2008 Ekim Anneleri

Kizlar 5 haftalik hamileyim hiç bulantim yok.duyduguma göre bulanti olmamasi kötu bişeymiş.bulanti olunca hamilelik iyi gidiyor demekmiş kizlar fikirlerinizi bekliyorum hiç bulantisi olmadan saglikli gebelik elde eden varmi

anaa sende ne alıngan oldun len basımızaaa:1shok: takıldık len birbirimize azıcık nazımız gecsin dimi olcayım bnm:1hug:

Kizlar 5 haftalik hamileyim hiç bulantim yok.duyduguma göre bulanti olmamasi kötu bişeymiş.bulanti olunca hamilelik iyi gidiyor demekmiş kizlar fikirlerinizi bekliyorum hiç bulantisi olmadan saglikli gebelik elde eden varmi

canım öncelikle hayırlısı olsun.bnmde 5.haftada mide bulantım olmadı.hatta 6 ve 7. haftalardada pek ööle rahatsız edici boyutta deildi.ama sonra bi başladı aman yarabbikafamçokkarıştı hiç gecmiycek sandım.15. haftamda bile halen devam etmekteydi yaakafamçokkarıştı allahım kabus gibikafamçokkarıştı arada bi kaç gün geciodu eyvah diyordum ters giden bişeyler var.hanmileliğimöin yolunda gidip gitmediğini bende senn gibi bulkantılarımla taki,p ediyordum.sonra doktoruma sordum bu durumu.klimi bnm gibi belli bir döneme kadar yasarmıs bulantısını kimi tüm 9 ay boyunca:1no2: kimiyse hiç yaşamazmıs.sen allaha emanet de ve kendine bolca dşikkat et.eminim hersey yolunda gidicek ve bu zorlu ama mucizevi süreci layıkıyla tamamlıycakksına.s.
yolun acık olsun...

32. haftanın sonu itibariyle 1.8 kilogram ağırlığında ve 28 cm uzunluğunda olacaktır. Kilo almaya hızla devam edecektir, öyle ki doğduğunda yaklaşık 3.1 -3.6 kilogram ağırlığında olacaktır. Bir uyku-uyanıklık döngüsü geliştirmeye başlayacaktır. Ne zaman uyanık ve hareket ediyor olduğunu, ne zaman uyuduğunu ve dolayısıyla sessizleştiğini fark etmeye başlarsınız. Aynı zamanda muhtemelen hıçkırdığı anlamına gelen ritmik hareketleri de fark edersiniz.

Bebeğiniz artık başparmağını emmeye veya ağzıyla emme hareketi yapmaya başlamıştır; yani doğduğu zaman göğsünüzü nasıl emeceğini öğrenmiş olacaktır. Göz kapakları artık kapalı değildir. Bu göz kapaklarını düzenli şekilde açıp kapatabileceği anlamına gelmektedir. Görme ve duyma kabiliyetini geliştirdiğini; gürültüler, müzik veya ışık gibi ortamdaki uyarılara yanıt verir hale geldiğini fark edersiniz. Halen içinizde olmasına rağmen "gerçek" bir bebek gibi yanıt vermeye başlar!

Rahatlık Alanı

Fakat siz ne durumdasınız? Muhtemelen hamileliğin son aylarının hem olumlu hem de olumsuz yanlarını keşfedeceksiniz. Olumsuzlar, fark edeceğiniz fiziksel rahatsızlıklardır; çoğu da bebeğinizin artan büyüklüğü ve ağırlığı nedeniyledir. Bebeğiniz diyaframınıza ve akciğerlerinize baskı yaptıkça kendinizi nefesiniz kesilmiş olarak bulabilirsiniz; yani bir kat merdiven çıkmak veya etrafta çevik bir şekilde yürümek artık kolay değildir. Sırt ağrısı ve yorgunluk, taşıdığınız ağırlığın artması nedeniyle sizi yavaşlatabilir.

