2008 Ekim Anneleri

günaydınnnnnnnnlülülülülülülülülülülülülülülülülülü
hehehehe gece kuşları siziiiii:smiley-cool:
ben kocişimi bırakıp acmak ıstemıyorum akşamları pek,oda açmıyor bırlıkte vakıt gecırelım ıstıyoruz.zaten yakında tarıh olacak koltukta uzanıp sarılıp tv izlmek.....
su başbaşa son gunlerımızı guzel gecırelım bari..
celen artık dinlen bakalım bi yere gıtmek yokklava:
sende bızdıkım bitir şu işleri de artık otur doğumunu bekle..
bende bu hafta içinde bitirdim temizlik işlerini.artık rahatladım şükür yakafamçokkarıştı
bızdıkcım benım bebişde 34+2 de gıttığimde dr 2.300 olduğunu solemişti.hemen hemen aynı yani bizimkiler sanırım. ama ole takacak bırsey yokkı canım ya. ben baktım normal değerler içinde.dr. da çok ırı bebek değil ama normal dedi.e sukur dıyelım bence normal ya...:ecrin_bebek:
pzt kontolum var benım bakalım ne kadar oldu??

günaydın kızlar...14 günüm kaldıı geçmiyor günler.yarında kontrolum var bakalım doktor amcamız ne dicek daha erkenede alabilir

bugun gazetede yazıordu sizde okursunuz die düşündüm....................................................... Normal doğumun sezaryen doğuma olan üstünlükleri

1) Normal doğum doğal ve fizyolojik bir süreç, sezaryen ise gerektiğinde kullanılabilecek bir ameliyat.

2) Normal doğumdan hemen sonra bebek ile doğrudan tensel ve duygusal iletişim mümkün, sezaryende bu ilişki erteleniyor.

3) Normal doğumdan sonra normal yaşama ve aktiviteye geçiş çok hızlı ve erken, sezaryenden sonra bu süreç daha geç.

4) Normal doğumda annenin kanama, enfeksiyon, organ ve doku hasarı, pıhtı oluşumu riski sezaryenden daha az.

5) Normal doğum hem kişisel hem de genel sağlık bütçesi için sezaryenden daha ekonomik.

Sezaryen doğumun normal doğuma olan üstünlükleri

1) Sezaryende planlı doğum mümkün, normal doğumda belirsiz. Böylece annenin gebeliğini takip eden doktor tarafından doğurtulması daha olası, gece yarısı veya tatil günlerinde ani sürprizler daha az.

2) Sezaryen 30 dakika sürüyor, normal doğum ise ilk gebeliklerde 10-12 saati buluyor.

3) Sezaryen epidural veya genel anestezi nedeniyle ağrısız, normal doğumun ise epidural anestezinin başlatıldığı 34 cm’lik rahim ağzı açıklığa kadar olan bölümü bir miktar ağrılı.

4) Sezaryende vajen kesisi (episiyotomi) yok, normal doğumda ise bu bir olasılık.

5) Sezaryenden sonra ilerde idrar kaçırma ve genital organ sarkması riski normal doğuma göre daha az.

GÜNAYDIN

Kıslar akşam kaynatmışsınız gene iyi bakalım eferim size.CELEN ya şeker olayı böyle işte.BIZDIK' ım hoşgeldin cnm kilosunamı taktın bebişinin bence hiçte zayıf değil haftasına göre iyi yanim...Dert etme olur mu canım benim baksana şekerle aramdaki bozukluğa...Neyse ne yapalım az kaldı öyle böyle idare edeceğiz yapacak çokta fazla bişeyimiz yok neyse ben biraz çalışayım görüşürüz yazarım size yine...

