2008 Ekim Anneleri

allahtan keyfi yerinde , dün bababaaba demeye başladı, nasıl da mutlu oluyo konuştuğunu sanıyo , bütün akşam susmadı en son gece 12 de zor bela uyuttuk , bişey değil bi de bağıra bağıra şarkı söylüyo konu komşu rahatsız olacak

rengi yeşil değil , evet özlemcim salyası çok aşırı arttı dün sürekli akıyo nerdeyse , sanırım diş

AAAAAAAAAAAAAAAYYYYYYYYYYYYYYYYYY
şiştim bu ne yaaaaaa oku oku bitmedi
oğluşumunda uykusu geldi mızırdanıo gidiim yıkıyım uyutiim
bu arada hayırlı cumalar...

Selam hanimlarr gunaydin herkesee
Evet ya isim onemli gercekten amcamin bi oglu vardi furkan di adi 2. Oglu oluncada ona uysun diye berkan koydular cocuk okula basladi meger berkanin anlami kivircik kuzu postuymus cocukla okulda surekli dalga gecmisler tabi cok etkilenmis ve uzulmus degistirtmisler adini baska isimle hatta gecen babam kulagina yeni ismini okumus
2 ismi ben sevmiyom yaa hem soylenmiyo ikisi birden hemde cocuga zor oluyoo benim erkek kardesim olunca babam orhan gencebay asigi oldugu icin orhan koymak istedi dedem cok karsi cikti kuranda gecmiyoo ne o tutupta sanatci adimi konur felan diyince oda basina onun istegi ümiti ekledi herkes orhan dedi dedem bile okula basladi cocuk herkes ümiit diye cocuk adi oldugunu bilmiyo bayagi zorlandi aslinda hata bizde ümitede alistirmaliydik hatta ögretmeni ümit diye bahsedince kardesimden bahsettigini ilk basta cakmiyoduk tabii orhana alistigimiz icin

evet diş olabilir, ama diş kakasını da etkiliyomuymuş yav

BEBEĞİN SIKINTISININ DİŞ ÇIKARMADAN KAYNAKLANDIĞINI NASIL ANLARSINIZ?

Birçok çocuk diş çıkarırken hiçbir sorun yaşamazlar. Oysa bazıları önemli derecede sıkıntı çekebilirler. Genelde diş çıkarma ile ilgili ağrı dalgalanma şeklinde gelir, gider ve başladıktan sonra birkaç dakika içinde geçer.

Diş çıkarma esnasında aşağıdaki belirtiler oluşabilir:
Artan tükürük

Uyku düzensizliği

İştahsızlık

Gelen giden huzursuzluk

Ellerini ısırması

Ağız çevresinde hafif döküntü

Aşağıdaki belirtilerin ise diş çıkarma ile ilgili olduğu henüz ispatlanmamıştır:

Ateş

İshal

Sürekli huzursuzluk

Vücutta cilt döküntüsü

DOKTORUNUZA BAŞVURMANIZ GEREKEBİLİR

Diş çıkarma çok olağan bir durum olduğundan ve ateş, ishal huzursuzluk da sık görüldüğünden, birçok zaman aynı dönemde karşımıza çıkabilirler. Diş çıkarma bu belirtilere neden olmayabilir. Başka bir hastalığın ateş, ishal ve huzursuzluğa neden olması daha olasıdır.

Eğer anne babaları endişelendiren başka belirtiler de söz konusu olursa doktora başvurmakta fayda vardır. Sorunun yalnızca diş çıkarmadan kaynaklandığı hemen düşünülmemelidir.

Diş çıkarma doktora acil bir başvuru nedeni değildir. Ancak aileler diş çıkarmanın yanı sıra başka bir sorunun söz konusu olduğunu düşünüyorsa, mutlaka bir uzmana başvurmalıdır. Diş hekimlerine normal kontrol için başvuru birinci yaş sonrası olabilir.

