arkadaşlar sizlerle bir konuyu paylaşmak istiyorum.çocuklarda korku.
en üzüldüğüm konu kendine güvensiz çocuklar yetiştirmek.korku dolu ve ürkek.
mesela çocuk düştüğünde veya korktuğunda bizim toplumumuzda sen erkek adamsın sen koskoca kızsın birşey olmaz denilir
işte ozman çocuğa biz senin derdini dinlemiyoruz sorununu kendin hallet diyormuş ve onu geri itiyormuşuz.
ben çocuklarım düştüğünde onu kucağıma alır birlikte gider düştüğü yeri döver ay benim kuzumu kim düşürmüş ay benim tatlıma ne olmuş diye nazlandırırım.birşeylerden korktuklarındada korma tatlım bak ben o sesi döverim bak oyuncağında yanında diye onun güven duygusunu artırıyorum.
bende işe yaradı kuzularım kendi odalarında yatıyorlar.ve inanıyorumki 9 yaş en korkularla yüzleşildiği dönemi daha kolay atlatacağız.2 yaş sendromu gibi 6 -9 yaş korku dönemi var.
Ben aynı fikirde değilim canım. Her düştüğünde yanına gidip canım cicim yapılması çocuğun kendi başının çaresine bakabilmesini engelliyor.
Eğer düştüğü yeri yada çarptığı yeri döversen bu da çocukta şiddet eğilimini arttırıyor. İlerde biri ona vurduğunda yanlışlıkla olsa bile karşılık verecek. Çünkü canını acıtanın canını acıtması öğretilmiş oluyor.
Ben şu şekilde davranıyor. Eğer çok tehlikeli düşmediyse yada güvenliğini tehdit edecek bir durum yoksa ve kızım beni çağırmadıysa yada yanıma gelmediyse ve ağlamıyorsa ilgilenmemiş gibi yapıyorum. Çünkü bununla kendisinin baş etmesi gerekiyor diye düşünüyorum. okudğum birçok kitaptada böyle yapılması gerektiği yazıyor. Daha sonra yanına gidip ne oldu annecim düştün mü sen diyorum. düştüm ama bişiy yok yada geçti diyor. Yada şuram acıdı öpermisin diyor. Öpüyorum.
Senin fikrine de saygım sonsuz elbette. Kendi fikrimi yazdım yanlış anlamanı istemem şekerim. a.s.
merhaba güzel anneler,
Bende aranıza katılmak istiyorum.Paylaşımlarda bulunmak istiyorum. eylül 2007 doğumlu bir prensesim var 94 cm 15,5 kılo . Şimdi yeni bebişimizi bekliyoruz 3 aylık oldu kendileri. çalışan bir anneyim kızımada babannesi bakıyo oda bende çok uğraştık ama tuvalete alıştıramadık . Şu aralar bende bıraktım zaten 2.bebişte baya zorladı beni ... tanıştığıma çok memnun oldum güzel paylaşımlar dileğiyle...
merhaba güzel anneler,
Bende aranıza katılmak istiyorum.Paylaşımlarda bulunmak istiyorum. eylül 2007 doğumlu bir prensesim var 94 cm 15,5 kılo . Şimdi yeni bebişimizi bekliyoruz 3 aylık oldu kendileri. çalışan bir anneyim kızımada babannesi bakıyo oda bende çok uğraştık ama tuvalete alıştıramadık . Şu aralar bende bıraktım zaten 2.bebişte baya zorladı beni ... tanıştığıma çok memnun oldum güzel paylaşımlar dileğiyle...
Şunu söylemeye çalışıyorum çocuğumu küçükken düştüğü zaman tabiki kucaklıycam nazlıycam
çünkü o daha sevgi çocuğu tabiki düştüğü yerin ovulmasını istiycek hissedilmek istiycek o an,
ama bu dediğimiz hani düştüğü zaman kendisi kalksın,bişey olmamış gibi davranalım durumu
çocuğun kendine güveni geldiği zaman olucak şeyler yani önce sevgi ve güveni vermeliyiz onlara...
Hoşgeldin canım aramıza.Benim kızda daha alışamadı tuvalete.Hala bez kullanıyorum.Havalar ısınsın başlıyacağım tekrar.
Canım kızlar iyi valla.Ablamız okulla dershane arasında mekik dokuyor.eve geldimi ufaklık ona bi nazlanıyo sorma.Kıyametler kopuyo.Ablasına istediğini yaptırcağını bildiği için.merhaba canım hoşgeldin aramıza benim kızımda ekim doğumlu.
harmoni hoşgeldin canım nasılsın kızlar neyapıyo?
ikizmeleklerim sen fikrini yazdın bende fikrimi yazdım burda hemfikiriz de neden benim fikrime tepki gösteriyorsun bunu anlamadım. İki mesajımda da sana alınma sakın yargılamak değil amacım yazdığım halde sen bana tepki gösteriyorsun.Ortada zaten uzatılacak bir konu yok ki. konuyu uzatmayacağım falan yazıyorsun.
Sen öyle yaparsın ben böyle. Sen öyle yapıyorsun diye senin ikizler çok sevgiyle benim kızım çok sevgisiz büyüyor diye bir kaide yok. Yada tam tersi bir durum yok. Herkes kendi çocuğunu tanır bilir ve ona göre davranır.
Aslında sabahtan beri ikimizde aynı şeyi söylüyoruz. Bende yazdım ağlamıyorsa bana ihtiyacı yoksa gitmem yanına diye ama neyse dediğin gibi uzatmaya gerek yok. Kapatalım mevzuyu.
gullesu maşallah arkadaşım. Sağ salim kavuşmanı dilerim bebeğine. hoşgeldin aramıza.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?