2008 Ekim Anneleri

selamlar hatunlar biz doktordan geldik akşama kadar yani sabah 8 den beri canımız çıktı hanımefendinin çişini almak için netse diğer mesaca yazaıyom şimdi doktorun söylediklerini

emmeme veya iştahsızlık artı uyku problemi uyuyamama kız bebeklerde yüksek ihtimal hatta nerdeyse kesin idrar yolları iltihabıymış sonra çişini 2-3 damla ancak alabildik ama kültür testini yaptıramadık neyse doktorumuz antibiyotiğe başladı 10 gün verecekmişiz inşallah kuzum iyileşir artık. sonra demir damlasını ferrumu kestiğimi sürekli ağladığını söyledim daha tolere edilmişini yazdı.santafer tadı da çok güzel. inşallah kuzum bunu alır. ek gıdaya 15 gün sonra geç dedi. 6.5 aylık olana kadar sadece meyve suyu -püresi, sonra yoğurt sonra da sebze çorbası dedi. 6.5 aydan sonra da peyniriyumurta vs. dedi. sebze çorbalarına mutlaka tereyağı koy dedi. yoğurdu pastörize sütle yapabilirsin mayalandıktan sonra süt özelliğini kaybediyo zaten dedi. bide yoğurdu mutlaka kendin yap ve günlük olsun dedi. dişler hareketlenmiş artık zor çıkarıyo olabilir dedi. bi de bu kadar işte

:uhm: aynı doktora mı götürüyoz acep a.s demir damlası biz de santafer kullanıyoruz ilkten çok zorlandık ama şimdi severek içiyor

zambakcım çok geçmiş olsun inşallah gülçe hemen iyileşirrr :Saruboceq: ne zamandır bu şikayetleri vardı yavrunun :uhm:

zambakcim,cok gecmis olsun.umarim hemen atlatir.

geçmiş olsun canım biz de geçirdik bizim oıüğlanda iki sefer
soru 1 kültür testini yapmadan nasıl karar verdi
soru 2antibiyotiği güzel içiyor mu:teselli:

geçmiş olsun canım biz de geçirdik bizim oıüğlanda iki sefer
soru 1 kültür testini yapmadan nasıl karar verdi
soru 2antibiyotiği güzel içiyor mu:teselli:

evet haklısın idrar kültürü idrar yolu enfeksiyonu tanısı konulması için çok önemlidir, kültürde üreme olması tanıyı kesinleştirir ama şöyle de bişey var başka nedenlerden dolayı kültür negatif çıkabilir, e peki hastanın kliniği idrar yolu enfeksiyonuna uyuyorsa ve gerçekten de enfeksiyon varsa ne olacak?? sırf kültürde üreme yok diye tedavi almayacak mı?

bunun kararını tabi ki dr verir.. herşey laboratuar sonucuna göre belli olmaz, dr bulguları birleştirip de bu karara varmış olabilir, kar-zarar oranını hesaplamıştır ve ilaç almazsa daha kötü olacağı sonucuna varmıştır.. laboratuar tahlilleri sadece tanıyı kesinleştirir o kadar..

bu yüzden aklınıza gelen en ufak şeyi doktorunuza sormaya çekinmeyin ama unutmayın ki bunun eğitimini almışlar ve sizden daha iyi biliyorlar

Son düzenleme:
aynen dbestin dediği gibi kuzumu zaten defalardır anlatıyorum 3dakkada 5 dakkada bir uyanıyodu hiç ama hiç uyumuytodu şimdi kültür tesiti zaten 3 gün sonra çıkıyo yüksel ihtimal idrar yoları enfeksiyonu olduğunu tahmin ettiğinden ilaca başladık eğer kültür tesiti sonucu negatif çıkarsa ilacı keseriz dedi ama bizim ilçemizde kültür testi yapılamıyo vede erzurum bize 45 dk idrarda yarım saat içinde verilmesi gerekiyomuş o torbalara zaten kız bebeklerin çişini yaptırmak imkansız gibi bişey dolayısıyle yaptırabilirsek yaptıracaz ama olur da yaptıramazsak ilaca 10 gün devam bide bu kadar uykusuzluk ve hiç emmemeye bu sebeptir dedi çünkü başaka herşey normaldi şükür

bide dbsetçiğim aylık kontrolden hemen 1 günsonra kızım aşırı huysuzluğa emememye başladı yani o yüzden farkedemedik bugünde zaten 5. ayımız biti :lepi:

zambakcım bence mesajını editle ve antibiyotiğin adını sil nolur nolmaz yerimseniben

iyi akşamlar kızlar uzun zamandır glemedim.. anneme gittim apar topar 3 gün kaldım.:lepi:..geldim ewe net yok 3 günde öyle gitti....anca şimdi girebildim ..oğlum çok huysuz nesi var bilmiorum..ağlayarak uyanıo...yarım saatte bir...artık pestilim çıktı sabah 4 ten beri böyleyiz....:bbo:

bide dbsetçiğim aylık kontrolden hemen 1 günsonra kızım aşırı huysuzluğa emememye başladı yani o yüzden farkedemedik bugünde zaten 5. ayımız biti :lepi:

amaninnnn hayırlı olsunnnnnnnnn :teytey: :teytey: :teytey: :teytey:

canım ben hep şuna inanırım, bebeklerimizi tanıdıkça öğreneceğiz, bebekleri için en iyisini anneler bilir, birşey yolunda gitmiyorsa anneler anlar..

bu durumda senin cici gülçe demekki cadı değilmiş bak sıkıntısı varmış yavrunun :teselli: inşallah hemencik iyileşir ve uslu bi bebiş olur, annesini hiç üzmez :Saruboceq:

canım sen de bi dr a götürsene yavrunun bi sıkıntısı olmasın :Saruboceq:

geçmiş olsun zambakcım yavrum boşuna huysuzlanmıomuş biran önce iyileşir inş

zambakcim gecmis olsun canim. Allah dermansiz dert vermesin.. kuzucuk biran once iyilesir de gulucukler sacar etrafa. iyki de gittiniz dra. yoksa huysuz demeye devam etcektin kiza a.s biran once gecer insallah canim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…