celencim bebekler çok erken dönemde bile tekrarları öğrenirlermiş ve sonra ne geleceğini bilirlermiş.. bi araştırmada yanlış hatırlamıyorsam 2-3 aylık bebeklerde kartların üzerinde resimler gösterilmiş arka arkaya ve tekrar ederek.. bi süre sonra o karttan sonra başka kartı göreceklerini bildikleri için heyecanlandıkları gözlenmiş (kalp atım hızları artıyomuş :asigim:) yerim len bunları bennnnn cokacimcoook okuduğum kitapta yazıyodu o yüzden bebeklere düzen kurun diyodu mesela her uyku öncesi ninni söylersen ya da banyo yaptırsan şartlanıyolar ya o hesap işte :asigim:
ne bilem anam hamileykene anasınıfında cok söölüodum duymus olabülüümüü :sm_confused:
ee müziği?yarın telefonda söliim mi :dance:
sözlerini yaz bulabilirik büyük ihtimal
ben yenildim vallaa, artıkın içiom senağlama
acaaba üzerinden havlu örtsem olurmu ki
ay ben bunu biliyooooooommmm hihoyyythihoyyyt
celencim bebekler çok erken dönemde bile tekrarları öğrenirlermiş ve sonra ne geleceğini bilirlermiş.. bi araştırmada yanlış hatırlamıyorsam 2-3 aylık bebeklerde kartların üzerinde resimler gösterilmiş arka arkaya ve tekrar ederek.. bi süre sonra o karttan sonra başka kartı göreceklerini bildikleri için heyecanlandıkları gözlenmiş (kalp atım hızları artıyomuş :asigim:) yerim len bunları bennnnn cokacimcoook okuduğum kitapta yazıyodu o yüzden bebeklere düzen kurun diyodu mesela her uyku öncesi ninni söylersen ya da banyo yaptırsan şartlanıyolar ya o hesap işte :asigim:
yarn öğlen gibi annemler abimler bizde olacak bikaç gün giremeyebilirim beni özleyin emi kaydirigubbakcemile3 halasının kuzusu da gelio çok özledim 2.5aydır görmüom :çok üzgünüm:
ben geldim yorgun savaçcı-tatlicadiarzu- çok uykum var yatcam birazdan ya poşete yoğurdu nasıl koyuyonuz kalorifer yanmiiii bizim artık havalar ısındı dün yanıodu bugün kapadık....ya yoğurdu tuttururken sonradan tutturamayan varmı benim gibi fisfisfis
köpek ölmüş demiyom ben çoncuklara düşmüş diyom anasınıfı öğretmeniyik ya psikolji bozmmamak gerekiyyyyyyyyy çok hoş şarkıdır sandalyeden yerede attınızmı kendinizi deymeyin keyiflerine
hadi gözün aydın özlemcim. nereden geliyorlar.umarım güzle vakit geçirirsiniizz.
amcamın çocukalrı da bu akşam bana süprüz yaptılr.onlar da yarın izimirden geleceklermiş.desene bu hafta ikimizde sevdiklerini görecek
ayy yerim ben onun o bıdık ellerini.nasıldı kız o tel sarar şarkısı.bende ali babanın çifliğini söylüyorum.bide mini mini bir kuşu söylerken cik cik cik cik ötsün diye erken ellerini açıp kapıyor.maskara oluyorum karşısında.hihoyyyt
Celen kiz anakucagindan nasil iniyo cemre ben emniyet kemerini takiyom takmayinca kicini kaydira kaydira gecen inmis bi tek katasi anakucaginin ucundaydi vucudu yerdeydi oylemi oluyo cemrede ben hep kemeri takiyom oyuzden durmuyo kuduruklar
olarrrr sırnaşık şey netten buldum celencim saolasıınnnn Şeniz
içmeyin nen :çok üzgünüm: çok zararlı çokkkk senağlama
selam.
benim yeğenim şuan 8 yaşında , yeni doğduğpu sıralrda ben lise öğrencisi falandım. ablam uyuturken eeeeee meeeeeee diye bişiyler söylerdi. bende öyle yapacağına bir nnni söyleyerek uyutsana demiştim. ve benimde yeni öğrenmiş olduğum nniyi öğrettim.daha sonra ablam hep uyku vaktinde o ninniyi söylerdi. bazen ben uyuturdum.nniyi bildiğim için bende ona o nninyi söylerdim.daha ninni başlarken bile sakinleşir , gözleri dalardı.o şarkı ona uyumayıı hatırlatıyor olsa gerk klasik koşullanma fln olayı.
şimdi oğlumda da aynı şeyi yapıyorum.çğu zamn işe yarıyor. uykuya daha rahat dallıyor.
ama ablamın ikinci çocuğunda o nini onu kememişti danalar girmiş bostana ile uyurdu:roflol::roflol:
köpek ölmüş demiyom ben çoncuklara düşmüş diyom anasınıfı öğretmeniyik ya psikolji bozmmamak gerekiyyyyyyyyy çok hoş şarkıdır sandalyeden yerede attınızmı kendinizi deymeyin keyiflerine
he bende bööle diim bundan sonra :lepi: ben bile üzülüom yaw köpecik ölmüş angut kargada gülmüş densiz :mymeka:
Celen kiz anakucagindan nasil iniyo cemre ben emniyet kemerini takiyom takmayinca kicini kaydira kaydira gecen inmis bi tek katasi anakucaginin ucundaydi vucudu yerdeydi oylemi oluyo cemrede ben hep kemeri takiyom oyuzden durmuyo kuduruklar
miniminnacık örümcek oluğa tırmandı
yağmur yağdı örümcek aşağı yuvarlandı
sonra güneş açtı oluğu kuruttu
miniminnacık örümcek yine oluğa tırmandı
bıcırıklar büyümüş de şarkılar söyletiomuş annelerine alkisalkisalkis
iyi geceler kızlar ben yatayım sabah da toz alcam yemek yapcam :1no2:
istanbulda canım annemler bende 25yıl ordaydım evlendikten sonra geldim bursaya:çok üzgünüm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?