günaydınlar herkesemirmirmirmir
yataktan zor attım kendimi valla.bi türlü uyanmak istemedim bugün.son zamanlarda sürekli uyumak istiyorum nedense.çok halsizim.evin işleride bitmedi daha..hiç bitmeyecek gibi geliyo:1no2:annem oruçlu oruçlu hergün bişeyler yapıyo tek başına sağolsun.o yüzden biraz yavaş gidiyo.halılar falan olmayınca ne uyuz oluyo ev.ama gelse de sermiycem hemen.doğuma bikaçgün kala sereyim diyorum.bu kargaşanın içine bi de kayınvalidemler gelcekmiş haftasonu içinkafamçokkarıştı misafir ağırlamak zor gelmeye başladı.gerçi onlar yabancı değil ama yinede oturamazsın tabi

bızdıkcım bebişinin kilosu gayet normal.ama sigarayı arttırmış olman kötü canımcım

CNM ya inan tüm hissettiklerime tercüman olmuşssun.Ben resmen başa döndüm.Uyku akıyor gözümden,yorgun,bitik ve de halsizim.Midem ve bağırsaklarımda gaz var,gaz sancısı yaşıyorum sürekli,ayaklarım resmen bir davulu andırıyor,keyfim yok,ruhsal halim bombok,kimse gelsin istemiyorum misafir bende kabus oldu hatta bazen mümkünse kimseler nasılsın bile demesin var mı benim gb aranızda ya :1no2:

günaydın kızlarmirmirmirmir,nasılsınız bakalım
zor kalktım ve işe geldim bugün artık çok yorgun hissediyorum kendimi yaa,
sabaha kadar heryerim ağrıyo sanki,artık çocuk gerindikçe batıyo sanki,kocaman oldular tabi
hayırlısıyla bi doğursakta geçse şu sıkıntılar:CüvCüv:

olmamı olmamı bende öyleyim uykulu ve hersey sanki yeniden başladı.kokulara daha bir duyarlıda oldum ilk zamanlardaki gibi yemek yapmak istemiyorum.ağlamak istiyorum hep ama nie bilmiorum.bide dalgınlık başladıki sormayın.dün sabah kızımı okula bıraktım arabayı bıraktıgım yeri unuttum!okulun kapısının önünde yarım saat saf saf baktım.kesin polis cekti dedim arabayı.nese sonunda arabayı buldum ben bizim eski arabayı arayormusum megerse arabayı 2 hafta kadar önce degiştirdik:)meran değil saftirik yapcam ben bu nicki

anam son kutuya gelmişim:1shok::uhm: panik oldum bir an
yazık kuzum böyle mi duruyo:ecrin_bebek: oda haklı demekki arada bi gerinmekte benim canımı yaksada
bi doğsada gerine gerine ferah ferah bi yatsa bari kuzucum:ecrin_bebek:

ÇAKILIMMMMMMMMM son 3 gün yarın kesinleşecek dr.gideceksin sen evvet ÇAKILIM ya biz sana kaç gündür gün sayıyoruz.Ya benim dr.söylemiyo bi tarih.Sana ne zaman tarih verdi dr.un...

günaydınnnnnnnnnn............................. olcayım son gittiğimde verdiydi tarihi ama yarın kesinleşecek.............yaaa dua edin de biraz daha bekleyelim demesinnnnnnn , artık sabrım da kalmadı , rahatsızlıklarım da başladı..................kızlar kaç gündür ben de bir tiksinti bir bulantı , sanki başa döndü herşey

merhaba arkadaşlar.. merancım hala araba kullanabiliyo musun? kaç haftalık oldun? ben 29. haftaya kadar kullandım 1 aydır annemdeyim kullanmıyom araba ama önümüzdeki hafta işe gitmem gerekiyo kullansam mı bilemiyorum :sm_confused:

demekki toptan hepimiz uyukluyoruzmirmirmirmir
Allah yardımcımız olsun valla...20 saatcik uyusam 4 sa. yeter bana aslında..her türlü işimi gücümü rahatca yapabilirim o zamankaydirigubbakcemile3

melsacım hayırlı uğurlu olsun son kutucuğun meleklerimize kavuşmaya az kaldı artık:ecrin_bebek:

çakılcım nerdesin yaa..günler yaklaştıkça kaybolmaya başladın..özledik seni bee

Cnm ya sende bendensin demek ööle oluyor neyseki yalnız değilmişiz.Bendede unutkanlık hat safhada ve de kapı gıcırtısına ağlama nöbetleri zaten çok duygusal biriydim ben hepten zıvanadan çıktım ya kızıyorum kendime ne bu ya doğuruncada bunalıma girecekmişiz yani bir çoğunda oluyormuş o birçoğunun içinde kesin bende olurum gb geliyor...

ÇAKILIM o zaman bize erken demek haklı bişey dememekte...Canım benim anlıyorum seni ALLAH önce seni sonrada sırasıyla ( kimse sırasını şaşırmadan ama ) hepimizi bebişlerimize sağlıkla kavuştursun inşallah...Valla bak sende de aynı sorun sanki herşey başa döndü yaaaaaaa....Birde bende tuvaletim gelmiş gb bir his oluştu kızlar ya gidiyorum ama bişey yok yalancı çiş muhabbeti yani var mı bööle bişey yaşayan???

cnm 36.haftanın içindeyim şuan.doktoruma sordum saatlerce kullanmadıgım sürece problem olmadıgını söyledi ve doğuma arabayasıyla gelen hastalarımda oldu dedi.sana tavsiyem tansiyonun,şekerin,dikkatini aniden kaybedebilicegin bir durum yoksa kullanabilirsin galiba.doktoruna sorarsan iyi olur yinede

lohusa sendromu yaşanabiliyor.mesela ben kızımda yaşadım herşeyi ama her lafı sözü üstüme alınıyordum.kızıma kimse dokunmasın o sadece benim gibi abartılı bir yaklaşım içindeydim.istemeden oluyor bunlar eşlerimiz bu konuda cok yardımcı olmalılar şimdiden EŞLERİNİZE LOHUSA SENDROMUNU ANLATIN bence.lohusa kadınların ilk yaptıgı seylerden biri mesela eski kıyafetlerinin içine sığmaya çalışmakmış ki bende öyle yaptım olmayınca daha bi hırçın oldum fln filan oysaki normalde hiiiiiç öyle degilimdir.stressten böyle herseyi büyüte büyüte sütümde olmadı.eşimde galiba cok bunalmıştı kii cok sabırlıdır kendileri ondanda cok yardım alamadım.o da pişman oldugunu söylüyor bana daha fazla yardımcı olabilirdi psikolojik açıdan en azından farkında ve bu sefer daha rahat olacagımı düşünüyorum.umarım öyle oluurr

kızlar işinize karışmak istemem ama araba kullanma konusunda bişey söylemek istiyorum :

siz çok dikkatli olsanız bile malum ramazan ayındayız ve insanların dikkati dağınık , Allah esirgesin karşınızdakinin ufak bir dalgınlığı bile sizi zor durumda bırakabilir...................ve bizlerin bu günlerde korkması, aşırı heyecanlanması çok zararlı ...............eğer böyle bir durum karşısında soğukkanlı labilecekseniz çıkın trafiğe

günaydınn:sm_cool: ben de uyandım işte nihayet
valla kızlar aynı uyuzluk bende de var sabah 9 dan beri yarım saat aralıklarla gözümü açıp uyanmaya çalışıyorum en son artık bi cesaret 11 de çıktım yataktan hepimiz aynı olduğumuza göre normal bi şey olsa gerekCADIARZU en azından gelecekteki uykusuz gecelerimiz için uyku depoluyozkaydirigubbakcemile2
çakıl kıss söle o doktora sakın uzatmasınklava: biz türkiyenin dört yanından gün sayıyoz de klava: değiştirmesin özgemizin gelceği günü
bu arada ben de bugün kontrole gidiyom bakalım dr neler dicek :teytey::teytey:

evet haklısın canım.........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…