Yavaş

Bu şansı hayat temponuzu yavaşlatmak ve kendinizden daha az şey talep etmek için kullanın. Arkadaşlarınızdan ve aile üyelerinden her mümkün olduğunda size yardım etmelerini isteyin. Geceleri rahat bir uyku pozisyonu bulmak zor olabilir ve bebek mesanenize bastırdığından kendinizi tuvaleti daha sık ziyaret ediyor bulabilirsiniz. Yatmadan önce sıvı almayı kesmek yardımcı olacaktır. Pek çok kadın gibi vücudunuzdaki ekstra sıvılar nedeniyle ayak bileklerinizde ve ayaklarınızdaki şişliği (ödem) fark edebilirsiniz. Zaman zaman ayaklarınızı yukarıya kaldırmak bu şişliği gidermeye yardımcı olacaktır. Duygusal olarak daha sabırsız olmaya başladığınızı görebilirsiniz; bebeğinizin artık kollarınızda olmasını istersiniz, rahminizde değil!

Üçüncü üç aylık döneminizi daha rahat ve doyurucu yapmak için bazı ipuçları:

Eğer hava durumu izin verirse haftada birkaç kez dışarıda acele etmeden yürüyüşe çıkın. Temiz hava sizi canlandıracak, kan dolaşımınızı arttıracak ve hissettiğiniz bazı ağrıları ve tutulmaları azaltacaktır.

Rahatlama ve esneme tekniklerini öğrenmek için bazı doğum öncesi derslere katılın. Rahatlamanıza ve yaşayacağınız heyecana odaklanmanıza yardımcı olması için burada öğretilen egzersizleri müzik eşliğinde yapın.

Geceleri rahat etmek için yan tarafınıza dönerek yatın. Bacaklarınızın üst kısmını ve sırtınızı desteklemek için yastıklar kullanın. Doğuma mümkün olduğunca dinlenmiş halde gitmek için her gece en azından yedi saat uyuyun ve gündüzleri de kısa uykulara yatın.

Okuyun... Okuyun... Okuyun. Doğum ve bebek bakımı hakkında bilgi edinmek endişelerinizi azaltmaya ve olaylara hazırlanmanıza yardımcı olacaktır.

Haftalık doğum öncesi randevularınıza gidin ki doktorunuz bebeğinizin gelişimini yakından takip edebilsin. Her şeyin iyi olduğunu bilmek, rahatlamanızı ve hamileliğin son birkaç haftasından zevk almanızı sağlayacaktır.

İleriye Bakmak

Üçüncü üç ayınızın olumlu tarafı tam olarak ne olabilir? Bu, aslında artan beklenti ve heyecandır. Bebeğinizin büyüdüğünü ve sağlıklı olduğunu bilmek, hareket ettiğini ve tekmelediğini artık hiç olmadığı kadar şiddetle hissetmek, doğumuna hazırlanmak, bir isim seçmek, bebek kıyafetleri almak ve evinizde onun bakımı için gerekecek her şeyi hazırlamak ve burada olmasına artık birkaç hafta kaldığını bilmek bu zamanı özel yapacaktır. Ve elbette ki, yaşadığınız tüm fiziksel rahatsızlığın geçici olduğunu ve bebeğiniz gelir gelmez tüm bunların unutulacağını bilmek de yardımcı olacaktır! Bu inanılmaz bir zamandır; rahatlamayı ve zevk almayı deneyin. Hemen hemen başardınız sayılır

mail gelmiş bana.hosuma gitti sizinle paylaşiim dedim.

