selam hatunlar kaynatın bakalım benm yerime de işler yoğun aklım da burda ama giremiom hava çokkkkkkkk sıcak öğle arası dışarı çıktık piştim en iisi içerde oturmak
Jelatini aktarlardan bulabilirsiniz yazmisti o tarifi veren bayan galiba bende baktimistim canim istedi yaaw
hee o etipuf pastasını bende çok tuttum yaa, ama ona celatin diyo, aktarlardan bulabiirsiniz diyo, ama helali haramı oluomuş herhal bunun nası bişeyse bilmiom ben, helalinden isteyin diyo :uhm:
yaa ben de bazı kıyafetlerini çok beğeniorum erkek bebeklerin, ama genelde giyecekleri şeylerin çeşitliliği kısıtlı oluo malesef2 ay sora kardeşimin düüğünü var, onun için denizci kıyafetini andırır bişeyler almak istiyorum, evelki gün çarşıya indiğimde bebe mağazasının birine uğradım, ordaki karıylan kanka olduk zati kaydirigubbakcemile3 bakam o gün gelsin ayarlarık dedi, bakıcim artık, beyazlar içinde ne yahuşuklu olur yav kaydirigubbakcemile3
şşşş benim krem şantiye bişi demediniz yav, olurmu ki o, ay sinir oldum haa, salak kafa niye ılık sütlen çırpıyon :mymeka: markete inmeye de üşeniyom yaa, şimdi işin yoksa kalk giyin markete git, bi de bu sıpa olcek tabi kucaamda, hoş her halukarda süt almaya inicem ya amannnnnn üşendim yaavvvvv
oluo oluo kaydirigubbakcemile3 şş patoşum yok ölye deme herkesler merak ediyo ay, şş ne dicem düzelir bak sen panikleme hemen, huy deiştiriyolar sürekli, bak lülü pütürlü yiyodu misler gibi yiyodu birden huyu değişti, pütür yimiyomuş bu aralar, sora hacer kendi kendine uyuyodu ne verirsen yiodu, şimdi hem uyumuyo hem de yimiyo, benim sıpa azgın teke giibiydi aşıdan sora azık uslanır gibi oldu, kendi kendine uyumayı öğretiyom bu aralar, tam başardım sayılmaz ama arada uyuyo kendi kendine, velhasıl kelam bu bebelerin bi günü bi gününe tutmuyo anam, bak mesela kendi kendine uyuyo diye seviniyodum, dün sabah uyutamadım sıpayı ,bağır çağır, kanguruya attım, binanın önünde iki ileri bi geri deli danalar giibi gezdik yane kaydirigubbakcemile3 az sabır akılları başlarına geldikce düzelcekler anam, geçici bunlar, bi gün bi bakacan, annecimmm diye kollarına koşmuş, senin sözünü dinler olmuş, aklı fikri yerinde olsun sağlıklı olsun da ne etcen çekecez artık :teselli:
phatoscum gecmıs olsun..toparlamana sevındımm..mısafırlerın ızmırın neresındennkaydirigubbakcemile5
fatoş gitme daha yeni gördüm gel öpim özledim loooooo
fatoş gitme daha yeni gördüm gel öpim özledim loooooo
ah canım benim gel öpcem bugün çok pis öpesim var iyiyim anam benim herüf tatile götürem çok bunaldın dediği dakkadandır iyiyem maşallah hergün 9da geliydi geçen hafta zırladım yoksun evde yağmuru bi saniye bırakcak kimsem yok bunaldım dediydim bide hastaneye gitmiştik bilin üstüne üstlük annneler gününde herifin sınavı vardı akşam 7de geldiydi iyice kriz geçirdiydim dayanamamış tatile götüriykıs yağmur sen nasıl oldunnn
ah canım benim gel öpcem bugün çok pis öpesim var iyiyim anam benim herüf tatile götürem çok bunaldın dediği dakkadandır iyiyem maşallah hergün 9da geliydi geçen hafta zırladım yoksun evde yağmuru bi saniye bırakcak kimsem yok bunaldım dediydim bide hastaneye gitmiştik bilin üstüne üstlük annneler gününde herifin sınavı vardı akşam 7de geldiydi iyice kriz geçirdiydim dayanamamış tatile götüriy
sen napın emrede gene gaz he rezene içirinmi anam
canım o yurtdısından ya oyuzden ole demiştir..
benım basım ahıc gelmedı valla bılemıycem ıbolyacım ama galıba yol gorundu sana:)
Jelatin nedir?
Jelatin(gelatin), memelilerin dokularında, kasları kemiklere bağlayan, kemikleri birbirine ve diğer organlara bağlayan kısımlarında bulunan ve bir protein olan kollagenden çıkartılan bir protein maddesidir. Hayvanların(çoğunlukla sığır ve domuzların) deri, kemik ve bağ dokularının kaynatılması ile üretilir. Jelatinin güçlü şekil alma kabiliyeti, şeffaf jell oluşturması, esnek filim haline gelmesi, hazmının kolay olması, sıcak suda eriyebilmesi ve şekil alma hassası gıda işlemede, ilaç ve kozmetik ürünlerinde, fotoğrafçılıkta ve kağıt ürünlerinde kullanılan kıymetli bir madde olmasını sağlamıştır.
Bir gıda maddesi olarak jelatin, jellenmiş tatlı ve diğer gıda ürünleri için ana kaynaktır. Meyve ve etlerin korunmasında yüzey kaplama maddesi olarak, süt tozu yapımında, pasta beze ve kremalarında, taffy, marşmellov, haribo ve diğer şekerleme türlerinde, meyve sularında, dondurmada, yoğurtta, eritme peynirlerinde, diş macunu, şampuan, parfüm gibi kozmetik ürünlerinde ve ilaç sanayiinde kapsül ve tabletlerin filim tabakalanmasında kullanılmaktadır.
turkıyede domuzdan elde edılenler satımıyordur..
senağlamasenağlamasenağlama
ule ağletcen benisenağlama zaten annecim diye kollarıma atlayacağı günleri hayal ediyom hep:1rolleyes: geçici tabi canım zaten alıştım artık,eğer uslu durduğu bi gün olursa hiç heveslenmiyom uslandı diye..çünkü ertesi gün yine canvarlaşacağını biliyom:roflol::roflol:öyle de oluyo.aman sağlığı yerinde olsun yeterki,ben artık onun yaramazlığına bile aşığım:asigim:
neyse kızlar ben kaçtım,oğlanı atayım arabasınada azcık gezelim..sizde sıcaktan şikayet etmişiniz,bu saatlerde çıkın,16 dan önce zararlı güneş zaten.öptüm herkesii..bu arada iboşun ve çıtırın kocişlerinin doğumgünümüymüş?öyle bi alıntı çarptı sanki gözüme:uhm:..nice mutlu yıllarahihoyyythihoyyythihoyyyt,Allah başınızdan eksik etmesin herüfleriniziiii:Saruboceq:
haydin hoşçakalına.s.
Kizlar bu geyik bolmune kayserili hatunlar topigine takiliyodum arada bulusma yapiyolarmis tekrar onceden yaptiklarinda davet ettiler gitmemistim tanimiyom kimseyi diye buaralar takildim kanka olacaak bende bulusuyomm oley 23mayista bulusacakk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?