2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

magnezyum,kalsiyum?????? aman yarabbi daha içecek miyiz deildir inşallah süt içiyoruz ya bolca yetmez mi sherry456 nolurrr yetsin

arkadaşlar ben galiba dündü.yazmıştım.yine tekrarlamak istedim.gerçi sizde araştırıyorsunuzdur.ama aklınızda yinede bulınsun.netten araştırmalarıma göre:

Gebelikte, en masum görünen ilaçların bile bebeğinize zararı olabilir. Size önerilmedikçe hiçbir ilacı kendiliğinizden kullanmayın. Hamilelik dönemi ve öncesinde reçeteli veya reçetesiz satılan tüm ilaçları kullanmadan önce bu dönemde kullanılıp kullanılamayacaklarının araştırılması gerekir. Gebelik dışında kullanıldığında hiçbir yan etkisi olmayan ilaçlar dahi gebelik döneminde kullanıldığında gelişmekte olan bebeğe zarar verebilir.
Sadece anne değil baba adayının aldığı birçok ilaç da gebeliğe etki edebilir. Prekonsepsiyon döneminde erkeğin kullandığı ilaçların spermi direkt olarak etkileyerek bebekte doğumsal anomalilere neden olduğunu gösteren bazı çalışmalar vardır. Bazı ilaçlar ise meniye karışarak cinsel ilişki sırasında annenin rahim ağzından emilir ve gelişmekte olan embryoya zarar verebilir.
Doktora danışmadan kullandığınız, yan etkisi az olan ve reçetesiz satılan birçok ilaç gebelik sırasında kullanıldığında gelişmekte olan bebeğe zarar verebilir.
Normal bir gebenin ihtiyacı olan tek ilaç, demir içeren preparatlardır. Özellikle 28. haftadan sonra demir ihtiyacını sadece yiyeceklerle karşılamak mümkün değildir. O nedenle, size önerilen demir ilaçlarınızı, doğumdan sonra en az 3 ay kadar daha devam edecek şekilde, aksatmadan kullanmalısınız.Demir ilaçlarının başlama zamanı olarak,hekimler arasında farklılıklar olabilir.Bazıları gebeliğin hemen başında,bazıları daha ileri haftalarda başlamaktadır.
Bir de folik asit alımı konusuna değinmek yararlı olacaktır:Folik asit bir tür B vitamini olup, eksiklğinde, embrionun beyin-omurga gelişiminde bazı hasarlar oluşabilmektedir.Bu vitamin gebeliğin çok erken günlerinde alınırsa bu hasarların oluşumunu yarı yarıya azaltmaktadır. 7.haftadan sonra ise,beyin gelişimi tamamlandığından bu etkisi biter.Bu nedenle folik asit içeren ilaçlardan tam anlamıyla faydalanabilmek için,hamileliğe niyet edildiği andan itibaren alınmalıdır.
Gebelik öncesinde sağlık sorunlarına bağlı ilaç kullanan anne adayları;Hipertansiyon, şeker hastalığı ve epilepsi (sara) gibi sürekli ilaç kullanımını gerektiren durumlarda doğum kontrol uygulaması kesilmeden önce gebelik döneminde anne adayının önceden varolan sağlık probleminin tedavisine nasıl devam edileceği belirlenmelidir. Gebelik öncesinde kullanılan ilaçların birçoğu gebelik döneminde kullanılamaz. Gebelik dönemi anne adayının kullandığı birçok ilacın dozunun tekrar ayarlanmasını gerektirir. Anne adayını gebelik öncesindeki sağlık problemi nedeni ile takip eden doktor ve gebeliği takip edecek olan jinekolog beraber değerlendirmeli ve gebeliği süresince beraber takip etmelidir.

umarım yardımcı olmuşumdura.s.

panikatakcım senin belinde ne rahatsızlığın vardı.
benim bi sorunum yoktu ama benimde kalça kemiklerim,belim çok ağrıyor.aynı senin dediğin gibi bazen yüzümü yıkarken bile zorlanıyorum.

belimde çok ağrı var.tüm ağırlık göbek bölgesinde toplanınca dahada ağrı yaptı.yataktan kalkamıyorum sabah.az bişey eğilsem valla zor düzeliyorum.daha dr a söylemedim.şu sonuçlarımı bekliyorum.bi problem var ama dur bakalım ne çıkacak :çok üzgünüm:

panikatakçım yoktur bi problem ya öle kötü düşünme. çok normal bel sırt kasık ağrıları. benim de kasık ağrılarım bazen dayanılmaz doktorum çok normal dedi bunlara. hele biraz daha büyüsün hiç kımıldayamayacağız valla.

fazla ayakta kalmamaya çalış.ben ne zaman biraz gezsem ya da yorulsam dogrulamıyorum.kalsiyum eksikliğinden olur diyorlar ama hergün süt içiyorum nasıl eksiklik olabilir anlamıyorum valla.