İlk defa senden duydum canım böyle birşeyi ben 34 haftalık hamileyim ve başından beri ne midem bulandı ne başım döndü nede aş erdim ama maşallah bebeğim çook sağlıklı ve bende çok iyiyim hatta dr.her konuda örnek hamile olduğumu söylüyor bence resmen kocakarı lafı hiç takma böyle saçma şeylere kafanı:)

slm kızlar bugün herkes çiçek sulamadan gitmişş güldüm baya jübile yapmayan varmış daha demekki dedim nese bugün doğuran yokmuş ii bari

destina sabah yeni başlık önerisi sunmuştum beğenmedinmi

bugün arzulanka da birşey yazmamış kızına doyamadı galiba ya da uyumaya bilem vakti mi olmadı ki

ya olcay aramadınmı kardeşini bea..
üff çakılım inşallah sağ salim almıştır özgeyi kucağına..

hee kı beyazzambak daha jübile mübile yok yola devam
daha 1 ay var anam doğuma ee 1 aydan doğumdan sonrasositososito

beyazzambak 2-3 haftam kaldı ben bile yapmadım jubile falan...yapmayıda düşünmüyorum acıkcası:jeyyar:
destinaa sen istanbulda kaca mal edıcen doğumu canım?
topsecret bende ılkez duyuyorum bole bişi yok ya.. her hamılelik farklıdır ve kişiye ozeldır.
olmaması probem var anlamına gelmez.
hem bence olmadığı için Allaha şükret bence..
bundan sonra da olmaması için dua etyerimseniben
rahat ve huzurlu bır hamilelik gecırmen dileğiyle..
çakıldan hala haber yok.. nerde bu kadın yaaaaa:1closedeyes:

valla güselim kızımada aynı hastanede doğum yaptım 5 yıl önce 2300- 2500 civarı bişiy ödemiştikk...ama şimdi fiyatlar düşmüş galiba tam konuşmadık heralde 1800 -2000 civarı olacakkgamyoncuiremsu

sen o parayı bana ver ben doğurturum seni len

benüm herüfüm işadamıyım diye geçiniy ama bağkur primlerini ödemiyo:dilcikar:
bizde böyle hastanelere ilaçlara döküyos paralarıı-tatlicadiarzu-

ne kaynatıyonuz bakalım gece kuşları sositososito
ceen kıı sende ne cevherler varmış demek destinayı sen doğurtuyon:roflol: elin hafifse sıraya girelim valla kaydirigubbakcemile

huuuuuuuu kimse yok mu
nerlere kayboldunuz zati aşkı memnu da bitti sitede de error vermiyo ama kimsecikler yok
bende çıkyom o zman
herkese iyi gecelerr

ne kaynatıyonuz bakalım gece kuşları sositososito
ceen kıı sende ne cevherler varmış demek destinayı sen doğurtuyon:roflol: elin hafifse sıraya girelim valla kaydirigubbakcemile

anam 20 dklık iş içinb sende o parayı ver bak ben neler yapıomsositososito

bizim de hastanade emekli sandığına bağlı olmamıza rağmen
normal 250
epidural normal 350
acil sezeryan de 1000 ytl :tomato:

özel hastane olmasına rağmen de isteğe bağlı sezeryan yapmıyor :sm_confused:

kız celen normali hadi öderiz de ya sezeryan derse diyom adresini gönder de sana gelem 1000 ytl vereceme sen beni 500e doğurttursan olma mı :1hug:

günaydın ekim analrı ve yavrularıhihoyyyt pek acıktım yawwwwwwwwwwwcokacimcoook ekmek kızartiim dedim onuda yaktım kömür gibi olmus:mymeka:

