2008 Ekim Anneleri

suluköfteler,yürüyüşler,koşmalar ulennn ne becerikli hatunlarsınız ben evden kıçımı çıkaramıom iş de bitmio yapmazsam bitmez tabi:roflol:

len ibolya cadısı hoşgeldin Şeniz

tamer koşamaya başladı haberin yok muuu kaydirigubbakcemile3 ben koşuom iki çocuk peşimden koşuuyoo kaydirigubbakcemile delüü karuuu -tatlicadiarzu- aşkitoma bıraktım yavruları çıktıım oo bakar sğlsun :asigim: bakılcakta bişe yok aslında tamerin keyfi yerindeydi zaten doyurunca sorun yok nisanda kolye yapıodu babasıyla :dance: walla ben her işime yetişiyorum artı dışarı çıkacak zamanım bile oluyoo.... hihoyyyt temizliğe bi hanım geliodu 2 haftada o da gelemioo başka bir işe başladı bende herkesle yapamam ona çok alışmıştım artık kadın bile almıyorum temizliğee her işimi kendim yaparım :teytey:

cmrenin başparmağını kesfettiğini ve sirekli emmek istediğini sanırım dün yazmıstım.ve bi kac kişi bunun zararlı olduunu söölemişti.arastırdım ve sonuc

Bebeğin Parmak Emmesi Zararlı mıdır?
Hayır, bebeklerde parmak emme normal kabul edilir. Bebek, bu şekilde kendini güvende hissetmekte ve daha kolay uykuya dalmaktadır. Ayrıca, ultrason sayesinde anne karnındayken bile bebeklerin parmak emdiklerini biliyoruz. Çoğu bebek, 1 yaştan önce kendiliğinden bu alışkanlıktan vazgeçer. Bu şekilde, diş ve çene yapısında olumsuz bir etki görülmeyecektir. Ancak, 4-5 yaştan sonra da parmak emmeyi sürdüren bebekler için doktor ve diş hekiminin tavsiyesine gerek duyulacaktır. Çünkü; bu yaşlardan sonra devam eden parmak emme dişler ve çene yapısında olumsuz etkilere neden olabilir.

yerimseniben

parmak emmek neden zararlı olsun kii
4-5 yaşından sonra emmek parmak gelişimi etkiliyor benim görümcemin parmağıı incelmiş emmekten...
hem parmağını emmek bebeğin kendinin keşfettiği bişeydir yaniii emme güdüsünü böyle yenmesi kendindeki şeyleri kullanması farkındalığı güzel bi şey yanii kendi kendine ilacını bulması gibi bişey yerimseniben

ben bunu biliyorum ama yine de kızımın başparmağını keşfetmesinden korkuyorum..
evet bu davranış bebeklerde kendi kendini sakinleştirme yöntemi, tamam, ama sonra alışkanlığa dönüşebiliyor.. ayrıca emzik almayan bebeklerde o alışkanlık daha sık görülüyor.. şahsen ben endişeleniyorum ve parmak emmesini hiç istemiyorum

canım geçmiş olsun melekler korumuş minik meleğini

herkese iyi akşamlar neler yapıyosunuz bakim

slm kızlar napıyosunuz nezamandır yazmıyodum fırsatım olmuyoki hiç sadece yazılanları okuyorum uzaktan uzaktan bi kısmını ama şimdi aactım ama yine cıkcam durmuyo sezin oyun istiyo

hoşgeldiniz yavriler Şeniz

Herufum ucaga bindi simdi 1 satten burda olur hoduk muduk amma endiseleniyorum hayirlisiyla bi gelseydi

bunun adına aşk mı diyolar ne CADIARZUşakkıdı:jeyyar:

artistik karıyım diyon yani vayyyyyyy şakkıdı
ya benim bi ablam vardı, çok tatlı hanım bi kadındı, işi de çok güzeldi ama kadının kocasıyla problemleri varmış hiç bilmiyoduk, kocası bunu ölümle tehdit edmiş, o da şehir dışına kaçmış akrabalarınınyanına sığınmış, kadından haber alamadım ondan sonra, hiç de bişey söylemedi, methanetli karıymış yav, o abladan sonra ben de diki ş tutturamadım valla, her zaman almıyorum öyle ama bayramlarda seyranlarda genel temizlik yapılacağı zaman alıyodum, bi de doğumdan önce almıştım en son, sonraları annemle yardımlaşarak yaptıydık temizliği, ay keşkem o abla olsaydı, üçü beşi de aramıyodu ne verirsen diyodu, şimdi nasıl ne yapıyo acaba :uhm:

Benim zillide gecen iki elinin isaret barmaginin ikisinide sokmus agzina copur copur emmeye calisiyodu ne guldum hatta resminide cektim bi ara koyarim

