2008 Ekim Anneleri

ben tamere hepp balık çorbasıı yapıodum çocuk sevmiorduu Çok üzgünüm çoook bugün nisanla kendime levrek yaptım kızımın sorunsuz yediği tek şeyy balıkk çok sevio balığıı....tamerede vereyim dedim verdimm vee yedii :1shok: herşeyi severek yiyen bi çocuğun balık yememesi tuaf gelmişti meğer çocuk balık çorbasını sevmiormuşş kaydirigubbakcemile3 kocaman bi levreğin yarısını yedi üzerine de çorbasını yedii tamamdırr :lepi:

canım ne güzel bravo nisana bizim burada çocuklarının durumuna göre seçme sınıflar yapılıyor canım erken öğrenen öğrenmeye daha çabalı olan çocuklar bir sınıfta oluyor böylelikle aynı seviyeye yakın çocuklar bir arada olduğu için eğitimide onların seviyelerine göre veriyorlar eğitimci arkadaslar bu konuları daha iyibilir ama

yeşimcimm oğluşun hastaymışş :çok üzgünüm: nasıll olduu şimdii doktora götürdün müüü :uhm:
saol canım şimdi biraz daha iyi ama iştahı hiç kalmadı bugün hazırladığım hiç bişi yemedi mama bile içmiyor sadece beni emiyor inşallah düzelir:Saruboceq:

ohhh afiyet olsun tamere maşallah

bızdıkım hayırlı olsun, herşeyde bi hayır vardır, güzel beslen bundan soora, bi de sen sıpacanı emziriyomuydun, bi diyolar hamilelikte emziirilmez bebeği zehirler bi diyolar son aylara kadar emzirilebilir, o konuyu bi araştır eğer emziriyosan, aslında bi yönden de iiyi, ikisinin araları çok yakın olacağı için iyi arkadaş olurlar, benim de dayımın hanımı öyle, iki tane kızı var, büyüğü 6 aylıkken öekine hamile kalmış, aynen senin gibi yani, şimdi herşeyleriyle ikiz gibi giyinirler, bi de çok benziyolar, herkes ikiz sanıyo, bu yanı çok güzel yani, tabi iki küçük bebe biraz zor olcak senin için ama ikisi de bi aradan çıkıvermiş olcek, sen beslenmene daha da dikkat et bundan sora emi, cigara filan içme yazıktır bebeye, hem niye morelini bozuyon, bi melek daha geliyo evinize, hayırlısı olsun şekerim Şeniz ay bu arada ilk hamiş senmişin yav, birinci belli ikinci kim kaydirigubbakcemile3
bu arada çağla şıkel de tekrar hamileymiş

yaaaaaaa :1shok: daha önce düşük yaptydı dimi o bizim de iş arkadaşının hanımı düşük yapmış dün duydum yaaaa
chiccoyu aradım güneş kremleri %20 indirimliymiş 50faktörlü 31.5dan 25.5a düşmüş
bilginiz olsun kızlar yerimseniben

özlem kaç ml, ben geçen gün 75 ml 50 faktör 15liraya aldım, niye sizinkisi pahalı
len verme biberonuuuuu, ona güvenip kaşığı reddetcek, bırak azck aç kalsın, açlıktan ölmez ya, kuş kadar bebeye teslim olma olm :mymeka: şşş bu arada celen dbest sen iş başına geççeniz ha :roflol::roflol: benim başım ağriii bu gece olmaz , hatta diğer gece de olmaz, sonraki geceler de olmaz, kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
hayırlısı olsun yavrmŞeniz fındık yirsinizartık bol bol kaydirigubbakcemile3
yamır ne güzel gezdiniz geldiniz len, biz tatile nein gidemiycük bu sene
amaninnnnn 7 aylık olmuşuzzzz haydin halaya kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile:teytey::teytey::teytey:

tey tey teyyyyyyyyyyyyy hayırlı uurlu olsun uleynnnnn :teytey::teytey::teytey:
kızlar ya wenice diye bi marka var öğle arasında avm ye gittik de nasıl kıyafetleri çok uygundu 5-67liraya tişörtler gömlekler şortlar vardı ama daha önce hiçbişey almadım kereme o markadan:uhm:

hıı bize bi tane hediye gelmişmiş ordan, acaba burda varmı ya bende bi gidip bakmak istiyom, kanz var burda oraya da bakcim, ama pahalıdır oralar yav bende para yuk kaydirigubbakcemile3
ama şekerim karşılığını görceksin yaaa, bi meleğin daha olcak ay ne güzel, valla her ne kadar sezeryandan tırssam da gönlüm hep bi bebek daha istiyo, hani bu gün dötüm yese bugün hamile kalacam da yimiyo kaydirigubbakcemile3 ya hem sağlığın için de iyi olcak demekki, hem belki ilerde bi daha tadamıcaksın bu duyguları, benim eşim hep öle derdi bana, biz de tedavi gördük 8 yıllık evliyken hamile kaldım ben, eşim de hep hamileliğinin tadını çıkar her anını değerlendir derdi, belki allah vermez bi daha çocuğumuz olmaz derdi, çok aşırı bulantım olmadı, ilk aylarda biraz oldu ama onlar bile çok güzel geliyodu, içinde bi yaramaz var mideni o bulandırıyo, ay düşünmesi bile çok heyecan verici, olaylara güzel tarafından bak nolur, güzel düşün ki güzel olsunŞeniz
vaaaaaay manken edasıylan bakınıyo etrafa ha, yirim len ben o zilliyi kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
yaa bizde hiç öle belirtiler yok yaaaa, yoğsan bizim dişimiz çıkmıcikmi senağlama
mrb kızlarr umarım herkes iyidirr....

