2008 Ekim Anneleri

selam hatunlar kaynatın bakalım benm yerime de işler yoğun aklım da burda ama giremiom hava çokkkkkkkk sıcak öğle arası dışarı çıktık piştim en iisi içerde oturmak

sorma ule bura da kaynıyo, yaz gelsin dedik dedik bu sefer de şikayet ediyoz kaydirigubbakcemile3

Jelatini aktarlardan bulabilirsiniz yazmisti o tarifi veren bayan galiba bende baktimistim canim istedi yaaw

canım o yurtdısından ya oyuzden ole demiştir..

benım basım ahıc gelmedı valla bılemıycem ıbolyacım ama galıba yol gorundu sana:)

Jelatin nedir?

Jelatin(gelatin), memelilerin dokularında, kasları kemiklere bağlayan, kemikleri birbirine ve diğer organlara bağlayan kısımlarında bulunan ve bir protein olan kollagenden çıkartılan bir protein maddesidir. Hayvanların(çoğunlukla sığır ve
domuzların) deri, kemik ve bağ dokularının kaynatılması ile üretilir. Jelatinin güçlü şekil alma kabiliyeti, şeffaf jell oluşturması, esnek filim haline gelmesi, hazmının kolay olması, sıcak suda eriyebilmesi ve şekil alma hassası gıda işlemede, ilaç ve kozmetik ürünlerinde, fotoğrafçılıkta ve kağıt ürünlerinde kullanılan kıymetli bir madde olmasını sağlamıştır.

Bir gıda maddesi olarak jelatin, jellenmiş tatlı ve diğer gıda ürünleri için ana kaynaktır. Meyve ve etlerin korunmasında yüzey kaplama maddesi olarak, süt tozu yapımında, pasta beze ve kremalarında, taffy, marşmellov, haribo ve diğer şekerleme türlerinde, meyve sularında, dondurmada, yoğurtta, eritme peynirlerinde, diş macunu, şampuan, parfüm gibi kozmetik ürünlerinde ve ilaç sanayiinde kapsül ve tabletlerin filim tabakalanmasında kullanılmaktadır.

turkıyede domuzdan elde edılenler satımıyordur..

phatoscum gecmıs olsun..toparlamana sevındımm..mısafırlerın ızmırın neresındennkaydirigubbakcemile5

senağlamasenağlamasenağlama
ule ağletcen benisenağlama zaten annecim diye kollarıma atlayacağı günleri hayal ediyom hep:1rolleyes: geçici tabi canım zaten alıştım artık,eğer uslu durduğu bi gün olursa hiç heveslenmiyom uslandı diye..çünkü ertesi gün yine canvarlaşacağını biliyom:roflol::roflol:öyle de oluyo.aman sağlığı yerinde olsun yeterki,ben artık onun yaramazlığına bile aşığım:asigim:
neyse kızlar ben kaçtım,oğlanı atayım arabasınada azcık gezelim..sizde sıcaktan şikayet etmişiniz,bu saatlerde çıkın,16 dan önce zararlı güneş zaten.öptüm herkesii..bu arada iboşun ve çıtırın kocişlerinin doğumgünümüymüş?öyle bi alıntı çarptı sanki gözüme:uhm:..nice mutlu yıllarahihoyyythihoyyythihoyyyt,Allah başınızdan eksik etmesin herüfleriniziiii:Saruboceq:
haydin hoşçakalına.s.

phatoscum gecmıs olsun..toparlamana sevındımm..mısafırlerın ızmırın neresındennkaydirigubbakcemile5

sağol canım benimmmŞeniz bende eşinin d.gününü kutlarım
misafirlerim çiğli de oturuyolar.orda askeri lojmanlar varmış sanırım.oraya yakın bi yerde..evka diye mi geçiyodu:uhm:ya güya izmirliyim ama hiç bilmem doğru dürüst bide tüm sülalem orda tüü bana:tomato:
bu yaz gitcez inşallah:sm_cool:çok özledim izmiriiiiiii:çok üzgünüm:

