2007 anneleri burası da bizim yerimiz olsun

Ben aynı fikirde değilim canım. Her düştüğünde yanına gidip canım cicim yapılması çocuğun kendi başının çaresine bakabilmesini engelliyor.
Eğer düştüğü yeri yada çarptığı yeri döversen bu da çocukta şiddet eğilimini arttırıyor. İlerde biri ona vurduğunda yanlışlıkla olsa bile karşılık verecek. Çünkü canını acıtanın canını acıtması öğretilmiş oluyor.

Ben şu şekilde davranıyor. Eğer çok tehlikeli düşmediyse yada güvenliğini tehdit edecek bir durum yoksa ve kızım beni çağırmadıysa yada yanıma gelmediyse ve ağlamıyorsa ilgilenmemiş gibi yapıyorum. Çünkü bununla kendisinin baş etmesi gerekiyor diye düşünüyorum. okudğum birçok kitaptada böyle yapılması gerektiği yazıyor. Daha sonra yanına gidip ne oldu annecim düştün mü sen diyorum. düştüm ama bişiy yok yada geçti diyor. Yada şuram acıdı öpermisin diyor. Öpüyorum.

Senin fikrine de saygım sonsuz elbette. Kendi fikrimi yazdım yanlış anlamanı istemem şekerim. a.s.

canım bu benim fikrim değil doktorların fikri.geçenlerde doktorum adlı programdada katılan doktor aynen böyle söyledi.her seferinde düştüğünde orayı dövme yi yanlış anlamışsın

çok canı acıdığında veya kendini kötü hissettişğinde bunu yapıyorum.ayrıca şiddeti artırrsa doktorların bunu söylemezdi diye düşünüyorum.
ve benim kızımda özellikle şiddet hiç görmedim.çok oyun arkadaşımızda oluyor ama.

ayrıca çocuklarım şuan 3 yaşındalar zaten 5 veya 6 yaşlarına geldiğinde sizce eşyalara ben onları döverim dersem ne kadar iananırlarki.şimiden birçok güven duygusunu oluşturmaya çalışıyorum .hem elime terliği alıp dövmüyorum yalancıktan onu yüzü gülene kadar kim yapmış benim meleğime diyorum.

ben o programdakiş doktorada ulaştım ve teldede görüştüm ve çok mutluyum .iyki o eşsiz doktorla tanışmışım.

bana göre de çocuğun kendine güveni sevgiyle olur, önce onları sevgiye,güvene doyuralım

sonra bırakın düştükleri yerden kendileri kalksınlar...

tünaydın kızlar.hava burda çok güzel.kızımı parka götrüdüm bende o kadar mutlu olduki..

Canım dediğim gibi herkes kendi çocuğunu nasıl büyüteceğini bilir. Ve senin çocuğunu en iyi sen benim çocuğumu en iyi ben büyütürüm.
Dediğim gibi benim fikrim bu. Seni yargılamak için söylemedim onları da alınma lütfen.

Bu arada doktorlarda zaten çocuk gelişimi ve eğitimi konusunda hem fikir değiller hiç. Birinin doğru dediğine diğeri yanlış diğerinin doğru dediğine öbürü yanlış diyor.

Ben doktorlardan çok annelik içgüdülerime ve kızımın gelişimine bakıyorum. Gerisi ne derse desin.

Ve wild rose sana katılıyorum canım.

arkadaşım ben bu konuyu uzatmak istemiyorum . sadece fikrimi paylaştım.

ve paylaştığım fikirle çok şeyi aştım.kızım önceden tık sesi duysa korkardı şimdi korkmuyor.ilerde çok sorun olacakken bir konuyuda sevgili doktorum sayesinde aştım

dedimya bu bir paylaşımdı.sizinde fikirlerinize saygı duyuyorum.

merhaba güzel anneler,

Bende aranıza katılmak istiyorum.Paylaşımlarda bulunmak istiyorum. eylül 2007 doğumlu bir prensesim var 94 cm 15,5 kılo . Şimdi yeni bebişimizi bekliyoruz 3 aylık oldu kendileri. çalışan bir anneyim kızımada babannesi bakıyo oda bende çok uğraştık ama tuvalete alıştıramadık . Şu aralar bende bıraktım zaten 2.bebişte baya zorladı beni ... tanıştığıma çok memnun oldum güzel paylaşımlar dileğiyle...

Benim kızda çok korkaktı.Şimdilerde azaldı korkusu.En ufak bi seste yanıma koşar gelir.Bende ne olduğunu anlatırım.ışte kapı sesi,yukarda abla yürüdü vs.Düştüğündede ağlıyosa gider sarılırım.Ağlamıyosa oralı olmam.Sadece bişey olmuşmu diye gözümün ucuyla bakarım.
bugünkü menümüz karnıbahar yemeği çorba var
akşamda sebze çorbası pilav yer.

Hoşgeldin canım aramıza.Benim kızda daha alışamadı tuvalete.Hala bez kullanıyorum.Havalar ısınsın başlıyacağım tekrar.

