anam bende bugün sulu köfte yaptım dağıldı.hiç öyle olmazdı anlamadımki
Herufum ucaga bindi simdi 1 satten burda olur hoduk muduk amma endiseleniyorum hayirlisiyla bi gelseydi
suluköfteler,yürüyüşler,koşmalar ulennn ne becerikli hatunlarsınız ben evden kıçımı çıkaramıom iş de bitmio yapmazsam bitmez tabi:roflol:
parmak emmek neden zararlı olsun kiicmrenin başparmağını kesfettiğini ve sirekli emmek istediğini sanırım dün yazmıstım.ve bi kac kişi bunun zararlı olduunu söölemişti.arastırdım ve sonuc
Bebeğin Parmak Emmesi Zararlı mıdır?
Hayır, bebeklerde parmak emme normal kabul edilir. Bebek, bu şekilde kendini güvende hissetmekte ve daha kolay uykuya dalmaktadır. Ayrıca, ultrason sayesinde anne karnındayken bile bebeklerin parmak emdiklerini biliyoruz. Çoğu bebek, 1 yaştan önce kendiliğinden bu alışkanlıktan vazgeçer. Bu şekilde, diş ve çene yapısında olumsuz bir etki görülmeyecektir. Ancak, 4-5 yaştan sonra da parmak emmeyi sürdüren bebekler için doktor ve diş hekiminin tavsiyesine gerek duyulacaktır. Çünkü; bu yaşlardan sonra devam eden parmak emme dişler ve çene yapısında olumsuz etkilere neden olabilir.
yerimseniben
cmrenin başparmağını kesfettiğini ve sirekli emmek istediğini sanırım dün yazmıstım.ve bi kac kişi bunun zararlı olduunu söölemişti.arastırdım ve sonuc
Hayır, bebeklerde parmak emme normal kabul edilir. Bebek, bu şekilde kendini güvende hissetmekte ve daha kolay uykuya dalmaktadır. Ayrıca, ultrason sayesinde anne karnındayken bile bebeklerin parmak emdiklerini biliyoruz. Çoğu bebek, 1 yaştan önce kendiliğinden bu alışkanlıktan vazgeçer. Bu şekilde, diş ve çene yapısında olumsuz bir etki görülmeyecektir. Ancak, 4-5 yaştan sonra da parmak emmeyi sürdüren bebekler için doktor ve diş hekiminin tavsiyesine gerek duyulacaktır. Çünkü; bu yaşlardan sonra devam eden parmak emme dişler ve çene yapısında olumsuz etkilere neden olabilir.
yerimseniben
canım geçmiş olsun melekler korumuş minik meleğini
herkese iyi akşamlar neler yapıyosunuz bakim
slm kızlar napıyosunuz nezamandır yazmıyodum fırsatım olmuyoki hiç sadece yazılanları okuyorum uzaktan uzaktan bi kısmını ama şimdi aactım ama yine cıkcam durmuyo sezin oyun istiyo
Herufum ucaga bindi simdi 1 satten burda olur hoduk muduk amma endiseleniyorum hayirlisiyla bi gelseydi
len ibolya cadısı hoşgeldin Şeniz
tamer koşamaya başladı haberin yok muuu kaydirigubbakcemile3 ben koşuom iki çocuk peşimden koşuuyoo kaydirigubbakcemile delüü karuuu -tatlicadiarzu- aşkitoma bıraktım yavruları çıktıım oo bakar sğlsun :asigim: bakılcakta bişe yok aslında tamerin keyfi yerindeydi zaten doyurunca sorun yok nisanda kolye yapıodu babasıyla :dance: walla ben her işime yetişiyorum artı dışarı çıkacak zamanım bile oluyoo.... hihoyyyt temizliğe bi hanım geliodu 2 haftada o da gelemioo başka bir işe başladı bende herkesle yapamam ona çok alışmıştım artık kadın bile almıyorum temizliğee her işimi kendim yaparım :teytey:
cmrenin başparmağını kesfettiğini ve sirekli emmek istediğini sanırım dün yazmıstım.ve bi kac kişi bunun zararlı olduunu söölemişti.arastırdım ve sonuc
yerimseniben
yerimseniben
ben bunu biliyorumama yine de kızımın başparmağını keşfetmesinden korkuyorum..