Kizlar bu geyik bolmune kayserili hatunlar topigine takiliyodum arada bulusma yapiyolarmis tekrar onceden yaptiklarinda davet ettiler gitmemistim tanimiyom kimseyi diye buaralar takildim kanka olacaak bende bulusuyomm oley 23mayista bulusacakk

kıs yağmur sen nasıl oldunnn
ah canım benim gel öpcem bugün çok pis öpesim var iyiyim anam benim herüf tatile götürem çok bunaldın dediği dakkadandır iyiyem maşallah hergün 9da geliydi geçen hafta zırladım yoksun evde yağmuru bi saniye bırakcak kimsem yok bunaldım dediydim bide hastaneye gitmiştik bilin üstüne üstlük annneler gününde herifin sınavı vardı akşam 7de geldiydi iyice kriz geçirdiydim dayanamamış tatile götüriy
sen napın emrede gene gaz he rezene içirinmi anam

fatoşum yağız çok yoruyo demek seni valla emekleyip yürüdülermi yandığımızın resmidir ozaman ne etcez diye düşünüyom ben iyiyim şükür herif beni tatile götüriy 4 köşe gezim şimdilik herne kadar kaygana ne tatili yazlğımız ne güne durıy desede [babası amcası danası nasıl girceksem onların yanında hiç düşünmiy] sinirimi bozsada gidim işte
deyin hele nelere dikkat edim

ohh maşşallah ne güzel bende önümüzdeki ayın 15inde gidiyom ama korkmuyo değilim bu sıpayla uzun yol nasıl olcek diye durmuyor arabada.gazımız yine hortladı anlamadım ki neden rezene verdim bugün bakalım inş işe yarar yere koyuyom ondan desem yani öyle böyle değil bi görsen battaniyeyle bile susmuyo bide gün içindede huysuzluğu var senin kız napıyo

canım o yurtdısından ya oyuzden ole demiştir..

benım basım ahıc gelmedı valla bılemıycem ıbolyacım ama galıba yol gorundu sana:)

oldu valla, bakkala gitmeme gerek kalmadı, yaptım buzdolabına koydum bile :1closedeyes:
bilemiycem çıtırcım, bu konuda bilgim yok almadım hiç
tenkyu yafrim, cümlemizinkine inşallah, gülü gülü Şeniz
Kizlar bu geyik bolmune kayserili hatunlar topigine takiliyodum arada bulusma yapiyolarmis tekrar onceden yaptiklarinda davet ettiler gitmemistim tanimiyom kimseyi diye buaralar takildim kanka olacaak bende bulusuyomm oley 23mayista bulusacakk

hee ben de denizlililerle buluştuydum, bi zamanlar coşuyodu topic, şimdik gelen giden yok :1closedeyes:

selam napıyonuz kıllılardelikafadulden
kaç gündür giremedim kendimi deli gibi işe verdim
ankaraya gitmekten son anda vazgeçtim çalışan bi bayanla görüşme yaptım ve pek hoşuma gitmedi
sonra canım sıkıldı evi köklü bi temizlemenin zamanı geldi dedim ve giriştim
offf hala bi sürü iş var meğer bizim evi mok götürüyomuş
bi mutfağım kaldı mutfak başlı başına iş buzdolabı fırın raflar offf....:bbo:
onlar da haftaya artık bu haftalık mesaim bitti haftasonu tatiline girdimkaydirigubbakcemile3

sizler napınız bakıım ben yokken bi action var mı şöle bi geçmişe bakıım hele bakabildiğim kadar

kocalarının doğumgünü olnlar çıtır ve ibolya hpy birday anam
terken bacım benimkide yemiy bulanıy midesi bide hemen boğazında kalıy günde 5 kere yaşıyom bu korkuyu onun dışında sorunumuz yokkk allaha şükür

anaaaaaaaaaadelikafadulden pasta pastacokacimcoook

iboşla çıtır öncelikle kocişlerinize şimdiden iyi yaşlar diliyom allah mutluluğunuu hiç bozmasın
bizi de pastasız bırakmasın yaw çok canım istedi yawwcokacimcoook

bence krem şanti olabilir çünkü ben bi kere krem şantiyi sıcak kremayla çırpıım dedim su gibin oldu sonra buzluğa koydum soğuduktan sonra tekrar çırptım oldu bence olabileeergamyoncuiremsu

özleeem yetiştim sana anacım soruna derman bulamamışın ben aldımdı o hurçlardan satamamışlar ellerinde kalmış o zaman indirime girmişti 4 tl ye aldımdı ben large olanını ama hiç large gibin değil büyük şeyler koyacaksan bence xl al
bi de benim bi tanesi bozuk çıktı havayı alan yerden hava kaçırıyo ama diğeri iyi bizim montları koyup kaldırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…