2008 Ekim Anneleri

allah cezanı vermesin mülayim eminim hiçkimse anlamamıştır :roflol::roflol:

yavrum benim sıpa da elma suyuna burun kıvırıyo, hatta tükürüyo sıpa , dün sulandırıp verdim acaba tadı keskinmi geliyo diye yine burun kıvırdı, nasıl yapcem bende bilmiyom, ama ısrarla uğraşıyorum, benim sütüm de eskisi gibi olmuyo artıkın, ben bi de sadee anne sütü veriyom, mama versem kesilcek herhal, yavrum mama neyin verme bence yav, sütün varkene niye mama veriyon, sende bi alem karısın haaaaaaaa -tatlicadiarzu-

maşşşalllah zilliye, eminim benimkisi 6 kiloyu anca bulmuştur, ule tükürün bizim ağzımıza ule, tükürük yağmuruna tutun anasını satim :roflol: tattır olm tattır çok biliyo onlar, şu su vermeyin olayından beri acayip gıcık kapıyom, sankim doyumluk veriyoz suyu, verdiğimiz 2-3 çay kaşığı bişiy, aman anlalmıyom ben bu işi yaaaa delikafadulden,

ben pınar altuğdan az kilo aldım ama şindik içimde 2 tane pınar altuğ var :roflol:

len bizdemi böyleydik bilmiyomki, minik bebe gördülermi sinek gibi yapışiyler anasını satim, ben de yeni doğduğunda devlet hastanesine işitme testi için gittiydim, anam ordaki görevliler saldırdı benim oğlana, zor kurtardıydım ellerinden canımmmmmm :roflol:

günaydın herkese....

günaydın kızlar

günaydın yafriler nereye kaçtınız baam :mymeka:

anaaa gecenin bi yarısı netmeye kalkmış o sıpa :roflol: bnimki de gece acıkınca böle gözleri fal taşı gibin açılıyo ama memeyi tıkyom ağzına emiyo emiyo doymaya yakın uyuklamaya başlıyo, hç ellemiyom memede bekletiyom, sonra uyuup kalıyo, yatağına bi fıydırıyom oh birkaç saat daha uyuyom kaydirigubbakcemile2

sen hankı baroya bağlısın len, kaç avukat var sizin baroda

tünaydın.sabah sabah sinirim bozuldu yaa şu pegasusun indirimli ucusları varya bakiim aliim mart a dedimgidiş dönüş.neyse buldum aldım benm aldığımda gidiş-dönüş 54 milyon tuttu bileti al dedim 90,10 dedi:1shok: şok oldum.ama hersey dahil dio reklamlarındaaa:çok üzgünüm:

kimse yokmu len, baa bebeklerde reflüyle ilgili geniş bi bilgi lazım, yrdımcı oluverin icik, anası karı ne yemeli mesela, yav bi arkaaş var, 27 günlük bebeği var, sütü olmuyomuş mamayla besliyolarmış, bebenin de reflüsü varmış, ağlarkene tıkanıyomuş yavrucak, karı ben ne yiyim de azaltıyım bu reflüyü diye soruyo baa, netten araştırıverim dedim, bi de bebeye aptamil mama veriyolarmış, dr yarı oturur yatırın demiş, hepsini uyguluyolarmış ama geçmemiş, 6 aya kaadar anca geçermiş bu dedim, karı çaresiz, bi de uğunuyomuş bebek ağlarken, tıkanıyomuş morarıyomuş, kadın şok oluyom elim ayağıma dolanıyo netcem ben bi akıl ver dedi, uğunan bebeye napılır yav :uhm:

Bebeklerde Reflü
Mide içeriğinin sindirim borusuna geri kaçması olarak tanımlanan REFLÜ her yaşta çocuk ve erişkinde görülse de, en sık olarak görüldüğü dönem bebeklik dönemidir.

Bebeklerde Reflü Neden Sık Görülür?
Normalde sindirim borusunun alt ucundaki kaslar gevşeyerek gıdaların mideye geçişine izin verir, ardından kasılarak geri kaçışa engel olur. Bebeklerde, bu kapakçık mekanizması henüz yeterince çalışmamaktadır. Bebeklerin sıvı gıdayla beslenmeleri, çoğunlukla yatar pozisyonda olmaları da reflüyü kolaylaştırmaktadır.