aşkitomm istanbula gitti hemde 1 haftalığına off offf zor geçecekk 1 haftaa hemde çokk zorr :çok üzgünüm:

hoşgeldin len Şeniz len bu senin kocanı habersizcemi çağırıyolar yaa, önceden planlanamıyomu bu niye öle ya bende olsams inir olurdum ha kötükedihüso

ne sıkıcı bir akşamm nedense içim sıkılıyor bugün hayrolsun..:çok üzgünüm:

maşallah nisana.. canını sıkma canım öğretmeni o dengeyi sağlayacaktır mutlaka.a.s
yeşimcimm oğluşun hastaymışş :çok üzgünüm: nasıll olduu şimdii doktora götürdün müüü :uhm:
yeşimcim oğlun hastaymış geçmiş olsun canım..:çok üzgünüm:
afiyet olsun.. cokacimcoook doktorumuz diğer ay başlatacakmış bizede balığı..şutarafagitti

türkiyede dershaneler dışında seviye sınıfı pek yaptırmıyorlar.. ben bir kaç kez önermiştim teftişe gelen müfettişlere. çocukların psikolojileri açısından değerlendirip olmaz diyolar. aslında bu yöntemin hem iyi hem de kötü tarafları var..fisfisfis

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 5 kilo alırsın dedi ha, ay ben yirim bu kızı

bak o hiç aklıma gelmedi :1shok: illaki vardır öyle bi sistem okuldan önce okuma yazma öğrenen bissürüü çocuk vardır :lepi:

iştahı düzelir yakında hiçç merak etme böyle bi durgunluk dönemi oluor bebişlerde :1hug: ama biz onları açlıktan ölcekler sanıoruz anne olmak böyle bişey galiba....

geçenlerde nisana sütünü içiremiorum kızım hadi lütfen demekten artık yoruldumm :çok üzgünüm: öyle bii off çekmişim kii eşimde dior sende böyleydin belkide die...gerçekten bende öyleydim sabahları süt içmeden annem okula göndermezdi geç kalsak bile o süt içilecek ballı ekmek yencekktii benim sütleri hep lavabo içerdii içmek istemediğim içinn dökerdim lavaboya giden sütlerin acısı böyle çıkıor galiba dedim :çok üzgünüm:

ohhh afiyet olsun tamere maşallah

sğl cnm Şeniz

canım hayırlısı olsun.. tadını çıkar o zaman hamileliğin. insan kendini hamileyken özel hissediyor. ve gerçektende özel oluyor.. allah tamamına erdirsin..a.s.
mrb kızlarr umarım herkes iyidirr....

aşkitomm istanbula gitti hemde 1 haftalığına off offf zor geçecekk 1 haftaa hemde çokk zorr :çok üzgünüm:

allah kavuştursun canım. :teselli:

saol canım şimdi birazcık daha iyi şuruplar anca etki ettiler birde iştahımız yerine gelse
bizim ilçede 4 tane ilköğretim var 2 tanesi yaklaşık sekiz senedir ayrıcalıklı sınıfı uyguluyor bu sene diğer ikiside geçiyormuş milli eğitimin önceden karşı çıktığını biliyorum ama artık izin veriyormuş diye duymuştum

iştahıda gelir annesi merak etme sen. hava değişimide yaşıyor minikler bence. a.s

okullar bazen yapıyorlar bu uygulamaları ama insiyatifte bir durum galiba. biz türkçe zümresi olarak tavsiye ettik ama olumsuz cevap almıştık..

ayyy oğlan uykusundan uyandı gidip emzireyim şuruplarını içireyim bu arada aklıma geldi yiğit şuruplarını zorla içiyordu içtikten sonrada hepsini kusuyordu hastalık telaşesinden aklıma gelmediydi tadlarına bakmak, dün bi ara tadlarıa baktım bir tanesi zehir gibi aman allahım akıllara ziyan meğer çocuğum oşurup yüzünden kusuyormuş onu attık aynı içerikli tadı daha iyi bir şurup aldık şimdi gene iyi içiyor neyse ben gittiiim görüşürüz

