kız hamıleken bır turlu doguramadık dıye sen dıyordun
zaten bı cıtırım bı ben kaldık dıyee:) cok guluyordumm yakaydirigubbakcemile3
COLOR]
iyi geceler tatlım:a015:iyi geceelr kızlar size iyi kaynatmalar ben sabah erken kalkıom yatayım :a015:
arı mama hakkında belki dikkatinizi çeker:
Sorusu :
Bebeğin Doğum Tarihi : 29.05.2007 Bebeğin Doğum Kilosu : 3000 Bebeğin Cinsiyeti : Erkek
5 aylık bebğime muhallebi yerine arı mama verebilirmiyim.
Geri Dön
Soruyu işaretle
Yazdır
E-Mail Gönder
Bu soru 1 doktorumuz tarafından cevaplanmış.
Cevaplayan: Uzm.Dr. Emrah CAN Tarih: 30.10.2007 1949
Cevap:
Muhallebi daha doğal ve pişirimi ve besleyiciliği daha fazla beslenme uzmanları daha çok muhallebi öneriri ancak zorunlu iseniz arı mama yerine inek sütü yada formül mama ile hazırlanmış muhallebi veriniz.
Arı mama olarak bilkinen mama protein içermez ve bebeğinize gereken desteği veremez.
evt arı mama hazır oan muhallebiler kadar vitamin değeri yüksek değil.boş kilo sadece.diye düşünüyorum.ama tabi alım gücü kısıtlı olanlar için en azından bir alternatif.Mama/kutu öz. ,,, Kcal/ 100 g ,,,,, Protein 100mg ,,,, Kcal/100mg,,, Protein g100ml FiyatTL
Anne Sütü (ort.) - ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, - ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,74,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 1.0 Ücretsiz* Ücretsiz*
inek sütü (ort)500 ml - ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, - ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,70 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,3.2
Aptamil 1 300 g 497 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,12.2 ,,,,,,,,,,,,,,,,,, 74 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,1.8
Aptamil 2 300 g 481,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 13.3 ,,,,,,,,,,,,,,,,,75,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,2.1
Guigoz 1 450 g 498,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,12.5,,,,,,,,,,,,,,,,,,67, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 1.8
Guigoz 2 450 g 462,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,18.3,,,,,,,,,,,,,,,,,67 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,2.6
Hero 1 300 g 518 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,11.6,,,,,,,,,,,,,,,,, 67 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,1.5
Milumil 1 300 g 497,,,,,,,,,,,,,,,,,,,12.2,,,,,,,.,,,,,,,,,,74 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,1.8
Nan 1 450 g 509,,,,,,,,,,,,,,,,,,,11.4,,,,,,,,,.,,,,,,,, 67 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 1.5
Nutrillon 1 300 g 499,,,,,,,,,,,,,,,,,,,12.8 ,,,,,,,,,..,,,,,,,,67 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 1.4
Arı Mama 300 g 365 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,0.6,,,,,,,,,,...,,,,,,,35,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 0.9
,,,,,
canım o eskidenmiş. arı mamanın içinde basit şeker dediğimiz şekerden var. ve tavsiye etmiyorum. düşük gelirli aileler daha çok kullanıyor. fiyat olarak biraz daha uygun diye. aman kesinlikle kullanma demiyorum ama piyasada onca mama varken bence durumun müsaitse onlardan al derim...(alıntıdır)
tuz 1 yaşından sonra ama dimi.zeka gelişimde beslenme çok önemli.doğum sonrası ilk 1 yıl anne sütü ve 6. aydan itibaren ek besinler verilmesi önerilir. Özellikle 6. aydan itibaren protein alımı artırın. İyotlu tuz da zeka gelişiminde etkili olan tiroit hormon sentezi açısından önemlidir. Omega 3 zengini balıklar, karbonhidratlar, yumurta, soya gibi gıdaların da belleği destekledikleri öne sürülür.
ben batudan onu da izleyemedimselam nettiniz aşkı memnu yu izledim tam akıllandı bu bihter derken haftayaki bölümün fragmanını izledim yine delü oldum
bu sefer ben sizi yanlız bıraktım galibanurce bak bugun yanlız bırakmamıslar bızıkaydirigubbakcemile3
bende karar vermiştim bu gice resimi koycadım herkes gitmişmısafırr aahh ahh..
cokkkkkkkkk tatlı bu paşaa yaaa mşaalaahhh
ıyı geceler kızlar..yarın gorsusurss ıns..opuyorum sızlerii:1hug:
oyy maşalahhh kuzuu buu ya cok begendım kızıma alcammkaydirigubbakcemile3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?