2007-2008-2009 Eylül Anneleri lütfen 2010 eylül anneleriyle tecrübelerinizi paylaşın

paylaşımlar için çok saolun.bebek eşyalarını ne zaman aldınız, çok erken almamak lazım ama ağırlaşmadan da halledin diyolar.

ben 6. aya kadar sadece atlet aldım.Bebek mağazalarının önünden geçerken dayanamıyordum.Almak da istiyordum o nedenle biraz nefsim körelsin diye atletlerle idare ettim.Tüm kıyafetlerini 7. ayda odasını da 8. ayımda aldım.

canım ben 3 aydan sonra başladım bide ben mesela bu aylarda geçen sene bu zamanlarda kızıma şimdi giyeileceği şeyler almıştım zıbınlar filan en son aldım yani sezon sonunu değerlendirip büyük şeylerle başladım sona doğru da zıbınlarını filan aldım ama sana tavsiym çok fazla zıbın alma çok çabuk büyüuolar dolayısıyla ziyan oluyo ayaklı altlıklardan da çok alma hızlı büyükleri için mesela 1 ayda 5 cm birden uzadıkları için giyemiyolar :) başka sormak istediğin varsa seve seve cevaplarım:)

bizde odasını 8 ayda yaptık zaten kendimiz odasını boyadık mobilyaları ananemiz aldı bodür filan kullandık süsledik odasını :)

özkem bacım senin boyun kaç ben 1.65 boy la evlendiğim ilk zanmanlar 47 48 kiloydum sonra hamil kalıcam kendime ii bakım vitamin kullanım derken 52 ile hamile kaldım şu an 56 filan kilom :)

kızlar bebeğinizin ilk ayında en çok lazım olan şeyler
zıbın en az 6 tane çünkü sık sık deiştirmek zorunda kalıyorsunuz ben günde en az 2 yada 3 tane deiştiriyordum önden açılıp kapananlardan alın göbek bağı temizliğinde çok iyi oluyor artı daha kullanışlı ve yakası mümkün olduğunca kapalı olmasına dikkat edin...
bebek bezi prima kullandım en az 5 yada 6 tane alın çünkü ben bir paketi 1 hafta içinde bitiriyordum yaptığım stok işe yaradı...;,(bebeğiniz her süt emdikten sonra lavabosunu yapıyor aklınızda bulunsun)halende prima kullanıyorum çok memnunum...
pudra sakın kullanmayın kızlarda rahim evi sorunları ve tüm bebeklerde astım vs gibi sorunlar yapıyor...
johnson bed time ürünlerini kullanıyorum çok memnunum...bebek yağı ve şampuanı çok iyi ama kremi pek işe yaramıyor bilginize...kese olarak halen tülbent kullanıyorum vücudunu hem temizliyor hem de tahtiş etmiyor...
göbek bağı için yüzde 70 alkol alın vede sargı bezi ile kulak çubuğu hergün temizlemek için be göbek bağının hijyeni için...
lavabosunu temizlemek için pamuk ve kaynatılmış ılınmış su kullanın hem organik hemde pişik vs yapmıyor sırf seyehat durumu için ıslak mendil alın ben kullanmadım seyehat dışında çünkü hemen pişik yaptı isirik vs neden oldu hemen bıraktım...Maşallah şu ana kadar pişik olmadı...
Başka başka hıh bide herşeyi pamuklu alın yün kullanmayın vücudunu tahriş ediyor.aile büyüklerimiz bayağı yaptı ama halen çekmeesinde duruyor kızımın...
dilediğinizi sorabilirsiniz çekinmeyin hamişleropuyorumnanaktan

göğüslerinde göbeğinde çatlak oluşan varmı, oluşmaması için neler yaptınız, benim doktorum 4. aydan itibaren kullanmam için bi krem önerdi, en iyisi bu diye.kozmetikçiler badem yağı bebe yağı falan öneriyor, bu konuda fikri olan varmı?

ecrıncım hıccccccc uzulme Rabbım besler ıns bebegnı sen elınden gelenın fazlasnı yapmısssn

