2008 Ekim Anneleri

bebek bezi sayısı hastanede kalacağınız güne göre değişir ben 22saat kaldım hastanede doğumdan sonra 5-6kez değiştirdik bezini ilk kakasını sık sık yapıor ve yapışkansı bişey olduğu için bekletmemek lazım eğer sezeryan olcaksa doğumunuz 10-15tane koyun bebek bezi, göğüs pedi lazım olmuo zaten okadar süt gelmio 3-4gün mama takviyesi yapıldı süt az geldiği için şuan 22günlük oğlum şimdi akıo sütler...
bebek kıyafetide aynı şekilde 1hastane çıkışı yetti bize ama tüm parçalarını giydirdik kusuo, altını değiştirirken çiş yapıo falan bulunsun yanınızda fazla fazla alın
yine hasta bezi 3tane kullandım ben 22saat içinde çıkarken de uzun pedlerden koydum

canım bebek için çorap,yelek(veya hırka gibi bişey),bide battaniye de koydum ben,bide sağlık karnesi vizite kağıdı hastaneye göre değişiyo ama onlarıda ekle bence
pedi 20 li bi paketi hiç açmadan koydum,bebek içinden 15 adet falan bez koydum günde 7-8 tane kirletir ilk etapta dediler çünkü 2 gün kalırsak anca yeter:içelim:

themıscım ılgısı yok canım. bazı bebişler tam doğum sırasında dönp yerleşebılıyor kanala..
hem sen sezaryen olacakmışsın zaten. senın ıcın problem değil ki..süprizzzzz
valla soylemiş miydi bılmıyorum ama 4 kılo cıvarı ha vay beee
benımkı 3 kg doğarsa dua edıp sukredıcem Allaha sankı kucucuk bişi olcakmış gıbı gelıyor..:CüvCüv:
dedım sıze bebekle uğraşmkatan gelen gıdenden evın kalabalığından yazamıyordur dıye.
ama ınsan 2 dk ayırır ve biz ıyıyız evdeyız sonra bır ara gırıcem zamanım yok der cıkar
nıe bole yaptıkı sımdık cakıl?:dilcikar:
vardır kendıne gore sebeplerı tabi..
nesem bız ıyı olduklarını ogrenıp rahatladık..:teytey:
bakalım ne zaman tesrıf edecek hanfendülerrrsengözlerimebaksanab

çakılı da tebrik ediyorum allah analı babalı büyütsün özge bebeği 3.ekim bebeği de dünyaya geldi sanırım darısı diğerlerine

photoşcum evlılık cuzdanıda mı lazım oluyor canım ya?
battanıye almamışsın,
bır de elbıse askısı ne işe yarıyor?

:teytey:heyyt ulen maşallah özgemize
saol olcaycım kardeşinede tşekkürler..
kıs yok bebek kilolu beklenmiydokiş 3200 3500 falan ancak olur diyomuş ya doktoru işte cihazlar yanılıyo çoğu zaman ya..o gelen gidenden fısat bulup yazamıyodurr..aman iyi olsunlarda:dance:
themiscim göbeğin aşağı düşmesi yalnızca normal doğumla alakalı bi süreç canım..yanii gelişmiyle alakası yokk..sende kaçmassın demi doğurup haber verirsin bize..
phoroshum tamamdır çantan canım hadi doğurmaya

themiscim göbeğin aşağı düşmesi yalnızca normal doğumla alakalı bi süreç canım..yanii gelişmiyle alakası yokk..sende kaçmassın demi doğurup haber verirsin bize..

aa kaçarmıyım hiç, ben çok yazmasamda takip ediyorum sürekli. bi arkadaşım var onunla haberleri gönderirim ben haber veremesem bile.

phatoscuğum evlilik cüzdanı niye gerekli ki ??

senağlama kısslar ben 2 gündür çok fena hastayım. grip oldum. öksürüyomm. kızımı öksürürken doğurucam heralde. ya ilaçda kullanamıyomm. dikkat edin salgın var sanırım.
yaw ben şimdi doğurucak olsam bu grip benim minik kızımada bulaşır dimi kafamçokkarıştı

evet pek kilolu olmayacak diyodu çakılcım,bide erken de oldu ama belki doktor yanılıyodur
net hatırlamıyodur,sağlıklılarmışya en güzeli o
olcaycım sağol sende olmasan çatlayacaktık meraktan yavf:teytey:

gecmis olsun aynen bende oyleyim yuzum gozum sisti ben ilk dogumumada grip girdim sezaryen dr serumun icine griple ilgili birseyler ekledi uyandigimda hicbirseyim yoktu hala daha sasarim bebekte gayet saglikliydi darisi bunlarin basina insalllah

Kızlar benim çantalarım da hazır, bi bakın bakalım eksiklik var mı ??

Benim çantam
Gecelik
Lizöz
Gögüs pedi
Silikon göğüs ucu
2 adet havlu (çok terleniyormuş da)
3 adet küçük el havlusu
4 çift çorap
1 emzirme sütyeni
2 atlet, 4 külot
Bardak, kaşık, çatal, tabak
6-7 tane hasta bezi
1 paket ped (gece için olanlardan)
Kırmızı kurdela
Makyaj malzemesi, deodorant, tarak
Diş fırçası, diş macunu
İlaçlarım
Bitki çayı (ıhlamur, rezene)
Kekik yağı, kesme şeker (kekik yağını kesme şeker üzerine döküp yiyince çok çabuk gaz çıkarılıyormuş)
Göğüs uçlarım için merhem
Islak mendil

Bebişimin çantası
20 adet bez
1 hastane çıkışı (tamamı)
2 tane 5'li mini takım
3-4 tane çorap
3-4 tane ağız bezi
Biberon, emzik, suluk
Battaniye
Islak mendil

sanırım bu kadardı. Ayrıca hasta odasının kapısına asmak için kelebeğimiz, odamızı süslemek için balonlarımız da hazır.