yok bacım bi kurus asağı inmem.ama sabah siftahı sana 750ye oluryerimseniben

5 yıl once 2.500-3000 nedemek yaaa:1shok:
cok tuzluymuş vallahi..
buradaki özel hastanelerın sgk ıle anlaşmalrı bıtmiş.fıyatları yuksedi baya.
1.800 fıyat cıkarıyor dr.
bana cok pahalı gelıyor acıkcası
devlette yapayım dıyorum eşim olmaz dıyor. ama bıryandan pahalılığından yakınıyor..:bbo:
benım cesaretim var nerde olursa olsun bır sekılde bu cocuk cıkacak dıyorum yaparım heryerde doğumu dıyorum. bakalım sonuç nereye varacak???
celencım sen askerı hastanede yapacaksın sanırım.nasıul ısteğe bağlı sezaryen yapabılecek doktorun?
benım ki buca ssk da calısıyor ama mesai saatleri dışında gıremem bıle doğumuna dıyor.orda yaparsan ve bana denk gelmezsen sadece ararım ılgılenmelerını soylerım dıyor.
surda ne kaldı doğuma hala bır hastanede karar kılamadık Çok üzgünüm çoook
heralde doğum başlayınca ya allah deyıp cıkacaz nereye gıdersek artık..şakkıdı

bu arada yarın edremıte gıdıcez. bır arkadas gıdıyormuş bızım. araba boş gelın dedi.
bızde değişiklik olur gıdelım dedık. sabah erkenden gıdıp 1 gıbı donerız heralde gece.
bıde oralarda doğuruyormuşum özlemeh gibi...
olur olur..olmaz die bişi yokkkk.....:1no2:
destina sen yakınsın demi ordan koşar gelırsın artıkın..
balıkesır merkezde mı oturuyorsun canım sen yoksam ayvalıkda mı?nirdeydin?

he canım ben asker hastanesinde yapıcam.oranın kadın-doğum sefinin özeline gidiyorum zaten benŞenizoovv cok seviorum onu ben yaaŞeniz cıtırım orda normal doğum yok.normal doğumları dokuzeylül veya egeye sevk ediolar.dısardan duyduğum kadarıyla ağrılı hasta istemiolarmıs.:sm_confused:
tahir beyin cınarlıda yaptığını biliorum deiştirmişmi?ayrıca karatasada gidio.ama ne kadar sacma denk gelmezse arıycakmıs hastaneyiolcak seymi:mymeka: bazı zaman kliniğinde hastalarını bırakıp acil doğum cıktı die gidiodu ya hastaneye?ama bi an önce karar verseniz ii olur.bende senn gibi düşünüorum acıkcası.yarım saatlik bi iş için dünyanın parasını yatırmaya değmez eğer sağlık güvencen varsa.o kadar insan doğuruo.olcağı varsa allah korusu özeldede olur.sende asker hastanesine acil git.artık sivillerede bakıolar.hasta koğusları bombos.odalarda 3 veya 6 yatak var ama odada senden baska kimse yoksositosositohemide beleş:lepi:
buarada doğuracan daha yollaramı cıkıon:mymeka: ben arabayı arka sokağa park ettim p.tesi.hala kendime güvenip kapının önüne getiremiyorum düşüna.s

canım tahır bey karataşta da yaptırıyor cınarlıda da. zaten cınarlının ortağı kendısı..
ozelde yaparsam gelıcek zaten her an.onda problem yok.
buca ssk ya gıdersem ve mesai saatleri dışında gıremezmiş doğuma.çekılın bu benım hastam ben ılgılenıcem dıyemezmiş yani..oyle bır hakkı yokmuş. ondan kaynaklanan bır problem değil yani..
neyse..
benım eşim senın drunla konuştu gıdıp bır ara özeline.
daha 6 aylık fılandım.
benım normal doğum ıstediğimi soylemiş o da aynı şekilde hastanenın mesai saatleri dışında olursa sevk ettıklerını söylemiş.sezaryen olursa gun ayarlarız demiş.
ben hem dr değiiştirmek ıstemıyordum hemde ya mesai saatleri dışında gece fılan başlarsa doğum benı gonderecekler madem nıye o doktora başlayayım dedım ve kendı druma devam ettım.
ama şu an bu fıyatları duyunca keske dıyorum..sezaryen olmaya razı olur gıderdım..

bu saatten sonra ne yapabılırım kı???
doğum başladığında acıle gıtsem gonderecekler unv hastanesıne..
e direk ben geldım benı sezaryene alın desem almazlar heralde.nasıl yapayım sence??
akıl ver bana senağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…