Rabbım sıfa versn sana ve cumle rahatszlıgı olanlara

Amin canım. Sütten ayırmak çok zor oldu. İclalimi kucağıma alamadım 1 hafta. O emmek için saldırdığında ben hıçkırıklara boğuluyordum. 1 ay o da ağladı ben de... Hala bile aklıma geldiğinde gözlerim dolar. Ama alıştık çok şükür. Bir de benim bir tavsiyem olacak. Bebeğiniz doğunca ilk 6 ay sadece anne sütü deniyor ama ben bunu çok da doğru bulmuyorum. Çünkü 6. aydan sonra ek gıdalara kolay alışamıyor bebekler. Ben çok az olmak üzere 3. aydan sonra meyve suyu, pirinç unu maması falan da verdim. Çok şükür yeme problemimiz yok. Fazla değil, çok az değişik şeyler vermenizi, bu sayede değişik tatlara alıştırmanızı tavsiye ederim.

Benim doktorum çatlak kremi kullanmamı tavsiye etmedi. Bebek için zararlı maddeler varmış içinde. Bence en doğrusu badem yağı canım...

canım bende Maşallah diyim ne çatlak nede hamilelik maskesi oluşmadı...6 aydan sonra yavaş yavaş çıkan göbeğim için dr a sorduğumda ırsi dedi ailede varsa kolojen yapın müsaitse çıkar dedi krem felan kar etmez dedi...eczacılar en pahallı kremleri elime verdi almadım...güvenmedim içindekiler plesantaya oradanda bebeğe geçer korkusuyla ki geçiyor haberin olsun...bebek yağı hergün kullandım tüm vücuduma yazın ortasında bile yavaş yavaş yedirerek ama...ve şapka kullan nisan ayından itibaren ben hep güneşe çıktığımda şapka kullandım...faydasınıda çok gördüm...:lepi:

canım benim hamileliğim çok rahat geçti,yazın şansıma çok sıcaklar olmadı ama işlerin yoğunluğundan ağustos ayı başı itibariyle izne ayrıldım, 64 kilo ile hamile kaldım 77 ile doğuma gittim epidural normal doğum ayptım ki ben çok korkardım herkese tavsiye ederim sağlığın elverdiği ölçüde,doğum sonrası 69 kiloydum ve hala aynıyım veremedim, hamileleilkte kilolarımı özellkle son 3 ayda aldım, kilo aldırıcı şeyler fazla yemeyin, bol bol meyve ve su özellikle, aman suyu sakın eksik etmeyin elinizden ileriki aylarda daha önem kazanıyor, benim suyum azaldığı için 1 hafta öncesinden suni sancıyla doğum oldu, yazın üzerimde sürekli 3-4 tane bol penye ve ayağımda terlikle işe gittim, ayaklarınız şiştiği için ayakkabılar gelmiyor,hamilelik pantolarnlarımı mine mağazasından aldım çokda memnun kaldım, (biraz konular karışık oldu, idare edin) çantanızda ıslak mendil, su, çikolata ve tuzlu bisküvi bulundurun, mide ekşimlerim çok olmuştu, şişe şişe gaviscon içmiştim, son aylarda ayaklarınıza geceleri çok kramplar girer bu yüzden doktorunuz magnezyum (toz) verir, siz şimdiden magnezyum içeren meyveleri düzenli tüketin mesela muz,vitamin haplarınızı düzenli kullanın, zamanınız oldukça dinlenin, ayaklarınızı uzatın, gece yatarken ayaklarınızın arasına ince bir yastık alın, beim karnımda çatlak olmadı zaten göbekliydim :) sadece vazelin kullandım faydası olmuştur,gögüs uclarınız yara olucak,bunu için doğumdam yaklaşık 1,5-2 ay öncesinden gögüs ucu kremlerinden kullanmaya başlayın, ben farklı 2-3 krem kullandım, çok yara olmuştu, medelanın kremi,lansinoh ve adını hatırlamıyorum, saçlarımı kestirdim 3 ayda öyle bir rahat olduki, çünkü artık her ay geçtikçe herşey gözünüzde büyüyor, son aylarda evde yalnız kalmayın, iş güçmüş bırakın bunları, dinlenin ve bebeğinizi düşünün, yürüyüşü ihmal etmeyin normal doğum isteyen anneler ,günlük 45 dakika haif tempoda yürüyüş suyu unutmayın,
şimdilik benden bu kadar
hepinizi öpüyorum

ben de çatlaklar için mustelayı öneririm .biraz pahalı ama değer.çok etkili bir krem.