çıkar len merak etme..doktorumuz anlatmıştı bi arkadaşının bebeğinin dişi 2,5 yaşında çıkmış ama gitmedikleri doktor yaptırmadıkları test kalmamış..sonra 2,5 yaşında diş çıkarmışş hemde köpek dişiii kaydirigubbakcemile3 duyunca şok olmuştum :1shok: gayette sağlıklı bir çocukmuş

kocam ayın 27 sinde gitcektiii ama plan değişmiş hemen gitmen gerekior dedilerr gittiii kötükedihüso çokkk gıcık bi durum çokkkk kötükedihüso hep değişio bu plan sinirr oluoruzz bakalımsonu nolcakk

ya gündüzz bende çok sıkıldımm haa şimdi daha iim havadandı benim kiii...seninki de havadan olabilümüü :teselli:

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 5 kilo alırsın dedi ha, ay ben yirim bu kızı
he 5 kilo alırsamm nisandan bilcemm :roflol:

canım hayırlısı olsun.. tadını çıkar o zaman hamileliğin. insan kendini hamileyken özel hissediyor. ve gerçektende özel oluyor.. allah tamamına erdirsin..a.s.

allah kavuştursun canım. :teselli:

sğl cnmm 1 hafta sonra gelcekk

hadi sana kolay gelsin yeşimcim :a015: oğluşun hemen iyileşir inş.. :Saruboceq:

hakkat havalarda ne tuhaf yaa.. bir gün yan dier gün üşüüüü..delikafadulden

arı mama hakkında belki dikkatinizi çeker:

Sorusu :
Bebeğin Doğum Tarihi : 29.05.2007 Bebeğin Doğum Kilosu : 3000 Bebeğin Cinsiyeti : Erkek
5 aylık bebğime muhallebi yerine arı mama verebilirmiyim.

Geri Dön

Soruyu işaretle

Yazdır

E-Mail Gönder

Bu soru 1 doktorumuz tarafından cevaplanmış.
Cevaplayan: Uzm.Dr. Emrah CAN Tarih: 30.10.2007 1949
Cevap:

Muhallebi daha doğal ve pişirimi ve besleyiciliği daha fazla beslenme uzmanları daha çok muhallebi öneriri ancak zorunlu iseniz arı mama yerine inek sütü yada formül mama ile hazırlanmış muhallebi veriniz.
Arı mama olarak bilkinen mama protein içermez ve bebeğinize gereken desteği veremez.

Mama/kutu öz. ,,, Kcal/ 100 g ,,,,, Protein 100mg ,,,, Kcal/100mg,,, Protein g100ml FiyatTL
Anne Sütü (ort.) - ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, - ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,74,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 1.0 Ücretsiz* Ücretsiz*
inek sütü (ort)500 ml - ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, - ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,70 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,3.2
Aptamil 1 300 g 497 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,12.2 ,,,,,,,,,,,,,,,,,, 74 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,1.8
Aptamil 2 300 g 481,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 13.3 ,,,,,,,,,,,,,,,,,75,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,2.1
Guigoz 1 450 g 498,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,12.5,,,,,,,,,,,,,,,,,,67, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 1.8
Guigoz 2 450 g 462,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,18.3,,,,,,,,,,,,,,,,,67 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,2.6
Hero 1 300 g 518 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,11.6,,,,,,,,,,,,,,,,, 67 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,1.5
Milumil 1 300 g 497,,,,,,,,,,,,,,,,,,,12.2,,,,,,,.,,,,,,,,,,74 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,1.8
Nan 1 450 g 509,,,,,,,,,,,,,,,,,,,11.4,,,,,,,,,.,,,,,,,, 67 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 1.5
Nutrillon 1 300 g 499,,,,,,,,,,,,,,,,,,,12.8 ,,,,,,,,,..,,,,,,,,67 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 1.4
Arı Mama 300 g 365 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,0.6,,,,,,,,,,...,,,,,,,35,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 0.9
,,,,,
canım o eskidenmiş. arı mamanın içinde basit şeker dediğimiz şekerden var. ve tavsiye etmiyorum. düşük gelirli aileler daha çok kullanıyor. fiyat olarak biraz daha uygun diye. aman kesinlikle kullanma demiyorum ama piyasada onca mama varken bence durumun müsaitse onlardan al derim...(alıntıdır)

zeka gelişimde beslenme çok önemli.doğum sonrası ilk 1 yıl anne sütü ve 6. aydan itibaren ek besinler verilmesi önerilir. Özellikle 6. aydan itibaren protein alımı artırın. ıyotlu tuz da zeka gelişiminde etkili olan tiroit hormon sentezi açısından önemlidir. Omega 3 zengini balıklar, karbonhidratlar, yumurta, soya gibi gıdaların da belleği destekledikleri öne sürülür.

selam nettiniz aşkı memnu yu izledim tam akıllandı bu bihter derken haftayaki bölümün fragmanını izledim yine delü oldum

arıkan cım bi senle ben varız bu kıllatma ekibi gelmemiş kurtlar vadisi mi izliyolar acep??:uhm:
celen de kankasına kaçtı herhaldkaydirigubbakcemile3

arıkan cım bi senle ben varız bu kıllatma ekibi gelmemiş kurtlar vadisi mi izliyolar acep??:uhm:
celen de kankasına kaçtı herhaldkaydirigubbakcemile3

olabiler mi... bende okey oynuyomm ama iki okeyle açamadım elimde patladı.. pöfff..kafamçokkarıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…