2008 Ekim Anneleri

Bakta cabul gel izz cene calak sana sey soracaktim senin oglanla benim kiz ayni sayilr zaten aralarinda bi gun var simdi bu karilar bebe biskuvisi mama sutlac muhallbi felan vermeye basladilar ben 4 ay olsun diye bekliyom simdi bisey vermiyom 3 gun havuc suyu bide 2gun elma suyu vermistim sen ne yapiyon sen veriyon mu biseyler nasill ve neyle baslayacan

Son düzenleme:
canım devam maması aptamilin ki mavi renkte doğru söylüyorsun ama diğer markalarda farklı olabiliyor...üzerinde aşağıda devam maması die yazıor...her 30 cc ye 1 kaşık olarak kullanılıyor devam mamaları...biberonla ölçüyorsun zaten üzerin yazıo biberonun devam mamasının içinde kaşığıda içinde olurr...

birde sabah kahvaltı mamaları gece mamaları çorbaları var bunlarda toz halinde yine kutu içinde oluyor...devam mamasıyla hazırlananlar var istersen devam maması yerine annesütüde koyabilirsin birde suyla hazırlanan var...bu mamalara ben kaşık maması diyorum içinde kaşıık yok istediğin miktarda koyabilirsinn bu mamayı...ama eğer devam mamasıyla hazırlayacaksan o zaman devam mamasını ölçmek lazım...mesela ben 150 cc devam maması yapıyorum içine 3-4 yemek kaşığıda kaşık mamasından koyuyorum ..... sabahları mısırlı portakallı olandan mesela koyuyorum eğer biberonla verceksem daha sululu yapıyorum....üzerinde suyla yapın diosa sadece suyla yapacaksın içinde devam maması var demektir...
şimdi birde sebze ve meyve püreleri sütlaç var kavonazda onlarda organik dio...bence güzel onlarda tamer severek yiyo...
inş.anlatabilmişimdir canım fisfisfis
Slm ne yaptiniiz bakiim

sendemii yeni geldin lenn hojjgeldin

Dogru diyon hic gelemiyolar biz annelere herseyeri guzel geliyo hic tiksinmiyoz onlar babasi oldugu halde gelemiyolar altina yapinca uff ne kotu koktu diyo bana hic uff diyecek kadat kotu gelmiyo

Hosgeldin ne edeluum sen ne ettun gel opecem ozledimm mucuk mucukŞeniz

ne etcüüm kayınvalideme yemeğe gittik geldik büyük zuzuyu yatırdım küçük zuzu kucağımda kaka yapııooo bide gevezee bide gevezeee püüüff kafamçokkarıştı
gel bende seni öpeem Şeniz

senin kızla benim oğlan mıı kaydirigubbakcemile3 ne çabuk değiştiniz leynn kaydirigubbakcemile3

Meran yaa benim cok kafam karisti simdi 4 ayimizi doldurunca ben ne yapiyim mama pure suclac kahvalti corba bahsedilen seyler ben nasil basliyim bizim evimizde hic bisey yok daha biskuvi mama felan bisey almadim ne alip neyle basliyim beni aydinlat bacim ya yanlis iis yapmiyim dr sor deme sen dr daha iyi bilirsin rota vurusunu 6 aylikken yapmak isteyen adamdan guvenmem

ben de kızıma hazır muhallebilerden yaptım 1 kase yedi cokacimcoook üstüne beni emdi uyudu :ecrin_bebek: bakalım gece nasıl olacak.. dün sabaha kadar sadece 1 kere uyandı ilk kez , inşallah bu gece de öyle olur :Saruboceq:

geçmişi okuyodum neyse çok kıllatmamışsınız ben de geldiiiiiimmm

nasılsınız bakiiimmm :jeyyar:

Dogru diyon hic gelemiyolar biz annelere herseyeri guzel geliyo hic tiksinmiyoz onlar babasi oldugu halde gelemiyolar altina yapinca uff ne kotu koktu diyo bana hic uff diyecek kadat kotu gelmiyo

yaa bazendee uff ne kötüü koktuu diorum benn kaydirigubbakcemile3 pek güzel gelmiiiiiy dün tamer bii yapmışş sırtına kadarr yaa olmaz böyle bişey dedim eşimde ne var ya dedii tamam canım bişe yok sen temizlermisin ben çıkamıorum içinden dedim bıraktıımm ve hemen temizledii temiz kıyafetlerini giydirdii ohh dedim o kadar çok kaka yapınca sen varsan sen temizlersin artık dedim... kaydirigubbakcemile3
yani kızım o kadar yapsaydı bırakmazdım babasının eline çünküü kızlarda kaka sonrası detaylı temizlik gerekioo o kadarını yapamazdı babası...
kız anneleri dikkat ediosunuz demii kaka sonrasıı temizliğee kız bebekler idrar yolu enfeksiyonuna çok açıık aman dikkat edinn..kaka yapar yapmaz değiştirin...aşağıı doğru silinn yukarı doğru silmeyinn....idrar yolu enfeksiyonu geçiren bebekler kilo alamazlar kusarlar çok zor bi rahatsızlık bi o kadarda kolay olunabilen bi enfeksiyon türü....

