2008 Ekim Anneleri

kerem çok terlio ya napcam ben bu çocukla bugün 3.üzerini değiştirişim kafası su içinde kalıo yaz günü hasta olcak die korkuom
1dk durmuo sürekli hareket halinde eli dursa bacağı durmuo sürekli etrafla uğraşıo bü yürüsün yandığımın resmidir :1no2:

Ay dogru soyluyon bugun gezmede soylediler 2 gubluk bebegi parkin cop kutusunun dibide koyup gitmisler copcu temizlemeye gelmis poset kipirdiyo bakmiski bebek ben diyecek kelime bulamiyorum
biz bugün 7 aylık oldukkkk :asigim::asigim::asigim:

şimdi işim var çıkmam lazım gece halay çekeriz :roflol:

:teytey: lülünün halayinda bende varim :teytey::teytey::teytey:

ahan celen geliiiiiii pikniğe gittik çekirdek aile olarak cokacimcoook cok güzeldi..önceden sap gibi 2 miz giderdik.şimdi sırf cemre hava alsın güneşlensin die gittik ya anlatılamayacak bir duygu :Saruboceq: ptesiden itibaren diyetteyim.bugun etleri son kez hüplettim cokacimcoook :a015:

celen izmire giderken bursaya uğrıycanız mıyerimseniben
gemlik özdilekte bulusak olarmı?gecen sana zyetinyağı kokuodu dediğim yer buraymıs kaydirigubbakcemile5 27 haziran ctesi.randevu defterine yaz

:1shok: :1shok: anam bunlar ekim bebesi ne yapcaklarını kestiremiyoz artık :1shok: gecmiş olsun sana/hacere a.s.
puhahahaa :roflol: bnm görümcemde 6. ayda yürümüş.onun haydut gibi 2 tane abisi varmıs.bebek napsın mecbur yürüycdk :roflol:
Kizlar hacer bide surekli kafasini kasiyo ve sacini yoluyoo sanki sac varmis gibi hele uyuyacagi zaman kulagini cekiyoo yuzunu kasiyo sacini karistiriyo kaslar dusuyo sac dagiliyo gozler kuculuyo cok komik ayni minik kedi gibi
muhahaaaa aynen :lepi: ama ben cok üzüllüyorum o halini görünce :çok üzgünüm: nie üzülüom onuda bilmiyorum :sm_confused:
valla hiiiiiçççç düşünmeden 27 haziran dedimi basıp gidicem izmire.teee ramazan bayramından sonra dönücem.ister alıssıııııııın ister alısmasın :dilcikar: eli mahkum lülülülülülü
şimdi 50 faktor vucut için alıcaz bide yüz için mi alıcaz.bizimde yüz kremimiz bübchen bakım kremi.el/yüzz :uhm: olarmı?

halilo halio destane tey tey halilo halio destane :teytey: sağlıklı mutluluk dolu teyzelerinle kuzenlerinle nice 7 senelere eylüülümmmmmm :asigim:
şş bak hele hanife basladımı caya?
of aynen yaaaaa :çok üzgünüm: şıpır şıpır kafası :çok üzgünüm: ki dooru dürüst sac yok.ve mayıstayız daha.yazın napıcaz hasta olmasalar bari :Saruboceq:
Ay dogru soyluyon bugun gezmede soylediler 2 gubluk bebegi parkin cop kutusunun dibide koyup gitmisler copcu temizlemeye gelmis poset kipirdiyo bakmiski bebek ben diyecek kelime bulamiyorum
:

allahından bulsun kötükedihüso rabbim isteyen bir evlat diye el acıp yalvaran kullarına versin amiinnn :Saruboceq:

hayırlı olsun sıra sıra dizilsin incileri tamer beyin nerelerdesin sen meran iyice ihmal ettin bizi:çok üzgünüm:
sğll özlemcimm Şeniz
ihmall ettim demii çokkk kötüyümm bennn
kızlarrr burası yanıyooooo...-tatlicadiarzu-

bu sene erken geldi bu yaz... yaylaya çıksak daha hazır değil orası. temizlik filan yapılacak.. en iyisi annemlerin yanına gideyim ben..
yokk lenn ne yanmasıı 25 derece ev keşke yazında böyle olsa...yazın 40 ın üzerinde olcakk hiç istemiorum yaz gelmesinn diorumm :çok üzgünüm: evden dışarı çıkmam artık....klima açıp oturcaz bi oda daa
puhahahaaa diş gelmiiişşş alkisalkisalkis hadi sağlık mutluluk getirsin kzucuuma
Şeniz dişş geldii tezesiii dişşş delikafadulden

sğll cnm ilk diş kolay geldi çok şükür ama ben azılardan korkuorumm kafamçokkarıştı