çok ilaç alma taraftarı değilim arkadaşlar.
ilk zamanlar folik asit ve vitamin almıştım 3 aya kadarda devam ettim.
4.aydan sonrada demir+kan karışımı olan 1 şurup kullanıyorum
başkada kullanmayacağım.

tetenoz falanda olmayı düşünmüyorum...
bebeğime bi zarar verir diye korkuyorum...

arkadaşlar yürüyüş yapıyor musunuz? hareketsizlikte sebep olabilir diye düşünüyorum.ben her gün yürüyorum ve hiç hamile gibi deilim. her şeyi yapabiliyorum ve inanın hiçbir hareketimi kısmadım bugüne kadar. yürüyüşün faydası çok ama kesinlikle

fazla ayakta kalmamaya çalış.ben ne zaman biraz gezsem ya da yorulsam dogrulamıyorum.kalsiyum eksikliğinden olur diyorlar ama hergün süt içiyorum nasıl eksiklik olabilir anlamıyorum valla.

benim kızlıktan beri belimde ağrı olurdu.ama şimdi çok kötü oldu.ihmal ettim.ben yoğurt yumurta yiyorum.süt içmiyorum.tiksindiğimden değil, üşengeçliğimden...:çok üzgünüm:

merhaba güzel anneler ve bebişleri...a.s.
trendcim ve kalachakracım umarım sonuçlarınız iyi gelir..güzel haberlerinizi bekliyorum.ben de bugün tekrar bir doktora gittim bandırmada arkadaşlar benim ufaklık sonunda gösterdi:içelim:
kıııııııııııııızzzzzzzzzzzzzzz..bebişimiz kızmış..eşim çok mutlu oldu tabi ben de..inşallah benim de bir prensesim olacak..:teytey::dance:Şenizallah herkese böyle güzel haberlerle mutlu olmayı nasip etsin.böylece başka bir doktordan da bebğimin sağlığı hakkında bilgi almış olduk..herşey çok şükür yolunda..darısı hepinizin başına inşallah..:teytey:yeni gelen arkadaşlara tümden hoşgeldin diyorum..
bana da bugün her ne kadar demir içsemde kırmızı ete ağırlık vermem gerektiği söylendi.Çok üzgünüm çoooktestte proteini az alıyormuşum ki ben yumurta yiyorum 1 gün durup diğer gün yiyorum.süt içemiyorum ama yoğurt ve ayrandan yeşil sebzelerden alıyorum bir de vitamin hapından alıyorum tabi.süt acayip gaz yapıyor şişiyorum.:sm_confused:ayrıntılı ultrason içinde bir kez girmeye karar verdik bugünki doktorumuzda 3'lü testinize ve 2'li testnize göre bir kez girseniz olur dedi..:dance:rahatladım biraz daha.

ahhhh pıtpıt ne sen sooor ne ben söyleyeyimmm canım arkadaşım.
eve gidiyorum 7 de.eşimle beraber hemen mutfağa giriyoruz.yemek yapıyoruz.gerçi o pek beceremez.ama yine çok yardımı dokunur.salatayı ayranı yapar masayı hazırlar.kaldırır.ben sadece malzemeleri hazırlar tencereye atarım.geri kalanları o yapar.karıştırır.(ay bide karıştırırken aşçı havasına bürünür.bi hava bi hava.bide hava atar geceye kadar ne güzel çorba yapmışım vs vs. bende çok gülerim. neysebulaşık makinesini boşaltır.yeni kirlenenleri dizer.neyse saat 21.00 de ancak çıkarız ikimiz...ben duş alır tavuk gibi erken yatarım :çok üzgünüm:
nasıl yürüyüşe çıkarım???aslında yürüyüşe başlamam gerek.hem doğumda kolay oluyormuş ama nasıl olacak...bide kasıklarım ağrıyor 5 dk dan fazla yürüyünce.ben bebeğimi alt tarafta taşıyorum yaaa senağlama
hemen ağrıyor...

hoşgeldin canımm.çok sevindim herşeyin yolunda gitmesine.

