- 29 Ekim 2007
- 2.174
- 1.026
- 698
- 41
canım dişten iştahsızlık olmuştur buay toparlar...her dr farklı şey söylüo ya bizimki de 5.ayda vermişti kıyma ben biraz geç başladım o sıralar hastaydı falan 6.aydan beri haftada 3kez çorbasına katıoz sende ver bence bu h.sonu balık vercem...az az başlamaktan bişey olmaz
çakılım sıkma canını bu ayda az kilo alırlarmışgıcık dr söylesene herşeyi önceden demi nerden bilcez biz ne kadar kilosu 1 kilo eksik diyo ya dr ondan sordum
benimki meyve suyu içmiy bende muhallebiye katıyom sütüm çok azaldı artık ya
çakılcım bizde öyleyiz ne kadar paralarsam paralayım az kilo alıyor belkide doktrun dediği gibi yapısal birşeydir üzme kendini nasılsa bir gün büyüyecekler ama biz ne hale geleceğiz kimbilir
kızlar biz kabus gibi bir akşam geçirdik kayınvalidemlere akşamm çayına gitmiştik misafirleride vardı oğlum güzel güzel bakınıyordu neyse yoğurdunu falan yedirdim aniden ağlamaya başladı zaten huysuzluğu vardı gazımız tekrar geri geldi diyordum ya ağlamaktan morarmaya başlayınca ben kendimi kaybettim hemen aldığmız gibi çocuğu en yakın acil servise götürdük doktor orasına burasına kıçına başına baktı bişey yok gaz sancısı dedi metsil e başladık kızlar milletin gazı biter bizimki geri gelir ilk 3 aylık dönemde bile bu kadar şiddetli gaz sancımız olmamıştı düşünüyorum düşünüyorum ben gaz yapıcı bişey yemiyorum üşütmedim e çocuğ verdiğim şeyler nasıl gaz yapsın aklım almıyor
artık ne yerse verecem
7800 gr olmuş canım , meyve suyunu benim kızım da içmiyo ,babası bi heves katı meyve sıkacağı almıştı ama neylersin meyve suyu sevmiyo , meyve püresini de çiğ verince pek hoşlanmıyo zorla yiyo ama irmikle filan pişirirsem seviyo , bilemiyorum o zaman da vitamin filan kalıyo mu ama :1no2:
yoğurt da sevmiyo onu çorba yapıp veriyorum , emzirdiğmiz günler ne iyiydi ya keşke emzirebilseydim
7800 gr a mı az dedi doktorun ohaa diyorumm ..hic üzülme benim doktorum istanbul da feci unlü bir doktor istin bütün sosyete unlu vs i benim doktora gidiyor benimki 7,100 ü zar zor buluyor ince ama boyu her ay en az 2 cm uzuyor kızım takma sen kiloya dedi gelisimi gayet iyi kiloyu da tabiki biraz daha almasını isterim ama zorlama sakın ille de kilo aldırıcam diye yemeye yoksa kusar dedi hakikatten de cocuk kusmaya baslamıstı ben zorla verince sabırlı olmak lazım zamanla alıcak önemli olan boyu uzuyor mu cocuk neseli mi ayına göre yapması gereken hareketleri yapıyor mu buna bak ..