bu arada ben de 2009 eylül annesiyim.kızım EYLÜL 6..9.2009 da doğdu.9.9.9 olacaktı ama bizim kız 3 gün dayanamadı.spinal sezeryan ile doğum yaptım.yan etkileri var diyorlar ama ben hiç bir sorun yaşamadım.hamileliğim çok zor geçti.ilk 3ay mide bulantısı.sonrada son 6 ay boyunca sürekli yattım.yani yaz dönemini sürekli yatarak geçirdim.ama kızım için değer.şükürler olsun.

aklımdayken mayıs haziran gibi gebeliğin 24-28.haftaları arasında şeker yüklemeniz yapılacak.şekeriniz yüksek çıksa bile korkmayın.benim oldukça yüksekti ama diyetle kontrol altına alınabiliyor.diyete uyulduğu sürece hiç sorun yaratmıyor.hem diyet sayesinde yatmış olduğum halde 6 kilo aldım.ama inş.hiç birinizde çıkmaz.

ilk başta merhaba ... 2009 eylül annesiyim ve tekrar 2010 eylül annesi olucam kısmetse :) benim kızımdaki hamileliğim çok ama çok rahat geçti ne mide bulantısı ne aşermesi vs hiçbirşey olmadı.. sadece 4.aydan sonra midemde yanma oldu.. 26 kilo aldım 58 ile hamile kaldım 84 ile doğuma gittim.. bunun nedeni ilk aylarda yalnış kullandığım vitamin ve kan ilacı oldu.. yazın hem kilomun hemde gebeliğin verdiği sıcak basması beni aşırı bunalttı dışarı çıkamaz olup tüm gün vantilatörün karşısında oturdum.. çıksamda akşam 5 ten sonra mutlaka şapkayla dolaştım.. doğumdan 10 gün sonra 75 kilydum.. zaten çoğu kilom suydu.. kızımın kilosunun fazla olması ve benim aşırı bunalmam nedeniyle 39.haftamda sezeryan oldum genel anestezi ile ve çok memnunum.. herhangi bi sıkıntım derdim olmadı çok şükür ilk dğduğu günden beri ben baktım kızıma..

şimdiki gebeliğim tam bir kabus.. kızımın aksine çok fena geçiyo.. bulantı kusma aşerme vs vs.. kızıma bakamaz duruma geldiğim bile oluyo.. her gebelik aynı değil maalesef.. herkeze bende dahil hayırlı doğumlar diliyorum...

benim dr um eğer yapın çatlamaya müsaitse ne yaparsan yap çatlar eğer değilse çatlamaz dedi.. ablamın göbeğinde hiçbirşey kullanmamasına rağmen tek çatlak yok benimki ise harita gibi.. sadece bebe yağı kullandım...

ben zıbını çok fazla kullanmadım.. toplasam 6 kere giydirmişimdir.. alt üst takımları daha çok tercih ettim. çünki zıbınlar hemen küçülüyor.. 1 hafta önce giydirdiğini bir hafta sonra imkanı yok giydiremiyorsun.. çok çabuk büyüyor kuzular.. ilk 3 ay ayaklı alt giydirdim.. ama uzun olmasına dikkat ettim ayakları rahat olsun diye bide kocakarı söylemleri vardır ayaklı giydirirsen ayakları uzamaz eğik kalır diye.. 3 ay sonra ayaksız altlara geçtim ama mutlaka çift çorap.. çıtçıtlı badiler en çok lazım olanlar arasında çünki günde 4 tane değiştirdiğimiz bile oluyordu kaka yaptıklarında bazen bellerine kadar geçmiş oluyor..eldiven ve şapka çok kullanmak taraftarı değilim.. en fazla 2 ay o bile çoktu ben 40 ından sonra ikisinide çıkardım.. ondan fazla masraf yapılmasın bence benim daha giydirmeden takmadan kaldırdıım tonla şapka ve eldiven var..

