemiş kabul ediyorum kendimi.

Öğle yemeğinde 1 kâse çorba, yarım gözleme ve 3 adet salatalık

İkinci ara öğünde bir parça çikolata ve 1 kahve

Son düzenleme:
.................. Mesaj tekrarı............

Son düzenleme:

30 badem
5 köfte
5 kayısı (büyük)
1 kase çorba
3 adet salatalık
Yarım gözleme
1 fincan Türk kahvesi
1 parça çikolata
Bol salata (2 domates, 3 salatalık, göbek salata, maydanoz, yarım kaşık zeytinyağı)
3 kayısı

Ortalama 1400 kalori

2 lt su ve 5 km yürüyüş

40-45 dakika kadar temizlik yaptım, sil-süpür-topla işleri. En nefret ettiğim şey ama kalori harcadığım kesin, bayağı terledim :111:

bende geldim ama günde bir defa anca girebiliyorum steye. yeni doğum yaptım bebek izin verdikce yani. uruz yediklerinden kendime menü yapabilirim, böyle yazmaya devam lütfen. birde neden günde 30 badem yiyorsun, özel bir nedeni mi var? bu arada ben muzaffer kuşanın 15 günde 10 kilo diyetinden örnek alarak yapıyorum. tabi orda ara öğün yok ama ben ara öğünde koydum. baya bir işe yarıyor sanki. bir gün önceden yarının menüsünü hazırlıyorum kafamda, ertesi günde uyguluyorum. şu ana kadar iyi gittim. doğum yapalı 2 ay olmadı ama 18 kilo verdim, çooookkkk mutluyum

Merhabalar, hoşgeldin :)

Taze bir anne olarak çok şanslısın aslında. Bebişini emziriyorsundur, emzirmek çok fazla kalori sarfiyatına neden oluyor, en az egzersiz yapmış kadar :) Ben saatlerce ter döküp birkaç yüz kalori ancak harcarken annişler bebişleri sayesinde çabucak inceliyor :124: Anne olmanın eminim bir sürü güzelliği vardır ama bebişlerin bizlere yaptığı bu güzelliği de unutmamak lazım :90:

Çok tebrik ederim, iki ay gibi bir zaman diliminde çok güzel kilo vermişsin. Darısı benim başıma inşallah :)

Badem, kahve, yoğurt vs gibi besinleri tüketenlerin, bu besinleri tüketmeyenlere göre daha çok kilo verdiği görülmüş. Bu bir etken benim için. Aynı zamanda çok canım istemedikçe ekmek tüketmiyorum. Ölçülü olmak koşuluyla; fındık, fıstık, ceviz ve badem ekmek yerini tutuyor benim için ve çok tok hissetmemi sağlıyor

yoğur çok güzel yağ yakıyormuş, benim diyetimdede var ama fazlası kilo yapıyormuş çok tüketmemek lazım. badem yerine 2 yumurta, 3 tam ceviz, 1 avuç kabak çekirdeği falan kullanıyorum. bi ara gidip bademde alayım hem sütün kalitesi artar. ben yeşil çay + mate yapragından çay yapıp içiyorım günde 1-2 bardak, hamileliğimde çok ödem olmuştu onları atmamda yardımcı oluyor. saat başıda 1 bardak su yada sıvı bir gıda tüketmeye özen gösteriyorum. deneyipte başarı sağladığın sağlıklı yöntemler yada besinler varsa onlarıda paylaş lütfen. ekim sonunda kadar 70 i görmeyi çok istiyorum

Ödem benim için de gerçekten problem. Ne yaparsam yapayım ödemden tamamen kurtulamıyorum. Kilolu insanlarda görülen bir problem bu ama sanırım bende normalden de fazla
Çayla, bitkilerle üstesinden gelemiyorum. Belki kilo verdikçe ödemim de azalır, en azından öyle olmasını ümit ediyorum :)

Birkaç diyet denedim ama açıkçası sonunu pek getiremedim. Diyetin sadece başarılı olması yetmiyor, bir de uygulanabilir olması, senin hayat tarzına uyması lazım
Ben en çok kalori hesabını seviyorum, en çok tercih ettiğim yöntem bu :)

Kabızlık sorunumu çözmek için fırında kabak yaptım kendime. 5 tane kabağı üzerlerine biraz fazlaca zeytinyağı dökerek fırına verdim. Bu yöntem bende işe yarıyor ama bugün mecburi olarak listemin dışına çıkmış oldum. Kabağın kalorisi dikkate alınmayacak kadar az olsa da, zeytinyağının kalorisi biraz fazla. Bir günlük zorunlu kaçamağı göz ardı edicem artık :)

Kabızlık sorunumu hallettim, kayısı ve zeytinyağlı kabak gerçekten işe yarıyor :)

Maalesef bu sabah tartıda yine artıları gördüm o yüzden bugün 2-3 bardak yeşil çay içicem, pek sevmesem de.

Sabah kahvaltı yapmadan önce mutfakta fare gibi kıvrandım ama hiçbir şey kalmamış evde

22 bademle 1 armut yedim, ara öğünde de bir fincan Türk kahvesiyle 1 dilim light kek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…