Fizyolojik Reflü Nedir?
Bebekte, sık görülen reflü çoğunlukla fizyolojiktir, yani hastalık olarak kabul edilmez. Bu bebekler iyi beslenip kilo alırlar, keyifleri yerindedir. Sadece aile çok kustuğundan şikayetçidir. Bebek büyüdükçe, katı gıdalara geçtikçe, mide girişindeki kapakçık daha iyi çalıştıkça kusma giderek azalacaktır. Böyle bebeklere, tedavi vermek gerekmeyecektir.

Reflü Ne Zaman Hastalık Olarak Kabul Edilir?
Eğer çok kusan bebek, iyi kilo alamıyorsa veya asitli mide içeriğinin sindirim borusunu, akciğerleri tahriş etmesi nedeniyle aşağıdaki belirtilerin bazılarını gösteriyorsa, reflü hastalığından söz edilebilir.

Beslenme sonrası veya yatarken aşırı huzursuzluk
Aç olmasına rağmen az miktar emip bırakma
Ağızdan aşırı miktarda salya akıtma
Aşırı ağlamalar ( bazen gaz sancısı ile karışabilir )
Hırıltı, geçmeyen öksürük, tekrarlayan zatürreler
Kronik ses kısıklığı

Reflü Ne Zamana Kadar Sürer?
Bebek büyüdükçe, büyük olasılıkla, reflü azalıp kaybolacaktır. İlk 6 ayda düzeldiği gibi 18-24 aya kadar süren reflüler de görülmektedir. Tüm vakaların % 80‘i, 2 yaşa kadar kendiliğinden geçmektedir.

Reflü Nasıl Tedavi Edilir?
Çoğu bebekte ilaca gerek kalmadan, aşağıdaki basit önlemlerle rahatlama sağlanabilir.

Sık sık, az az besleme
Beslenme sırasında sık sık gaz çıkarma
Mümkün olduğunca anne sütüyle besleme ( mamaların içerdiği inek sütü proteinine karşı alerji de, reflüye yol açar)
Yatarken başın biraz yüksekte olması reflüyü azaltacaktır.
Mama ile beslenen bebeklerde daha koyu kıvamlı özel mamalar denenebilir.
Bu önlemlerle yanıt alınamazsa, önce ilaç tedavisi, çok nadiren de cerrahi tedavi gerekli olabilir.

pegasusu netcen len sen :uhm: celen yavrum o bilgileri buldum ben nette, kadın ben ne yiyim de reflüsü azalsın filen diye sordu onu bulamadım, bi de bebek uğununca ne yapmak lazım diye araştırdım, yüzüne üflencekmiş filen onları söyleyverdim, ama kadının ne yiyeceğini bulamadım yani, ne yemiyeceğini bulduk ama bize ne yiyeceği lazım

uğunmak ne anlama geliyor :uhm:

yafrim hani böyle nefesi kesiliyo morarıyo ya alğarkene işte ona uğunmak deniyo

ona bizde katılmak denir.ağlarken cocuk katılır:mymeka:
buarada angutcum bak o yazıda dii ki mamaylan beslenirse reflü olur anne sütü içicek.ama o bebek mama alıomuşlülülülülülü
len amerikadaki 6 coculu karı 8 bebek doğurmus ya allahım olmayanlara versin:Saruboceq:
hemi pegasusa izmire gitcem ondan bakıom:Saruboceq::a015:

izmire mı gelıonnn yanı martta kesın :teytey:
kucuk kucuk yazmıslardır gormemişsindır kesınn
esının yok mu tanıdık sırketler yavrum ayarlasaydı biee..
bıde sızın araba yok muydu??
saa rep verdım bu arada ek gıdalar başlığındakı aydınlaıcı bılgıleren dolayıı:1hug:

sutu yokmus demekk:bbo:
oyle katılıp nefessız kalınca panık olmaması gerkır oncelıkle.:1no2:
ama ne adar soğukkanlı olmayı basarabıllır bır anne olarak o ayrı tabi..
cocugu hırpalamasın sankı oyle anlarda.balkona,pencere onune falan acık havaya cıkarsın.baska napulır kkıı:uhm:
reflüsü olan bebekler ıcın ozel mamalar var onlardan mı kullanıyor?
meme vermıyorsa annenın yedıklerıyle reflunun ne ılgısı varkı??