Benim aklimdan da sen geciyodun haa nerde kaldi diye gel senide opecemŞeniz

Seninki ek gidada aliyo ya ondan kokuyodur ben babasina asla birakamam beceremez ki ben hep yukaridan asagi siliyorum yanliz onceden ilik su ve tulbentle siliyodum simdi islak mendil kullaniyorum pisik felan yapmiyo evy baby nin islak mendili kremli hemde ama yine endiselendim bak benim kiz cok kusuyo bisey olmus olabilir mi eger idrar yolu enfeksiyonu olursa baska ne gibi belirtileri olur nasil anlariz

muhtemelen uyur gibi gelioo bana..artık mideleri dolu ve ağır olsun öyle uyumak istiorlar :jeyyar:
yavrum ilk 6 ay enne sütü en güzellii.ek gıdaya erken başlayan biçok kişinim ben pişman olacağıını düşünüyorum...çünkü anne sütü bulunmaz bir nimet eğer sütün varsa yetiyorsa yeterli kiloyu alıyorsa geç başla derim ben...
ama şunları tattırmaktan zarar gelmez.meyve pürelerini ve sularını sabahları 2 tane bebe bisküvisinin anne sütüyle yumuşatıp verebilirsin tattırmak maksatlı...pirinç unu falan ben tavsiye etmem hiçte kullanmadım bu ay böyle geçsin helee acele yok 5.ayda artık yavaş yavaş başlarsın muhallebi yoğurt tarzı şeyler vermeye...biz erken başladık çünkü tamer hazırdı istiyorduu ve anne sütü artı mama alıyordu....ama sadece anne sütü verseydim sana söylediğim şeyleri uygulardım...
geçmişi okuyodum neyse çok kıllatmamışsınız ben de geldiiiiiimmm

nasılsınız bakiiimmm :jeyyar:

hojjgeldin kıss nerlerdeydiin :jeyyar:

yalnız tülbent incede olsaa tahriş eder en güzel pamuk ve su....
aman iiki kusma dedik :mymeka: yavrum seninkii doğduğuu günden beri kusuoo hem idrar yolu enfeksiyonu olan bebiş kilo almaz kiii a.s maşallah hacer güzel kilo alıoo...

canım bence hacerdeki durum fizyolojik reflü.. 6 aya kadar bebeklerde normal olarak görülebiliyor.. idrar yolu enf olsa huzursuzluk, emmeme, kilo almama da olur..

muhtemelen uyur gibi gelioo bana..artık mideleri dolu ve ağır olsun öyle uyumak istiorlar :jeyyar:
hojjgeldin kıss nerlerdeydiin :jeyyar:

akşam havuçlu-cevizli kek yaptım, bizim balkon kapalı balkon, soğusun diye balkona koydum benüm herüf az daha üstüne oturuyomuş kaydirigubbakcemile3 bi de bana kızıyo bunun burda ne işi var diye kaydirigubbakcemile3 ben de oturduğun yere baksana deyü kızdım klava: :roflol:

ondan sonra eylülle oynaştık, mama yedirdim.. artık her gece 10buçuk gibi bu mamalardan vericem çünkü çok sık uyanıyo.. şuanda da kıpırdanıyo yatağında ama ağlamıyo bakalım kendi kendine dalacak mı :1shok:

Anacım benimki kudurdu gene LEYLA' cım ya sana yazayım dedim komiksin ayol bebeişleri ne zaman değiştikkaydirigubbakcemile3Cnm benim daha hiç bişey vermedim bende senin gb ayın 21'de kontrolumuz ar bizimde gacuların katılara geçişini okudukça aslında özeniyorum bende ama dr sormadan vermeyeyim dedim sen gene vermişin bişeyler ben yapmadı daha ama geçen gün çikolata yalattım aman ne sevdi böyle fıstık,badem yerken uzatıyorum ağzına ne yalıyo çok gülüyorum hele çikolatayı çok sevdi az önce babası muz yalattı ağzına bişy uzatınca aç kedi gb saldırıyo he bi de geçen gün domates suyu yalattım ben yalatmakla yetiniyorum martın 2' sinde işe başlayacağım ve bu sefer gittiğimizde dr.kesin soracağım ve ek gıda verelim diyeceğim talep edeceğim yani doktoruna olan güensizliğinde haklısın seni anlıyorum cnm benim bize söylediğini yazarım sanada acele etme bence başlarız elbet bizim çocukların ebatlarıda birbirine yakındı seninkiyle ben doktorumuzdan memnunum biliyosunuz geçende nezle yaptık çocuğu aradım tlf da şurup adı verdi çok şükür götürmeme gerek kalmadan iyileştirdik mutlaka yazarım kontrolden sonra cnm benim

Simdilik oyle yapiyim zaten ben 6 aylik olunca dusunuyodum bu corba ve muhallebileri sutumle doyuyo galiba yani ac olsa surekli aglar dimi goguskerim sert se hemen yumusatip birakiyo verince almiyo doymus oluyo ki aksamda emzirip yaitiyorum bu saatlerde sabah 5 e kadar uyuyo kilo alimida guzel doyuyo sutumle yani 4 aylik olunca kendim mi meyvelerin sularini yapiyim yoksa bebeklere gore bu mulupanin meyve suyu felan varmi onumu almaliyim

çok allerjen şeyler tatırıyosun olcaycım bence bişiler tatırmak istiyosan onlardan uzak dur yasakkelime elma-havuç suyu ile başlayabilirsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…