Son düzenleme:
evlilik cüzdanını çantaya ne koyuluyo diye araştırıken çok yerde okuduğum için koydum..bebek için işlem yapılıırken lazım oluyo falan diye..belki de hiç lazım olmaz ama okuduğum için koydum ne olur ne olmaz
bebek için hastane çıkışında penye battaniyesi var ama bide yün battaniye koyayım tabiki.havalarda serinledi..

çıtırcım elbise askısını üstümden çıkardığım kıyafetimi ve sabahlığımı dolaba asmak için koydum.eski bi hostesin eski bi alışkanlığından da olabilir..herzaman valizimde durur

melsacım sağlık karnem yok canım..nüfus cüzdanımla eşimin üstünden bakılıyorum

özlemcim çok sağol hayatım..bende koca bi paket göğüs pedi koydum şakır şakır akacak sankikaydirigubbakcemile3bilmemek böyle bişey işte

selamlar kızlar, neler oldu neler bitti bakem burda, gelmiyom diye kızarmısınız bilmiyom ama kaç gündür kendime bile fırsat ayıramıyorum, kız themis allah cezanı vermesin kaç gündür nerlerdesin sen, yav diyom şu kızı bi arayım doğurdumu doğurmadımı bi sorayım diyorum bi türlü fırsat bulamıyorum, buraya gelmen iyi oldu haberini almış oldum bu bahaneyle, eşim bile soruyo bu kız doğurmadımı hani doğurcaktı diye:roflol: çakıl da doğurmuş ha, allah anneli babalı büyümeyi nasip etsin bebişine inşallah, :Saruboceqek güzeldir o şimdi buruşuk buruşuk, ne sevmesi olur ayyyyy, neyse görüşmek üzere kızlar, allah hepinize kolay doğum nasip etsin inşallahhh,

CANLARIM benim yapabileceğimiz bi şey vardı yaptık hepsi bu biz bir aile olduk zaten yani ben öyle bakıyorum az mı dertleştik birbirimizle yeri geliyo neler paylaşıyoruz o yüzden keşke hepimiz elimizi uzattıoğımızla tüm dertlerimizi çözme gücümüz olsa...:1hug::sm_cool:

günaydın kızlar
hasta olan arkadaslarımız melsa-sarial-kajo geçmiş olsun canlarım kendinize dikkat edin havalar değişmeye basladı ne olur ne olmaz son zamanlarımıza.s.
olcaycım teşekkürler çakıltaşından haber getirmişsin valla bu kk nın elinden uçanla kaçan bilem kurtulamaz:enbuyukkk:kaydirigubbakcemile

MELSA ' cım sanada geçmiş olsun cnm benim PHATOSH evvet son cuma haftaya bugün ALLAH' ımın izniyle kucağında inşallah:ecrin_bebek:

olcaycım gell öpiim ağzını ne guzel knuştun lenn:1hug:
dun haberlerde dıodu tam hastalık zamanı dıkkat edın die..
ben bu sabah kalktığımda üşüdüm vallahı kızlar. üzerıme bi ceket aldım. kışlık terlıklerı cıkardım kocişe de banada gıydık vallananiknanik
artık soğuk su fılan da koymıcam dolaba.tam dıkkat etmemız gerek zamanlar kızlar. halımız harab olur vallahı..
dınlenın bol bol cabuk ıyilesşin bakimmklava:
melsa safak kactı kızz
phatoş sen doğurduğunda benımde 10 gunum fılan olucak..
ekım annelerının sonu gelıyorrrrr:lepi:

themiscim kekik yağı kesme şeker olayını bilmiyodum..bende alayım bari.sağol.
ben göğüs ucu için merhem kullanmıycam.ilk günden itibaren saf zeytinyağı sürmeyi düşünüyorum.bizde de eskilerden kalan bi alışkanlık.destinacım da söylemişti burda.minik yağ şişemde onu götürcem.
bide ilk günden emzik lazım olurmuki bebeğe ya?

bu arada hasta olan tüm arkadaşlarıma geçmiş olsun..kendi derdime düştüm fark etmemişim..malum şafak 7 olunca bi garipleşiyo insan.pc nin başında bile oturamıyorum..arada bi bikaç iş yapıyom yine geliyomkaydirigubbakcemile3
heyecanımı yenmem lazım:uhm:

dün pazara gıttım dedım ya dayanamdım yıne biber aldım ve 3. kavonoz bıber salçamı yaptım.
sonraa 1 kg. yufka alıp sıgara boreği sarıp attım dondurucuya..
taze faulye fılan da atmıştım onceden sımdı haşlayıp barbunya attım..
sız kabak fılan atıyor musunuz?
ben gecen yıl atmıştım soolee dılımleyıp bır kaynar suya atıp şokladım sonra yallaahhh dondurucuya. kızartıp yemek guzel oldu.
sız başka neler atıyorsunuz bıldiklerınızı yazsanıza fıkır olsun.:ecrin_bebek:

kışın özellıkle çalışırken cok rahat edıyorum da ben bu sekılde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…