alıntı

yaaa kızlar en zor olanı ılk diş mi. sonrakıler kolay mı cıkar. yusuf eymen de bu aralar elıne ne gecırse koparcak gıbı ısırıo. agız akıntımız yok ama. gecen ay doktorumuz sımdılık dıs gorunmuo demıstı ama bu aralar herseyı ısırmak ıstıo

bir kedi gördüm sanki :1shok: celen gelmiş, hani sen neden burdasın bakiiimmmmm ne zaman gidiyon , o kadar bayramlaşma faslı boşunamıydı delikafadulden

ilk diş bazı çocuklarda sıkıntılı olurmuş hepsinde değil , diğerleri de ağrı yaparmış ama ilki kadar değil ( ilk dişte hani damak da yeni sertleşiyo filan ya ondan mı acep ) belki de ailelerin de acemilikleri geçiyo ya ondan diğerleri daha kolay çıkıyo gibi geliyordur

hee özledim anam da böölesini diil yav, terken fazla abartıyodu ondan kaydirigubbakcemile3 değişik derkene nasıl değişik bi anlat baam, sümüksü olmucimiş, detaylarını ver baam

Detaylar ancak terkende olur puhahha foto esligindee kari fotografini bile cekti koydu

Canim gecmis olsunn demir damlasi kullaniyosan oda yapiyo benim kizimda oyle cunki özlooş un dedigi gibi dis de olabilirmis isah eder derdi benimde annem

demir damlası bizde tam aksine kabızlık yapmıştı , herşeyimiz cins olmak zorunda ya :)

Istahsizlik
Gelengiden huzursuzluk
Uykusuzluk
Elleri isirma
Bide agiz kenarinda dokuntu diyoda hacerde yanak ve boynunda olmustu gecti bize uyuyoo yaa hele diyom bu kiz dis mi cikarac diye yanliz alt dislrinde bisey gozukmuyo ama ust disleri deri alti beyaz duruyo oyle mi olur yoksa dis ustten mi cikacak

goodmorning sengözlerimebaksanab 7 den beri ayaktayım son hazırlıkları yapıorum ama yetişmiycik :1no2: sabahın 7 sinde kıl yoldum aq canım nasıl acıdı senağlamagece cıktıktan sonra tam 20 sayfa kıllatmısınız Çok üzgünüm çoook hatta ben cıkar cıkmaz resim koymus gene cıtır Çok üzgünüm çoook bundan sonra resim koycaanızda sööleyinde cıkayım o kadar saat beklemeyin :enbuyukkk:

bir kedi gördüm sanki :1shok: celen gelmiş, hani sen neden burdasın bakiiimmmmm ne zaman gidiyon , o kadar bayramlaşma faslı boşunamıydı delikafadulden
eşim öölen gelicek iişten.valizleri haazırlar indir 3 e anca cıkarız şutarafagitti

kei bu kedi kediiiiiiiiiiiikaydirigubbakcemile3

:dilcikar: :dilcikar:

teknolojiyi seviyorum , sorunumuzun cevabını buldum sanırım :

Hocam bizde de o sorun oluyor bazen. Bir iki gun sari kaka yapiyorsa, bir gun yesil yapiyor. Ve bazilari da sumuksu oluyor. Bana cocugu cok kotu usuttugumu soylediler. Ishal mi yani? Gribal bir enfeksiyonu gorunurde yok sadece burnu tikali gibi, emerken bazen birakiyor, emzigini emerken sesler filan geliyor.

Tesekkurler

Dr. Kadir Tuğcu

Sizdeki durum aşırı yedirmekten. Mümkün olduğunca altın sarısı kaka yaptırmaya çalışın. Yeşil kaka sağlam çocukta çok yedirilme işaretidir.

Genel bilgiler:1aydan 24 ayin sonuna kadar olan sut cocuklugu caginda gunluk diski sayisi 7'ye kadar normal oldugu gibi,yesil,sumuklu sivi kakalar da normaldir.Normal olmayan tek sey kaka icinde kan olmasi ve 24 saat icinde 8 ve uzeri sayida kaka yapilmasi

alıntı

galiba yedikleri ile alakalı sümüksü kakanın üzerinde durmamış dr

Son düzenleyen: Moderatör:
ya cemrede 2 gündür tane olarak yapıo kakasını.bööle badem büyüklüğünde bulasmıo.bi tane yapıo.yarım saat sonra yine aynısından bi tane yapıo.hatta poposunun arasında kalıo?şimid bu ne demek ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…