2008 Ekim Anneleri

ay leyla okurken gözümde canlandı ya.Allah korusun teyzen ne çok korkmuştur Allah bilir.

ay leyla okurken gözümde canlandı ya.Allah korusun teyzen ne çok korkmuştur Allah bilir.

Evet canimm ya esimin teyzesi ama kendi teyzem gibi cok korkmus hala o anin sokundayim diyo yeni tasinmislardi o eve butun pencerelere kilit yaptirmislar kurban kesecez diyo anlik bisey ya valla allah tum bebisleri korusun

Yok gitmediler kaynanam cok yorulmus geldi yatti bende yaprak dokmu var diye gitmedim

Bekledim bekledim ne gelen var giden burdakilerde ses vermii bende gidiyom o zaman hihh

ablamla msn de gaynatıverdik.bi d euun zandır öürşemdiğim bi arkadaşla.zamnın nasıl geçtiğini unutmuşum valla.zati bugün çok gaynatmamışsınız, geçmişi okumak çok kolay oldu kaydirigubbakcemile3

ıkınızede gecmıs olsun...allahım korusun evlatlarımızıı yaa..
bır anlık sy ıste bu kaza denılen sey..o anda yasanılan duygu bırseye benzemıyor..ılkyardımı bılsende elın ayagına dolaşmış,tıtrerken,yurgındekı o heyecanla yapabılecek mıısın bu onemlı..ılk once soğukkanlı olmayı ogrenmemız gerek bu yuzden....ben ılk böle bısı yasadıgımda bıldıım halde yapamadım dgrudurust bişi,,ama sımdı daha soğukkanlıyım.sureklı senaryo yazıp ne olursa ne yaaparım dıye dusunuorum,,planlıyorum,bılıncsızce yapıyorum bunukafamçokkarıştı
ama cok onemlı gercekten ılkyardım..her annenın,bırak anneyi,her ınsanın sahıp olması grekenn temel bılgı bence..ınsan yasamı ıcın dakıkalar cokk onemli..tekrar gecmiş olsun...

aslında evet yaaaa ilkyardım çok önemli ,aslında okullarda ders oalrk olsa, veya ne biliym. s.ocaklarında çevrede böyle kursalar fln olsa.

leylacım senın anlattıgınnı okuyunca aklıma bısı geldıı.
teyzem 2 yıl once falan bascagını kırmıstı,hastanede yatıyordu.refaktcı olarak ben kalmıstım yanımda.
gemc bır kadınla tanısmıstım orda.2 tane genc kızı vardı.anne ve kızları 3 ü bırbırınden guseldı,tatlılardı masalahh..
o kadınla bya sohbet etmıstık.bırtane daha kucuk kızım vardı demıstı ve anlatmıstı..
uyurken yanlız bırakıyor odada,uyanmaz dıye rahat..
uyanıor,,pencereyı acıyor,,ve malesef kaybedıyor kızını..cok ıcım yanmıstı ozaman da,,,dımdı daha ıyı anlıyorum...:çok üzgünüm:

bizim lise de ders olarak vardı.fakat uygulamalı olark çok bişy yapmamıştık.teorik olark biliyoruz bişyler.ama pratik çok önemli , özellikle de soğukkanlılık.
hacer geçmiş olsun teyzene de.verilmiş sadakaları varmış.allah korumuş gerçektn.
bizimkilerd ebüyüyünce bize neler yaşatacakalr acaba.
ablam anlatıyordu ,
yeğenim daha küçükken o da herlade 1 - 1,5 yaşında vardı , mutfakta blam yemek yaparken oda yanıda , yeğenim başlamış kıh kıh yapmaya , ablamında bu arada ayağına bişy değiyor.bir de dönüp bakmış, oğlanın elince bıçak :jeyyar: ablama değdiriyor. şok oldum diye anlatmıştı.şimdi veled 3 yaşında, ablam gece yatarken mutfağı bile kilitler.çok hareketli.küçükken mutfaktaki çekmecelir sıra sıra açar. merdiven gibi kullanarak tezgahın üzerine tırmanırdı.ayrıca dikkatinizi çekmek isitiyorum bizim yeğen de ekimmmmmmmmmm doğumlu.:1shok:

maşallah hacere ....kerem de öyle kendisine yaptığım çorbada pütür varsa yemio ama köfteyi ezip verince yiyio,kaşar peyniri ekmek vs.
allah korumuş ya
ay geçmiş olsun ya daha ne korkular yaşatcak bize bunlar 1sn.de ne işler beceriolar kaşla göz arasında...
Bekledim bekledim ne gelen var giden burdakilerde ses vermii bende gidiyom o zaman hihh
kerem haşatımızı çıkardı yaprak dökümünün ortasında sızıp kalmışm