yok canm heç bişey yapmadık akşam görünce babası da şaşırdı
geçen bi yazı okutmuştum 9.ay gelişimi ile ilgili...birden yaptığı şeyleri görünce şaşıracaksınız diodu
maşallahh keremm emekliomuuu çokkk güzell yaa hihoyyyt

sğl fatoşumm darısı size olsunn kolaycaaa çıkarsınn yağızda :Saruboceq:
sğl cnm Şeniz darısı diğer bebişlerimize olsuunnn :teytey:
:ecrin_bebek:ilk inciniz hayırlı uğurlu olsun.darısı eylülle cemreye inşallah.yavruların hastalıktan kıçları doğrulmuyo biz dişe bağlıyoz ama yok daha hiç bişiiii
sğl cnmm Şeniz 2-3 hafta kadar önce kulak çekiştirmeyle başladı tamerin diş olayıı...acaipp kulak çekiştiriorduu nerdeyse koparcakktıı kaydirigubbakcemile3 şükür 2 gündür geçti çekiştirmesi ama burun akıntısı ve terleme başlamıştıı a.s
sğlll cnm darısıı başınızaa :lepi:
aneyy pekk tatlıı olduu damağında minicikk bii pirinççç delikafadulden pirinçç die sevioz bi dişinii kaydirigubbakcemile3

sabah gördüm tamerin dişinii eşime söyledimm tamer dişş çıkarmışşş diee alkisalkisalkis

ee dedimm ilk dişinii ben gördümm bana hediye alcaksınızz kaydirigubbakcemile3 ben biraz değiştirdimm hediye olayını kendime yonttumm kaydirigubbakcemile3 aa öyle bişeymi varmış eşim evett dedimm dişinii ilk görünee hediye alınırr artıkk ne alcaksanızz lülülülülülü

7.ayıı kutluu olsuunnnn lülününnn :teytey: :teytey: :teytey: :teytey:
hem sen sanşlısınn hemde yardımcınız çokk şanslıı senin gibi bir insanın yanında olduğuu içinn a.s Allah merhametlii insanlarla karşılaştırsınn :Saruboceq:

izmiree gitcenn haa :teytey: saba tümerle bu gece programı var izliormusun haber türkte 2 gündür izmirden canlı yayın yapıorlarr izmiri anlat anlat bitiremiorlarr yaww bi ara izmirr yapmakk lazımm :lepi:

yazınn işimiz zor ya tamerle evden dışarı çıkmam...eşim evdeyken tameri ona bırakıp kızımla deniz keyfi yapıp gelirizz cehennem sıcağı çocuk için zor olcakk :çok üzgünüm:
evi yazın 28 dereceye ayarlıoruz 24 saat çalışıo klima üstümüze çevirmioruz yoksa çok fena çarpar yazıı öyle geçirmeye çalışcazz...eşim göreve gitse bende kayseriye gitsem 1 ayıda öyle geçirsek hiiçç fena olmazz

off çok kötüü ya bende gazete okudum yeni doğmuşş bebeği gültepe parkının tuvaletine bırakmışlarr senağlama ooffff offffff senağlama

Olcaycım çok geçmiş olsun canım yaaa.üzülme haklısın ama sonuçta kasten yapılmış değilki sen Anne olarak istermisin hiç.epeydir giremiyodum benim bilgisayarda sorun vardı şimdi okudum çok üzüldüm allah gelmiş geçmiş etsin arkadaşım,daha beterlerinden saklasın yavrunu.
girayda çok öpüyo arkadaşını ve geçmiş olsun diyo:))

merancım ilk inciniz vatana millette hayırlı olsun inşallah.ağrısız,sancısız diğerleride tez zamanda çıksınlar:teytey:

özlemcim sizinde ilk adımlarınız hayırlı olsun inşallah Keremimiz başladı demek,darısı bizlerin başına inşallah.

evet ya bende şimdi okudum çok üzüldümm olcayım geçmiş olsuun
merancım ilk inciniz vatana millette hayırlı olsun inşallah.ağrısız,sancısız diğerleride tez zamanda çıksınlar:teytey:

sğll cnm Şeniz
siz diş olayınıı hallettinizz maşallahh bende hep diorum giray ve ela gibi kolay çıkarsın diee çok şükür kolay çıkardı tamerde alkisalkisalkis

he ismire gitcem ben ismireeeeeee delikafadulden çok ösledim kıllatcam ismiri 40 derecenin altında :sm_cool:

höynk kafamçokkarıştı elada mı diş cıkardı kafamçokkarıştı

he ismire gitcem ben ismireeeeeee delikafadulden çok ösledim kıllatcam ismiri 40 derecenin altında :sm_cool:

kıllatt lenn yakışıırrr çokk üzledinn zatenn acısınıı çıkarrr ayrı kalmanınnn :içelim:

evet ela diş çıkarmışş hemde iki tane ve arıkan farketmemiş doktor görmüş ilk dişinii delikafadulden

kızlar okumanızı tavsiye ederim...
ınsan Beyninde Bulunan ve Geceleri Karanlıkta Uyurken Salgılanan Melatonin Hormonunun Yaşlanmayı Geciktirdiği ve Kanseri Önlediği Bildirildi.

