2008 Ekim Anneleri

çakılcım bizde öyleyiz ne kadar paralarsam paralayım az kilo alıyor belkide doktrun dediği gibi yapısal birşeydir üzme kendini nasılsa bir gün büyüyecekler ama biz ne hale geleceğiz kimbilir

kızlar biz kabus gibi bir akşam geçirdik kayınvalidemlere akşamm çayına gitmiştik misafirleride vardı oğlum güzel güzel bakınıyordu neyse yoğurdunu falan yedirdim aniden ağlamaya başladı zaten huysuzluğu vardı gazımız tekrar geri geldi diyordum ya ağlamaktan morarmaya başlayınca ben kendimi kaybettim hemen aldığmız gibi çocuğu en yakın acil servise götürdük doktor orasına burasına kıçına başına baktı bişey yok gaz sancısı dedi metsil e başladık kızlar milletin gazı biter bizimki geri gelir ilk 3 aylık dönemde bile bu kadar şiddetli gaz sancımız olmamıştı düşünüyorum düşünüyorum ben gaz yapıcı bişey yemiyorum üşütmedim e çocuğ verdiğim şeyler nasıl gaz yapsın aklım almıyor

artık ne yerse verecem

7800 gr olmuş canım , meyve suyunu benim kızım da içmiyo ,babası bi heves katı meyve sıkacağı almıştı ama neylersin meyve suyu sevmiyo , meyve püresini de çiğ verince pek hoşlanmıyo zorla yiyo ama irmikle filan pişirirsem seviyo , bilemiyorum o zaman da vitamin filan kalıyo mu ama :1no2:
yoğurt da sevmiyo onu çorba yapıp veriyorum , emzirdiğmiz günler ne iyiydi ya keşke emzirebilseydim

yoğurt bana acayip gaz yapar, belki bebeğine de o gaz yapmıştır fisfisfis

7800 gr a mı az dedi doktorun ohaa diyorumm ..hic üzülme benim doktorum istanbul da feci unlü bir doktor istin bütün sosyete unlu vs i benim doktora gidiyor benimki 7,100 ü zar zor buluyor ince ama boyu her ay en az 2 cm uzuyor kızım takma sen kiloya dedi gelisimi gayet iyi kiloyu da tabiki biraz daha almasını isterim ama zorlama sakın ille de kilo aldırıcam diye yemeye yoksa kusar dedi hakikatten de cocuk kusmaya baslamıstı ben zorla verince sabırlı olmak lazım zamanla alıcak önemli olan boyu uzuyor mu cocuk neseli mi ayına göre yapması gereken hareketleri yapıyor mu buna bak ..

bencede çakılım yani özgenin kilosu iyi maşallah kerem 7.5aylıkken 8.5du sanırım özge keremden küçük iyi yani daha da iyi olcak inşallah küçük hanım

he çok şükür boyu iyi, hatta yaşıtlarına göre oldukça iyi diyor, gelişimi de çok iyi , yapması gereken her şeyi yapıyo şükür, yani sorunumuz yok
bu arada benim bebeğim 7 ay 1 haftalık yani sanırım senin bebişten büyüktür. benim kızdığım doktorunun herşeye yasak demesi, ama kendileri bu yasaklara uymuyorlar onun kızı 6. ayda mamayı bırakmış ama ben kustuğunu ısrarla söylememe rağmen o mamada diretti , onu kusuyorsa bunu ver olsun önemli değil sen yine de ver deyip durdu, çocuğa zorla eziyet ettik , biz yedirdik o kustu :çok üzgünüm: bi yere gitmeye bile korkuyordum aç götürsem olmaz, mamasını yedirip götürsem kusup perişan olacak diye

bu saat oldu neden diğer kızlar gelmedi leyla mesela bu saate kadar bi uğrar giderdi ama merak ettim:uhm:

çakılım benimki 6200 düşün yani bence dr abartmış gayet iyi benimkini görse ne derdi kimbilir takma kafana büycekler nasıl olsa çok veripte yemekten soğutmak istemiyom çocuğu
terken bu ne kızım gaz sancısımı ah akif nerden buluyon bu gazları kuzum ya

özlemcim hiç salça kullandın mı keremin yemeklerinde , ya da domates ..........erken mi acaba, mesela domates çorbası yapsak , ya da ezo gelin çorbası ( baharat kullanmadan )

selam nabersiniz
oğlşum acıktı birazdan yemeğini yedircem ama önce size yazıım dedim az beklesin veletcokacimcoook

bu foto yorum mevzusuna değinip konuyu uzatmak istemiyodum ama burda hepimiz bayanız hepimiz doğum yaptık ve aynı yollardan geçiyoruz düşüncelerimizi dile getirirken acaba bana böyle söylense üzülmezmiyim kırılmaz mıyım gibi tartsak
kiloydu yaştı bayanlar için her zaman hassas konulardır
kaldı ki celenin o yorumu haketcek biri olduğunu düşünmüyorum
1 seneyi aşkın zamandır birlikteyiz birbirimizi kırmayalım
hepinizi öpüyorumŞeniz