Alıntı:
pediastrum´isimli üyeden Alıntı
merhaba kızlar...öncelikle panikatakcım ben kullanıyorum ben biyologum ve ilaç mümessilliği yaptım abdi ibrahim ilaçta.güven bana demir ilaçları içinde çok iyi bir ilaçtır.kana hemen karışır.aç karnına ya da yemeklerden bir saat önce portakal suyu gibi c vitamini içerikli meyve suyu ile içersen hemen vücutta kullanılmaya başlar etkili olur yani
kalacakra canım yapma böyle üzme kendini.okudum birçok yazıyı tabi sen de tereddüttesin anlıyorum ama için nasıl rahat edecekse sonra onu yap..önemli olan senin kafanın rahatlaması.sen ne istiyorsun ona karar ver.bebğin için en doğrusunu sen hissedersin.ben inanıyorum hepimizin bebişleri sağlıklı annelerini üzmeyecekler.doktorlar hemen risk yaratmasın diye amniyosentez istiyorlar.haa bu bir tedbirdir o ayrı ama sen ne istiyorsun?önemli olan o..tabi bunlar benim nacizane fikrim
Bende bugün 3'lü testimi yaptırdım sonucu hemen verdiler.sonuçlar güzel ama cinsiyetini göstermedi benim kiçok denedi drum ama yok kesinlikle döndürmediben de size haber veririrm diye çok sevindim ama yok malesef.ama sağlıklı teyzeleri benim de yavrum sizinkiler gibine çok yazmışım birikmiş valla..

slm canımmmm .içimden bir ses senin kızın olacak diyor.allah ne istiyorsan, sağlıkla onu versin.ne güzel testlerin güzel çıkmış.çok sevindim.darısı diğer sonuç bekleyenlerin başınağlıklı olması zaten en önemli olanı.çok sevindim canım.allah kucağına almayıda nasip eder inşallah...

27sinde sana bu yazıyı yazmıştım.bak kızın olacakmış.doğru tahminnn...:dance:
sağlıklı olsunda değilmi...

SHERY ciim seninde kız gibi geliyor içimden ama allah kalbinize göre verir inşallah...

ah canım ya anlıyorum çooook zor beim allahtan yarım gün 1 de evdeyim. ama daha önce o tempoda çalıştım bilirim ne kadar zor olduğunu bir de hamilelik çok zor haklısın. tavuk gibi yatma meselesi sormaaaa ben ki 12 den evvel yatınca kendini bomboş hisseden biriyken şimdi akşam 20.30 da nineler gibi başlıyorum şekerlemeye.
göreceğiz günümüzü uyutmayacak bizi yavrucuklarrrrr yerim ben onları

bir de süt gaz yapıyo diyen arkadaşım gaz yapmayan sütlerr var ya onları dene bir de light içiyorum ben o da yapmıyor gaz şişkinlik tavsiye ederim.

kızlar ben çok yoruldum senağlama senağlama
belim sırtım , başım ağrıyor.. çok stres oldum bugün yaaa
işler bitmiyoo ama ben bitiyorum yavaş yavaş senağlama

ayy çook sevindim adına hayırlı uğurlu olsun kızın ...

arkadaşım bu arada kaç kilo aldın toplamda???

pekmezin zararı olmaz içebiliyosan iç.ama demir ilacını alacaksın.emzirme döneminde bile kesmiyolar demir ilacını

pediastrıum çook sevindim canım.
bir prenses daha eklendi listeye.. herşeyin yolunda olmasıda çook güzell..
Allah tamamına erdirsin hepimizinkini.

panikatakçıım sanki bizi tarif etmişsinn:)) mutfak işini hiç beceremez benim eşim ama yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor artık topluyo mu dağıtıyoı mu bana sor:)

şikayet etmeyin arkadaşlarrrrr
benim eşim maşallah el sürmez ben sölersem ancak. sölemeden yapıyolar ne güzel napsınlar ellerinden gelen bu kadar. valla afferin

benim kızlıktan beri belimde ağrı olurdu.ama şimdi çok kötü oldu.ihmal ettim.ben yoğurt yumurta yiyorum.süt içmiyorum.tiksindiğimden değil, üşengeçliğimden...:çok üzgünüm:

canım benim niye üşeiyosun sütünde ayrı bi özelliği var.gündüzlaeri içiyorum birde gece 2 de saat kurup kalkıp içiyorum sonra mışıl mışıl uyuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…