bende kızımda hertürlü şeyi denedim badem yağını ençok malum adananın yaz sıcağında yağlı yağlı gezmek mümkün değil bu yüzden karnım harita gibi buyüzden bu hamileliğimde fazla takmam kafama zaten olan olmuş

kızlar bebişlerinize oda yaptıysanız eğer odanın boya işini ve eşya alımını ne zaman yaptınız..koku zor çıkıyormuş diye duymuştumda çok uzun sürüyorsa ona göre hazırlık yapmak gerekir herhalde...şimdiden teşekkürler...

Canım eşyalarını 8. ay içinde aldık, mobilyalar boya kokuyordu yeni yapılmıştı, odayı sürekli havalandırmama rağmen 1,5 ayda kokusu anca çıktı, ama ne fayda elifim odasında fazla yatmadı 6. ayımız bitti hala odamızda bizimle yatıyor, bir heves odasını döşedim, herşeyini aldım ama gündüzleri dışında pek kullanamadık, eğer maddi durumunuz iyi değilse herşeye para vermeyin,ilk zamanlar zaten sürekli sizinle aynı odada olması lazım emzirmek için, yaptığınız oda bir süre bekliyor, kendi odanıza kendi tercihinize göre bir beşik koyun ilk zamanlar bence yeter, gerçi banada söylemişlerdi ama insan hevesleniyor hele de ilk çocuk olunca, amaaaann siz beni boşverin, yapın odasını delikafadulden

bebek üç yaşına kadar sizin odanızda olsun...
belki modern düşünceye uygun değil, hemen odasını ayırma taraftarı bir çok anne ama bebek gece uyandığı zaman annesini görebilmeli...
sabiha paktuna keskin kesinlikle diyor bu konuda, çok sevdiğim bi doktordur...
ama o söylememiş olsa bile bilmiyorum düşünemem ben gece bebeğimin benden başka odada olduğunu...
yatağımda yatırmam orası ayrı, insan hem korkuyor hem uyuyamıyor zaten...
ama en azından yaşına kadar falan yatsın odanızda yaa, park yatak alın 90 liraya park yataklar var...
oda takımı almadım ben, 325 liraya dolap ve komidin yaptırdım, park yatak aldım 130 liraya...
büyüdüğü zaman ne istiyorsa onu alırım, ama şimdi gerek yok... dolap da kocaman zaten 2 çocuk olsa bile yeter...
cntz'in dediği gibi maddi durumunuz elvermiyorsa hiç zorlamayın, ben zorlamadım pişman da değilim :)))
zaten emzirme alt açma vs vs derken odası çok uzak gelir zaten gözünüze :)))

hamilelik hakkında da...
evliliğiniz çevreniz ne kadar müsait bilemem ama elinizden geldiğince kafaya birşey takmadan hamilelik geçirmeye çalışın...
özellikle de gece uykularınız mutlaka olsun kızlar, belki her bebeğe değil ama genellikle etki eder...
kızım çok sinirlidir, ben odadan çıkıp iş yapamam hala sürekli ilgi ister, bazen de ağlama krizi tutar (çok nadir ama )
geçe yatağımıza oturup emişmeye başlarız, bi uyur sadece emmeye kalkar... Allaha şükür hiç sabahladığım olmadı.. maşallah diyim :)
ilk kez 3 gecedir huzursuzuz, o da 38-39 arası seyreden ateşten kaynaklanıyor...
elinizden geldiği kadar takmayın, inşallah çevreniz ve yaşamınız müsaittir buna :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…