2008 Ekim Anneleri

kıslar maşallah bebişlere..

kıs nisanur yeşim çakıl ne hamaratsınız siz bacum valla ben şimdiye kadar ne bi yoğurt mayaladım ne bi reçel yaptım:mymeka:

ama istanbula gitmeden bi tarhana yapmak istiyorumya ek gıdalara geçince çok lasım olcak kızımda annanem yapmıştı ama burda kimsem yok:çok üzgünüm:

netteki tariflerden bişi anlamadım bisürü tarif var varsa yapan bi anlatsın kıslar yaafisfisfis

kızlar bana bişey deyin hele malum pztesi okullar açılıyo ben çalışım biraz daha diyom çalışabilir raporu aldıktan mesela 2 hafta sonra baktım yoruldum gidemiyom desem doğum öncesi iznimi verirlermi yoksa 37e kadar çalışmammı lazım

bizim burda iki çeşit yapılıyor tarhana , biri yoğurtla yapılıyor sıkma tarhana derler ( ki benim favorim kesinlikle bu ) , diğeri domatesle yapılıyor ...........ama nasıl yapıldıklarını bilmiyorum domatesle olanı görümcem güzel yapıyo bana da yaptı ..........diğerini de halam süper yapar ona yaptırdım...........................ben yemek konusunda becerikliyimdir öğünmek gibi olmasın ( gerçi halimden belli değil mi sanki )

çalışabilir raporunu 32+6 ya kadar alman gerekmiyor muydu :uhm:

bu ne nan..ben hiç bööle tarhana görmedim bunu demiyorum ben kırmızı varya o işte sen niye yapmayı bilmiyon bakimm..
nisanur yeşim siz biliyonuzmuukaydirigubbakcemile3

domatesli tarhana:
1,5 kg yoğurt, 2 kg domates, 3-4 acı sivri biber, 3-4 adet soğan, aldığı kadar un, nane ve maydanoz. soğanları doğrayıp, genişce bir tencereye koyun. içerisine doğranmış biberi, domatesi, nane ve maydanozu ve bir iki bardak suyu ilave ederek kaynatın. tencereyi ateşten alıp soğuyunca içerisine yoğurt ve unu koyup hamur yapın. ağzını kapatıp 3-4 gün mayalanmaya bırakın. bu esnada ara sıra hamuru yoğurun. hamuru küçük parçalara bölüp temiz bir bez üzerine koyup kurutun. hafif nemli haldeyken kalbur veya elekten geçirip toz haline getirin. tekrar bez üzerine koyup kurutun. tamamen kuruyunca torbalara koyup saklayın.

ALINTIDIR

yade ve minikeller gözünüz aydın.bebişlere maşallah

ben bu kışlıklar konusunda çok şanslıyım.hem kendi annem hem kayınvalidem herşeyimi yapıyolar sağolsunlar..annemler tarhana ve salçayı yaptı...ayrıyetten böyle şişelerde domates yaptılar kışın yemeklere koymak için anneannemle..kayınvalidem de makarnadan(erişte) turşuya,ki kendisi turşu ustasıdır,tarhanadan yufkaya hatta reçelime kadar yapıyo...Allah başımdan eksik etmesin hiçbirini valla:Saruboceq:

destinacım bizim tarhanamızda çok güzel oluyo.kırmızı kırmızı..izmirliyiz biz..ege tarhanasını bilenler bilir.tarhana için bi ot bile koyuyo annemler ama şuan yanımda değil annem.yoldalar..ancak bu gece gelir istanbula..istersen tam tarifi alıp yollarım yarın sana..kayınvalideler de trakya tarhanası yapıyo ama hiç sormadım nasıl olduğunu..bol kırmızı biberli olduğunu biliyorum sadece..

heh kıs fatoş anane tarifi istiyom ben gelince öğrende yaz bana tarifikaydirigubbakcemile5
valla bebek ek gıdaya 6 ayda geçicek öyle bi işe yarıyokii hemm bebekler severek içer tarhanayı ..Şeniz

tamam destinacım yarın yazarım sana tarifi özelden.evet bu sene bebiş var diye daha çok yaptım dedi annem..çok seviyolarmış..Allahım o günleri görcemmi yaasenağlama ek gıdaya geçcez de bebişime tarhana içircemsenağlama

Hamişkolar selam
Bende geçen senenin Ekim annesiyim.
Kızım 10 aylık oldu çok şükür.
Hepinize hayırlı doğumlar dilerim.
O mis kokuları içinize çekmek nasip olsun hepinize.

yağmurcum ben daha yeni aldım iznimi 2 hafta çalışabilir raporu yazdı dr.seminerde gidecem ama çocuklar gelince gidermiyim bilmiyom.dr um kim bilecek 33 haftada olduğunu dedi. sevkime 32.hafta diye yazdı.istediğin an çalışamaz raporu alırsın canım.ne kadarını çalışırsan okadarını aktarırsın...

valla ben hala yemedim canım istemiyoo..

ay şu üst satırı bida okuyum benmi yazdım bunukafamçokkarıştı
çok sıcak yaa..ağustos bitti hala çok sıcakkk-tatlicadiarzu-

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…