ınsan beyninde bulunan ve geceleri karanlıkta uyurken salgılanan melatonin hormonunun yaşlanmayı geciktirdiği ve kanseri önlediği bildirildi.
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Endokrin ve Metabolizma Uzmanı Dr. Mustafa Ünal, melatonin hormonunun sadece saat 23.00 ile 05.00 arasında salgılanan bir hormon olduğunu söyledi. Bu hormonun ışığa duyarlı olduğunun altını çizen Ünal, karanlıkta yoğun olarak salgılandığı için özellikle ışıksız ortamlarda yatılmasını tavsiye etti.

Doğuştan kör olan kişilerin diğerlerine göre kanser olma riskinin çok düşük olduğunun aktaran Ünal, "Melatonin beyinde yalnızca geceleri ve karanlıkta salgılanan bir hormon. Vücudun ayarı ile ilgili iş yapıyor. Yapılan çalışmalar melatoninin gerçekten kanseri önleyici etkileri ve hücresel hasarın onarımında çok önemli rolü olduğunu, ayrıca bağışıklık sistemini destekleyici etkileri de olduğunu gösteriyor" dedi.

Yaşlanmayı geciktirici etkisinden dolayı da bu hormonun üzerinde önemle durulduğunu ifade eden Dr. Mustafa Ünal, "Melatonin hormonun çocuklar üzerinde de tesiri çok fazladır. ABD ve Avrupa'da lösemili ve kanserli çocuk sayılarının artmasından sonra yapılan araştırmalar sonucunda ailelerden çocuklarını kesinlikle karanlık ortamlarda yatırmaları isteniyor. Çünkü melatoninin güçlü salgılanmasının kansere karşı koruyucu etkisi olduğu biliniyor. Ancak bu hormon ışığa duyarlı. Yapılan deneylerde uyuyan kişinin hormon salgısı izlenirken ışığın açıldığında hormonun azaldığı, karanlıkta yoğun olarak salgılandığı tespit edilmiştir. Onun için karanlıkta yatın ve çocuklarınız uyurken ışığı kapatın" diye konuştu.

Melatonin hormonunun meme tümörlerinin büyümesini de azalttığını vurgulayan Dr. Ünal, hormonun kalp ve damar hastalıklarını yavaşlattığını ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini kaydetti. Melatoninin depresyonlu kişilerde düşük olduğunu belirten Ünal, hormonun üreme fonksiyonunu da artırdığını bildirdi.

Karanlık ortamda uzun ve düzenli uykunun bu salgıyı ve kansere bağışıklığı artırdığını dile getiren Ünal, "Düzenli olarak geceleri vakitli yatıp uyumamız vücudun kendini onarması için yapabileceğimiz en güzel hareket. Akşamları çok geç kalmadan tam karanlıkta yatıp uyursak vücudumuza en yararlı işlemi yapmış oluruz. Işık açık yatmak, televizyon karşısında uyumak melatonin salgısını azaltıyor. Bu yüzden geceleri uyurken perdelerinizi iyice kapatın ve hiçbir şekilde yattığınız odada ışık bulunmamasına özen gösterin" dedi.

tamerede koca bir alkış o zaman ne rahat oluyo dimi ağrısız ve sancısız olunca,sen gerçi bizler gibi değilsin tecrübelisin 2.çocuk tabikiyerimseniben

oooooooo ne güzel hemde ramazan bayramına kadar heeeeeee :1shok:valla ne mutlu sana yazı geçireceksin anacığınla dimiiiiiiiiiii:sm_cool:
eee biz yakınız böyle bir imkanımız olamıyor tabikinenaniknanik

celencim ben güneş losyonu aldım hem yüzüne hem ellerine sürüyoum henüz şort giydirmedim yani yüz/vücut için kullanıyorum daha kolay sürülüyo ya kremi de var ama hiç sevmedim sürmesi çok zorrrr delikafadulden

yarın lülüye meran teyzesinin hediyesini giydirmeyi düşünüyorum hava iyice ısındı çok yakışacak kuzumaaa Şeniz celen teyzesinin hediyesini de bir ay sonra falan giydirirm ayy denediğimde çok yakışmıştı ama azcık büyük geldi üstü memişler meydana çıktı puhahahah :roflol:

evet canım herkes için iyi oldu ya hayret ediyorum hiç aklıma gelmezdi ama çok dua ettim allahım nolur yavrumu merhametli birine emanet edeyim gözüm arkada kalmasın diye :Saruboceq: çok şükür böyle çok iyi oldu yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…