evet bu davranış bebeklerde kendi kendini sakinleştirme yöntemi, tamam, ama sonra alışkanlığa dönüşebiliyor.. ayrıca emzik almayan bebeklerde o alışkanlık daha sık görülüyor.. şahsen ben endişeleniyorum ve parmak emmesini hiç istemiyorum
hoşgeldiniz yavriler Şeniz
bunun adına aşk mı diyolar ne CADIARZUşakkıdı:jeyyar:
artistik karıyım diyon yani vayyyyyyy şakkıdı
ya benim bi ablam vardı, çok tatlı hanım bi kadındı, işi de çok güzeldi ama kadının kocasıyla problemleri varmış hiç bilmiyoduk, kocası bunu ölümle tehdit edmiş, o da şehir dışına kaçmış akrabalarınınyanına sığınmış, kadından haber alamadım ondan sonra, hiç de bişey söylemedi, methanetli karıymış yav, o abladan sonra ben de diki ş tutturamadım valla, her zaman almıyorum öyle ama bayramlarda seyranlarda genel temizlik yapılacağı zaman alıyodum, bi de doğumdan önce almıştım en son, sonraları annemle yardımlaşarak yaptıydık temizliği, ay keşkem o abla olsaydı, üçü beşi de aramıyodu ne verirsen diyodu, şimdi nasıl ne yapıyo acaba :uhm:
Esra Ceyhan'ın programına konuk olan Pınar Altuğ, normal doğum yaptığı için herşeyin daha kolay olduğunu ve çabucak ayaklandığını anlatarak "Fizik önemli değil boşver, düzeltirim, çocuğum sağlıklı olsun yeter diyordum. Doğuma 15,5 kilo ile girdim. Doğumdan sonraki gece 6-7 kilosu gitmişti. Eve geldiğimde 10 kilosu gitmişti. Yine doğum yapacak olsam, normal doğum isterim" dedi.
lenn ya bu karuu anormal ya da ben normal ben değilimm :1shok: yavrum insanın şişliği olmazmıı olm yaa ben doğumdan sonraa öyle bir şişmiştim kii pöfff elim yüzüm karnımm fekalettii yaww :bbo:
evet bu davranış bebeklerde kendi kendini sakinleştirme yöntemi, tamam, ama sonra alışkanlığa dönüşebiliyor.. ayrıca emzik almayan bebeklerde o alışkanlık daha sık görülüyor.. şahsen ben endişeleniyorum ve parmak emmesini hiç istemiyorum
yaa dün kim nereye yazdı hatırlamıorum ama zeka gelişimine mi ne engel oluomus.bunu okuyunca tırstım.arastırdım.aklınızda soru işareti kalmasın dedim ama tek bendeymiş o işaret muhahaa:roflol:parmak emmek neden zararlı olsun kii
4-5 yaşından sonra emmek parmak gelişimi etkiliyor benim görümcemin parmağıı incelmiş emmekten...
hem parmağını emmek bebeğin kendinin keşfettiği bişeydir yaniii emme güdüsünü böyle yenmesi kendindeki şeyleri kullanması farkındalığı güzel bi şey yanii kendi kendine ilacını bulması gibi bişey yerimseniben
Esra Ceyhan'ın programına konuk olan Pınar Altuğ, normal doğum yaptığı için herşeyin daha kolay olduğunu ve çabucak ayaklandığını anlatarak "Fizik önemli değil boşver, düzeltirim, çocuğum sağlıklı olsun yeter diyordum. Doğuma 15,5 kilo ile girdim. Doğumdan sonraki gece 6-7 kilosu gitmişti. Eve geldiğimde 10 kilosu gitmişti. Yine doğum yapacak olsam, normal doğum isterim" dedi.
lenn ya bu karuu anormal ya da ben normal ben değilimm :1shok: yavrum insanın şişliği olmazmıı olm yaa ben doğumdan sonraa öyle bir şişmiştim kii pöfff elim yüzüm karnımm fekalettii yaww :bbo:
üçç beş ne len :1shok: 100 ytl veriordum 2 haftada 1 geldiği için 6 ayda birde zam istiorduu delikafadulden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?