özlemcim hiç salça kullandın mı keremin yemeklerinde , ya da domates ..........erken mi acaba, mesela domates çorbası yapsak , ya da ezo gelin çorbası ( baharat kullanmadan )
nolmuş len benim hiç bişeyden haberim yok gene geçmiş okuyumda öğrenimselam nabersiniz
oğlşum acıktı birazdan yemeğini yedircem ama önce size yazıım dedim az beklesin veletcokacimcoook
bu foto yorum mevzusuna değinip konuyu uzatmak istemiyodum ama burda hepimiz bayanız hepimiz doğum yaptık ve aynı yollardan geçiyoruz düşüncelerimizi dile getirirken acaba bana böyle söylense üzülmezmiyim kırılmaz mıyım gibi tartsak
kiloydu yaştı bayanlar için her zaman hassas konulardır
kaldı ki celenin o yorumu haketcek biri olduğunu düşünmüyorum
1 seneyi aşkın zamandır birlikteyiz birbirimizi kırmayalım
hepinizi öpüyorumŞeniz
Konuyu Toplam 1 Kullanıcı okuyor. (1 Kayıtlı kullanıcı ve 0 Misafir)
edhak
neyse benden başka kimse eyok ben bi oğluşu doyurup geliim bu arada ş cici bebenin ekmeği var ya etimek gibi bizimki onu pek seviyo her çorbasına koyuyom demediyseniz bence deneyin
özlemcim hiç salça kullandın mı keremin yemeklerinde , ya da domates ..........erken mi acaba, mesela domates çorbası yapsak , ya da ezo gelin çorbası ( baharat kullanmadan )
evet bende kullanıorum o ekmeği ama her çorbasına değil çok kolay eriyor
yok canm hiç salça koymadım drun verdiği tarifte domates vardı ama mevsimi değil diye katmadım domates de artık katılır heralde yavaşş yavvaş mevsimi gelio bide domatesi 1gün deneyip ara vermek lazım alerji yapabilen sebzelerden die biliorum
bugün canım çok sıkkın.... dün aylık kontrolümüz vardı ,herşey normaldi şükür , ben bir dişimiz çıktı sanıyordum meğer ikisi birden çıkmış..... ama özge bu ay sadece 200 gr almış, aslında farkındaydım ama bu kadar da az beklemiyordum , doktorumuz da şaşırdı......... boyu uzamış gayet iyi ama kilosu yaşıtlarının 1 kilo altında dedi ....
ve asıl çok üzüldüğüm şey de bu güne kadar hep mama vermemi tavsiye eden doktorumuz , mama almıyor kusuyor mama verince ben de o yüzden kaşık maması veriyorum dediğimde bazı bebek almayınca almıyor işte mamayı benim kızım da almamıştı dedi ..... e o zaman iki aydır kendimi paralıyorum mamayı kusuyor diye , neden ısrarla ver diyorsun ki................muhallebiyi bile devam mamasıyla yapınca kusuyordu kızım , e o zaman sütle yap ama muhakkak yedir pirinç unlu muhallebi dedi
o yaşak bu yasak deyip duruyorlar işte sonuç ortada ,aslında özge iştahlı bir bebek ve bizim yediklerimize içi gidiyor ama doktoru erken dediği için vermiyorum çok bişey....
ete başlamadık henüz dedim , yine her zaman ki gibi erken zaten 15 gün sonra kıyma verebilirsin dedi ....
tavuk suyu faydalı mı dedim ...hayır bişeyin kendini vermektense neden yağını vereceksin ki dedi.... çorbalarını tatlandırsın diye dedim.... o zaman tavuğun kendini ver daha iyi sonra da kıyma verirsin dedi ................... e bunu ben sorunca ver diyorsan ben sormadan söylesen
gerçi iki diş çıkmış o da sarsmış olabilir dedi ..............belki de bebeğimizin normali budur ,çünkü kilo alımını engelleyecek bişeyi yok sağlığı yerinde belki de çıtır bi kız olur dedi
incileriniz hayırlı olsun çakılcım.:1hug:özgeye de üzülme.eylüllün kilosunda değil ama aşıya gittiğimizde boyunun 1 cm uzadığını söyledi doktor.ben üzüldüm ama üzülme diş çıkaran çocuklarda gelişim durur dedi.hiç de uzamayabilir ve kilo alımı durabilir dedi.o yüzden içim rahatladı.2 gündür ateşimiz var ve iştahsızız.ben dişe bağlıyorum inşallah ondandır.ama özgemin 2 dişi de hayırlı olsun.inşallah onlarla çıtır çıtır her şeyleri yer veee size o dişleriyle gülerrrr:lepi:Şeniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?