Yeşim mağazası var bursada penye türü şeyler satılıo ihraç fazlası akşam oraya gittik alcaklarım vardı…bizim yatağa alezin üstüne penye çarşaf aldm 10lira…alezin üstüne çarşaf serince çabuk kayıyo penye üzerine kaymıo ii oluo
Aynı penyeden bebek yatağı için vardı 1lira çok ucuz ya keremin vardı yedek 1tane daha aldım…kendime tişört aldm askılı evde giymeye…bizim evin karşısıdaki yeşimde çocuk şeyleri de var da dün gittiğimiz yerde yoktu outlet olduğu için…

günaydııınnn hihoyyyt ben bu cocuğa yatmadan gece aması veriyorum üstüne emziriyorum.9 da yatırıyorum.ama cemre 2 de 4 de ve 7 de kalkıo.ne derdi olabülüü geberecem uykusuzluktan delikafadulden gecede o yuzden gelemiyorum eğer o saate kalırsam nolur benm halim :çok üzgünüm:

senağlamacelencim çok geçmiş olsun ya çok üzüldüm.ben eline ekmek falan vermeye korkuyorum çekip koparıyor.doktoruna sorda bizede söyle böyle durumlarda ne yapmak lazımmış:uhm:
teşekkür ederim kızlar allahım esirgesin hepsini :Saruboceq:
:1shok: :1no2: kendim yasamıs gibi oldum allaaahhhhh lkorusuuuuuuunnn :Saruboceq: :1no2:
ya üni.den teoriğini biliyorum yani dahada tıkansaydı yapardım o bildiklerimi.ama pretiğini öğrenmek istiyorum doktorundan.ne de olsa işin ehli.allah göstermesin olurda yine yasarım bööle bi durum yaparım ben.cünkü aklımda evladımı kaybetme duygusu var bööle bi durumdada gözüm bişe görmez tek derdim onu kurtarmak lur.panikte yaparım ama önce kurtarmaya calısrıım sonra bosalırım senağlama
of of offfff senağlama rabbim bizi evlatlarımızla sınamasın :1no2: hey allam sabah sabah okuduğum mesajlara bak senağlama

saol teezesi :çok üzgünüm:
cemre buarada canı yandığında veya sıkıntısından ağladığında beni cağırıo anne diyerek alkisalkisalkis önceden bilinçsizce söölerdi şimdi gözüme bakarak cağırıo alkisalkisalkis
ya bide babasını yabancılıo bu cocuk ne etsek?ağlıo onda durmak istemio :sm_confused: uzaktan gülüşüolar cilveleşiolar ama kucağına alınca kıyameti koparıo bana elmek istio laelaelaelaelae dün uyutamadı babası yırttı kendini.aldım kucama sustu ve uyudu kafamçokkarıştı

günaydın millet...çelencim geçmiş olsun...Allah birdaha yaşatmasın...bende düşünürüm hep tıkansa nolur düşse nolur ne yaparım die Allahım korusun gerçekten zor bi durum soğukkanlı olmak gerek...
sabah sabah benimde tüylerim diken diken oldu.....biz yine sabah 5 ten beri mıkır mıkır uyuduk uyandık anlaşılan hayatımızın geri kalan kısmını böle yaşıcaz.kafamçokkarıştı.benim oğlum uykuyu sewmio..kafamçokkarıştı
ne yapmalıyım bilmiorum..gerçi yapcak bişi warmı onuda bilmiom yaa neyse

bugün anneme gitcektim ama hawa yağışlı aldı burda çarşıda işlerim war halletmeden gidemem..öğlene kadar açarsa gitcem..pazartesi döncem şimdiden yazıyımda sora wakit olmuyo...

ilginç kız çocukları babaya düşkün olur ama biraz daha büyüsün babacı olur...akşama kadar seninle çocuk ondandır ...bizimki de babacı beni emmek için kullanıo zaten oyun zamanı babada
kerem de 4kez emmeye uyandı aç olmaması lazım
5de eve gidince emdi
6da biraz patates ve balkabağı yedi
8de gece muhallebisini yedi(edhakın dediği gibi arımaması aldm onu acayip sevdi) sevilmeyecek gibi değilki çok güsel fazla yapıom kalanını da ben yiyomkaydirigubbakcemile3

bunun üstüne bide 4kez emdi gece garezi bize bunların şimdi gündüz babanesine uyur mışıl mışıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…