çakılcım bence de kilo ya çok takma tabi bi aşırılık olsa üzülürsün ama maşallah özgenin öyle abes bir durumu yok
her bebek kendi geliim tablosunu kendi çizer kıyas yapmak doğru olmas

bi de ben şöyle düşünüyorum dr bana ben ilaç kullancaktım ama emzirebileceğin kadar emzir dedi ben de eray 5. ayını doldurduktan sonra kestim hormon ilacı alcaktım çünkü dr kesmesen iyi daha filan dedi tabi bende isterim bebeğimi kendi bırakana kadar emzirmeyi filan ama kısmet değilmiş
neyse bi dahaki kontrolde kendinin de bebeğini çalıştığı için emzirmediğini öğrendim yani onunki de istek ile bırakma olmuş
bence herkesin doğrusu kendinedir ben kafama yatan şeyi veriyom yatmayanı vermiyom

eray maşallah hiçbi şeyi ayırt etmiyo ben pirinçnu pişirirken bir bardak suyun yarım bardağını pastörize süt katıp pişiriyorum sonuçta anne sütü almıyo biyerden süt alması lazım formül biberon maması da veriyorum ama süt kadar olmas diye düşünüyorm bir ay geçsin sonra tamamen süt ile pişiririm diyorum
domates tarhana çorbasına az bişşey katıyom çorbalarına tavuk eti koyuyom bazen kıyma

yayla tarhana mercimek şehriye bütün çorbaları yapıyorum b aralar az az kendim kek yapıp süt ile ıslatarak veriyorm çok hoşuna gidiyoo

Konuyu Toplam 1 Kullanıcı okuyor. (1 Kayıtlı kullanıcı ve 0 Misafir)
edhak

neyse benden başka kimse eyok ben bi oğluşu doyurup geliim bu arada ş cici bebenin ekmeği var ya etimek gibi bizimki onu pek seviyo her çorbasına koyuyom demediyseniz bence deneyin

nolmuş len benim hiç bişeyden haberim yok gene geçmiş okuyumda öğrenim
celenime laf yok çok hoş güler yüzlüüüü

evet bende kullanıorum o ekmeği ama her çorbasına değil çok kolay eriyor

özlemcim hiç salça kullandın mı keremin yemeklerinde , ya da domates ..........erken mi acaba, mesela domates çorbası yapsak , ya da ezo gelin çorbası ( baharat kullanmadan )

yok canm hiç salça koymadım drun verdiği tarifte domates vardı ama mevsimi değil diye katmadım domates de artık katılır heralde yavaşş yavvaş mevsimi gelio bide domatesi 1gün deneyip ara vermek lazım alerji yapabilen sebzelerden die biliorum

celen konusunda ben de bişey söylemek istemiyordum ama edhakcım madem açtın mevzuyu söyleyim , evet celene ben de takıldım hani şu anneye mi babaya mı benziyor topiğinde ..... sabah da geçmişi okurken celenin bu konuya kızdığını okudum ve özür dilemek için bişeyler yazmaya karar verdim , sonra topiğe değil de özeline yazıp niyetimin sadece takılmak olduğunu , kızdırdığım için özür dilemek istediğimi yazıyım dedim .......ancakkkk beni arkadaş listesinden çıkardığını görünce VAZGEÇTıM , özür filan da dilemiyorum ............niyetimin sadece espri yapmak olduğunu ve benim de celene takılırken manken gibi olmadığımı , üstelik üstüne basa basa ŞıŞMAN olduğumu kabul ettiğimi bunca zamandır beni tanıyan herkes anlamıştır......... ama bu konu arkadaş listesinden silinmeyi hakedecek kadar abartıldığını görünce şaşırdım ............şunu büyük harflerle belirtiyim ki YANILMIŞIM............oysa ben celeni komplekssiz ve kendiyle barışık sandığım için o espriyi yapma cüretini bulmuştum.........tanıyamamışım

ekmeği ben de kullanıyorum , kızım bisküviden daha çok seviyor ( tatlı pek sevmiyor ya ) .... ben de mevsimi değil diye cesaret edemiyorum ama e düşünürsek kabağın da mevsimi değil ama sebze pürelerine kattımmmm :sm_confused:

incileriniz hayırlı olsun çakılcım.:1hug:özgeye de üzülme.eylüllün kilosunda değil ama aşıya gittiğimizde boyunun 1 cm uzadığını söyledi doktor.ben üzüldüm ama üzülme diş çıkaran çocuklarda gelişim durur dedi.hiç de uzamayabilir ve kilo alımı durabilir dedi.o yüzden içim rahatladı.2 gündür ateşimiz var ve iştahsızız.ben dişe bağlıyorum inşallah ondandır.ama özgemin 2 dişi de hayırlı olsun.inşallah onlarla çıtır çıtır her şeyleri yer veee size o dişleriyle gülerrrr:lepi:Şeniz

teşekkür ederiz teyzesi , size de geçmiş olsun , evet diş sarsıyor gerçekten a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…