Şunu söylemeye çalışıyorum çocuğumu küçükken düştüğü zaman tabiki kucaklıycam nazlıycam

çünkü o daha sevgi çocuğu tabiki düştüğü yerin ovulmasını istiycek hissedilmek istiycek o an,

ama bu dediğimiz hani düştüğü zaman kendisi kalksın,bişey olmamış gibi davranalım durumu

çocuğun kendine güveni geldiği zaman olucak şeyler yani önce sevgi ve güveni vermeliyiz onlara...

merhaba canım hoşgeldin aramıza benim kızımda ekim doğumlu.

harmoni hoşgeldin canım nasılsın kızlar neyapıyo?

ya çok haklısın arkadaşım bende onu anlatmaya çalışmıştım.özellikle yazmışsınya

HANİ DÜŞTÜĞÜ ZMAN KENDİSİ KALKSIN bişey olmamış gibi davranalım durumu kendine güveni gelince olacak şeyler

çok doğru.

Hoşgeldin canım aramıza.Benim kızda daha alışamadı tuvalete.Hala bez kullanıyorum.Havalar ısınsın başlıyacağım tekrar.

ben çocuklarımda 2 yaşına girince tuvalet eğitimlerini verdim.
gecede bağlamadım ve 1 yıldır aynen devam ediyoruz ama kızlar daha çabuk alışıyor erkekler çok daha zor.

ikizmeleklerim sen fikrini yazdın bende fikrimi yazdım burda hemfikiriz de neden benim fikrime tepki gösteriyorsun bunu anlamadım. ıki mesajımda da sana alınma sakın yargılamak değil amacım yazdığım halde sen bana tepki gösteriyorsun.Ortada zaten uzatılacak bir konu yok ki. konuyu uzatmayacağım falan yazıyorsun.

Sen öyle yaparsın ben böyle. Sen öyle yapıyorsun diye senin ikizler çok sevgiyle benim kızım çok sevgisiz büyüyor diye bir kaide yok. Yada tam tersi bir durum yok. Herkes kendi çocuğunu tanır bilir ve ona göre davranır.

Aslında sabahtan beri ikimizde aynı şeyi söylüyoruz. Bende yazdım ağlamıyorsa bana ihtiyacı yoksa gitmem yanına diye ama neyse dediğin gibi uzatmaya gerek yok. Kapatalım mevzuyu.

gullesu maşallah arkadaşım. Sağ salim kavuşmanı dilerim bebeğine. hoşgeldin aramıza.

merhaba canım hoşgeldin aramıza benim kızımda ekim doğumlu.

harmoni hoşgeldin canım nasılsın kızlar neyapıyo?
Canım kızlar iyi valla.Ablamız okulla dershane arasında mekik dokuyor.eve geldimi ufaklık ona bi nazlanıyo sorma.Kıyametler kopuyo.Ablasına istediğini yaptırcağını bildiği için.

Canım sana katılıyorum:her çocuk kendine özeldir.En iyide anneler bilir çocuklarını.50 tanede çocuk büyütse bi yabancı benim çocuğumu anlıyamaz.Belli başlı noktalar dışında tabii.Benim ufaklık çok olaylı büyüdü.Hiçbir kurala uymayan bi bebekti.Ki benim 2.çocuğum düşün artık.Elim ayağıma dolaşırdı.Gelen giden herkes şöyle yap böyle yap derdi ama benim kıza sökmezdi.Tabii herkees iyi niyetiyle söylerdi ama nafile.Hatta dayanamaz elimden alırlar bak böyle yapacaksın diye güya bana gösterecekler ama benim cadı daha beter bağırırdı.Mesela hiç ayağımda sallayarak uyutamadım.Aslında istedim ama o kabul etmedi.hala da belli kurallara asla sokamam.Dediğim dedik bir çocuk.Kendi kuralları var.3 yaşını bekliyorum.İşte ozaman biraz daha kurallara uyacağı düşüncesindeyim.iki kızım var tamamen zıt karakterdeler.büyük kızım ne kadar rahat yetiştiyse küçük kızımda okadar zor yetişiyor.

Gunaydın herkese.

wildrose beş parmağın beşi bir olmaz ya o hesap. Ben ve kardeşimde öyleyiz. Ben ne kadar sakinsem kardeşim o kdr isyankar. Gerçi cinsiyet de fark ediyor huyunda suyunda ama seninkiler ikisi de kız. Allah sağlık versin de gerisi boş.

gunaydın arkadaslar
Benım oglumda duştugu zaman bız esımle ortalıgı yıkardık ve gıdıp nasıl sarılırdık.zamanla hata yaptıgımızın farkınaa vardık en küçük bır duşmesınde bıle bızım gıtmemızı almamızı beklıyordu
Ama artık oyle yapmıyoruz duştumu kendısı gelıyor yanımıza ben duştum neresı acıyorsa gösterıp öpturuyor ve oyununa devam edıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…