celen anan izmirde mı oturuodu senın??
hıc ıstanbuldakı evıne gelmedii sanırsam demiiCADIARZU

yafrim bizde uğunmak deniy işte, nette baktm orda da uğunmak deniy, kafamızdan uydurmadık heralde dimi :mymeka: karının sütü yok napsın, dr mama vermiş yavruya, şunu iç bunu yap dedim naptıysam olmuyo güzelim diyo, şaştım kaldım artık diyo, damla damla sütü geliyomuş, şöyle bi fışkırdığını hiç görmedim diyo, pompayla sağ sürekli diyom herşeyi deniyorum olmuyo diyo, hastanede süt sağma makinesiyle s ağdım her iki göğüsümden de 30 cc çıktı sen düşün diyo, mecbur mama veriyolarmış yani, dr da mamadan kaynaklanıyo ama yapcak bişiy yok demiş, valla ayımız uysaydı ben emziriverirdim senin kızı ama biz 4 aylık olduk bizim sütümüz size yaramaz artık dedim, bi arkadaşı varmış onun sütü dolup taşıyomuş gğüs pedleri falan işe yaramıyo heryerim ıslanıyo diyomuş kadın, dedim anne sütü saklanan kablar var gidin onlardan bi sürü götürün kadın sağsın sağsın dondurucuya atsın, ordan alın gelin bebeye verin bari dedim, dra sorcak öyle bişiy yapcak artıkın, çaresizlik çok zor yaa

yok ascıcık sütü oluyomuş karının, mama takviye ediyolarmış çünkü doymuyomuş bebek, o ascıcık süütünden mi geçiyo acaba diye düşünüyo kadın, dr vermiş bi mamaa ama bilmiyom artıkın ne verdi, bu söyledilkerini bende söledim kadına, yav işte çaresizlik, kadın daha başka şiyler de bekyliyo napsın

bebeğe daha sık aralıklarla mama versın ama az az versın.cok doyurmasın.
bıde mamadan sonra yatırmasın kucağında gaz cıkartma posızyonunda kalsın bıraz.ana kucagına yatırsın sonra,oturuur pozısyonda,baya etkılı olur bence.
ağlatmamaya calıssın mumun olduğunca.bişiler yapsın cocugun dıkkatını ceksın.
ağlayınca karın kaslarını ıktığı ıcın daha sıddetlenıyor reflü..
benım esımınde var reflüsü ne lanet bişi..
neysekı bebenın gecıcı..
acaba bebeğin yanında sıgara falan ıcılıo mu bu arada?bıde kafeinli ıcecekler içmesın,eğer azda olsa emzırıo bıle olsa onemlı.

Ayy canim benim bende o zaman na gelmek icin sabirsizlaniyom

hee yavrum syleyeyim sağolalsın, yav dedimki gazını çıkartmadan yatırma, çıkartmıyomuş çocuk, dakikalarca sırtına vuruyoz banamısın deimyo gaz çıkmıyo diyo, ne alttan ne üstten yapabiliyomuş, hem reflü hem de gazı varmış, o doğum yapmazdan önce gezmeye gittiydik onlara annemle, o arada benim sıpa ıkındıydı biraz, bende ayaklarını karnına bastırıp egzersiz yaptırdıdım, zırt pırt çıkardıydı benimkisi, o da yapıyom senin yaptığından ama fayda etmiyo diyo, ay ne zor beeeeeee

leyloşşş napıon bacum:ecrin_bebek:
ses ver

Coklu alinti yaptim surekli hata verdi onla ugrastim gecmisi okdum felan ancak ses verebildim ne yaptiniz sen nasilsin kizinda masallh 4 ay olmus rabbim saglikli sihatli hayirli evlat olmayi nasip etsin yaptin mi plates ben bugun uyanamadim kacirdim hatirladiklarimi yapacam

doktor verdıysemama ozaman AR vermiştir ok.(AntiReflü)

ne bilem anam dediki bi mama vermiş dr önce, o daha koyu kıvamlıymış, sonra onu değiştirip başka bişiy vermiş o da suluymuş, ilk verdiği mama daha çok anne sütüne benziyodu tadı dedi, ikincisi çok tatsız tuszus bişiy istemiyo o mamayı da dedi, sanırsam ar olanı verdi, bende öyle düşünüyorum, hava güzel olsa bi gidecem yanına ama hava da soğuk bugün, hemi bulutlu hüfffffff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…