2008 Ekim Anneleri

dbestcim burda bi saglik sigortasi sistemi var. eger calisiyorsan is yerin oduyor sigortani, serbest calisiyorsan kazancina gore bi rakam belirleniyor kendin oduyorsun. burda doktorlar ya hastanede ya muayenehanede calisiyor. simdi tr'de de oyle sanirim. aile hekimligi sistemi hakim. Bi sikayetin oldugunda aile doktoruna gidip 10€ vizite ucreti veriyorsun. 3 ay boyunca istedigin doktora sevk alabiliyorsun. ama bebekler icin oyle degil. direk cocuk doktoruna gidiyorsun ve devlet ondan para almiyor. eger aile hekimine gitmeyip direk doktora gidersen yine 10€ veriyorsun ama istedigin doktora sevk alamiyorsun. her gidisinde 10€ vermek zorunda kaliyorsun.

turk doktorlari hakkinda soylediklerin dogru. ben hep goz problemi yasarim. dunya kadar memleket gezdim kendi doktorumu kimselere degismem. ayrica da 3-4 boyutlu ultrasonu burda sansliysan 1 kere gorursun. o da 22. hafta civari bi detayli tarama yapiliyor ya burda fine diagnostik deniyor onda..

bir de almanyada doğum yapınca 6 hafta boyunca hergün hemşire eve gelip bebeğin bakımını (banyo vs) yaptırıyo diyolar doğru mu aceba CADIARZU

anaaa o ne len ora dağbaşımı yaaa :1shok: len ben hamileykene hasta oldum deyip deyip dra gidiyodum böceğimi görüyüm diye,

puhahaa yiyim ööle doktoru benÇok üzgünüm çoook
hepinize iyi geceler..ben çok hastayım yatıcam...öpüyorum hepinizi.....kaydirigubbakcemile3
gecmiş olsun kuzuuua.s. su ibosun cayından bide sen dene bakam

hoşgelmişen ebru karısıŞeniz
dakika tuttuum tam 10 da aldım emzirmeye 10,40 da ben cekerek bıraktırdımkafamçokkarıştı bu kadar emmeye hala son ana kadar süt geliomudur acabaCADIARZU

bir de almanyada doğum yapınca 6 hafta boyunca hergün hemşire eve gelip bebeğin bakımını (banyo vs) yaptırıyo diyolar doğru mu aceba CADIARZU

8 hafta boyunca canim. ondan sonra da ihtiyacin olunca ariyorsun. bir de memeden keserken geliyor. geldi bize de, cok tatli bi ebemiz var hala gorusuruz. bizim cok problemimiz oolmadi cok sukur, ilk hafta hergun geldi de sonra uc gunde bir en son da haftada bir geliyordu. kilo olcumunu falan da yapiyor. bi de benim sutum cok olmadi ya, cok ugrastik onla artsin diye.. eger isteren bir ebe seciyorsun dogumdan once, o senin dogumuna da giriyor. ben oyle istemedim. hastanede kim varsa o olsun dedim. sectigim ebeyi dogum sonrasi icin istedim.

anaaa o ne len ora dağbaşımı yaaa :1shok: len ben hamileykene hasta oldum deyip deyip dra gidiyodum böceğimi görüyüm diye,

ibocum bu genel olani. hamileler icin durum degisik. bi kere gidiyorsun ondan sonra onlar seni duzenli olarak cagiriyor. ben her 3 haftada bir rutin kontrole gittim. sonlara dogru kontroller siklasiyor. herseferinde ultrasonla baakti doktorum. cunku herkesinki bakmiyor. bir de hamilelere cok deger veriyolar. kendimi iyi hissetmiyorum de hemen veriyor raporu yoksa burda rapor almak cok zor. bizdeki gibi tanidik doktora gidip isini halledemiyosun. bi yandan iyi bi yandan kotu. ben mesela turkiyedeyim evlilik hazirliklari icin. annemle istanbula gittik haftasonu icin. felelkten bi gece caldik anne kiz, benim arkadaslarimla. pazar aksamustu annem dondu. ben de pazartesi ucacaktim. annemin dondugu otobus cok buyuk bir kaza gecirdi izmitte. cok sukur bisey olmadi annecigime. ben gidemedim tabi almanyaya.hemen bi tanidik doktor amcamiza gittik. atesi hastalik geciriyor ucaga binemez diye bana rapor verdi. 10 gun daha kaldim annisimin yaninda. burda ola nerdee..

hımmmm deişikmiş CADIARZU

biz zengin bi ülkeyiz kızım kaydirigubbakcemile3

gulp gulp diye yutkunuyosa hala emiyo demektir delikafadulden ama ağzında geveliyo gibi emiyosa emzik yapmış seni delikafadulden

gulp gulp diye yutkunuyosa hala emiyo demektir delikafadulden ama ağzında geveliyo gibi emiyosa emzik yapmış seni delikafadulden

hee sonlara dooru gevelii:çok üzgünüm: ama bazen de aniden st gelio o da sok oluyo cok cok cekiokaydirigubbakcemile3

amanin benim böcügüm 5 ay once bu gece (ya da yarin sabaha karsi) 0.42de dogdu.. hey gidi dun gibi :asigim:

ayyyyyyyyy bak bnde duygulandım şindik senağlama

tabiii canımmmmmm ne demezsin, ambulanslarımız da olay yerine herif öldükten sonra variiii Çok üzgünüm çoook

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde babası tarafından dövüldüğü iddia edilen bebek yaşamını yitirdi.

Gözaltına alınan babanın 175 promil alkollü olduğu belirlendi.

Örnekköy semti Cumhuriyet mahallesindeki evde yaşanan olayda, yürüme engelli Arzu Çalık (26), kocasının bebeği dövdüğünü görünce komşularından yardım istedi.

Annenin çığlıkları üzerine, mahalleli gençlerden biri eve girdi. Evde kanlar içinde bulunan 13 günlük bebek Emre Can Çalık, Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, ancak kurtarılamadı.

İnşaatlarda boyacılık yaptığı ve bir süredir işsiz olduğu bildirilen baba Y.Ç.'ye mahalleli büyük tepki göstererek saldırmak isterken, polis, alkollü olduğu bildirilen Y.Ç. ile karısı Arzu'yu gözaltına aldı.
senağlama senağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…