Esra Ceyhan'ın programına konuk olan Pınar Altuğ, normal doğum yaptığı için herşeyin daha kolay olduğunu ve çabucak ayaklandığını anlatarak "Fizik önemli değil boşver, düzeltirim, çocuğum sağlıklı olsun yeter diyordum. Doğuma 15,5 kilo ile girdim. Doğumdan sonraki gece 6-7 kilosu gitmişti. Eve geldiğimde 10 kilosu gitmişti. Yine doğum yapacak olsam, normal doğum isterim" dedi.

lenn ya bu karuu anormal ya da ben normal ben değilimm :1shok: yavrum insanın şişliği olmazmıı olm yaa ben doğumdan sonraa öyle bir şişmiştim kii pöfff elim yüzüm karnımm fekalettii yaww :bbo:

şşş ceelen ben saa bişiy diyimmi, bak annem anlatır her zaman ben başparmaağımla serça parmağımın arasında kalan 3 parmağımı birden sokarmışım ağzıma, nasıl yapıyodun bilmiyom diyo annem, üçünü birden emermişim, hatta parmaklarım bilem incelmiş emerken, vazgçiremedim dedi annem, ama şindik ne ağız yapımda ne ellerimde bi problem yok, yafrim drlar 2 yaşına kadar normel diyolarmış ki senin bebe daha 4 aylık bi bebe, hem ben bebelerin herşeyine engel olmayı doğru bulmuyorum, sonuçta onlar birey ve henüz kişiliklerini kazanmadılar, biz herşeylerine engel olursak pısırık birer birey olmazlarmı, valla ben karışmıyorum emmesine, sadece azcık kıskanıyorum, benim mememi bu kadar iştahlı emmiyo diye kaydirigubbakcemile3

yavrum o alışkanlık emzik alanlarda da var korkma, benim sıpa emziği alıyo biliyon ama beyefendi için emzikle parmağın yeri apayrı, ikisini de ayrı ayrı iştahla emiyo sölüyüm kaydirigubbakcemile3

üçç beş ne len :1shok: 100 ytl veriordum 2 haftada 1 geldiği için 6 ayda birde zam istiorduu delikafadulden

zaten ben bu karılara hayret ediom, ahan bi de ebru şallı var, abi insanda hiçmi göbek kalmaz yaaa -tatlicadiarzu- anasını satim 14 kilo alarak girdim doğuma, 4 kilosu gitmiş doğumdan sonra, ulen dedim bebek nerdeeee plesentası nerdeeee suyu nerdeee, ule nasıl oluyo bu ya dedim, zaten sonra da doğumda verdiğim kilonun fazlasını aldım senağlama

Evet yaa bende istemem bizim bi komsu vardi annemlerin orda ikitane kizi vardi ve biri 5 digeri 7 yasinda ikiside bas parmagini emerdi ve ne soylersen soyle birakmazlardi kesinlikle aliskan yapiyo ve bu okuda olsun insan icinde olsun hos degil bebek degilki koca kiz hic yakismiyo uztelik onlar hem parmagini emer biri kulak memesini tutardi otekide barmagini emerken sacini tutardi cok ilginc parmagi agzina gidince direk oteki elde saca kulaga giderdi simdi buyumuslerdir acaba hala emiyolar mi

yaa dün kim nereye yazdı hatırlamıorum ama zeka gelişimine mi ne engel oluomus.bunu okuyunca tırstım.arastırdım.aklınızda soru işareti kalmasın dedim ama tek bendeymiş o işaret muhahaa:roflol:

o karının şiştiği kadar kimse şişmemiştir heralde.burnu bilenem kocaman oldu ki o ödemi kolay kolay atması mümkün deil.yalan söliilülülülülülü

walla korksanda o emecekse bişey farketmez canım yaa hem bende emerdim parmağımıı hemde uzun süre emdim bişe olmazz kaydirigubbakcemile3 kendimden bilioom leen kaydirigubbakcemile3 sadece şöyle birşey var emzikten kolay vazgeçirebiliyorsun ama parmaktan vazgeçirmek çoook zorr yerimseniben

üçç beş ne len :1shok: 100 ytl veriordum 2 haftada 1 geldiği için 6 ayda birde zam istiorduu delikafadulden

ahhh ah diyomya abla çok hanım bi kadındı da bakma işte benim kaderim bu, kiminle arkaadaş olsam gider kime kanım ısınsa böle olur işte, polis bi arkadaşım vardıydı çok seviyodum zilliyi, şanlıurfaya tayin çıktı, şindik msnde açmıyo görüşemiyoz artık, çok özledim zilliyi, diyomya ne zaman birini sevsem uzaklara gidiyo :a015:senağlama

leylaaaaa bak rotavirüslen ilgili

Aşı hangi yaştaki bebeklere uygulanacak?
Aşı 6 hafta-6 ay arası bebeklere en az 1 ay arayla 2 veya 3 doz halinde ağızdan damla şeklinde veriliyor. Piyasada bulunan 2 farklı marka aşıdan biri 2, diğeri 3 doz olarak önerilmektedir

ya herkes ayrı bişi sölüo haa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…