hepinize iyi geceler..ben çok hastayım yatıcam...öpüyorum hepinizi.....kaydirigubbakcemile3
slm herkeseee
sen kurban ol türk doktorlara kaydirigubbakcemile3
sağlık konusunda hakkaten ilginç bi ülkeyiz, bizdeki cihazlar vs çok az ülkede var sahi söylüyorum bunu.. mesela amerikada öyle her aklına gelen ultrason çektiremezzz.. bi dünta kişi görür seni ondan sonra gerçekten gerek görülürse yapılır.. ama bak bizim ülkemiz ne güzel (!).. çok zengin bi ülkeyiz ya ondan sanırım kaydirigubbakcemile3
artık yanına yastıklar koyarak oturtmaya başlayabilirsin canım.. bebekten bebeğe değişiyo ama genel olarak 6-7. aylarda oturabiliyor bebekler a.s
siz orda özel dr a mı gidiyosunuz nasıl oluyo merak ettim CADIARZU
hepinize iyi geceler..ben çok hastayım yatıcam...öpüyorum hepinizi.....kaydirigubbakcemile3
slm herkeseee
anaaa o ne len ora dağbaşımı yaaa :1shok: len ben hamileykene hasta oldum deyip deyip dra gidiyodum böceğimi görüyüm diye,dbestcim burda bi saglik sigortasi sistemi var. eger calisiyorsan is yerin oduyor sigortani, serbest calisiyorsan kazancina gore bi rakam belirleniyor kendin oduyorsun. burda doktorlar ya hastanede ya muayenehanede calisiyor. simdi tr'de de oyle sanirim. aile hekimligi sistemi hakim. Bi sikayetin oldugunda aile doktoruna gidip 10€ vizite ucreti veriyorsun. 3 ay boyunca istedigin doktora sevk alabiliyorsun. ama bebekler icin oyle degil. direk cocuk doktoruna gidiyorsun ve devlet ondan para almiyor. eger aile hekimine gitmeyip direk doktora gidersen yine 10€ veriyorsun ama istedigin doktora sevk alamiyorsun. her gidisinde 10€ vermek zorunda kaliyorsun.
turk doktorlari hakkinda soylediklerin dogru. ben hep goz problemi yasarim. dunya kadar memleket gezdim kendi doktorumu kimselere degismem. ayrica da 3-4 boyutlu ultrasonu burda sansliysan 1 kere gorursun. o da 22. hafta civari bi detayli tarama yapiliyor ya burda fine diagnostik deniyor onda..
puhahaa yiyim ööle doktoru benÇok üzgünüm çoookbugun asimiz vardi diye doktora gittik ya.. sinir oldum kadina.. kas göz süzcem diye adam gibi bakmadi bizeklava: kafasina bi tane geciresim geldi. biraccik hastaydi ya arda 10 gun sonra gelin, burnu tikanirsa da damla verin dedi. ilac vermedi. bi dolu soru sorcaktim hepsini agzimiza tikti salak. bi daha ona gitmicem. ne zaman oturabilir diye sordum. 8-9 aydan once oturamaz bebekler dedi kafamçokkarıştı oyle mi ya gercekten :uhm: ben daha erkendir diye dusunuyodum. neyse kadina cok sinir oldum. byounu kilosunu da olcemedik. koskoca muayenehanede ki 3 doktor calisiyolar, bi tane olcum cihazi varmis. onu da doktorlardan biri hasta ziyaretine goturmus..
gecmiş olsun kuzuuua.s. su ibosun cayından bide sen dene bakamhepinize iyi geceler..ben çok hastayım yatıcam...öpüyorum hepinizi.....kaydirigubbakcemile3
slm herkeseee
bir de almanyada doğum yapınca 6 hafta boyunca hergün hemşire eve gelip bebeğin bakımını (banyo vs) yaptırıyo diyolar doğru mu aceba CADIARZU
anaaa o ne len ora dağbaşımı yaaa :1shok: len ben hamileykene hasta oldum deyip deyip dra gidiyodum böceğimi görüyüm diye,
ibocum bu genel olani. hamileler icin durum degisik. bi kere gidiyorsun ondan sonra onlar seni duzenli olarak cagiriyor. ben her 3 haftada bir rutin kontrole gittim. sonlara dogru kontroller siklasiyor. herseferinde ultrasonla baakti doktorum. cunku herkesinki bakmiyor. bir de hamilelere cok deger veriyolar. kendimi iyi hissetmiyorum de hemen veriyor raporu yoksa burda rapor almak cok zor. bizdeki gibi tanidik doktora gidip isini halledemiyosun. bi yandan iyi bi yandan kotu. ben mesela turkiyedeyim evlilik hazirliklari icin. annemle istanbula gittik haftasonu icin. felelkten bi gece caldik anne kiz, benim arkadaslarimla. pazar aksamustu annem dondu. ben de pazartesi ucacaktim. annemin dondugu otobus cok buyuk bir kaza gecirdi izmitte. cok sukur bisey olmadi annecigime. ben gidemedim tabi almanyaya.hemen bi tanidik doktor amcamiza gittik. atesi hastalik geciriyor ucaga binemez diye bana rapor verdi. 10 gun daha kaldim annisimin yaninda. burda ola nerdee..
anaaa o ne len ora dağbaşımı yaaa :1shok: len ben hamileykene hasta oldum deyip deyip dra gidiyodum böceğimi görüyüm diye,
puhahaa yiyim ööle doktoru benÇok üzgünüm çoook
gecmiş olsun kuzuuua.s. su ibosun cayından bide sen dene bakam
hoşgelmişen ebru karısıŞeniz
dakika tuttuum tam 10 da aldım emzirmeye 10,40 da ben cekerek bıraktırdımkafamçokkarıştı bu kadar emmeye hala son ana kadar süt geliomudur acabaCADIARZU
amanin benim böcügüm 5 ay once bu gece (ya da yarin sabaha karsi) 0.42de dogdu.. hey gidi dun gibi :asigim:
zaman ne çabuk geçiyor de mi.. allah sizi birbirinizden ayırmasın inşallah..
biz zengin bi ülkeyiz kızım kaydirigubbakcemile3
gulp gulp diye yutkunuyosa hala emiyo demektir delikafadulden ama ağzında geveliyo gibi emiyosa emzik yapmış seni delikafadulden
13 günlük bebeği duydunuz mu len senağlama senağlama
amanin benim böcügüm 5 ay once bu gece (ya da yarin sabaha karsi) 0.42de dogdu.. hey gidi dun gibi :asigim:
biz zengin bi ülkeyiz kızım kaydirigubbakcemile3
gulp gulp diye yutkunuyosa hala emiyo demektir delikafadulden ama ağzında geveliyo gibi emiyosa emzik yapmış seni delikafadulden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?